Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sidabrine, man tai noretusi kaireje kokius 2 cm ir virsuje koki 1 cm pakirpti. Boruzyte paliesti prasytusi. 4u.gif
Man tavo fonas svelnus ir graziai isplaukes. Gal tik desineje virsuje pilkumos kiek per daug. Bet visumoje man patinka nuotrauka.

Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 20:08)
irgi patalpose fotkinimas  rolleyes.gif

o olympus priklauso kur fotkini g.gif , maniškis veidrodinis ax.gif

skaitau teoriją ir instrukciją, bet arba man sunkai dašyla arba nežinau kas, nes dar daug skaityti skaityti skaityti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 10 lapkričio 2008 - 23:27
man keistai atrodo skirstymas "patalpoj/lauke" g.gif ypač veidrodinis- juk didžiausią esmę čia sudaro ne body, o objektyvai. taigi, tarkim, 100mm objektyvas aišku, kad labiau tinka lauke- viduj tiesiog neužteks vietos su tokiu. arba jei koks f4- patalpoje neretai gali būti tamsu. kai tuo tarpu f1.4 puikiai gali dirbti prie prastesnio apšvietimo. taigi, pagrindas- techninių duomenų charakteristikos.

man įdomu, kuo remiamasi tvirtinant, kad tam tikro modelio fotoaparatai skirti laukui- patalpai? kuo tai matuojama? vėjo buvimu/nebuvimu? temperatūros skirtumais? tai fotografavimo neįtakoja. jį lemia technikos parametrai ir fotografuojančio sugebėjimai. tad, mano manymu, labai nekas visom klaidintis tokiais būdais
Atsakyti
Kol viska perskaiciau doh.gif galvoje kose, bet del temu, matau jau kelias-kontrastas, fokusas, makro,isplaukes fonas...tai gal paimam kokia viena ir studijojam, nes kitaip kose gaunasi...

o pazengusiams turiu klausima, kazkur po savaites fotografosiu sokancius, sale didele,savotiskas apsvetimas, fotografosiu is balkono(is virsaus),su pritraukimu,be stativo, na zemiau idesiu pvz kas isejo praeita karta, aisku ne kritikai, nes kokybes nulis, noriu kad si karta iseitu geriau, tai va, noriu kad patartumet kokius nustatimus naudot, pas mane Sony H7, foto nelesta, tik sumazinta
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alio-nka: 11 lapkričio 2008 - 01:30
Vakar visą vakarą prasižaidžiau bandydama ką nors išgauti, bet taip ir nepavyko niekaip sufokusuoti doh.gif aš šunį ant sofos ilgai fotkinau, deja, fokusas atrodo užvestas ant šuns, o rezultate išryškėja sofa. Kame čia šaknys gali būti? Labiau uždaryti diafragmą? Tačiau prie tokio apšvietimo (kaitrinės lemputės) esant F 2.4 fotoaparatas visai nieko nenorėjo fokusuoti. Ar dar kažkokius nustatymus reiktų keist? Labai laukiu patarimų.
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2008 11 11, 07:24)
Vakar visą vakarą prasižaidžiau bandydama ką nors išgauti, bet taip ir nepavyko  niekaip sufokusuoti doh.gif aš šunį ant sofos ilgai fotkinau, deja, fokusas atrodo užvestas ant šuns, o rezultate išryškėja sofa. Kame čia šaknys gali būti? Labiau uždaryti diafragmą? Tačiau prie tokio apšvietimo (kaitrinės lemputės) esant F 2.4 fotoaparatas visai nieko nenorėjo fokusuoti. Ar dar kažkokius nustatymus reiktų keist? Labai laukiu patarimų.

o koks minimalus fotoaparato fokusavimo atstumas? (instrukcijoj smile.gif ). Gal tiesiog šuo per arti buvo?

