Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 07, 14:40)
čia fotografuota be blico ir be jokių efektų su auto režimu, man visda gaunasi tamsios fotkės , nors šiuo atveju kabarys labai šviesus  g.gif , o fotkėj taip netarodo  doh.gif

Jei pagal taisyklę, tai dar reikėtų, kad žaisliukas būtų šiek tiek aukčiau arba šiek tiek žemiau.

šiaip pastabos:
Matosi, kad pakankamai stipri šviesa iš dešinės pusės, nes galinės boružės kojos "išdegintos", tad iš kairės pusės buvo galima pastatyti kokį baltą popieriaus lapą, kad atsispindėtų šviesa, ir kairiojoj pusėj sušvelnėtų šešėliai.
Fokusas, atrodo, yra į arčiau esančia gėlę, ne į boružę.
Nuotraukas galima pašviesinti pareguliavus fotoaparate exposure (gali būti rašoma ir "exp") į pliuso pusę (beje fotoaparato instrukcija tikrai labai naudingas dalykas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 07 lapkričio 2008 - 15:29
QUOTE(luokė @ 2008 11 07, 15:18)
mano kuklia nuomone, iki tikrojo trečdalio šiek tiek trūksta- turėtų būti kiek žemiau wink.gif
o dėl instrukcijų SP teisi. skaičiau jau kelis kartus. pamirštu, ne viską įsidėmiu, ir vėl skaitau  doh.gif

šiaip rimtai, nu žodžiu reiks rimčiau domėtis, bet fa fotkės kaip Saulės puga išnagrinėtos net neįsivaizduoju kaip galima taip atidirbti akį, kad jos būtent taip ir gautusi per tuos susikirtimus doh.gif , šiandien vakare paismiu instrukciją, blush2.gif

dejavu ačiū, kaip pasakei kas yra unsure.gif tai ir pati atrodo matau, bet pati nesuvokiu kas ne taip doh.gif , patarimai verti oro_buckis.gif , jaučiu pradėsiu rimčiau žiūrėt į viską , ir pačiai blush2.gif kad su instrukcija taip padariau, bet prisipažinusi čia dabar bus stimulas paskaityti ax.gif , sakiau būsiu neakivaizdininkė, o gavausi vos ne pirma studentė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 07 lapkričio 2008 - 15:32
atidirbama mirksiukas.gif net aš, absoliuti dvejetukininkė, kai neskubu, galiu pataikyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 07, 15:28)
šiaip rimtai, nu žodžiu reiks rimčiau domėtis, bet fa fotkės kaip Saulės puga išnagrinėtos net neįsivaizduoju kaip galima taip atidirbti akį, kad jos būtent taip ir gautusi per tuos susikirtimus  doh.gif , šiandien vakare paismiu instrukciją,  blush2.gif

kai kuriems fotoaparatams galima uždėti tuos langelius ant ekrano, kai įpras akis nuimsite (pasitikrinkite fotoaparato instrukcijoje, kas turit canon powershot s3 ar pan, ten tikrai buvo smile.gif ).
O kieno fotoaparatai tokios funkcijos neturi, galite pasibraižyti ant ekrano dydžio permatomos plėvelės tas linijas, fotografuodamos pasitikrinsite.
Greitai įprasit
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 07, 16:43)
kai kuriems fotoaparatams galima uždėti tuos langelius ant ekrano, kai įpras akis nuimsite (pasitikrinkite fotoaparato instrukcijoje, kas turit canon powershot s3 ar pan, ten tikrai buvo smile.gif ).

