Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(zose123 @ 2008 11 17, 21:44)
man skausmas kaip pries menesines, o siaip geriu spanguoliu tabletes, o kokius tau tyrimus padare , kad nusprende kas per uzdegimas kad reikia antibijotikus gerti?pas mane slapime rado truputi leukocitu, tai sake kad daugiau pagerciau skysciu ir situ vaistuku
o del  to doplerio, tai ar tau sake placentos subrendimo laipsni?

uzdegima nustate is slapimo tyrimo, kuri atliko per 10 min (zinoma uz ta tyrima atitinkamai ir sumokejau unsure.gif ) ten rado kazkokiu bakteriju ir dar kazko, o leukocitu padidejimo nebuvo.
del doplerio - turiu ats ant lapo, o ir zodziu komentavo viska. Konkreciai tokio termino, kaip "placentos subrendimas" neminejo nei gydytoja, nei sitam atsakyme yra. Bet manau, kad kai jau tiria dopleriu, tai visoms vienodai parametru suziuri...Apie placenta parasyta dvejose vietose: 1) Placentos lokalizacija - uzpakalineje sienoje nevyrauja; 2) fetoplacentine kraujotaka - normali.
As manau, kad placentos subrendimas sprendziamas pagal ta fetoplacentine kraujotaka, nes kai placenta subresta, kazkaip ten maziau cirkuliuoja viskas... Bet gal cia as nusisneku, tiksliai nezinau g.gif Dar sake, kad net jei viskas gerai su kraujotaka, ji visada pablogeja, kai guli ant nugaros, nes tada uzsispaudzia virkstele. Net ir tyrimo metu akivaizdiai man tai parode - kai atsiguliau ant sono, vaikelio sirdute pradejo truputi greiciau plakt (suaktyvejo kraujotaka), taip, kad visos miegokime ir gulinekime ant sonu, o ne ant nugarytes - taip musu leliams geriau smile.gif

Ai, dar neparasiau, kad man dopleri dare ne mano gydytoja, o Antakalnio klinikose. Tai tyrimas buvo objektyvus - kazkaip dziaugiuosi, kad dare zmogus is salies, kuris visos mano nestumo istorijos nezino... Nes tada man atrodo atidziau ziuri ir objektyviau vertina. Ir dar tik pasake, kad pagal LT ligoniniu nustatytus reglamentus moterys, turincios AFS gali gimdyti tik Vilniuje Antakalnio klinikose, arba Kauno klinikose, nes tik sitose dviejose ligoninese tiek gydytojai, tiek akuseriai yra detaliau supazindinami. O tipo kitose ligoninese gali buti, kad yra gydytojas, kuris zino normaliai apie sita sindroma, subtilybes gimdymo metu ir t.t., bet jei gydytojui reiks pagalbos, arba jei del kazkokios situacijos gyd negales dalyvaut gimdyme, tai tipo bus nekvalifikuota pagalba... Cia parasiau toms, kurios neapsisprendzia kur gimdyt ir neturi pazistamu gydytoju smile.gif

Labanaktukas visoms busimoms mamytems ir leliukams spurdukams 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2008 11 17, 21:51)
O ka isvis per doplerometrija turi pasakyti?
Nes man jos nedare,bet zadejo kito vizito metu paskirti,nors zinau sakei,kad per velu.Bet ka turetu rodyti?

Kai daro dopleri, susako viska, ka ir per paprasta echo (visus vaikelio parametrus, svori ir t.t.) + karts nuo karto jungineja ekrane vaizda is paprasto i spalvota ir ijungia garsa - taip ivertina vaikelio kraujotaka ir sirdutes darba.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 11 17, 21:51)
O ka isvis per doplerometrija turi pasakyti?
Nes man jos nedare,bet zadejo kito vizito metu paskirti,nors zinau sakei,kad per velu.Bet ka turetu rodyti?

