QUOTE(liamuna @ 2008 11 10, 20:31)
Irgi noriu komentaro.
man lyg ir nieko atrodo, bet kaip istikruju?
Ryškumas labai gražus. Šviesa labai graži. Dėl apkarpymo nesu tikra, nes man asmeniškai patinka suspaustos erdvės. Bet vistik norėtųsi, kad arba bitutė būtų stambesniu planu, arba šiek tiek daugiau erdvės gėlei.
QUOTE(Kaktuke @ 2008 11 10, 20:55)
kazin ar yra kokios taisykles del to kiek fonas turi buti isplaukes
man neatrodo per daug sulietas tas fonas, nes fotografuojant makro, kaip tik norisi isryskinti fotografuojama objekta, bet ne fona
Fono išplaukimas priklauso nuo diafragmos ir nuo optikos (nuo pastarosios žymiai labiau). Fotografuojant makro kaip tik norisi kuo labiau išplaukusio fono. Nors neabejotinai, fotografuojant pvz., portretus stambesniu planu, taip pat norisi gražaus piešinio "išsiliejusio" fono. Tas fono išsiliejimas dar vadinamas
bokeh . Bokeh - ne ryškumo zonoje ęsančio išfokusuoto vaizdo gražumas. Tai pakankamai subjektyvus japonų sugalvotas terminas. Bokeh priklauso nuo objektyvo optinės konstrukcijos. (
Efoto). Dar keli straipsneliai su pvz.:
-
Bokeh in pictures
-
Bokeh and background blur
-
Laaaaabai daug vaizdinės medžiagos.
Ingulia, šuniukas visai nefokuse, o juk ne sofą mums norėjai parodyti? O dėl berniuko portreto galėčiau tik dėl pačios foto kokybės pasakyti (kontrasto ir pan.), gal dar šiek tiek dėl kadravimo, bet nieko nesakysiu, nes pati visiškai nesugebu daryti "pilno kadro" portretų
(bet nukirstos ausytės gaila).