Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos polipai

QUOTE(Firuze @ 2011 02 23, 12:58)
Sveikos merginos 4u.gif  ir as jungiosiu prie  jusu, ginekologe per echo  kaip ir  rado gimdos  polipa, sake daryt  histeroskopija ir net  negalvot , t.y. daryt ar ne, bijau..Narkozes, kokios bus mm po  sitos operacijos... Siulo  operuotis  Vln, Antakalnio klinikose, gal  galit parekomenduot  butent pas ka?  labai  aciu jums

Sveikutes merginos,
labai reikia jusu patarimo... si pirmadieni ir man turi operuoti polipa, jau ir tyrimus visus pasidariau ir va beda visai nelaiku ir per anksti prasidejo menesines verysad.gif jauciu kad atides man operacija sad.gif
gal ir kvailai paklausiu, bet tikrai nezinau ar tokiu atveju darys operacija ar ne?
Atsakyti
QUOTE(zylute73 @ 2011 02 23, 16:37)
Sveikutes merginos,
labai reikia jusu patarimo... si pirmadieni ir man turi operuoti polipa, jau ir tyrimus visus pasidariau ir va beda visai nelaiku ir per anksti prasidejo menesines  verysad.gif  jauciu kad atides man operacija sad.gif
gal ir kvailai paklausiu, bet tikrai nezinau ar tokiu atveju darys operacija ar ne?

Idomiai, kiek žinau stengiasi šią operaciją daryt iškart po mėnesinių g.gif Kodėl, nežinau, bet man bent jau taip sakė tiek ginekologė tiek šeimos daktarė ax.gif
Atsakyti
labukas 4u.gif
norejau paklaust merginu kurioms dare operacija(salino polypus is gimdos),tai va klausimelis butu toks:po operacijos praejo 5dienos,bet labai skauda pilvo apacia,sona...teplioja,kartais isbega tiesiog kraujas..gyd sake paskaudes 1-2dienas po operacijos...ar reikia kreiptis pas gyd.ar normalu kad skauda jau tiek dienu?kaip jums buvo?
Atsakyti
QUOTE(Aurio zmona @ 2011 05 13, 22:33)
labukas 4u.gif
norejau paklaust merginu kurioms dare operacija(salino polypus is gimdos),tai va klausimelis butu toks:po operacijos praejo 5dienos,bet labai skauda pilvo apacia,sona...teplioja,kartais isbega tiesiog kraujas..gyd sake paskaudes 1-2dienas po operacijos...ar reikia kreiptis pas gyd.ar normalu kad skauda jau tiek dienu?kaip jums buvo?

Tepliojo ilgai ir visiškai niekas neskaudėjo, jei ne bendras organizmo silpnumas ir vaidybą prieš namiškius kad gaut didesnį dėmesį, tai net nebuvo jokio įtarimo kad mane operavo biggrin.gif , bet skausmo tokio kiek žinau neturi būt. Mane išleidžiant išrašė antibijotikų ir sakė jeigu skaudės tada gert ir pasirodyt pas ginekologę be eilės pas tą pačią kuri operavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 05 14, 08:03)
Tepliojo ilgai ir visiškai niekas neskaudėjo, jei ne bendras organizmo silpnumas ir vaidybą prieš namiškius kad gaut didesnį dėmesį, tai net nebuvo jokio įtarimo kad mane operavo  biggrin.gif  , bet skausmo tokio kiek žinau neturi būt. Mane išleidžiant išrašė antibijotikų ir sakė jeigu skaudės tada gert ir pasirodyt pas ginekologę be eilės pas tą pačią kuri operavo  4u.gif

aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 02 23, 20:22)
Idomiai, kiek žinau stengiasi šią operaciją daryt iškart po mėnesinių  g.gif  Kodėl, nežinau, bet man bent jau taip sakė tiek ginekologė tiek šeimos daktarė  ax.gif

Nu man irgi paskire iskarto po mmm. Kaip man buvo paaiskinta - tai del to, kas iskarto po mmm jis matosi, o kazkiek veliau uzsisuka/pasislepia. As bent jau taip supratau.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 05 16, 11:31)
Nu man irgi paskire iskarto po mmm. Kaip man buvo paaiskinta - tai del to, kas iskarto po mmm jis matosi, o kazkiek veliau uzsisuka/pasislepia. As bent jau taip supratau.

