QUOTE(zose123 @ 2008 11 17, 21:44)
man skausmas kaip pries menesines, o siaip geriu spanguoliu tabletes, o kokius tau tyrimus padare , kad nusprende kas per uzdegimas kad reikia antibijotikus gerti?pas mane slapime rado truputi leukocitu, tai sake kad daugiau pagerciau skysciu ir situ vaistuku
o del to doplerio, tai ar tau sake placentos subrendimo laipsni?
o del to doplerio, tai ar tau sake placentos subrendimo laipsni?
uzdegima nustate is slapimo tyrimo, kuri atliko per 10 min (zinoma uz ta tyrima atitinkamai ir sumokejau ) ten rado kazkokiu bakteriju ir dar kazko, o leukocitu padidejimo nebuvo.
del doplerio - turiu ats ant lapo, o ir zodziu komentavo viska. Konkreciai tokio termino, kaip "placentos subrendimas" neminejo nei gydytoja, nei sitam atsakyme yra. Bet manau, kad kai jau tiria dopleriu, tai visoms vienodai parametru suziuri...Apie placenta parasyta dvejose vietose: 1) Placentos lokalizacija - uzpakalineje sienoje nevyrauja; 2) fetoplacentine kraujotaka - normali.
As manau, kad placentos subrendimas sprendziamas pagal ta fetoplacentine kraujotaka, nes kai placenta subresta, kazkaip ten maziau cirkuliuoja viskas... Bet gal cia as nusisneku, tiksliai nezinau Dar sake, kad net jei viskas gerai su kraujotaka, ji visada pablogeja, kai guli ant nugaros, nes tada uzsispaudzia virkstele. Net ir tyrimo metu akivaizdiai man tai parode - kai atsiguliau ant sono, vaikelio sirdute pradejo truputi greiciau plakt (suaktyvejo kraujotaka), taip, kad visos miegokime ir gulinekime ant sonu, o ne ant nugarytes - taip musu leliams geriau
Ai, dar neparasiau, kad man dopleri dare ne mano gydytoja, o Antakalnio klinikose. Tai tyrimas buvo objektyvus - kazkaip dziaugiuosi, kad dare zmogus is salies, kuris visos mano nestumo istorijos nezino... Nes tada man atrodo atidziau ziuri ir objektyviau vertina. Ir dar tik pasake, kad pagal LT ligoniniu nustatytus reglamentus moterys, turincios AFS gali gimdyti tik Vilniuje Antakalnio klinikose, arba Kauno klinikose, nes tik sitose dviejose ligoninese tiek gydytojai, tiek akuseriai yra detaliau supazindinami. O tipo kitose ligoninese gali buti, kad yra gydytojas, kuris zino normaliai apie sita sindroma, subtilybes gimdymo metu ir t.t., bet jei gydytojui reiks pagalbos, arba jei del kazkokios situacijos gyd negales dalyvaut gimdyme, tai tipo bus nekvalifikuota pagalba... Cia parasiau toms, kurios neapsisprendzia kur gimdyt ir neturi pazistamu gydytoju
Labanaktukas visoms busimoms mamytems ir leliukams spurdukams
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2008 11 17, 21:51)
O ka isvis per doplerometrija turi pasakyti?
Nes man jos nedare,bet zadejo kito vizito metu paskirti,nors zinau sakei,kad per velu.Bet ka turetu rodyti?
Nes man jos nedare,bet zadejo kito vizito metu paskirti,nors zinau sakei,kad per velu.Bet ka turetu rodyti?
Kai daro dopleri, susako viska, ka ir per paprasta echo (visus vaikelio parametrus, svori ir t.t.) + karts nuo karto jungineja ekrane vaizda is paprasto i spalvota ir ijungia garsa - taip ivertina vaikelio kraujotaka ir sirdutes darba.