kuo labiau subrendus placenta, tuo blogesne kraujotaka, tuo maziau lelius gauna maisto ir deguonies, gali vaikas badauti ir gimti per mazo ugio ir svorio. o turint AFS , tikymybe yra labai didele kad pas mus placenta pradeda bresti anskciau, placenta tampa infarktuota, susidaro trombai.
siaip neturint sio sindromo , doplerio galima ir nedaryti, bet pas mus turi truputi griezciau priziureti ir skirti ivairesniu tyrimu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 17 lapkričio 2008 - 21:48
QUOTE(zose123 @ 2008 11 17, 22:48)
kuo labiau subrendus placenta, tuo blogesne kraujotaka, tuo maziau lelius gauna maisto ir deguonies, gali vaikas badauti ir gimti per mazo ugio ir svorio. o turint AFS , tikymybe yra labai didele kad pas mus placenta pradeda bresti anskciau, placenta tampa  infarktuota, susidaro trombai.
siaip neturint sio sindromo , doplerio galima ir nedaryti, bet pas mus turi truputi griezciau priziureti ir skirti ivairesniu tyrimu

Aciu! 4u.gif Na tikiuosi,kad mums viskas gerai,eisiu penktadieni pas giniu,o likus10d.ir gine,pas kuria gimdysiu,liepe jai pasiskambint.Tai gal ir paprasto echoskopavimo metu mato ar placenta subrendusi g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Aba @ 2008 11 17, 22:48)

Ai, dar neparasiau, kad man dopleri dare ne mano gydytoja, o Antakalnio klinikose. Tai tyrimas buvo objektyvus - kazkaip dziaugiuosi, kad dare zmogus is salies, kuris visos mano nestumo istorijos nezino... Nes tada man atrodo atidziau ziuri ir objektyviau vertina. Ir dar tik pasake, kad pagal LT ligoniniu nustatytus reglamentus moterys, turincios AFS gali gimdyti tik Vilniuje Antakalnio klinikose, arba Kauno klinikose, nes tik sitose dviejose ligoninese tiek gydytojai, tiek akuseriai yra detaliau supazindinami. O tipo kitose ligoninese gali buti, kad yra gydytojas, kuris zino normaliai apie sita sindroma, subtilybes gimdymo metu ir t.t., bet jei gydytojui reiks pagalbos, arba jei del kazkokios situacijos gyd negales dalyvaut gimdyme, tai tipo bus nekvalifikuota pagalba... Cia parasiau toms, kurios neapsisprendzia kur gimdyt ir neturi pazistamu gydytoju smile.gif

Labanaktukas visoms busimoms mamytems ir leliukams spurdukams  4u.gif
Papildyta:
Kai daro dopleri, susako viska, ka ir per paprasta echo (visus vaikelio parametrus, svori ir t.t.) + karts nuo karto jungineja ekrane vaizda is paprasto i spalvota ir ijungia garsa - taip ivertina vaikelio kraujotaka ir sirdutes darba.

As kai buvau Antakalny Perinataliniam centre-tai ten nelabai ka zinojo apie AFS,uztat nusprendziau gimdyt VGN g.gif .Ai,nezinau,tikiuosi viskas bus gerai wub.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2008 11 17, 17:09)
Laba wink.gif

Nzn, kaip cia yra su ta pilvo apacia  g.gif  Bet man penktadieni pradejo mausti pilvo apacia ir kaip pamisus laksciau i wc... Pasiskambinau gydytojai, tai sake, kad cia gali buti ir prieslaikinio gimdymo simptomai ir liepe butinai atvaziuot. Nulekiau, skubiai apziurejo, padare tyrimus ir nustate, kad man - slapimo taku uzdegimas  doh.gif  Tai geriu antibiotikus ir dabar jau tikrai geriau... Sake, kad iki pirmadienio jau galejo ir iki inkstu nueit sad.gif Taip, kad jei mauzdia ir nepraeina, tai butinai pasirodyk gydytojui!
Beje, man siandien dopleri dare. Tai sake, kad siai dienai viskas gerai, bet sake, kad su musu sindromu butina ji kartoti bent karta per menesi (cia pradedant nuo 30sav), taip, kad bent pora kartu butina daryt. Keista, kad kai kurioms is forumo mergaiciu isvis nedaro sito tyrimo  g.gif Liepe man ateiti po dvieju savaiciu. Dar kelis kartus perklausiau, ar tikrai viskas gerai, nes kazkaip man trode, kad jei reikia kartoti, tai gal kas negerai... bet sake, kad tikrai viskas normoj. Beje, mano lelia pagal echo yra daugiau nei dviem savaitem vyresne nei pagal mmm smile.gif Ir sveria jau 1950g smile.gif
Tai tiek ziniu is manes smile.gif

g.gif gydykis.