Yra thumbup.gif labai superinis dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 07, 15:48)
Vat pratęsiant Naktibaldos postą noriu paklaust su kokiu režimu jus fotografuojat, aš VISKĄ ir VISADA stengiuosi fotografuot ant manual, žinoma, daug nuotraukų paskui tenka iškart trint nes jos arba per tamsios arba dangus buna išdegęs ir pan. su kokiu režimu fotografuot geriausia  g.gif

Aš visad fotografuoju su manual, nes ant auto jokio įdomumo. biggrin.gif O man pavyzdžiui įdomu nustatinėti viską. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 07, 15:45)
Yra  thumbup.gif  labai superinis dalykas.

teks paieškoti aciuks.gif
QUOTE(lamella @ 2008 11 07, 16:02)
Aš visad fotografuoju su manual, nes ant auto jokio įdomumo. biggrin.gif O man pavyzdžiui įdomu nustatinėti viską. thumbup.gif

įdomu tada kaip žinai ką nustatinėti blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Man irgi įdomu, bet ant manual fotografuoju ne tik dėl įdomumo, bet ir dė to, jog mano manymų, taip greičiau perprasiu viską blush2.gif
Atsakyti
praktiskai visada fotografuoju pusiau automatiniu rezimu Averture priority. kai yra laiko ir nejudantis objektas, galima zaisti su Manual, bet nuolat ji naudoti nematau prasmes.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 07, 14:40)
čia fotografuota be blico ir be jokių efektų su auto režimu, man visda gaunasi tamsios fotkės , nors šiuo atveju kabarys labai šviesus  g.gif , o fotkėj taip netarodo  doh.gif

blynas ant karštųjų

Jokios kritikos tik man labai grazi boruze (cia siaip pastebejimas), visus komentarus perskaiciau, ir pasistengiau isidemeti ateiciai. mirksiukas.gif

QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 07, 15:28)
sakiau būsiu neakivaizdininkė, o gavausi vos ne pirma studentė  smile.gif

Na ir neakyvaizdininkams tenka i paskaitas karts nuo karto nueiti, tai cia manau tas atvejis mirksiukas.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 11 07, 15:43)
kai kuriems fotoaparatams galima uždėti tuos langelius ant ekrano,

As buna uždedu, vyras nuima, jam tipo trukdo vaizda matyti lotuliukas.gif

O siaip labai aciu mūsų konsultantiems, kad turit tiek kantrybes mokyti ir aiškinti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Ai, pamirsau dar klausimuka turiu: mano fotike beveik visur islaikymas nustatytas Auto., koki geriausiai naudoti? kokiu atveju? t.y. pvz norint fotografuoti lauke, prie naturalios sviesos? (nes kiek beskaiciau ta instrukcija, vis kazkaip kai pradedu fotografuoti viskas susipainioja galvoje) blush2.gif
Atsakyti
liamuna, kuo šviesiau, tuo išlaikymas trumpesnis.
kai prastas apšvietimas, reikia didesnio ISO/ilgesnio išlaikymo. bet tada ir štatyvo reiktų, nes kuo ilgesnis išlaikymas, tuo didesnė sujudėjimo tikimybė, taigi, nuotrauka nesigaus ryški

(aš vis bijau ką ne taip pasakyt, nes su paprastu skaitmeniniu šimtą metų nefotkinau, tai nelabai žinau, kiek kokių galimybių kuris turi)

ale jei gali pati nustatyt ISO/išlaikymą, tai kai šviesu- mažas ISO, mažas išlaikymas.
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 07, 17:14)
liamuna, kuo šviesiau, tuo išlaikymas trumpesnis.
kai prastas apšvietimas, reikia didesnio ISO/ilgesnio išlaikymo. bet tada ir štatyvo reiktų, nes kuo ilgesnis išlaikymas, tuo didesnė sujudėjimo tikimybė, taigi, nuotrauka nesigaus ryški

(aš vis bijau ką ne taip pasakyt, nes su paprastu skaitmeniniu šimtą metų nefotkinau, tai nelabai žinau, kiek kokių galimybių kuris turi)

ale jei gali pati nustatyt ISO/išlaikymą, tai kai šviesu- mažas ISO, mažas išlaikymas.

aciuks.gif
viskas gerai, nebijok nieko sakyti, jei neturesiu kokios funkcijos tai jau nieko ir nepadesi mirksiukas.gif pasiziurejau, kad nemazai viskuo turi, del to ir norisi viska zinoti, kam kas yra skirta ir kaip naudotis. Aciu. 4u.gif (savaitgali tikiuosi papraktikuoti ir sulaukti jusu kritikos jei man kazkas gausis)
Atsakyti