Taip, teisingai, gali būt dėl to, nes ir nustato kad polipas yra pirmoje ciklo puseje, o antroje ciklo puseje jau normalu kad yra balta dėmė nes organizmas ruošiasi mmm ir vyksta gimdoje išvešėjimas 4u.gif
Atsakyti
Mane taip pat po antrojo gimdymo kamavo labai gausios menesines, paskui pradejo kraujuot ir po lytiniu santykiu, daznai alpdavau.Dar delsiau, vis neprisirupsiau nueiti, i poliklinika isvis nenorejau, tai ejau pas gine privaciai.Tai ir ji vos, prisiliesdavo prie kaklelio, kraujuodavau, na, padare tyrimus del gimdos kaklelio vezio, skyre antibiotiku, bet galop atsakymas atejo neigiamas,kad viskas ten normal.Bet ji buvo pati nustebinta tais procesais kas pas mane vyksta,tiesiog echoskopiskai,kai man rode, ten tokie gausus srautai, lyg upe tekejo...ir tiksliai ji nesuprato,ka ten mato, gasdino mane pasakymai:pirmakart taip matau...Sake,kad itaria polipa.Paskyre po menesiniu operacija.Dvejojau, ar gerai elgiuosi,ar viskas bus gerai.Nes skambejo baisiai:gimdos abrazija...Bet visgi pasiryzau, issiklausinejusi,kad jokiu pasekmiu blogu neturetu buti:)Tiesa, pries tai turejau pasidaryti visus tyrimus(kraujo,slapimo, sirdies kardiograma), nes be ju neguldo i ligonine. Bijojau tos narkozes, nes niekada gyvenime to nebuvau patyrusi, o ir jaudinausi,kaip dukrytes ta diena be manes isbus g.gif na, bet vyras pasieme iseigine, is ryto atsiguliau i ligonine, baisiausia buvo atsigulti operacinej ant stalo,kai nezinai kas bus smile.gif bet viskas vyko atrodo,kad taip trumpai,nes vos lyg uzsisimerkiau, o jau ir atsimerkiau palatoj :)jauciausi gerai, nieko neskaudejo.Buvo uzmautos Tena kelnaites,lyg po gimdymo ax.gif Galvoje ir buvo lengva lengva, jokiu minciu,lyg kas :"isvale kasdienine plokstele" smile.gif Tiesa, atsibudau gan greitai.Nes pries operacija buvau klaususi,kiek cia viskas mazdaug truks, kada busiu namie.Tai isgirdau atsakyma, priklausomai nuo to,kada pabusiu.Vienos moterys miega ilgiau, kitos trumpiau.
Tai jau galutinai atsigavus, isleido namo.Ka iseme-issiunte tyrimui.Atsakymas atejo po 2savaiciu (kaip tik sia savaite), kad nieko baisaus,tik polipas.Jokio gydymo toliau skirti nereikia.Tiesa, pries tai dar truputi maude pilvo apacia, tai buvau pas gine, israse antibiotiku,nes sake,kad daznai operacijos suaktyvina uzdegimus.Sugeriau kursa ir viskas normalizavosi.O dabar sake ateiti po dvieju savaiciu,na, kai prasirgsiu menesinem, tikiuosi,kad jos bus daug lengvesnes nei iki siol.Istikruju tai man buvo keista,kad vos po gimdymo jos taip gausiai prasidejo,iki vaiku prasirgdavau lengvai, neskausmingai, taip ir buvo po vyresneles gimimo,tai man idomu isties,kada ir kodel tas polipas isaugo,negi per metus? g.gif dar gydytoja paminejo,kad jie turi tendencija ataugti.Nors mano anytai kazkada,kai jos dabar sulaukusi 39m dukra buvo maza, operavo anytai ant skrandzio polipa, tai gydytojai buvo pasake,kad po 4-5m ta moteris vel atvaziuos pas mus operuotis, o ji iki siol nebuvo lotuliukas.gif neataugo...tikiuosi,kad ir man NIEKADA nebeataugs ax.gif BUKIT SVEIKOS ir neuzdelskite,jei tik pasijauciate kitaip,nei iprastai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 10 birželio 2011 - 21:49
man polipas irgi išaugo per metus. 2010 vasario mėn tikrinausi - visiškai sveika, 2011 vasario mėn - polipas jau nemažas. kovo pradžioj išoperavo. operacija praėjo sklandžiai, atsigavau labai greitai. 8 valandą operavo, 10:30 val jau buvau prabudusi, laukiau 13 val pietų. bet pietų niekas nedavė biggrin.gif nes nelieku nakčiai. tai susirinkau daiktus, sėdau į mašiną ir parvairavau namo. lyg niekur nieko. kelias dienas patepliojo, net kasdieninio įkloto užtekdavo. savijauta tokia, kad net nesijautė kad operuota. tik atsargumo dėlei 10 dienų laikiausi ramesnio rėžimo. bijojau labai narkozės, nes neikad jos neturėjusi. esu migrenininkė, tai galvojau gali tai atsiliepti galvai - be te, jokių blogesnių pakitimų nebuvo.
