Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Mintė @ 2008 12 11, 18:15)

ačiū, kad pasipasakojai, tikiuosi jau dabar prisimiršo didžausi skausmai.

man su pirmu kai nuleido vandenis, tai neleido keltis visai, tik ant šono gulėt, nes bijojo, kad vandenys virkštelę išneš, tai žiauriai nepatogu buvo.... neįsivaizduoju kaip mūsų mamos gulėdamos visą laik išgimdydavo... doh.gif

jo, ir tas tonų matavimas ir sąrėmių kreivės, man turbūt buvo geriausiai, žiūrėjau ir hipnotizavaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 12 11, 23:46)
Man irgi daug kartų nepataikė kai spinalinę darė doh.gif  o nugarą skaudėjo greičiau ne nuo apidūro, o nuo gimdymo, bent au taip mums per paskaitas sakė,kad dažnai žmonės gimdymo metu patiortas įvairias traumas epidūrui nurašo, o jei padarytas gerai epidūras, nugaros negali skaudėti.

po gimdymo nuo epidūro man skaudėjo gal savaitę, jautėsi kaip kateteris būtų neištrauktas, bet paskui praėjo ir daugiau nieko nebejaučiu
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 12, 13:36)
ačiū, kad pasipasakojai, tikiuosi jau dabar prisimiršo didžausi skausmai.

iš tikro man kai tik padėjo K ant pilvo jau ir pasimiršo visas skausmas, atrodė jei ką galiu dar iš naujo gimdyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 12 10, 20:26)
Sveika. na, tikrai sunkus gimdymas, bet svarbiausia, kad dabar viskas gerai. O kodėl negalima epidūro? Kiek supratau tau veikla savaime net neprasidėjo, viską skatino? Ar taip? kiek tiksliai laiko buvo pagal mm, kai skatino ir kodėl nusprendė nebelaukt blush2.gif  Tiek daug klausiu, bet įdomu, nes pačiai ta data artėja, ir labai bijau pernešiot g.gif

Siaip tai visa nakti saremiai buvo,tada ryte 8val.nubego vandenys,o kaklelis visiskai neatsidarinjo,net neminkstejo,kad ir buvo saremiai,tai tada po keliu valandu eme skatint.Pagal mmm 2d.penesojau.Siap tai patologiniam gulejau virs savaites ir vis zadejo ryt skatint,nes turejau israsa is Antakalnio,kad mums su AFS nealima pernesiot.Bet VGNgyd.dare savaip.Gulejau ligoninej beprasmiskai,net faksiparino nedave,turejau pati savo pirkt ir leistis blush2.gif

QUOTE(sauda @ 2008 12 10, 21:31)
Na pirmiausia sveika sugrįžus  4u.gif Svarbiausia dabar,kad  viskas jau praeityje ,laikykis mergyt  4u.gif ,namuose nuostabus žmogutis  flirt.gif  wub.gif ,daug sveikatėlės abiems  4u.gif  4u.gif ,skanaus  pienuko  4u.gif

4u.gif

Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 12 10, 22:39)
del epiduro reikejo kalbetis dar pries gimdyma, nes cia klinikose tai daro ir turincioms AFS,  turbut jei butum zinojus, kad ji neleis daryti , gal butumei pasirinikus kita gyd ir taip nesikankinus, linkiu tau kuo greiciau pamirsti ta gimdymo siauba 4u.gif
o del vaistu leidimo po gimdymo ir man idomu, ar ligoninej neprivalai guleti  tol kol suleis paskutine doze, ar galima jei viskas gerai gryzti anskciau ir dasileisti namie?
tiesa , papasakok, kaip susitikimas praejo broliuko su sesute smile.gif

Del epiduro kazodel jau gimdymo metu pakeite nuomone,sake taresi su anesteziologu,ir i Santariskes skambino,bet atseit negalima.Dar kita diena atejus sake,kad domejosi-tai atseit galejo daryt epidura praejus12val.po fraksiparino leidimosi,o man reikejo praejus gal 14val.-tai atseit jau per velu g.gif blink.gif .Zodziu-galima,bet perdug pavojinga blush2.gif

Na zinok buciau pabgus kurnors kitur,kad tik butu padare epidura blush2.gif .Be jau nebuvo jegu smile.gif

Mane namo israse po nepilnu2paru,vaistus ir taip pati leidausi savo.Liepe lestis5paras,pradedant praejus12val.po gimdymo,tai keldavausi5val.ryto ir leidausi.