Alio-nka, nuvilsiu tave, bet ryškių nuotraukų tikriausiai neišgausi. fotografuoti judesiui reikalingas trumpas išlaikymas, pakankamas apšvietimas. O prie prasto apšvietimo, juo labiau iš toli prizoominus gausi pasiliejusias foto (nebent tokios ir reikalingos ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 11 10, 21:01)
Kai su makro ar siaip is nedidelio atstumo fotkinu, tai tas isplaukes vaizdas retkarciais pavyksta.
Bet jei is tolimesnio atstumo-niekad nepavyksta.  verysad.gif  Asmeniskai man tas fono isplaukimas - butu pamoka numeris vienas. Pvz., vakar bandziau fotografuoti drauges vaikeli ir labai norejosi, kad fonas butu neryskus. Na, neturejau labai geru salygu, bet ir tie keli bandymai buvo nevyke.  verysad.gif

Man panašiai smile.gif O norint gauti išplaukusį foną, aš dažniausiai fotografuoju objektą iš toliau, pritraukdama, išsiliejęs fonas būna, kai jis toliau už objekto. Pamiršau su kokiu fotiku fotografuoji? blush2.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 10, 22:34)
ačiu labai,kad mums padedat.aš kolkas labai mažai suprantu iš to ka paskaitau.nuotraukas peržiurėjau 4u.gif
šita mano nuotrauka taisiklinga ar ne.jei ne tai norėčiau sužinoti kokios klaidos 4u.gif

Norėtųsi boružėlės kairiau ax.gif ir kad ji būtų fokuse smile.gif ryškesnė....gal vos vos didesnė....ir kuo ilgiau žiūriu į foto, tuo labiau man ryškėja mėlynos dėmelės, vat jų kad nebūtų dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 11, 08:30)
o koks minimalus fotoaparato fokusavimo atstumas? (instrukcijoj smile.gif ). Gal tiesiog šuo per arti buvo?

Reiks dar kartą skaityt instrukciją, nes nors ir perskaičiau, bet ne viską atsimenu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2008 11 10, 21:06)
Mano šio vakaro portretai, apšvietimas deja prastas

tokiais atvejais verta nefotografuoti vien tam, kad fotografuoti, o palaukti gero apšvietimo. vakare, ypač šiuo sezonu, tikrai vakare nieko gero nesigaus.
jeigu apšvietimas prastas - tai nėra pasiteisinimas, kad nuotrauka nekokia. tai tiesiog priežastis, dėl kurios nereikėjo fotografuoti.smile.gif
Atsakyti
Kiek, paprieštarausiu Sayonara, fotografuoti verta ir prie prasto apšvietimo (pvz. aš mėgstu fotografuoti žvakių šviesoje šiuo sezonu vakare smile.gif ) ir sningant ar lyjant, tam kad perprasti savo fotoaparatą, suprasti kaip kas veikia, ko trūksta, kaip galima ta išnaudoti.
Tik klausimas, ar verta rodyti kitiems nuotrauką, kuri ir jums pačioms atrodo netikusi? Gal visdėlto pradedančioms geriau atrinkti ir rodyti savo pačią geriausią nuotrauką?
Atsakyti
Ok supratau, einu trinti, nors pirmoji man visai neatrodė taip baisiai tragiška lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alio-nka @ 2008 11 11, 01:29)
Kol viska perskaiciau  doh.gif galvoje kose, bet  del temu, matau jau kelias-kontrastas, fokusas, makro,isplaukes fonas...tai gal paimam kokia viena ir studijojam, nes kitaip kose gaunasi...

o pazengusiams turiu klausima, kazkur po savaites fotografosiu sokancius

visų pirma didžiausia problema įdėtoj- fokusas visai ne į šokėjus. apšvietimas čia gal ir nieko, bet sufokusuot kaip seksis į judančius žmones- klausimas

QUOTE(ingulia @ 2008 11 11, 07:24)
Vakar visą vakarą prasižaidžiau bandydama ką nors išgauti, bet taip ir nepavyko  niekaip sufokusuoti doh.gif aš šunį ant sofos ilgai fotkinau

o jei pabandytum pradžiai ne šunį, o kokį negyvą, nejudantį daiktą? kad nereiktų dar ir ramint biggrin.gif
Atsakyti