Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 12:34)
man atrodo kad ir per CZ daro epidura
o del kraujo kresumo, as taip suprantu, kad vaistai musm padaro krauja toki kaip ir visoms sveikoms, nes pas mus jis yra tirstesnis, vaistai juk nepadaro jo labai skysto, tiesiog kraujas tampa normalus, nu bet cia tik as taip manau, reiks del visko issiklausineti gyd.

dabar isvis bijaauu gimdyti doh.gif

kad ten skaiciau kazkuo skiriasi, tik jei ekstra cezaris ir su epiduru jau moteris, tai tada dozę labia padidina ir viskas. o jei nėra labai skubus, tai daro viską iš naujo (bent jau mano draugei su epdiūru, cezariui paskui vis tiek iš naujo darė nuskausminimą), jei rasiu jų skirtumus, parašysiu.

visi bijo gimdymo, normalu. aš va fobiškai bijau nuskausminimų ir narkozių, bijau ir skausmo per gimdymą, nors jau dvi narkozes apturėjau, du kartus 'gimdžiau', gal ir ne taip skausmingai, kaip turėtų būti, bet nieko gi ir neatsitiko... na, be tokie mes žmonės. aukščiau galvą, viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
aij va, jei trumpai, tai skirtuma -epidūras tik nuskausmina, o spinalinė ir blokuoja jutimus (t.y. nejauti žemiau juosmens nieko ir nevaldai kojų):

http://www.mamosdien...nuskausminimas1

Epidūrinė nejautra – į epidūrinį tarpą suleidžiama nuskausminamųjų. Galima blokuoti reikiamos kūno dalies skausmą. Visi kiti jutimai – ir sąmonė, ir gebėjimas judėti – išlieka.
Spinalinė nejautra – nuskausminimas, pasiekiamas suleidžiant vaistų į nugaros smegenų kanalą. Blokuojami visi jutimai ir judesiai žemiau dūrio lygio.
Atsakyti
mano draugei dare CZ su epiduru, idomu kas blogiau , spinaline ar epiduras?
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 13:21)
mano draugei dare CZ su epiduru, idomu kas blogiau , spinaline ar epiduras?

tai gal ji taip tik vadina, jei ji nejautė kojų po to, tai irgi spinalinė buvo. nes visi vadina tai epidūru, aš tik po to kai sužinojau, kai draugei su epidūru gimdžiusiai cezariui ruošė viską iš naujo, sužinojau, kad yra skirtumas.
suprasi ten kuris geresnis,reikės pasiieškot ankgliškai ko, nes lietuvių literatūra tuo atžvilgiu skurdi... šiaip nemanau kad epidūrą daro operacijoms, pagal tai ką skaičiau, tai tik labai ektra atvejams, arba dažniausiai tada iš viso bendrą narkozę daro.

oj pleputė aš, vis neiškenčiu savo nosies neįkišus čia, darbų krūva, nespėju, naktim viaką užmigdžius jau dirbu doh.gif gerai, kad pykinimai apsiramino, kitiap nepavežčiau....
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 11, 15:33)

oj pleputė aš, vis neiškenčiu savo nosies neįkišus čia, darbų krūva, nespėju, naktim viaką užmigdžius jau dirbu  doh.gif gerai, kad pykinimai apsiramino, kitiap nepavežčiau....

nu ir gerai, kitaip cia liudna butu, mazai nestukiu, o mamytes retai pas mus uzsuka. turbut viena su savim cia pakalbeciau ir viskas ax.gif , as kazkaip tai tvarkausi tai valgyt darau, tai vis uzpakali padedu ant kedes prie kompo pailseti, tai per skaipa su vyru, tai su draugem paplepu, tai ir SM uzsuku daznai
mirksiukas.gif
o ABA vel kazkur dingo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 16:12)
nu ir gerai, kitaip cia liudna butu, mazai nestukiu, o mamytes retai pas mus uzsuka. turbut viena su savim cia pakalbeciau ir viskas ax.gif , as kazkaip tai tvarkausi tai valgyt darau, tai vis uzpakali padedu ant kedes prie kompo pailseti, tai per skaipa su vyru, tai su draugem paplepu, tai ir SM uzsuku daznai
mirksiukas.gif

aš dar SMo nežinojau, tai dienų dienom Sudoku ir kitokius kažkokius dar japoniškus galvosūkius spręsdavau, iki šiol dar nostaligija apima, bet kad paimu, ir viskas aišku, iki skausmo žinoma.... lotuliukas.gif

tuoj jaučiu čia pasipildys mūsų retos gretos, tiek AFSiukiu, bus ir nestuke.gif
Papildyta:
ABA, kuku, kur tu??
Atsakyti
Labukas,

QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 10, 20:17)
Taigi-gruodzio6d.gime Paulina,51cm,3,650kg.Pacio gimdymo nenoriu net prisimint Mus lgoninej tik nepinas2paras laike.Po gimdymo(praejus12val.) dar 5paras leidziuosi fraksiparina.Turbut ir kitoms taippat liepe?

