QUOTE(dejavu @ 2008 11 11, 09:39)
Kiek, paprieštarausiu Sayonara, fotografuoti verta ir prie prasto apšvietimo (
pvz. aš mėgstu fotografuoti žvakių šviesoje šiuo sezonu vakare ) ir sningant ar lyjant, tam kad perprasti savo fotoaparatą, suprasti kaip kas veikia, ko trūksta, kaip galima ta išnaudoti.
Tik klausimas, ar verta rodyti kitiems nuotrauką, kuri ir jums pačioms atrodo netikusi? Gal visdėlto pradedančioms geriau atrinkti ir rodyti savo pačią geriausią nuotrauką?
sutinku su šiais žodžiais iš
Tavo lūpų. Kai žinai, ką darai - taip. Kai žinai, ko sieki - taip. Kai supranti, kaip maždaug arba tiksliai tai pasiekti - taip. Kai specialiai planuoji apšvietimą ir bandai jo įvairius variantus - taip.
Neabejotinai sutinku ir su pastaba, kad ne visas foto verta rodyti viešai, ypač pradžioje.
Tuo tarpu ingulios atveju tai buvo (bent jau pažiūrėjus į foto, ypač į antrąją) atsitiktiniai nesuplanuoti kadrai prie bile kokios lempukės vien tam, kad nufotografuoti. nesupyk, ingulia, foto nėra
tragiškos, kaip sakai, bet jos tikrai atrodo atsitiktinės. jeigu aš klystu ir jeigu Tu ilgai bandei gauti kažkokį rezultatą, tai pataisyk mane.
mano patarimas: jei yra galimybė skirti nemažai laiko šiam pomėgiui, labai siūlau kuo dažniau internete žiūrėti meistrų nuotraukas ar vartyti gerus albumus. tai vienas iš mažiausiai pastangų reikalaujančių mokymosi metodų. Nes neskaitai teorijos, tačiau stebi ir nejučiomis įsimeni, kaip fotografuoja pripažinti meistrai. Ta informacija niekur nedingsta, kažkuriuo metu pajunti, kad ir irgi imi tokius pačius principus taikyti savo fotografijose.