Kycia, šiaip Dija teisi, kam rizikuoti, bandyk papulti pas A, ar gal dar įmanoma pas ką pasiteirauti kaip tau elgtis....
Nes aš jau 5 dienos kaip leidžiuosi vaistukus, nors man sakė dar anksti leistis, širdelės laukti...bet aš bijau rizikuoti...iš vis labai pergyvenu, nes labai jau maža apie 4 mm. puslytė matė....net nežinau kiek čia pagal echo tų savaičių galėtų būti.....gal kas gaudotės pagal tuos puslyčių parametrus?
QUOTE(kycia @ 2009 01 04, 20:54)
Tiesa, as jau is Vilniaus
Sveikute Net nežinau ką ir besakyti dėl vizito pas gyd Man atrodo,dabar geriausia ramiai auginti savo puslytę,pasidaryčiau hcg ir tikrai gerčiau aspiriną,jis tikrai nepakenks,beje kažkas iš mergaičių minėjo,ar tik ne pats R buvo sakęs,kad,jei nors vienas iš rodiklių teigiami,tai jau yra AFS .Beje pas mane labai mažas nukrypimas AKA,bet geriu aspiriną jau dabar prieš pastojimą ir nežadu nutraukti Tikrai dabar pasistenk atsipalaiduoti,juk pati sakei,kad tai stebuklas,jog iš vis natūraliai pastojai,tai ir tikėk tuo stebukliuku
Galiu tk pasakyt,kad kartais turi daryti taip,kaip širdelė liepia,o ir mes pačios kartais tampam sau gyd,bet svarbiausia rezultatas - išsvajotasis vaikutis
Kycia - aš tavo vietoje aspiriną gerčiau, bent jau nepakanks tai tikrai, o greičiausiai padės,jei vienas rodiklis nukrypęs nuo normos. Sakiau, kad R. kažkodėl netiki neryškiomis nėštumo testo juostelėmis, jis man lygiai taip pat buvo išaiškinęs, matyt jo praktikoje yra daug netikrų aliarmų pasitaikę, todėl toks ir atsargus. O dėl A. tai net nežinau, gali pabandyti pakliūti, bet kitų mergaičių praktika rodo, kad jis rimtai tikrai nežiūrės, jei nėra oficialiai patvirtintų bent kelių nuriūkusių nėštumų.
QUOTE(Joliuke @ 2009 01 04, 21:15)
Aha, jau mano eile tikriausiai arteja... Jau laukiu nesulaukiu Kazkaip noretusi, kad jau greiciau, nes baisu, kad leliai kas nenutiktu.. Paranojiskai judesiukus vis seku . Bet kolkas nei saremiu, nei kitokiu kokiu nors simptomu Kt sav vel i perinatalini vaziuosiu leliaus kraujotakos tikrint, tai bus matyt ka pasakys...
O po manes ir tavo, Joliuke, eile ne uz kalnu Kokios emocijos belaukiant?
Papildyta:
Kycia, as tavo vietoj aspirino tikrai nenutraukciau jokiu budu!! Ir pasistenk atsipalaiduot (kiek tai imanoma) ir dziaugtis, kad tavyje auga mazasis zirniukas Sekmes, lauksim geru rezultatu!!
QUOTE(Liutukeee @ 2009 01 03, 14:35)
Zose123, praleidau matyt.
sveikinu, o gal jau sveikinau, tai tadum antra karta
as biskuti pasimeciau
QUOTE(VaidaI @ 2009 01 04, 20:33)
Kycia, nu tai pas kokį ten papuoliai, aš pakraupus....iš tavo istorijos :0
Šiaip tai pagal tave tai kokios trys realios neštumo savaitės, tai tikrai manau, viskas yra gerai, geigu mato tik mažą puslytę....
Nes pas mane tai iš vis neaišku, nes niekada neturiu normalaus ciklo...o ovuliacija vyksta apie 30 c.d., tai pagal menesines iš vis būtų nesamoninga skaičiuoti....