Užjaučiu, kad teko tiek prisikankinti, bet viskas jau praeity, svarbu,kad abi sveikos ir dabar gal pavyks kiek nors pailsėti, numigti nors trumpai. Stiprybės ir sveikatytės.
Bet niekaip nesuprantu, kodėl epidūro sakė negalima g.gif

Aš taip ir neprisiruošiu normaliai sudėlioti gimdymo istorijos, bet dabar tai vis tiek nors padrikai parašysiu. Tai va man irgi visa gimdymo veikla neprasidėjo, pralaukėm savaitę po termino, sakė palcenta subrendus reik gimdyti. Pradėjom nuo skatinamosios tabletės, nuo jos per per 3 val tik 2 cm atsidarė doh.gif tada paguldė į gimdyklą, prakirpo vandenis, dar laukėm 2 val - 3 cm atsidarymas, sąrėmiai, tokie, kad juokas ima, aš ištisai vaikštau, kad greičiau vyktų, bet nieko, vanduo bėga upeliais, o aš bijojau, kad nesuprasiu kada nubėgs lotuliukas.gif tai va po tų 2 val. - skatinamieji - oksitocinas, kas valandą tikrina kaklelis sunkiai juda, dozė didėja, juokas nebeima, vaikščioti nebegaliu, nes pririšta su lašeline, einu ratais apie lovą, bandau sėdėt ant maišo, negerai, klupėt, nepatogu, tai lotoso pozol lovoj įsitaisiau ir kvėpavau, prijungė tonus matuoti, jau įdomiau, stebi kaip ateina sąrėmis, kokio stiprumo. MB vis registruoja kas kiek laiko - kas 5-3 min. ir taip nuo pradžių nei dažnėja,nei retėja. Dar per dvi val pasiekiam 5 cm. jau skauda neblogai, gyd.sako lėtai judam, gal iki 22 ar 24 pagimdysi (o buvo 14 val.) pasiūlė epidūrą kol laikas, sako pavargsi, nes lėtai atisdarinėja, paskui neišstumsi. Pagalvojau, jei dar 8 ar 12 val reiks kęsti tokius sąrėmius tikrai galiu neturėti jėgų. Nežinau kaip ten bus kai stumti reikės, net fantazija nenešė. Pagalvojau su MB pasitariau ir sutikom daryti epidūrą. Kol jį padarė tai dar gera val praėjo, nes tik iš 3 k. pataikė, kiek duria tiek kraujas bėga ir vėl iš naujo doh.gif Durdama 3 k sako jei nesigaus nedarysim, galvoju užmušiu, tiek prikankino (sąrėmiai juodi, o reik nejudėti doh.gif ), bet lyg ir gavosi, kažko suleido, palengvėjo,po pusvalandžio vėl neblogai jaučiasi, kenčiu dar pusvalandį, tada vėl kažko suleidžia - palengvėja. nuo 17 val. labai norisi tuštintis (klizmos nedarė, tai man baimė apsiš...) akušerė sako nedaryk gal jau gimdysi, bet sako negali būt taip greitai. 18 ateina gyd. sako 10 cm pabandom gimdyt, sakau davai rolleyes.gif MB laiko už pečių o aš stumiu, pabandėm ir 18,24 gimė mūsų mažė. Nežinau - stūmimas man nebuvo visai sunkus, nors MB sakė, kad buvau mėlyna nuo stangų. Aš tikrai labai stengiausi, kad leliuko nesuspausčiau. Paskui nereali palaima kai padėjo lėlytę ant krūtinės. Abu su MB negalėjom atplėšti nuo jos akių, nejaučiau kaip siuvo, placenta šleptelėjo labai lengvai. Pagimdžiau, įspūdis liko nebaisus, galvojau bus baisiau. Aišku norėtųsi be skatinamųjų gimdyti - natūraliai, bet ką padarysi. Jei būčiau žinojus, kad taip greit pagimdysiu tikrai būčiau epidūro neprašius, bet ką čia gali žinot.
Tai va, paskui fraksipariną leido ligoninėj, trečią dieną išleido ir pabaigiau leistis namuose.

zose123 nebijok 4u.gif , vis tiek pagimdysi, o jei ką epidūrą tikrai galima. Aš iš anksto tikrai nesitariau ir galvojau, kad be jo prasisuksiu, bet matai būna kaip būna
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 10, 19:17)
Visoms aciu uz sveikinimus!
Taigi-gruodzio6d.gime Paulina,51cm,3,650kg.Pacio gimdymo nenoriu net prisimint blush2.gif ,kosmaru kosmaras-kaklelis neikaip neatsidarinejo,skatino didelem oksitocino dozem,o epiduro neleido,sake,kad negalima  doh.gif .Paskui dar ir placenta neatsidalijo-tai gavau narkoze ir gramde.Pries tai virs savaite pralaike Nesciuju patolgijos skyriuje,tikejosi,kad gimdymas prasides savaime,bet nei su pirmu,nei dabar kaklelis neatsidarinejo  doh.gif

Sveikinimai tau didžiausi sulaukus šaunios mergytės 4u.gif Man žinok irgi žiauru buvo ir irgi epidūro nedavė doh.gif

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 10, 22:05)
epidūro skaičiau negalima, nes dėl mūsų geriamų vaistų ar sutrikusio krešumo, o gal dėl abiejų priežasčių didesnė komplikacijų rizika. bendrai jei ten į epidūrinį tarpą pakraujuoja daugiau ir susikaupia kraujo, paskui kaip minimum kelias paras skauda galvą neįmanomai.

