Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 12:43)
man veplai paaiskinkit, ka reiskia - tas fokusas?  g.gif  doh.gif

ryškumo nėra niekur, gali būti ranka sujudėjo, vėjas gėlę pajudino ar pan. Kaktukės fotoaparatas puikus makro fotografijoms, pati kažkada tokiu fotografavau, žinau kaip jis gali fotografuoti.
Jei girsime nuotrauką, kuri nėra gera, bus sunku suprasti savo klaidas.
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 12:43)
man veplai paaiskinkit, ka reiskia - tas fokusas?  g.gif  doh.gif

vagi dėl to iškart ir rašiau, kad reiktų visom bent su teorija susipažint mirksiukas.gif
fokusas, fokusavimas
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 10, 13:47)
Jei girsime nuotrauką, kuri nėra gera, bus sunku suprasti  savo klaidas.

o jei man atrodo, kad ji gera? ir nuostabus kontrastas ir isreikstumas, ka tada daryt? g.gif
vel mano gele, bandau antra karta:
user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(luokė @ 2008 11 10, 13:52)

aciu, mokysiuos, kai bus minute rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 13:58)
o jei man atrodo, kad ji gera? ir nuostabus kontrastas ir isreikstumas, ka tada daryt?  g.gif

Su laiku viskas keičiasi, kuo daugiau domiesi, matai fotografijų, bandai suprasti kas jose negerai....pradedi matyti ir kai nėra fokuso wink.gif

Iš tavo foto man pirmoji patinka labiau, tik iš apačios šešėlis yra...kuris labai traukia akį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 10 lapkričio 2008 - 13:04
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 10, 12:58)
o jei man atrodo, kad ji gera? ir nuostabus kontrastas ir isreikstumas, ka tada daryt?  g.gif
vel mano gele, bandau antra karta:
[

o kuo ji gera> kontrasto kaip tik ir trūksta, gėlė pilkšva, kompozicija nėra gera, foto pasiliejusi...

tavo gėlėms irgi kiek šviesos ir kontrasto trūksta smile.gif
Atsakyti
aciu komentavusioms. su fokusu sunkiai susidraugauju verysad.gif gele pilksva, nes fotografuota ankstyva ryta esant rukui. del to, kad pabeges fokusas, atrodo jog truksta kontrasto, o spalvos labai mazai koreguotos stumdant levels (visas foto kurias dedu i neta koreguoju PS)
JuljieTa, aciu uz pagyras, bet tikrai kuo daugiau nuotrauku ziuri atidziau tuo labiau pastebi trukumus.
Atsakyti

Kaktuke, pabandyk pafotografuoti taip - dienos šviesoje, ant palangės susistatyk kelis daiktus įstrižai ir makro režimu pabandyk fokusuoti į pirmąjį, į vidurinį ir į paskutinį.

maždaug tokiu principu
Atsakyti
Įdedu foto šio savaitgalio Tartu. Šiaip pakritikuot ax.gif

user posted image
Atsakyti
Stikline, labai gražios žvaigždutės iš žibintų. wub.gif Kokie nustatymai buvo kai fotografavai?
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 11 10, 15:50)
Stikline, labai gražios žvaigždutės iš žibintų.  wub.gif Kokie nustatymai buvo kai fotografavai?

F/8
Išlaikymas: 6 sek.
ISO: 80

Kiek pamenu norint išgauti žvaigždutes reikia ilginti išlaikymą.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 10, 15:24)
F/8
Išlaikymas: 6 sek.
ISO: 80

Kiek pamenu norint išgauti žvaigždutes reikia ilginti išlaikymą.

ne, ne išlaikymą. Reikia priverti diafragmą.

O dėl foto... naktinėms foto būtinas trikojis ir geriau būtų fotografuoti bent su 2 sec. uždelsimu, kad nebūtų sujudintas fotoaparatas.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 10, 16:35)
ne, ne išlaikymą.  Reikia priverti diafragmą.

O dėl foto... naktinėms foto būtinas trikojis ir geriau būtų fotografuoti bent su 2 sec. uždelsimu, kad nebūtų sujudintas fotoaparatas.

Va, kaip tik norėjau pridėt apie diafragmą blush2.gif aš maniau, kad priverti diafragmą ir ilginti išlaikymą....nes kitos foto buvo su trumpesniu išlaikymu ir žvaigždutės nesigavo g.gif trikojo neturėjau ir visi kiti kas buvo su manim spaudė mane, tai teko fotiką dėt ant betono stulpo doh.gif
Atsakyti