QUOTE(zose123 @ 2008 12 05, 20:50)
as nesidariau, bet idomu butu pasidaryti, nes tikrai nzn, kad tos vilkliges neturiu, bet tikrai zinom kad turim AFS., sios abi ligos autoimunines. man atrodo kad kazkuri is musiskiu dare tyrimus nuo vilkliges, gal fedesperansa. kai pagimdysiu, butinai reiks pasidaryti siuos tyrimus ir A isklausinesiu ar yra rizikia susirgti veliau, jei dabar nesergu, nes kiek zinau si liga tokia baisoka
, o del paveldimumo tai nieko nzn irgi
o apie vilklige daug raso , tik reikia paieskoti per google
sveikutės, žiūriu prašnekot apie vilkliges. mane šeimos gyd pasiuntė, dėl sąnarių skausmų. man visą gyvenimą nelabąsias kojas skauda ir oda jautri saulei. tai tik šiti du požymiai atitinka vilkligės ir kaip sakė reumatologė, išsitirt gal ir ne pro šalį, bet tikimybė su tik su tiek simptomų labai maža. pasiskaitykit aprašymą, vilkligės simptomus, jei nieko panašaus nėra, tai manau tikrai neverta ir nerimauti.
čia ne visai į temą, bet neseniai paskaitinėjau Amerikos autoimuninių ligų asociacijos puslapį, tai pacituosiu, man įsitrigusias pastraipas:
http://www.aarda.org...utoimmunity.php
According to a 2001 survey by the Autoimmune Diseases Association, over 45 percent of patients with autoimmune diseases have been labeled chronic complainers in the earliest stages of their illness. This can be devastating to a young woman who may then begin to question her sanity as she tries desperately to find out what is wrong. Tragically, many of these patients suffer significant damage to their organs in the meantime and end up carrying this health burden with them for the rest of their lives because of the delay in diagnosis.
....
An example is antiphospholipid antibody syndrome (APS). In this disease, the patient produces antibodies against phospholipids -- fat found in every cell wall. The major consequence of APS is blood clotting, which can cause stroke, miscarriages, migraine headaches, and clotting disorders. APS occurs by itself or may accompany many of the autoimmune diseases. It is a significant cause of strokes in women under the age of 35 as well as recurrent miscarriage. Yet it would be unusual for a patient with an autoimmune disease other than lupus to be checked for it. APS has also been indicated as a causative factor in cardiovascular disease in women. The fortunate fact is that APS can be treated simply with either a baby aspirin or other blood thinners which are given to prevent strokes, miscarriage, and blood clots. The sad fact, however, is that many patients who could be treated in such a manner are never identified until after they have had a stroke or miscarriage.
Papildyta:
QUOTE(Aba @ 2008 12 05, 18:53)
Bet ta vilklige gali buti man ar leliui? Baisoka man jau....
Zose 123 tu dareisi tyrimus? O kitos visos daretes???
kiek įsivaizduoju, jei jau leliui būtų tokia liga, tai pastebėtum nerimą keliančius požymius tikrai. iš tos pačios asociacijos puslapio išskaičiau, kad dažnai pastebima, kad jei šeimos nariai serga genetinėmis autoimuninėmis ligomis, tai vaikams ir kitoms kartoms gali pasireiškti vis kitokie, bet vėl autoimuniniai susirgimai.
aš savo mažiui įtariu, kad galėjo paveldėti AFS.
Per mano mamos moteriškąją liniją kartojasi panašus simptomai visoms moterims, lyg vyrui ir neturėtų būti, tik kad jam kojytes skauda be jokios priežasties, jau dabar kai gali pats parodyti kur skauda, man ankstesni įtarimai pasitvirtino. man taip pat buvo nuo vaikystės, todėl ir sugretinau šiuos du dalykus, bet gal jie ir nesusiję.
buvau jau supanikavus būtinai tirti mažių, bet dabar nusiraminau, nebent jei jam pradėtų dažniau skaudėt, gal tada nueisim išsitirt dėl to....
oj, na ir dienelė šiandien buvo, vienas labai geras žmogus netyčia užmynė man ant nuoskaudos, tiesiog paminėjo įvykius susijusius su man buvusiu persileidimu, na bet jis nieko nežinojo apie tai ir mano pergyvenimus, na visiškai žiaurus sutapimas ir tiek... apsižliumbiau, pasakiau to, ko visai nenorėjau sakyti, pačiai gėda... geriau reikėjo pasakyti iš karto, dėl ko man skaudu.... paskui atsiprašinėjau... dabar irgi sėdžiu ir žliumbiu, net nebežinau jau dėl ko labiau