Brolis labai mli sese,buvo atejes i ligonine aplankyttai glostes seses ir mano galvas wub.gif

O siaip brolis pasikeite dar per ta laika kai gulejau patologiniam.Reik is naujo su juo suartet,nes atsalo mano atzvilgiu verysad.gif
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 10, 23:05)
epidūro skaičiau negalima, nes dėl mūsų geriamų vaistų ar sutrikusio krešumo, o gal dėl abiejų priežasčių didesnė komplikacijų rizika. bendrai jei ten į epidūrinį tarpą pakraujuoja daugiau ir susikaupia kraujo, paskui kaip minimum kelias paras skauda galvą neįmanomai.

Kazka panasaus ir man sake .

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 10, 23:38)

Linkiu kad visi skausmai pasimirštų kuo greičiau būnant su mažąja mergyte šalia, tikėkimės naktelės bus ramios ir toliau  4u.gif  4u.gif

4u.gif
QUOTE(Mintė @ 2008 12 11, 18:15)
Labukas,
Užjaučiu, kad teko tiek prisikankinti, bet viskas jau praeity, svarbu,kad abi sveikos ir dabar gal pavyks kiek nors pailsėti, numigti nors trumpai. Stiprybės ir sveikatytės.
Bet niekaip nesuprantu, kodėl epidūro sakė negalima  g.gif

4u.gif

As ir nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 12, 16:01)
Del epiduro kazodel jau gimdymo metu pakeite nuomone,sake taresi su anesteziologu,ir i Santariskes skambino,bet atseit negalima.Dar kita diena atejus sake,kad domejosi-tai atseit galejo daryt epidura praejus12val.po fraksiparino leidimosi,o man reikejo praejus gal 14val.-tai atseit jau per velu  g.gif  blink.gif .Zodziu-galima,bet perdug pavojinga  blush2.gif

Nu ir absurdai doh.gif galim daryt epidūrinę/spainalinę nejautrą, tik turi būt prajėję maždaug 10-12val po paskutinės vaistų dozės... o jei tau buvo praėję dar daugiau tai valio - dar geriau smile.gif žodžiu nesuprantu tų gydytojų.... g.gif aišku nereikia dabar jau aiškintis, nes per vėlu tau, bet kitos tegul žino kad nuskausmint GALIMA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2008 12 12, 16:09)
Nu ir absurdai  doh.gif  galim daryt epidūrinę/spainalinę nejautrą, tik turi būt prajėję maždaug 10-12val po paskutinės vaistų dozės... o jei tau buvo praėję dar daugiau tai valio - dar geriau  smile.gif  žodžiu nesuprantu tų gydytojų....  g.gif aišku nereikia dabar jau aiškintis, nes per vėlu tau, bet kitos tegul žino kad nuskausmint GALIMA  4u.gif

na bet ir dundukai, tia jei Santarai pasakė po 12 valandų, tai negi neaišku, kad reiškia po 12 ar daugiau?... na kartais atrodo nesimokė nieko apie vaistus ir tik bijo nežinomų dalykų,o mąstyti nemąsto.... doh.gif

Papildyta:
Siaip tai visa nakti saremiai buvo,tada ryte 8val.nubego vandenys,o kaklelis visiskai neatsidarinjo,net neminkstejo,kad ir buvo saremiai,tai tada po keliu valandu eme skatint.Pagal mmm 2d.penesojau.Siap tai patologiniam gulejau virs savaites ir vis zadejo ryt skatint,nes turejau israsa is Antakalnio,kad mums su AFS nealima pernesiot.Bet VGNgyd.dare savaip.Gulejau ligoninej beprasmiskai,net faksiparino nedave,turejau pati savo pirkt ir leistis  blush2.gif
4u.gif

doh.gif tai net vaistus pačiai reikėjo pirktis doh.gif
mano ginė irgi iš VGNo, bet jau supratau, kad pernešiot neleis tikrai, o gal ir savaitę anksčiau lieps gimdyt.

