QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 12:34)
man atrodo kad ir per CZ daro epidura
o del kraujo kresumo, as taip suprantu, kad vaistai musm padaro krauja toki kaip ir visoms sveikoms, nes pas mus jis yra tirstesnis, vaistai juk nepadaro jo labai skysto, tiesiog kraujas tampa normalus, nu bet cia tik as taip manau, reiks del visko issiklausineti gyd.
dabar isvis bijaauu gimdyti
o del kraujo kresumo, as taip suprantu, kad vaistai musm padaro krauja toki kaip ir visoms sveikoms, nes pas mus jis yra tirstesnis, vaistai juk nepadaro jo labai skysto, tiesiog kraujas tampa normalus, nu bet cia tik as taip manau, reiks del visko issiklausineti gyd.
dabar isvis bijaauu gimdyti
kad ten skaiciau kazkuo skiriasi, tik jei ekstra cezaris ir su epiduru jau moteris, tai tada dozę labia padidina ir viskas. o jei nėra labai skubus, tai daro viską iš naujo (bent jau mano draugei su epdiūru, cezariui paskui vis tiek iš naujo darė nuskausminimą), jei rasiu jų skirtumus, parašysiu.
visi bijo gimdymo, normalu. aš va fobiškai bijau nuskausminimų ir narkozių, bijau ir skausmo per gimdymą, nors jau dvi narkozes apturėjau, du kartus 'gimdžiau', gal ir ne taip skausmingai, kaip turėtų būti, bet nieko gi ir neatsitiko... na, be tokie mes žmonės. aukščiau galvą, viskas bus gerai
Papildyta:
aij va, jei trumpai, tai skirtuma -epidūras tik nuskausmina, o spinalinė ir blokuoja jutimus (t.y. nejauti žemiau juosmens nieko ir nevaldai kojų):
http://www.mamosdien...nuskausminimas1
Epidūrinė nejautra į epidūrinį tarpą suleidžiama nuskausminamųjų. Galima blokuoti reikiamos kūno dalies skausmą. Visi kiti jutimai ir sąmonė, ir gebėjimas judėti išlieka.
Spinalinė nejautra nuskausminimas, pasiekiamas suleidžiant vaistų į nugaros smegenų kanalą. Blokuojami visi jutimai ir judesiai žemiau dūrio lygio.