Šiaip tai pagal tave tai kokios trys realios neštumo savaitės, tai tikrai manau, viskas yra gerai, geigu mato tik mažą puslytę....
Nes pas mane tai iš vis neaišku, nes niekada neturiu normalaus ciklo...o ovuliacija vyksta apie 30 c.d., tai pagal menesines iš vis būtų nesamoninga skaičiuoti....
na 5 mm tai kaip skaiciau, normalus dydis 4-5 savaiciu nestumui. o tas keistuolis, tai R, nesuprantu, kodel taip idomiai jis kalbejo su manim gal kad sekmadienis...jis man aiskino, kad visi parametrai tyrimu pas mane normoj, svarbiausi, kurie nustato AFS pas mane yra neigiami, o tu La1 ir La2 sako isvis nebuvo reikalo daryti, nes APR-C nustato ir tie dar kazkokie du. Tsi va taip ir likau pasimetusi, nu is tikro, LA2 norma iki 37, pas mane 39, bet tik tiek. Tai nezinau...dar geriu ta aspirina, bet gal mazint po puse tabletes? pas Abraiti tai net neisiu, neziuri jis rimtai, pati Zilaitiene man sake. Zodziu, R. nuomone, mano tyrimai neigiami ir man nereikeia jokio gydymo.
QUOTE(Diija @ 2009 01 04, 20:41)
Nu ir kelionė ....
Gal tu ryt dar nueik pas savo ginę ir pasikalbėk apie tai bet iš tikro tai manau nėštumas patvirtintas, dabar tik reikia laikyti kumščius kad viskas būtų gerai
O dėl to AFS tai kažkaip keistai man nu jei jau yra nukrypimas nuo normos, ir tas rodiklis patvirtina esamą AFS, tai kaip galima sakyti kad "jokio aspirino nereikia" nu spęsti tau pačiai, bet aš tai tavo vietoj dar pabandyčiau pas A papulti ir prašyti kad jis pakomentuotų....
Gal tu ryt dar nueik pas savo ginę ir pasikalbėk apie tai bet iš tikro tai manau nėštumas patvirtintas, dabar tik reikia laikyti kumščius kad viskas būtų gerai
O dėl to AFS tai kažkaip keistai man nu jei jau yra nukrypimas nuo normos, ir tas rodiklis patvirtina esamą AFS, tai kaip galima sakyti kad "jokio aspirino nereikia" nu spęsti tau pačiai, bet aš tai tavo vietoj dar pabandyčiau pas A papulti ir prašyti kad jis pakomentuotų....
man sake, kad ne tas rodiklis patvirina AFS tie, kurie patvirtina, mano absoliuciai neigiami, ir pati norma.
QUOTE(kycia @ 2009 01 04, 20:54)
Tiesa, as jau is Vilniaus.
mažut, nesiparink. aš irgi buvau pas R kai buvo 4 savaitės, echo taip pakomentavo, sakė folikulą mato labai didelį, tai galvoju, koks folikulas, jis lyg sprogęs jau turi būti o nėštumo testai būna ryškūs, kokių 5-6 savaičių, bent jau man. kai pagalvoji, pirmą nėštumą pasidariau testą dar prieš mėnesines, buvo šiokia tokia juostelė, apsidžiaugėm, po kelių savaičių pas ginių nuvariau, pasakiau nėščia, jis pasakė - sveikinam, ir niekas nesigilino, kokia ten ta juostelė buvo. niu čia asmeniniai ginių polinkiai ką analizuoti....
o tavo matė puslytę, su kuo ir sveikinu tu tikrai
gerk aspiriną ir toliau, kaip jau minėjo tau turbūt čia, po kelių persileidimų kartais ir be jokių tyrimų jis skiriamas ir vartojamas viso nėštumo metu.
