QUOTE(Motukas @ 2008 11 06, 22:08)
Vienas mano pazistamas savo zmonai pirmo vaiko gimimo proga padovanojo auksini zieda su to menesio, kai gime vaikutis, brangakmeniu (pvz rubinas ar smaragdas). Kadangi jie tikrai planavo tureti daugiau vaiku, jis sumaste ziedo dizaina taip, kad esant reikalui ji butu galima pakeisti ir kai gime antras vaikas, ji slapta nuo zmonos nunese zieda pas juvelirus ir istate antra brangakmenuka pagal antro vaiko gimimo menesi. ta pati padare ir su treciu

. Apibendrinimas - gal tai nera pati ekstravagantiskiausia dovana, taciau zmonai tai buvo be galo svarbus daiktas, kuri ji nesiojo nuolat, nes tai buvo simbolis, kuris jai primene apie visu vaiku gimimus ir kuris toli grazu nebuvo eilinis papuosalas:) Aisku, tai nera pigu, taciau ir proga nera eiline.
Kita ideja (tinka jei gims mergyte ir jei zmonai patinka antikvariniai daiktai) - tai paieskoti pas antikvarus grazaus papuosalo (ziedo ar pakabuko ar apyrankes), kuria zmona galetu perduoti dukrai pvz 18metu, vestuviu arba pirmo vaiko gimimo proga, o dukra savo ruoztu savo dukrai ir taip jusu seimoje atsirastu grazi tradicija

Su berniuku cia sunkiau
labai grazios dovanos...
turiu kruva vaiku ir kiekviena karta gaunu dovanu ne uz vaika,o uz tai kad ji pagimdziau,nes mano vyras mano kad tai didziulis darbas isnesiot ir pagimdyt..aisku svelnumas ,demesys -labai svarbu..bet kiekvienai savo dukrytei,gimus anukui ar anukei as turiu ka padovanot-tai manau eis is kartos i karta
papuosalu taip pat turiu nemazai,bet tiksliai zinau kokie papuosalai atsirado gimus dukrytem...jei gimtu berniukas-jis ta zieda ar kita papusala galetu padovanot savo vaiko motinai..