Dejavu, aciu. Pas mane fotoaparate vis tik tas i proporcingas dalis dalinantis treciuju taisykles gridas uzdetas. Bet nors akirati prapleciau, nes net nemaniau, kad treciuju ir golden taisykles yra skirtingi dalykai.
Irgi i tasku (ir boruziu) tema:
O skulptoriu dejau per viduri, nes pamaniau, kad ir varles zvilgsniui vietos reikia palikti. Tai man graziausiai isikomponavo per viduri. Reiktu apkarpyti, desineje kazieno kojas nukirpti. Bet ir kaireje toki pati plota reiktu nukirpti, nes kitaip atrodytu skulptorius iseinantis is kadro. Kaip manot, gal varlei zvilgsnio labai nedaug palikti?
As paprastai fotografuotju su P rezimu. Na, tai beveik auto, tik kad galima Iso, WB, sviesos matavimo, fokusavimo taskus pasirinkti.
A, S, M dar reik mokintis ir mokintis...
Ir i histograma labai daznai pamirstu paziureti...
manau, kad skulptorius niekur neišeitų, nes jis sėdi vietoj jei jis eitų/bėgtų/važiuotų- tada taip. o dabar galėjai jį tikrai labiau į kurį nors šoną pastumt. ir asmeniškai man kliūna nei šiaip, nei taip "nukąstas" viršugalvis
QUOTE(luokė @ 2008 11 07, 19:24)
manau, kad skulptorius niekur neišeitų, nes jis sėdi vietoj jei jis eitų/bėgtų/važiuotų- tada taip. o dabar galėjai jį tikrai labiau į kurį nors šoną pastumt. ir asmeniškai man kliūna nei šiaip, nei taip "nukąstas" viršugalvis
Pabandziau, gal ir is tikruju geriau. Galva zinau, kad buvo nevykusiai nukirsta, tiesiog nesuziureta fotografuojant. Ja dar daugiau nukirpau, gal taip normaliau atrodo.
Atrodo, ir skaitau, bet kai reik fotografuoti, daznai visi mokslai is galvos isgaruoja... O dar jei reikia skubeti, tai is vis sunku suziureti visuma...
Ir dar: ir kaip jus matote teisinga ir neteisinga fokusa????
Pvz., kad ir Naktibaldos boruzyte: kai pasakete, tai tikrai gelyte lyg ir ryskesne nei boruze. Ar tas kazkurios mamytes suniukas - nepastebejau, kad jis sujudejes...
Ai, akys zvairos, rankos - kreivos. O dar fotografuoti noriu...
Laba vakara, dedu savo foto Jūsų teismui.
ir as dedu (atkapsciau is vasaros atostogu)
QUOTE(linole @ 2008 11 07, 19:07)
Pabandziau, gal ir is tikruju geriau. Galva zinau, kad buvo nevykusiai nukirsta, tiesiog nesuziureta fotografuojant. Ja dar daugiau nukirpau, gal taip normaliau atrodo.
vertikaliai geriau atrodo, bet pačios nuotraukos karpymas neišgelbės - blykstė, kadravimas, per daug aktyvus antrasis planas... geriau nurašyti ją prie nepavykusių kadrų ir pamiršti.
O beje dėl karpymo ar negeriau apkirpti standartiniu formatu? 10x15 pvz.
QUOTE(liamuna @ 2008 11 07, 20:47)
ir as dedu (atkapsciau is vasaros atostogu)
gerai, tik kiek šviesiau galėtų būti...
QUOTE(lamella @ 2008 11 07, 19:17)
Laba vakara, dedu savo foto Jūsų teismui.
kompoziciškai labai sunki kairioji pusė - viskas sukrauta ten - ir uogos ir šakos. Ar objektas nedėkingas, ar kokiu kitokiu kampu reikėjo...
QUOTE(dejavu @ 2008 11 07, 22:06)
kompoziciškai labai sunki kairioji pusė - viskas sukrauta ten - ir uogos ir šakos. Ar objektas nedėkingas, ar kokiu kitokiu kampu reikėjo...
Aišku.
senai zinojau apie sia taisikle, bet perziurejus foto supratau kad fotografoju su mintim "paskui apkarpisiu"
jusu teismui nekarpita
jusu teismui nekarpita
na su kontrastu nekaip neeina susidraugauti, jau ir pasarpinu bet vis ven labai didele problema
QUOTE(alio-nka @ 2008 11 08, 23:32)
na su kontrastu nekaip neeina susidraugauti, jau ir pasarpinu bet vis ven labai didele problema
As taip ir suratau kad sarpinai, man atrodo perdaug siek tiek
Alio-nka, Jei sarpinai, ko gero busi persarpinus, sutinku, su merginomis, kurios taip sako. Nes nuotrauka atrodo tarsi isdegusi.
Paziurejau, Tavo aparatas - tokia krutesne muiline. Pabandyk su programomis kitomis, pvz., A, S, ar P. Pvz., mano Fuji 6500 yra toks fintusas, kad ji ant auto labai prastai fotkina. Tai as dazniausiai naudoju P (programuotas auto), tik gal taviskiame jis kitaip vadinasi.
O gal pas tave ekspozicijos kompensacija labai nusviesinta? Pabandyk pakeitineti ja. Nors Tavo portretas - veidas smelyje visai normaliai mano monitoriuje ziurisi.
Paziurejau, Tavo aparatas - tokia krutesne muiline. Pabandyk su programomis kitomis, pvz., A, S, ar P. Pvz., mano Fuji 6500 yra toks fintusas, kad ji ant auto labai prastai fotkina. Tai as dazniausiai naudoju P (programuotas auto), tik gal taviskiame jis kitaip vadinasi.
O gal pas tave ekspozicijos kompensacija labai nusviesinta? Pabandyk pakeitineti ja. Nors Tavo portretas - veidas smelyje visai normaliai mano monitoriuje ziurisi.