Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(solo @ 2008 11 10, 19:38)
Turiu labai idiotišką ir tuo pačiu elementarų klausimą  biggrin.gif  Ar su muilinke (Panasonic lumix 01) įmanoma nufotkint, kad pagrindinis objektas ryškus, o už nugaros visas išplaukę? Turbūt supratot, apie ką aš  mirksiukas.gif

Nesulaukiau atsakymo smile.gif Kalbu ne apie makro, būtent tolesnius vaizdus.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2008 11 11, 09:59)
Nesulaukiau atsakymo smile.gif  Kalbu ne apie makro, būtent tolesnius vaizdus.

o iš kur mums žinoti, ką tas fotoaparatas gali.
Teoriškai pizoominus tolesnis vaizdas turėtų būti kiek pasiliejęs
Atsakyti
o modelis tikrai toks? nes google nieko panašaus neišmeta- tik visokie kitokie lumixo modeliai
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 10, 19:50)
Sveikutes,

Atkapsciau vasaros metu padaryta nuotrauka, laukiu komentaru  biggrin.gif

user posted image

nesulaukiau komentaru siai nuotraukai sad.gif taip ir nesupratau ar ji gerai nufotkinta arba visai berysio, kad nieks nieko nepakomentavo sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fizė: 11 lapkričio 2008 - 10:11
sveikutes,
aciu už komentarus mano boružei.supratau kai kurias klaidas padarytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 11, 09:39)
Kiek, paprieštarausiu Sayonara, fotografuoti verta ir prie prasto apšvietimo (pvz. aš mėgstu fotografuoti žvakių šviesoje šiuo sezonu vakare  smile.gif ) ir sningant ar lyjant, tam kad perprasti savo fotoaparatą, suprasti kaip kas veikia, ko trūksta, kaip galima ta išnaudoti.
Tik  klausimas, ar verta rodyti kitiems nuotrauką, kuri ir jums pačioms atrodo netikusi? Gal visdėlto pradedančioms geriau atrinkti ir rodyti savo pačią geriausią nuotrauką?

sutinku su šiais žodžiais iš Tavo lūpų. Kai žinai, ką darai - taip. Kai žinai, ko sieki - taip. Kai supranti, kaip maždaug arba tiksliai tai pasiekti - taip. Kai specialiai planuoji apšvietimą ir bandai jo įvairius variantus - taip.

Neabejotinai sutinku ir su pastaba, kad ne visas foto verta rodyti viešai, ypač pradžioje.

Tuo tarpu ingulios atveju tai buvo (bent jau pažiūrėjus į foto, ypač į antrąją) atsitiktiniai nesuplanuoti kadrai prie bile kokios lempukės vien tam, kad nufotografuoti. nesupyk, ingulia, foto nėra tragiškos, kaip sakai, bet jos tikrai atrodo atsitiktinės. jeigu aš klystu ir jeigu Tu ilgai bandei gauti kažkokį rezultatą, tai pataisyk mane.

mano patarimas: jei yra galimybė skirti nemažai laiko šiam pomėgiui, labai siūlau kuo dažniau internete žiūrėti meistrų nuotraukas ar vartyti gerus albumus. tai vienas iš mažiausiai pastangų reikalaujančių mokymosi metodų. Nes neskaitai teorijos, tačiau stebi ir nejučiomis įsimeni, kaip fotografuoja pripažinti meistrai. Ta informacija niekur nedingsta, kažkuriuo metu pajunti, kad ir irgi imi tokius pačius principus taikyti savo fotografijose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 11, 10:09)
nesulaukiau komentaru siai nuotraukai sad.gif taip ir nesupratau ar ji gerai nufotkinta arba visai berysio, kad nieks nieko nepakomentavo sad.gif

gėlės kaip gėlės. man per marga. nėra akcento, nes tie žiedai paskęsta žalumyne. o ir kompozicija- galima gėles įdomiau parodyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2008 11 11, 10:59)
Nesulaukiau atsakymo smile.gif  Kalbu ne apie makro, būtent tolesnius vaizdus.

Pabandyk nufotkinti kokį daiktą iš toliau pritraukusi, bet manau su muiline labai išplaukusio vaizdo neišgausi g.gif

QUOTE(fizė @ 2008 11 11, 11:09)

Man per marga rolleyes.gif Gėlės žiedai pagrindiniai per vidurį, sutinku, kad kompozicija galėtų būt geresnė.
Atsakyti
QUOTE(alio-nka @ 2008 11 11, 01:29)
Kol viska perskaiciau  doh.gif galvoje kose, bet  del temu, matau jau kelias-kontrastas, fokusas, makro,isplaukes fonas...tai gal paimam kokia viena ir studijojam, nes kitaip kose gaunasi...

pamiršau į šitą punktą atsakyti biggrin.gif
manau, gal kol kas galim ir košę palikt- kol pagrindus suvoksim. nes kaip paaiškėjo, daug kas nesusipažinę su tokiais baubais kaip fokusas ir pan. tai gal truputį padirbėjam ties teorija (rodydami tai, ką turim), o kai šiek tiek apsišlifuosim, galėsim bandyt ir su temomis kažką. nes kokia nauda bus iš teminių foto, jei ten fokusas bus pabėgęs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 11, 10:13)
gėlės kaip gėlės. man per marga. nėra akcento, nes tie žiedai paskęsta žalumyne. o ir kompozicija- galima gėles įdomiau parodyt  mirksiukas.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 11 11, 10:16)
Man per marga  rolleyes.gif  Gėlės žiedai pagrindiniai per vidurį, sutinku, kad kompozicija galėtų būt geresnė.

aciu, tiek ir norejau suzinot 4u.gif Oi kiek reikia dar mokytis, mokytis ir mokytis unsure.gif
Atsakyti
prisidedu prie siūlymo vartyt fotogalerijas. bloge yra sukaupta keletas adresų- užsukit.

tiesa, tai negarantuoja, kad išmoksit pamatyt- aš vis žiūriu žiūriu, bet... biggrin.gif
Atsakyti
Pažengusieji galėtų pasiūlyti kokias fotogalerijas žiūrėti ax.gif na vistiek, daug maž žinot ką verta žiūrėt, ko ne (oj, tik dabar pamačiau, kad bloge yra....eisiu susirast blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 11 lapkričio 2008 - 10:29