taip pagalvoju, kad irgi kažkiek bijau to gimdymo, bet kita vertus taip norėčiau jums po pusės metų čia papasakot kaip aš pati pagimdžiau, o ne ant operacijos stalo vėl pagulėjau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 23:44)
va as to ir bijau kad durs i nugara, nepataikys ir taip kokius..... nenoriiu. man po epiduro po pirmo gimdymo ilgai skaudejo nugara. dabar prasysiu be nieko, naturaliai, bet kai suries gerai skausmas tai gal ne tik epiduro prasysiu smile.gif

man kaip sakė, kad jei lašinukų užsiaugini, tuomet paprastai sunkiau epidūra pataikyt; bet pas mane tikrai buvo gerokas sluoksnelis ir vis tiek greit padarė be jokių badymų. gal labiau patyrusi anesteziologė pasitaikė...
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 12, 17:40)
na bet ir dundukai, tia jei Santarai pasakė po 12 valandų, tai negi neaišku, kad reiškia po 12 ar daugiau?... na kartais atrodo nesimokė nieko apie vaistus ir tik bijo nežinomų dalykų,o mąstyti nemąsto....  doh.gif

Papildyta:
doh.gif tai net vaistus pačiai reikėjo pirktis  doh.gif
mano ginė irgi iš VGNo, bet jau supratau, kad pernešiot neleis tikrai, o gal ir savaitę anksčiau lieps gimdyt.

Nezinau,gal net neskambino i jokius Santarus blush2.gif ,ai zodziu,truputi apgauta pasijauciau,bet kaip sakau-svarbu rezultatas-nuostabi mergyte wub.gif

Aha,reikejo paciai doh.gif .As dar palatos gydytojai pasakiau,kad nebeturiu,paklausiau ar yra VGN vaistine,pasake,kad nera ir liepe prasyt MB ,kad kitur nupirktu blush2.gif

Man ir sake,kad neleis pernesiot,bet vistiek tempe guma blush2.gif ,vis"Rytoj,rytoj".
Atsakyti
Del epiduro kazodel jau gimdymo metu pakeite nuomone,sake taresi su anesteziologu,ir i Santariskes skambino,bet atseit negalima.Dar kita diena atejus sake,kad domejosi-tai atseit galejo daryt epidura praejus12val.po fraksiparino leidimosi,o man reikejo praejus gal 14val.-tai atseit jau per velu  g.gif  blink.gif .Zodziu-galima,bet perdug pavojinga  blush2.gif

man toks gyd blaskymasis , galima negalima, rodo jos neprofesionaluma , kad ja kur blink.gif galas
turbut apie trecia vaikeli po tokio gimdymo dar ilgai negalvosi smile.gif
parasytumei sios gyd pavarde, tegu kitos AFS nestukes zino pas ka geriau NEGIMDYTI

ir dar reikejo vaistus paciai pirkti g.gif , lygtais klinikose duoda , reiks viska patikslinti
gal vilnietes vaziuokit i kauno klinikas gimdyti? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 12 gruodžio 2008 - 17:18
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 12, 15:01)
Siaip tai visa nakti saremiai buvo,tada ryte 8val.nubego vandenys,o kaklelis visiskai neatsidarinjo,net neminkstejo,kad ir buvo saremiai,tai tada po keliu valandu eme skatint.Pagal mmm 2d.penesojau.Siap tai patologiniam gulejau virs savaites ir vis zadejo ryt skatint,nes turejau israsa is Antakalnio,kad mums su AFS nealima pernesiot.Bet VGNgyd.dare savaip.Gulejau ligoninej beprasmiskai,net faksiparino nedave,turejau pati savo pirkt ir leistis  blush2.gif
4u.gif

