Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Diija @ 2009 01 13, 12:32)
Jo, aš irgi sakiau jau po naujų reiks rimtai šturmuot sporto klubą  smile.gif 
O ko dabar taip dažnai keliesi? Kamilė taip dažnai valgo?  g.gif
mes čia vėl off topicus darom  doh.gif  reik maut į mamų temą  smile.gif

aš nepažiūrėjau kurioj temoj plepam doh.gif sorry
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 01 13, 13:01)
o man nuskilo šiandien.
mūsų darbovietė šiais metais kažkaip nerealiai sugalvojo kompensuoti po fiksuotą sumą už sporto klubą, o anksčiau būdavo tik 40% nuo abonemento sumos. tai aš pasiėmiau nėštukių abomenementą ir gavosi, kad nereikia daugiau nė cento primokėt  thumbup.gif  thumbup.gif 

kaip šaunu thumbup.gif

Ir aš po gimdymo ėjau pas savo ginę, o echo į Krikščioniškus nuėjau pasidaryt, ten nei eilių yra, nueini ir padaro.

norėjau nuoroda AFS mamyčių įkelti žiūriu Diija jau padarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 01 13, 12:32)
Jo, aš irgi sakiau jau po naujų reiks rimtai šturmuot sporto klubą  smile.gif 
O ko dabar taip dažnai keliesi? Kamilė taip dažnai valgo?  g.gif
mes čia vėl off topicus darom  doh.gif  reik maut į mamų temą  smile.gif

aij, nemaukit, tiek mūsų nedaug, liūdna be jūsų bus... gal tiesiog kurti temą nėštukėms ir mamytėms kartu... nes vis itek ir ten ir ten off topic priplepam neišvengiamai.... doh.gif
Atsakyti

oi mamytes as neskaiciuoju ar apsimoka ar ne..
tiesiog esant tokiai ekonominei situacijai bijau, kad
nesi uztikrinta kad apskritai turesi darba..

pas mane ant popieriaus suma ne visa tai irgi nervuoja..
tai ir pagalvoju kad vaistukai, ginekologas, gimdymas ir pan..

o juk vaikeliui nori visko geriausio..

bet laukti 3metus kol geresni leikai ateis tai irgi nenoriu..
juk kai nori leliuko tai zalia akyse, bet sveikas protas kartais aplanko ir vercia susimastyti.. verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2009 01 13, 13:15)
sveikos sveikos mamytes
greit ir man papasakokit kaip daznai valgo jusu leliai. maniskis valge anksciau kas tris o dabar kada nori, papas nusiraminimui, papas pilvo skausmui, papas valgiui ir t.t. is burnos neistraukia. soskes neima, jau nzn ka daryti.
o sportuoti ir as eisiu, man ne tik kad pilvas negrazus , bet ir uzpakalis dingo, atrodo sulindo ten kazkur giliai smile.gif
tiesa, DIJA, ar tu buvai pas A po 6 sav po gimdymo?
o kur jus lankotes AFS mamytes? gal yra atskira temele musu, kaip AFS mamyciu? ar ten kur nors bendrai ?

iš mano ankstesnės patirties kiek pamenu - tai jums arti pirmoji pieno krizė, gal jau ir prasidėjo, kai vaiko poreikis auga greičiau, nei mamos pienukas. tai po paros ar kelių dienelių tokio beprotiško valgymo viskas vėl susinormalizuoja, pieno fabrikėlis užsiveda didesniu tempu ir vaikas tada pradeda vėl normaliais intervalais valgyti.

be to mūsų mažius traukdavo tą krūti be galo be krašto, jei skaudėdavo pilvuką. tai stengdavausi daryti 45 min pertraukas, kitaip persirydavo ir išsipūsdavo pilvas visai kaip balionas ir būdavo dar blogiau. čia taip pirmą mėnesį, paskui jau tie pilvo pūtimai būdavo lengvesni ir nebebūdavo tokių nenormalių apsirijimų.