po savaitės atėjo tyrimo rezultatai - viskas ok.
poliklinikos gydytoja liepė pasirodyti vasaros pabaigoje, pažiūrėti ar polipas neataugo, nes jie linkę ataugti.
Atsakyti
Paskaiciau ir nusprendziau parashyti.
Tepliodavo po intensivesnio lytinio akto. Menesines buvo mano akimis vidutines, kartais paskaudedavo, retai stipriai paskaudedavo. Zhodzhiu nekreipiau i tai demesio, kadangi mano gleivine plonyte ant kaklelio budavo eroziju, tai galvodavai jog jos po lytinio akto pakraujuoja. Bet pradejome planuoti antra vaikeli ir del vyro spermiuku mum pasake jog vienintele iseitis IUI, tad pradejome ruoshtis procedurai. O gydytoja vis pazhiuredavo i gleivine gimdos ir pasakydavo kad shiek tiek storoka. Kelis kartus ieshkojo polipu, bet nemate, tik vis toji gleivine shiek tiek storoka. Praejo pusmetis, o su juo ir 2 nesekmingi IUI. Tada ji nusiunte pas kolege savo dar syki gleivines apziureti ir toji paskyre histeroskopija, nes pamate kelis polipus. Kaip toji ju nemate as visishkai neisivaizduoju. Ir gimdos rentgena juk dare ir ten nemate. Histeroskopijos metu ishtrauke tris dydziulius polipus! su histologija viskas ten ok. bet kaip ju galima buvo nematyti echoskopu jeigu jie dydziuliai, ash neisivaizduoju! gal jie kazhkaip maskuojasi toje sustorejusioje gleivineje? tai va, praejo keli ciklai ir dar vienas nesekmingas IUI. ties menesines po operacijos labiau panashios i skysta tepliojima, jeigu ne higienos sumetimai, uzhtekti keliu iklotu visom menesinem ir jokio pojucio kad jos yra! bet jo pas mane buvo visa gyvenima tokios kaip priesh operacija, ju pobudis nesikeite, kad teigciau jog polipai kazhkaip jas paveike. Uzhtat po operacijos visishkai pasikeite. Bet, praejus keliam ciklam po operacijos, po lytinio akto vel pasirode teplione doh.gif tik neduok dieve, kad tai butu vel jie! Zhodzhiu echoskopu gali ir nematyti jokiu polipu, kad ir kiek ju ten b utu ir kad ir kokio dydzhio jie butu!
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif , prisijungiu ir aš prie jūsų, nesulaukiančių gandro... verysad.gif Intensyviai planuojame vaikutį jau 1,5metų, tad niekaip nesulaukdama gerų žinių apsilankiau pas ginę, o ši įtaria polipą... Tad iškart pasakė, jog tai paaiškintų mano bevaisias pastangas pastoti, nes pagal amžių, kaip ginė sakė, mums su vyru yra vaisingumo viršūnė (man tuoj 25, vyrui 26m.)... Tad per sekančias mm eisiu darkart daryti echoskopo... Net nžn, ar čia džiaugtis, ar liūdėti... Per tiek nesėkmingų bandymų jau vis dažniau aplankydavo mintis, kad kažkuris iš mūsų yra nevaisingas... unsure.gif o jei polipas iš tikro yra tai bent žinočiau, jog tai ir yra nepastojimo priežastis... unsure.gif
Kiek supratau, jį pašalinus pusę metų reiks pamiršti leliuko planavimą...? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Megany: 04 rugpjūčio 2011 - 12:44
QUOTE(Megany @ 2011 08 04, 13:40)
Sveikutės 4u.gif , prisijungiu ir aš prie jūsų, nesulaukiančių gandro...  verysad.gif  Intensyviai planuojame vaikutį jau 1,5metų, tad niekaip nesulaukdama gerų žinių apsilankiau pas ginę, o ši įtaria polipą... Tad iškart pasakė, jog tai paaiškintų mano bevaisias pastangas pastoti, nes pagal amžių, kaip ginė sakė, mums su vyru yra vaisingumo viršūnė (man tuoj 25, vyrui 26m.)... Tad per sekančias mm eisiu darkart daryti echoskopo... Net nžn, ar čia džiaugtis, ar liūdėti... Per tiek nesėkmingų bandymų jau vis dažniau aplankydavo mintis, kad kažkuris iš mūsų yra nevaisingas...  unsure.gif o jei polipas iš tikro yra tai bent žinočiau, jog tai ir yra nepastojimo priežastis...  unsure.gif
Kiek supratau, jį pašalinus pusę metų reiks pamiršti leliuko planavimą...?  unsure.gif

na, nežinau. mano draugei pašalino polipą gimdoje ir leido planuoti lialių kai tik sulauks kitų mėnesinių. tai ji ir pastojo po poros mėnesiukų. jau tuoj gimdys.
o iki tol irgi apie pora metų nesigavo pastoti.
Atsakyti