Tai kaip suprantu nešiojai 40sav ir 2 dienas. ČIa pagal mm g.gif O kaip kitom su gimdymo terminais? Man pagal mm kovo 19, pagal echo 25, tai gydytoja sako, kad iki 25 galėsim laukt, o man neramu, nes jau gautųs pernešiojimas 6dienos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 12 gruodžio 2008 - 18:04
QUOTE(Joliuke @ 2008 12 12, 19:04)
Sveikos 4u.gif
Tai kaip suprantu nešiojai 40sav ir 2 dienas. ČIa pagal mm g.gif O kaip kitom su gimdymo terminais? Man pagal mm kovo 19, pagal echo 25, tai gydytoja sako, kad iki 25 galėsim laukt, o man neramu, nes jau gautųs pernešiojimas 6dienos g.gif

terminas buvo nustatytas pagal tą dieną kai pamatė širdies veiklą... vėliau ta data susilygino su mmm data. O pagal kelių savaičių echo tau koreguota data?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Na, jau siandien baigem remontelius smile.gif Ryt reiks tik kambarius susitvarkyt ir viskas - poilsis iki pat gimdymo smile.gif)
O siaip mano savijauta nebloga, tik greit pavargstu... tai padirbu valandele ir einu pusvalandukui nusnaust biggrin.gif
Del epiduro, tai kalbejau su savo gine, ji sake, kad yra visiskas issigalvojimas, kad negalima! Sake, kad jokiu papildomu pasaliniu poveikiu AFS sindroma turincioms moterims nera. Taip, kad kas norit, tikrai galit pasinaudot - gi tam ir israstas tas nuskausminimas, kad moteriai palengvint gimdyma!
Del gimdymo terimo, tai man sake, kad greiciausiai iki galo neisnesiosiu (gal 38sav pagimdysiu ar pns...), bet sake, kad bet kokiu atveju leistu nesiot TIK pagal mmm termina (nes echo galimi netikslumai).
O pacio gimdymo tai jau ir as pradedu bijot biggrin.gif ai, bet bus kaip bus smile.gif

beje, pakartojo man tuos kresumo tyrimus, tai viskas gerai thumbup.gif tai arba tada suklydo laboratorijoj darydami tyrima, arba mistika (nes visa nestuma buvo gerai, viena karta blogai, po to vel gerai doh.gif ). Bet svarbu, kad dabar viskas gerai smile.gif

O kalbant apie leidziamus vaistus ligoninej, tai as du kart gulejau AK ir abu kart reikejo paciai pirktis ne tik fraksiparina, bet ir aspirina! Niekas ten nieko neduoda ir net nesiruosia duoti! Sake, kad galetu duoti fragmina (nes ji tipo AK naudoja), bet fragmino dozes truputi kitokios ir man mano gine patare geriau nekaitalioti vaistuku. Taip, kad pasiaiskinkit pries gimdyma ir apsirupinkit vaistukais ax.gif Ai, dar man sake, kad po gimdymo praejus 12val reik susileist, bet nebutina tiksliai tas 12val atskaiciuot. Sake, kad jei iseina, kad 12val praejus gaunasi naktis, tai tikrai nieko nenutiks, jei susileisiu ryte. O pries gimdyma TIK rekomenduojama mazdaug 12val nesileisti vaistu. Bet man gine sake, kad pvz jei as susileidziu, ir po keliu minuciu nubega vandenys, tai nereikia panikuot, nieko nenutiks, visi liks gyvi biggrin.gif todel, kad musu dozes yra mazos! Ir tos 12val pries gimdyma yra tik rekomendacija! wink.gif

Apsireiskiau ir einu miegot smile.gif

Gero savaitgalio visoms nestuke.gif ir naujai iskeptoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2008 12 13, 00:06)
Apsireiskiau ir einu miegot  smile.gif

Gero savaitgalio visoms  nestuke.gif  ir naujai iskeptoms mamytems  4u.gif

na tu čia gerai pavarei. jau kai grįžai tai ir papasakojai viską iš širdies thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 13, 09:08)
na tu čia gerai pavarei. jau kai grįžai tai ir papasakojai viską iš širdies thumbup.gif

nu jo , cia toks ABOS stiliukas tongue.gif
Atsakyti