man doplerio nedare, nelabai net zinau kas tas yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2008 11 17, 21:48)
Ir dar tik pasake, kad pagal LT ligoniniu nustatytus reglamentus moterys, turincios AFS gali gimdyti tik Vilniuje Antakalnio klinikose, arba Kauno klinikose, nes tik sitose dviejose ligoninese tiek gydytojai, tiek akuseriai yra detaliau supazindinami. O tipo kitose ligoninese gali buti, kad yra gydytojas, kuris zino normaliai apie sita sindroma, subtilybes gimdymo metu ir t.t., bet jei gydytojui reiks pagalbos, arba jei del kazkokios situacijos gyd negales dalyvaut gimdyme, tai tipo bus nekvalifikuota pagalba... Cia parasiau toms, kurios neapsisprendzia kur gimdyt ir neturi pazistamu gydytoju smile.gif

Aha, aš turėjau pasirašyti oficialų atsisakymą gimdyti tretinio lygio klinikose (t.y AK arba KMUK), kad galėčiau gimdyti Trakuose. Bet pas R. nebijojau, o AK nei už ką būčiau negimdžiusi, geriau jau į KMUK buvau pasirįžusi vykti jeigu ką tongue.gif

QUOTE(zose123 @ 2008 11 17, 21:48)
kuo labiau subrendus placenta, tuo blogesne kraujotaka, tuo maziau lelius gauna maisto ir deguonies, gali vaikas badauti ir gimti per mazo ugio ir svorio. o turint AFS , tikymybe yra labai didele kad pas mus placenta pradeda bresti anskciau, placenta tampa  infarktuota, susidaro trombai.

Vis galvojau kad man R. dompleromerijos nedarė, bet kai pasiskaičiau jūsų postus tai pagalvojau,kad visgi darydavo ir ne kartą, todėl kad pabaigoje nėštumo echoskopu žiūrėdamas vis komentuodavo kokios būklės placenta, nes labai akcentavo kad man pavojinga uždelsti, todėl pabaigoje pastoviai stebėjo kaip bręsta placenta, vis sakydavo, kad jau jau tuoj reiks krapšyti leliuką, nes jau tampa nefunkcionali jinai. Tai tikriausiai čia jis man tą dopleromeriją ir darė, dabar galvoju? g.gif
Atsakyti
niu va o aš pasiguosiu iš pat ryto - tik pradėjau sau leisti džiaugtis nėštumu, ir prasideda...
buvau pas ginę, žirniukas dičkis, rankytėmis mojuoja, sakė pilnai atitinka 10 savaičių, kiek ir turi būti. bet kad vėl matosi lyg kraujavimas būtų iš placentos, dar nedidelis taškelis, tai negalėjo tiksliai pasakyti.... verysad.gif

sakė, jei pradėtų tepti, gerti duphastoną, ir nutraukti fraxipariną. aišku,kad jo nenutrauksiu, bet dabar ir gyvensiu laukimu, pradės kraujuot, ar ne; o praeitą kartą juk nepastebėjau gal savaitę, jei ne daugiau, taip neryškiai tepė, tik iš šlapimo pamatė.... verysad.gif verysad.gif

o dar abu su vaiku susirgom, nežinia, ar čia jau angina, ar dar ne, eisim pas gydytoją, tai paprašysiu jaučiu iš šlapimo tyr padaryt, kad įsitinkint, ar dar nėra kraujo doh.gif