čiulptuko irgi neimdavo, pripratinom kažkur apie mėnesį ir tai tik patys kol laikydavom ranka, tol žįsdavo, šiaip būčiau net nebedavusi, jei neima, bet jam labia padėdavo nuo pilvo pūtimo ir galėdavom ištempti šiek tuos intervalus iki 45 minučių, kad dar blogiau nebūtų su pilvuku, tai dėl to ir kankinomės su tom jais...
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 01 13, 13:34)
aij, nemaukit, tiek mūsų nedaug, liūdna be jūsų bus... gal tiesiog kurti temą  nėštukėms ir mamytėms kartu... nes vis itek ir ten ir ten off topic priplepam neišvengiamai....  doh.gif

as taip kaip dauguma nuspres, galima ir kartu 4u.gif

o apie kokias tu cia pieno krizes FEDESPERANZA kalbi?, maniskiui pieno uztenka, tik kad valgo po nedaug ir daznai. ansciau kokia 20 min gerai patraukdavo ir liulia, o dabar.... plius labai ilgai neatsirugsta, ilgiau nesioju nei maitinu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2009 01 13, 13:56)
as taip kaip dauguma nuspres, galima ir kartu 4u.gif
o apie kokias tu cia pieno krizes FEDESPERANZA kalbi?, maniskiui pieno uztenka, tik kad valgo po nedaug ir daznai. ansciau kokia 20 min gerai patraukdavo ir liulia, o dabar.... plius labai ilgai neatsirugsta, ilgiau nesioju nei maitinu doh.gif

tai gal jums dar neatėjo, kelis kartus būna, arti pirmo, arti antro ir arti trečio mėnesio paprastai, jei atmintis nemeluoja, tos "krizės".

man labai akivaizdžiai matėsi, po pavalgymo krūtys būdavo iki galo ištuštintos, o po valandos vėl norėdavo ir vėl traukdavo iki paskutinio lašo. bet po vienos dienos vėl viskas atsistatydavo į savo vietas. tai realiai viena diena ir gal dalis nakties būdavo, kad kas valandą vaikas žinda. bet žinau, kad kievienam vaikui individualiai, tai gal kitiems ne tiap ri pastebima, tieisog dažnesnis žindymas kurį laiką, kad paskatint fabriką daugiau gamint pienelio.

nepamenu kuriuo metu, be tmums irgi buvo, kad pradėjo sunkiau atsirūgti, skaičiau knygose, kad tai normalu, daugeliui taip nutinka ir tenka tiesiog iš naujo prisitaikyti, kaip maitinti ir atrūginti mažių geriausia.

maniškiui buvo geriausia, kai pamaitindavau ir darydavau pertraukėlę, panešiodavau, pervystydavau, o tada tęsdavom maitinimą. kartais tai bendroj sumoj trukdavo virš valandos.... doh.gif mano draugė dabar sakė, kad trumpai pažindus pradeda zirst, tai panešioja, nuramina ir toliau tada įbruka krūtį, kad pabaigtų ištuštint krūtį.

na, čia jau jaučiu kiek vaikų, tiek variantų, gal galima būtų suskirstyti į [anašias kategorijas... tai gal dar kas papasakos, kaip jiems buvo iš patirties, tai atsirinksi, kad jums tinkamiausia.

su tuo maitinimu, tai iki kokių 9 mėn., kaip jau MP pasidarė ne toks svarbus buvo istorija be pabaigos - tik pripranti prie vieno režimo, o jau vaikas paaugo ir viskas vėl keičiasi. tik perpranti ir prisitaikai prie naujo režimo, t.y. supranti, kas kiek laiko, kada ir kaip geriausia maitint, tik pasidaro bent šiek tiek prognozuojamas grafikas, dėl šventesnės mamos ir vaiko ramybės, o ir vėl viskas keičiasi.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 01 13, 13:40)

juk kai nori leliuko tai zalia akyse, bet sveikas protas kartais aplanko ir vercia susimastyti.. verysad.gif