tik pasidaryk krešumo tyrimėlius (jau kažkur šioj temelėj aptarinėjom, jei nori parašysiu kita dieną, dabar nebepamenu jų pavadinimų) kai kitą kartą eisi pas ginę, jei jie normoj, tai tau aspirinas tikria nekenkia. bet ir šiaip nemanau, kad tokia dozė galėtų pakenkt, o va padėti - gali.
dėl LA tyrimų - aš įtariau, tik kai ne medikė, kartais jau bandau parišti savo ilgą liežuvį, o tai per jį kartais ir nusišneki - skaičiau, kad LA reikšmingi ir pasunkina situaciją, kai yra teigiami AKA. tuomet skaitosi dar rizikingesnis nėštumas. jei AKA neigiamas, tai AFS pas tave nėra, bet būtinai užsirašyk pas reumatologę ir išsitirk daugiau, nes man rodos šitie LA gali būti susiję su kitom ligelėm, bet aišku tikėkimės, kad viskas gerai.
Fedesperanza, nu gal tikrai paklausyti taves ir kitu, ir gerti ta aspirina toliau...nes cia kaip placebas jau gaunasi, nerimas kankintu, jei nutraukciau, nors fiziskai tarkim jis nei padeda, nei kenkia... o cia juk ir psichologija vaidina dideli vaidmeni. del gydytojo as nesiparinu, as priemiau toki jo zaidima, ta visa dziugesi ir pasitenkinima, kai pamates viena testa po kito jis dziaugsmingai ir isitikines pranesdavo: "neigiamas nu ir sitas neigiamas, tai ka?"
o aspirina gerti iki pat nestumo galo? gal mazinti doze, pvz po puse tabletes
nes visi mano rodikliai labai geri, neigiami, tik va tas LA, bet realiai, jei butu dare tik LA1, kuris neigiamas pas mane, tai nebutu rade, kad LA2 vos vos padidejes, nes tokiu atveju jo net nedaro. Gal cia kazkas itakos turejo nezymios, neaisku.
o kraujo kresumo rodikliai, kas ten, nes pas mane ant tyrimu lapuko parasyta, kraujo kresumo tyrimai: LA1, LA2 ir APR-C. Visi jie matuojami sekundemis
nes visi mano rodikliai labai geri, neigiami, tik va tas LA, bet realiai, jei butu dare tik LA1, kuris neigiamas pas mane, tai nebutu rade, kad LA2 vos vos padidejes, nes tokiu atveju jo net nedaro. Gal cia kazkas itakos turejo nezymios, neaisku.
o kraujo kresumo rodikliai, kas ten, nes pas mane ant tyrimu lapuko parasyta, kraujo kresumo tyrimai: LA1, LA2 ir APR-C. Visi jie matuojami sekundemis
QUOTE(kycia @ 2009 01 05, 11:02)
Siaip maziausia aspirino, skystinancio krauja, doze yra 100mg. Nepatartina tabletes skaldyt, nes ji padengta apsaugine plevele ir apsaugo skrandi, o jei padalintum pusiau, skrandis neapsaugotas liktu. Ir siaip aspirina geriau gerti pavalgius, jokiu budu ne ant tuscio skrandzio. Man ligoninej sake, kad jau kelios AFS-ukes atveztos su kraujuojanciais skrandziais (ta prasme vemia kraujais) - vien del netaisyklingo aspirino vartojimo! Taip, kad tikrai atsargiai - negasdinu, bet perskaityk lapeli informacini ir viskas bus gerai Gerti aspirina reikia iki 35-36savaites.
Kraujo kresumo tyrimus paprastus daro poliklinikoj, jie vadinasi SPA, DATL ir INR. Sitie tyrimai poliklinikoj nescioms yra nemokami. As juos darydavausi kas 2-3 savaites. Man dar viena karta dare Di-dimeru tyrima (cia irgi prie kresejimo), bet jis jau yra mokamas - apie 40Lt, bet jo nereikia daryti daznai, uztenka vieno karto per nestuma (bent jau man taip perinataliniam centre sake).