kažkaip nei džiaugtis, nei verkti verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 11 18, 01:21)
Vis galvojau kad man R. dompleromerijos nedarė, bet kai pasiskaičiau jūsų postus tai pagalvojau,kad visgi darydavo ir ne kartą, todėl kad pabaigoje nėštumo echoskopu žiūrėdamas vis komentuodavo kokios būklės placenta, nes labai akcentavo kad man pavojinga uždelsti, todėl pabaigoje pastoviai stebėjo kaip bręsta placenta, vis sakydavo, kad jau jau tuoj reiks krapšyti leliuką, nes jau tampa nefunkcionali jinai. Tai tikriausiai čia jis man tą dopleromeriją ir darė, dabar galvoju?  g.gif

tai dopleris darytas, tik idomu kada ji pradejo bresti, ir kokio subrendimo buvo kai tu gimdei. man irgi akcentavo kad man pernesioti nera sansu ir netgi pavojinga. ir kad galiu pagimdyti anksciau
ka padarysi, gyveni ir mokaisi, nieko, su treciu vaiku bus dar lengviau 4u.gif
tiesa, o tu gimdei atejus terminui ar anksciau?

Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 18, 09:18)
niu va o aš pasiguosiu iš pat ryto - tik pradėjau sau leisti džiaugtis nėštumu, ir prasideda...
buvau pas ginę, žirniukas dičkis, rankytėmis mojuoja, sakė pilnai atitinka 10 savaičių, kiek ir turi būti. bet kad vėl matosi lyg kraujavimas būtų iš placentos, dar nedidelis taškelis, tai negalėjo tiksliai pasakyti....  verysad.gif

sakė, jei pradėtų tepti, gerti duphastoną, ir nutraukti fraxipariną. aišku,kad jo nenutrauksiu, bet dabar ir gyvensiu laukimu, pradės kraujuot, ar ne; o praeitą kartą juk nepastebėjau gal savaitę, jei ne daugiau, taip neryškiai tepė, tik iš šlapimo pamatė....  verysad.gif  verysad.gif

kažkaip nei džiaugtis, nei verkti verysad.gif  verysad.gif

as tai jau dabar gerciau duphastona, daugelis is musu gere tik nuo pat pradziu . as geriau iki 12 sav., kitos ilgiau, as nerizikuociau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 18 lapkričio 2008 - 09:10
QUOTE(zose123 @ 2008 11 18, 09:55)
tai dopleris darytas, tik idomu kada ji pradejo bresti, ir kokio subrendimo buvo kai tu gimdei. man irgi akcentavo kad man pernesioti nera sansu ir netgi pavojinga. ir kad galiu pagimdyti anksciau

Papildyta:
as tai jau dabar gerciau duphastona, daugelis is musu gere tik nuo pat pradziu . as geriau iki 12 sav., kitos ilgiau, as nerizikuociau

as irgi galvoju gal jau pradėt, ir dar mąstau, gal kur kitur nuėjus, kad dar pažiūrėtų ir pasakytų, kas ten darosi.... net nežinau ką daryt doh.gif bet jei nueisiu pas ką, kas apie AFS nežino, tai jaučiu vėl briedų prisiklausysiu tik ...
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 18, 10:00)
as irgi galvoju gal jau pradėt, ir dar mąstau, gal kur kitur nuėjus, kad dar pažiūrėtų ir pasakytų, kas ten darosi.... net nežinau ką daryt doh.gif bet jei nueisiu pas ką, kas apie AFS nežino, tai jaučiu vėl briedų prisiklausysiu tik ...

as niekada nepasikliauju vieno gyd nuomone, cia vilnietes eina pas R, tu ju pasiklausk, jos tau viska papasakos apie ji, kaip suprantu cia jis vilniuje labiausiai nusimano apie AFS
Papildyta:
man tai nzn, turbtu ka nors vaikas uzspaudes, koki nerva, nakti pradeda ziauriai desine ranka skaudeti, nuo alkunes iki pirstu, is skausmo nors rek. toks jausmas kad kokia vena skauda, puse nakties nemiegu, vaikstau, nes kol einu , tol maziau skauda. anksciau ta ranka tirpdavo, o dabar viskas, idomu ar tau susije su musu sindromu?
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 11 18, 10:23)
as niekada nepasikliauju vieno gyd nuomone, cia vilnietes eina pas R, tu ju pasiklausk, jos tau viska papasakos apie ji, kaip suprantu cia jis vilniuje labiausiai nusimano apie AFS
Papildyta:
man tai nzn, turbtu ka nors vaikas uzspaudes, koki nerva, nakti pradeda ziauriai desine ranka skaudeti, nuo alkunes iki pirstu, is skausmo nors rek. toks jausmas kad kokia vena skauda, puse nakties nemiegu, vaikstau, nes kol einu , tol maziau skauda. anksciau ta ranka tirpdavo, o dabar  viskas, idomu ar tau susije su musu sindromu?

