Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2008 11 10, 15:54)
Va, kaip tik norėjau pridėt apie diafragmą  blush2.gif  aš maniau, kad priverti diafragmą ir ilginti išlaikymą....nes kitos foto buvo su trumpesniu išlaikymu ir žvaigždutės nesigavo  g.gif  trikojo neturėjau ir visi kiti kas buvo su manim spaudė mane, tai teko fotiką dėt ant betono stulpo  doh.gif

betono stulpas irgi tinka, tik matyt spausdama mygtuką sujudinai fotoaparatą, užtat pasilieję ir gavosi. Toku atveju geriau nusistatyti uždelsimą.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 10, 17:06)
betono stulpas irgi tinka, tik matyt spausdama mygtuką sujudinai fotoaparatą, užtat pasilieję ir gavosi. Toku atveju geriau nusistatyti uždelsimą.

thumbup.gif ačiū, apie tai nepagalvojau
Atsakyti
Stikline, ir as labai norejau isbandyt toki vakarini fotografavima. bet tavoj fotkej nerealiai man daug spalvu, is kart galva susikaudo.
Kaktuke, neatsakei del foto koregavimo kompe, ta darai? keitei spalvas ir pan? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 17:44)
Stikline, ir as labai norejau isbandyt toki vakarini fotografavima. bet tavoj fotkej nerealiai man daug spalvu, is kart galva susikaudo.

Tai va, kad tas Tartu toks spalvingas doh.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 16:44)
Kaktuke, neatsakei del foto koregavimo kompe, ta darai? keitei spalvas ir pan?  g.gif

berods atsakiau siek tiek anksciau, visada koreguoju su PS, dedu kontrasto, stumdau levels. mano nuotraukoje zalia naturaliai tokia savotiska, tik kiek intensyvesne nei orginale del levels.
Atsakyti
Turiu labai idiotišką ir tuo pačiu elementarų klausimą biggrin.gif Ar su muilinke (Panasonic lumix 01) įmanoma nufotkint, kad pagrindinis objektas ryškus, o už nugaros visas išplaukę? Turbūt supratot, apie ką aš mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Atkapsciau vasaros metu padaryta nuotrauka, laukiu komentaru biggrin.gif

user posted image

Einu skaityti ka priraset smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2008 11 10, 20:38)
Turiu labai idiotišką ir tuo pačiu elementarų klausimą  biggrin.gif  Ar su muilinke (Panasonic lumix 01) įmanoma nufotkint, kad pagrindinis objektas ryškus, o už nugaros visas išplaukę? Turbūt supratot, apie ką aš  mirksiukas.gif

Kai su makro ar siaip is nedidelio atstumo fotkinu, tai tas isplaukes vaizdas retkarciais pavyksta. Pvz., vasaros ziedas:
user posted image

Bet jei is tolimesnio atstumo-niekad nepavyksta. verysad.gif Asmeniskai man tas fono isplaukimas - butu pamoka numeris vienas. Pvz., vakar bandziau fotografuoti drauges vaikeli ir labai norejosi, kad fonas butu neryskus. Na, neturejau labai geru salygu, bet ir tie keli bandymai buvo nevyke. verysad.gif

Sachmatu figuru bandyma butinai atliksiu savaitgali. thumbup.gif Nes dabar iseinu su tamsa ir griztu su tamsa. O prie elektros bus ne taip.

Stikline, o man Tartu vaizdas labai patiko. Taip tie ziburiukai ir kviecia nuvaziuoti. drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2008 11 10, 12:07)

man kažkaip per daug kairėj pusėj susiliejes vaizdas,bet aš tik kaip pirmakurse sakau blush2.gif pati nelabai taisykles isisavinusi

QUOTE(dejavu @ 2008 11 10, 12:47)

Jei girsime nuotrauką, kuri nėra gera, bus sunku suprasti  savo klaidas.

aš manau taip pat drinks_cheers.gif tik tada reiktu,kad kritikuotu tos kurios tai išmano daug geriau nei mes 4u.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 10, 12:52)
vagi dėl to iškart ir rašiau, kad reiktų visom bent su teorija susipažint  mirksiukas.gif
fokusas, fokusavimas

drinks_cheers.gif
aš skaitau jau n kartu,bet man dar gilus miškas.

QUOTE(Stikline @ 2008 11 10, 15:24)
F/8
Išlaikymas: 6 sek.
ISO: 80

Kiek pamenu norint išgauti žvaigždutes reikia ilginti išlaikymą.

man bus labai aktualu kai galėsime prieiti prie naktinio režimo nuotrauku wub.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 11 10, 15:35)
ne, ne išlaikymą.  Reikia priverti diafragmą.

O dėl foto... naktinėms foto būtinas trikojis ir geriau būtų fotografuoti bent su 2 sec. uždelsimu, kad nebūtų sujudintas fotoaparatas.

tai čia jau tikrai ne kiekvienam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 11 10, 20:01)
Kai su makro ar siaip is nedidelio atstumo fotkinu, tai tas isplaukes vaizdas retkarciais pavyksta. Pvz., vasaros ziedas:

Makro režimu esu įgudus fotkint, tai tame problemų kaip ir nėra. Bet va domina būtent tas iš toli. Manau, kad tai tik tikrai gerų fotikų tokios galimybės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 10, 12:53)

irgi patalpose fotkinimas rolleyes.gif
Atsakyti
aš jokiu koregavimu nedarau nuotraukoms jos tokios kokias perkeliu iš fotiko.
norėčiau sužinoti ka darau ne taip 4u.gif
pvz/bite man nesigavo...noręjau ryškumo/
user posted image
Papildyta:
QUOTE(lamella @ 2008 11 10, 11:07)
Labas rytas. 4u.gif

user posted image

sveika,
ausu nera 4u.gif

QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 12:58)
o jei man atrodo, kad ji gera? ir nuostabus kontrastas ir isreikstumas, ka tada daryt?  g.gif
vel mano gele, bandau antra karta:

kažkaip mano akimis truksta gal pačio koto g.gif net nežinau...a
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrinė: 10 lapkričio 2008 - 20:16