nemaži pinigai nėštumui bei gimdymui ir mane baugino, tai aš turėjau atsidėjusi reikiamą sumą ir jos nejudinau iki nepastojau. Kaip tu sakai nežinai kaip bus ryt ir gali būti visko, dėl to ir nėštumo fondą saugojau ir naudojau pagal paskirtį, kad nebtūtų jokių finansinių akibrokštų. O dabar kai leliukas yra tai gali jau verstis su turimais pinigais, kruopų ir bulvių tikrai dar įpirksim, kad ir kas būtų, su mėsyte gali būti sunkiau, bet jei ką tai sau nenupirksi, o vaikui kaip nors, rūbų gali kas nors atiduodi, ar "skudurynuose" nusipirkti, žaislus nupiešti, numegsti, suvelti. Pampersam dar valstybė moka. Nesakau, kad būtinai turi būti šitas blogiausias variantas, bet noriu pasakyti, kad ir blogiausiom sąlygom vis tiek kaip nors vaikui suteiksim būtiniausius materialinius dalykus, o juk mažiui svarbiausia meilė, dėmesys ir šiluma.
Aišku, linkiu, kad nei vienos šeimos nepaliestų ta didžioji krizė ir nereikėtų išbandyti blogiausių scenarijų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 01 13, 13:40)

o aš kartais paskaičiuoju, kiek mus kainuoja katės išlaikymas doh.gif
iš pradžių rūpinausi ja kaip kūdikiu, tik geriausią maistą gaudavo ir kt., o dabar jau suprantu, kad tai buvo vaikų pakaitalas, kol vaikų neturėjau. o katė vis dar nevalgo nieko kito, net jei pabadauja, tik brangų ėdalą doh.gif prisivalkioja pas kaimynus, pas visus pavalgo, peliukų prisigaudo aplink namą, bet vis itek paskui parbėgus išrankiauja, bet ko nepaduosi ....

o vaikui pinigų ne tiek jau daug ir reikia, jei protingai mąstyt. aš suvokiu, kad daug pinigų išleidom dėl savęs, ne dėl vaiko. jam nereikia eni tų brangių gražių vežimėlių, nei žaislų krūvos, nei patalynės penkių komplektų. bet tai jau pirmasis anūkas abiem pusėm, mūsų primagimis, todėl gavo visko ir iš tėvų ir iš senelių. o dabar antrąjam, svajoju apie kai kuriuos komforto dalykus, bet vėlgi suprantu, kad tai reikalinga tik man, o ne vaikui. todėl matyt rinksiuos žymiai mažiau gražių dalykų, bet praktiškų, nes irgi galvojam apie šeimos biudžetą ir kas atistiktų, jei vyras netektų darbo, neduokDie.
Atsakyti
Nu vistiek čia tema yra nėščiosios sveikata, ir manau nelabai čia apie pieno krizes, reikalingus ir ne daiktus ir t.t. kalbėti dera.... g.gif gal tokiom temom plepam benrdaamžių skyrely, o čia plepam apie neštukių sveikatą 4u.gif a gerai? ax.gif
Atsakyti
biggrin.gif ok

apie sveikata..
jei bendrai tai nuo svenciu netasikratau slogu kosiuliu ir pan..
del to supratau kad geriau pastoti pries vasara nes jei pati pradzia nestumo
tai ziema ragas..visi tik ir nesioja uzkrata..

Norejau paklauti ar geriau pradejote jaustis kai
pradejote gerti aspirina..

siaip juk ir bendra savijauta turi pagereti..
ar pagerejo?

as jau planuoju pradeti gerti..juk jei ir metus gersiu pries pastojant juk blogiau nebus..
o jei negaleciau pastoti ilgai..
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 01 13, 15:09)
Norejau paklauti ar geriau pradejote jaustis kai
pradejote gerti aspirina..

siaip juk ir bendra savijauta turi pagereti..
ar pagerejo?

jokio fizinio pagerėjimo nejutau.... schmoll.gif tik pradėjo atsirast milijonai mėlynių, ir kaip gydytoja sakė tai ir buvo puikus įrodymas kad aspirinas atlieka savo darbą.
Atsakyti
oi kaip keista..
as galvoju kad turetu pagereti savijauta nes organizmas turi gauti daugiau deguonies ir kam su venom prasciau turetu buti geriau..ne taip plestis...

o yra kam nuo vaistuku nera nei guzu nei melyniu ant pilvo?
ir dar norejau paklausti ar labai dideler izika gimdyti del nukraujavimo?
o kas ta preeklampsija?

biggrin.gif labai dekinga uz pagalba!!
Atsakyti