Laikau kumstukus uz tavo zirniuka
QUOTE(kycia @ 2009 01 05, 11:02)
Fedesperanza, nu gal tikrai paklausyti taves ir kitu, ir gerti ta aspirina toliau...nes cia kaip placebas jau gaunasi, nerimas kankintu, jei nutraukciau, nors fiziskai tarkim jis nei padeda, nei kenkia... o cia juk ir psichologija vaidina dideli vaidmeni. del gydytojo as nesiparinu, as priemiau toki jo zaidima, ta visa dziugesi ir pasitenkinima, kai pamates viena testa po kito jis dziaugsmingai ir isitikines pranesdavo: "neigiamas nu ir sitas neigiamas, tai ka?"
paklausyk jau pačios praėjom daug ir žinom ką tai reiškia ir kaip nagus nusigrauži, jei kažko nepadarai ir kas negero prasideda.
kaip Aba sakė, nedalink tabletės jokiu būdu.
ir krešumo tyr tau parašė Aba, aš irgi tuos pačius darausi, kadangi leidžiuosi ir Fraxipariną, ginė kas mėnesį skiria, iš pat pradžių iš viso vos ne kas savaitę darė, baisiausiai bijo ji dėl to mano kraujo kitom rečiau kiek žinau, kiek kalbėjomės, nebūtina taip dažnai.
man paranoja. Kazkaip reikia eiti ka nors veikti rimto, nes kitaip mintys apie ta pati sukasi, pradedu krutine maigyt- o toji sumaste mane pagasdint- nebe tokia skausminga, kaip kad iki siol nu bet atsirado kitas keistas dalykas- vakar kuo skaniausiai sukirtau balta suri su svogunais ir druska, o ka tik isgeriau stikline kefyro su bananu...
aciu uz palaikyma. Jus nuostabios! Nuosirdziai sakau...aciu...
aciu uz palaikyma. Jus nuostabios! Nuosirdziai sakau...aciu...
pranešu savo naujienas - buvau šiandien pas gydytoją, taip per šventes man skaudinėjo visus šonus, kad užsirašiau iš karto po švenčių pasirodyt, ateinu - klausia, tai kaip savijauta, sakau, kad jau ir gerai, visus galus skaudėjo, o dabar va jau kaip ir sveika, nieko nebeskauda.
tik pilvą niežti kartais, įtariu dėl fraxiparino, man atrodo jei aš ne taip giliai susileidžiu, ten guziukas lieka ir tada niežėjimas aplink po kelių dienų prasideda.
bet sakė ginė 20 savaičių lygiai pasirodyt, tada darys echo, nes jau organai visi gerai matysis, o tuo pačiu padarys dėl to niežėjimo kepenų fermetų tyr ir krešumą eilinį kartą. niu žiūrėsim kaip čia bus, kiek suprantu, jei dėl kepenų, gal visą kūna niežtėtų, ne tik pilvą?... kol kas dėl to labai nesiparinu, aš pati jaučiu kalta, vis bijau besti visai stačiai, tą adatą šiek tiek palenkiu....
tik pilvą niežti kartais, įtariu dėl fraxiparino, man atrodo jei aš ne taip giliai susileidžiu, ten guziukas lieka ir tada niežėjimas aplink po kelių dienų prasideda.
bet sakė ginė 20 savaičių lygiai pasirodyt, tada darys echo, nes jau organai visi gerai matysis, o tuo pačiu padarys dėl to niežėjimo kepenų fermetų tyr ir krešumą eilinį kartą. niu žiūrėsim kaip čia bus, kiek suprantu, jei dėl kepenų, gal visą kūna niežtėtų, ne tik pilvą?... kol kas dėl to labai nesiparinu, aš pati jaučiu kalta, vis bijau besti visai stačiai, tą adatą šiek tiek palenkiu....