o tu sakei ginei? as tavo vietoj tai pasiskambinciau, nes geriau jau eilini karta pasirodyt paranojikei, nei praziopsot ka.

o as pas R irgi mastau, gal nueit, bet jis man toks keistas, bijau, kad vel iseisiu nieko nesupratus ir tik dar daugiau abejoniu pridarysiu doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Pasiskaitau ir galvoju, kažin kokios rizikos gimdymo metu yra padidėjusios be išankstinio placentos subrendimo g.gif Kiek supratau, tai visoms mamytėms gimdymas praėjo sklandžiai g.gif gal mes be reikalo čia tiek gąsdinamės g.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 18, 08:18)
buvau pas ginę, žirniukas dičkis, rankytėmis mojuoja, sakė pilnai atitinka 10 savaičių, kiek ir turi būti. bet kad vėl matosi lyg kraujavimas būtų iš placentos, dar nedidelis taškelis, tai negalėjo tiksliai pasakyti....  verysad.gif

sakė, jei pradėtų tepti, gerti duphastoną, ir nutraukti fraxipariną. aišku,kad jo nenutrauksiu, bet dabar ir gyvensiu laukimu, pradės kraujuot, ar ne; o praeitą kartą juk nepastebėjau gal savaitę, jei ne daugiau, taip neryškiai tepė, tik iš šlapimo pamatė....  verysad.gif  verysad.gif

o dar abu su vaiku susirgom, nežinia, ar čia jau angina, ar dar ne, eisim pas gydytoją, tai paprašysiu jaučiu iš šlapimo tyr padaryt, kad įsitinkint, ar dar nėra kraujo  doh.gif

kažkaip nei džiaugtis, nei verkti verysad.gif  verysad.gif

Nu tik nenutrauk fraksiparino blink.gif Nu bet ginė kad tokias nesąmones šnekėtų,tai baisu doh.gif Dufastoną pagerk ir nelaukdama kol pradės tepti, o dar geriau už dufastoną yra Crinone 8 % gelis į makštį (R. man sakė jis daug geriau už dufastoną), aišku kaina didelė, bet ko tik nepadarysi dėl vaikelių doh.gif

QUOTE(zose123 @ 2008 11 18, 08:55)
tiesa, o tu gimdei atejus terminui ar anksciau?

Aš gimdžiau savaite anksčiau nei terminas. R. iš vakaro padarė kaklelio masažą ir per naktį prasidėjo gimdymas, tai nežinau ar čia natūraliai skaitosi ar jau skatinimas g.gif Bet sakė R. kad geriau paankstinti,nei nors kiek susivėlinti, tai aš ir nesipriešinau tongue.gif

QUOTE(Joliuke @ 2008 11 18, 11:11)
Sveikos merginos 4u.gif
Pasiskaitau ir galvoju, kažin kokios rizikos gimdymo metu yra padidėjusios be išankstinio placentos subrendimo g.gif Kiek supratau, tai visoms mamytėms gimdymas praėjo sklandžiai g.gif  gal mes be reikalo čia tiek gąsdinamės g.gif

Na dar įmanomas per didelis kraujavimas gimdymo metu, bet šiaip neturėtų būti, nes aspirinas jau būna seniai nutrauktas, o fraksiparino veikimas labai trumpas. Man kai darė cezarį, sakė irgi bijojo,kad per daug nekraujuočiau,bet po operacijos R. sakė kad nei kiek nekraujavau daugiau nei eilinė gimdyvė.
Atsakyti