Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 20:08)
irgi patalpose fotkinimas  rolleyes.gif

gal praleidau- kalbat apie skaitmeninius, ar apie veidrodinius fotikus?

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 10, 20:14)
aš jokiu koregavimu nedarau nuotraukoms jos tokios kokias perkeliu iš fotiko.
norėčiau sužinoti ka darau ne taip  4u.gif
pvz/bite man nesigavo...noręjau ryškumo/

sufokusavai į pienę, o ne į bitę wink.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 10, 20:19)
gal praleidau- kalbat apie skaitmeninius, ar apie veidrodinius fotikus?
sufokusavai į pienę, o ne į bitę wink.gif

aš norėjau ,kad ir pienė ir bitė butu ryškios biggrin.gif
Atsakyti
tada reikėtų didesnio F mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 10, 20:27)
tada reikėtų didesnio F  mirksiukas.gif

kaip ?
Atsakyti
Irgi noriu komentaro. blush2.gif man lyg ir nieko atrodo, bet kaip istikruju? g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liamuna: 10 lapkričio 2008 - 20:34
teks ieškot instrukcijoj biggrin.gif
kiek pažiūrėjau, pas tave fotike diafragmos reikšmė- F2.8 - F4.1
pasirink didžiausią- ir gausi didesnę ryškumo zoną, t.y., ryškesnis bus didesnis plotas.
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 10, 20:04)
man kažkaip per daug kairėj pusėj susiliejes vaizdas,bet aš tik kaip pirmakurse sakau blush2.gif  pati nelabai taisykles isisavinusi

kazin ar yra kokios taisykles del to kiek fonas turi buti isplaukes g.gif man neatrodo per daug sulietas tas fonas, nes fotografuojant makro, kaip tik norisi isryskinti fotografuojama objekta, bet ne fona mirksiukas.gif
QUOTE(liamuna @ 2008 11 10, 20:31)
Irgi noriu komentaro.  blush2.gif  man lyg ir nieko atrodo, bet kaip istikruju? g.gif

sakyciau ziedas pernelyg masyvus atrodo, bitute tupi kadro viduryje ir fono per mazai mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano šio vakaro portretai, apšvietimas deja prastas

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulia: 10 lapkričio 2008 - 21:08
QUOTE(ingulia @ 2008 11 10, 21:06)
Mano šio vakaro portretai, apšvietimas deja prastas

pirma... man kažkaip rakursas nepatinka- kažkoks deformuotas veidas atrodo. fokuso norėtųsi į akis
antrą gali iškart trint. nebent norėjai parodyt sofą biggrin.gif spėju, vis tik norėjai parodyt šunį, bet fokusas nušoko į sofą
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 10, 20:31)
Irgi noriu komentaro.  blush2.gif  man lyg ir nieko atrodo, bet kaip istikruju? g.gif

Ryškumas labai gražus. Šviesa labai graži. Dėl apkarpymo nesu tikra, nes man asmeniškai patinka suspaustos erdvės. Bet vistik norėtųsi, kad arba bitutė būtų stambesniu planu, arba šiek tiek daugiau erdvės gėlei.

QUOTE(Kaktuke @ 2008 11 10, 20:55)
kazin ar yra kokios taisykles del to kiek fonas turi buti isplaukes  g.gif  man neatrodo per daug sulietas tas fonas, nes fotografuojant makro, kaip tik norisi isryskinti fotografuojama objekta, bet ne fona  mirksiukas.gif

Fono išplaukimas priklauso nuo diafragmos ir nuo optikos (nuo pastarosios žymiai labiau). Fotografuojant makro kaip tik norisi kuo labiau išplaukusio fono. Nors neabejotinai, fotografuojant pvz., portretus stambesniu planu, taip pat norisi gražaus piešinio "išsiliejusio" fono. Tas fono išsiliejimas dar vadinamas bokeh . Bokeh - ne ryškumo zonoje ęsančio išfokusuoto vaizdo ‚gražumas‘. Tai pakankamai subjektyvus japonų sugalvotas terminas. Bokeh priklauso nuo objektyvo optinės konstrukcijos. (Efoto). Dar keli straipsneliai su pvz.:
- Bokeh in pictures
- Bokeh and background blur
- Laaaaabai daug vaizdinės medžiagos.

Ingulia, šuniukas visai nefokuse, o juk ne sofą mums norėjai parodyti? O dėl berniuko portreto galėčiau tik dėl pačios foto kokybės pasakyti (kontrasto ir pan.), gal dar šiek tiek dėl kadravimo, bet nieko nesakysiu, nes pati visiškai nesugebu daryti "pilno kadro" portretų smile.gif (bet nukirstos ausytės gaila). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2008 11 10, 20:55)

sakyciau ziedas pernelyg masyvus atrodo, bitute tupi kadro viduryje ir fono per mazai  mirksiukas.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 10, 21:18)
Ryškumas labai gražus. Šviesa labai graži. Dėl apkarpymo nesu tikra, nes man asmeniškai patinka suspaustos erdvės. Bet vistik norėtųsi, kad arba bitutė būtų stambesniu planu, arba šiek tiek daugiau erdvės gėlei.

aciu uz ivertinima smile.gif . Dabar kai pradejau gilintis i tas taisykles pradedu suprasti, ir jusu komentarai tikrai labai vertingi 4u.gif
SP foto nekarpyta, tiesiog bandziau fotiko funkcijas, tai taip netycia gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 10, 21:18)

ačiu labai,kad mums padedat.aš kolkas labai mažai suprantu iš to ka paskaitau.nuotraukas peržiurėjau 4u.gif
šita mano nuotrauka taisiklinga ar ne.jei ne tai norėčiau sužinoti kokios klaidos 4u.gif
user posted image
Atsakyti