Man po spinalinės žiauriai skaudėjo galvą kokias 4 ar 5 dienas doh.gif

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 11, 14:33)
tai gal ji taip tik vadina, jei ji nejautė kojų po to, tai irgi spinalinė buvo. nes visi vadina tai epidūru, aš tik po to kai sužinojau, kai draugei su epidūru gimdžiusiai cezariui ruošė viską iš naujo, sužinojau, kad yra skirtumas.
suprasi ten kuris geresnis,reikės pasiieškot ankgliškai ko, nes lietuvių literatūra tuo atžvilgiu skurdi... šiaip nemanau kad epidūrą daro operacijoms, pagal tai ką skaičiau, tai tik labai ektra atvejams, arba dažniausiai tada iš viso bendrą narkozę daro.

Mums per kursus Baltijos Amerikos Klinikoj pasakojo kuo skiriasi spinalinė i epidūrinė nejautra. Vaistai naudojami tie patys, tik epidūrinės nejautros atveju suvilgomos tik nervų šaknelės, o spinalinės nejautros atveju duriama giliau, į patį nervą. Operacijos daromos ir su epidūrine nejautra, anesteziologas sakė,kad jeigu prieš tai būna darytas epidūras dažnai tik padidina vaistų dozė ir operacijai nedaro papildomo dūrio, nuo aplinkybi priklauso,bet kad operacijas daro ir su epidūrine nejautra tai faktas.

Atsakyti
va as to ir bijau kad durs i nugara, nepataikys ir taip kokius..... nenoriiu. man po epiduro po pirmo gimdymo ilgai skaudejo nugara. dabar prasysiu be nieko, naturaliai, bet kai suries gerai skausmas tai gal ne tik epiduro prasysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 22:44)
va as to ir bijau kad durs i nugara, nepataikys ir taip kokius..... nenoriiu. man po epiduro po pirmo gimdymo ilgai skaudejo nugara. dabar prasysiu be nieko, naturaliai, bet kai suries gerai skausmas tai gal ne tik epiduro prasysiu smile.gif

Man irgi daug kartų nepataikė kai spinalinę darė doh.gif o nugarą skaudėjo greičiau ne nuo apidūro, o nuo gimdymo, bent au taip mums per paskaitas sakė,kad dažnai žmonės gimdymo metu patiortas įvairias traumas epidūrui nurašo, o jei padarytas gerai epidūras, nugaros negali skaudėti.
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 11, 16:12)

tongue.gif Aba niekur nedingus smile.gif Tiesiog kaip pamisus namus remontuojasi, tai net kompo neisijungiu... Sia savaite MB atostogauja, tai norim daug pasidaryt... o va nuo kitos savaites busiu vel viena namie, tai dazniau prisesiu prie kompo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2008 12 12, 11:36)
tongue.gif  Aba niekur nedingus smile.gif Tiesiog kaip pamisus namus remontuojasi, tai net kompo neisijungiu... Sia savaite MB atostogauja, tai norim daug pasidaryt... o va nuo kitos savaites busiu vel viena namie, tai dazniau prisesiu prie kompo smile.gif

SVEIKA 4u.gif
kaip jautiesi? kaip pilvukas auga?, tik ziurek su remontais nepersistenk, kad nereiktu vel i ligonine vaziuoti
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 12 11, 23:46)
Man irgi daug kartų nepataikė kai spinalinę darė doh.gif  o nugarą skaudėjo greičiau ne nuo apidūro, o nuo gimdymo, bent au taip mums per paskaitas sakė,kad dažnai žmonės gimdymo metu patiortas įvairias traumas epidūrui nurašo, o jei padarytas gerai epidūras, nugaros negali skaudėti.

na gal daug ką ir nurašo ir plius rašo, kad tik pusę metų gali jaustis pasekmės. bet man ne nugarą skaudėjo, bet 1,5 metų po cezario duriantis toks skausmas atsirasdavo, panašiai dūrio vietoj. nors po operacijos tai geria jaučiausi ir nieko neskaudėjo.
Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 12 12, 11:44)
SVEIKA 4u.gif
kaip jautiesi? kaip pilvukas auga?, tik ziurek su remontais nepersistenk, kad nereiktu vel i ligonine vaziuoti

aha, Aba, žinau, kaip norisi apsitvarkyti, bet su remontais nepersistenkit, saugok pilvuką 4u.gif
Atsakyti