siaip jei sviesaus medzio...tai geriau daryk tik nulakavus iskart bet nedazius...nes pagal ingusia31 rekomendacija pasitepti baltais dazais pries klijavima...jei nieko nedarius...gali buti ganetinai sunku...o rezultatas toks, kad kisi po kranu plauti... ingusia..neskleisk erezijos...o tai pareis zmogui noras daryti...kai pamatys kas laukia:)))
tiesiog jei sviesus medis...nulakuok kad lengvai slystu servetele ir klijuok....nedazyk....
QUOTE(mamkaa @ 2008 12 03, 12:33)
sveikutes, nusprendziau ir as pabandyti dekupaza, nes nu jua labai labai labai grazu. Daug skaiciua, bet visas temes apie dekupaza perskaityti neimanoma, ju tiek daug.
Todel isdrysiu paklausti, gal kas atsakysite , turi mano lelius kedute nedidele is naturalaus medzio, bet ji tik padaryta ir tiek, nei lakuota neika, noreciau ja pabandyti padekupazinti, tai va iskilo kalusimai man tokie, ar galiu iskart ant ro medzio klijuoti seveteles, ar reikia laku is pradziu nutepti, dazyti jos nenoriu, noriu kad matytusi medis, ir dar tas akrilinis lakas kai lakuoji namie ar labai smirda? Nu turbut jums patyrusioms siame reikale mano klausimai tokie juokingi atrodo. Nu bet man tundrai tokie iskilo, lauksiu atsakymu, nes labaui jau niezti nagus pabandyti, nes ryt varau visu riekiamu meziagu nusipirkti.
Todel isdrysiu paklausti, gal kas atsakysite , turi mano lelius kedute nedidele is naturalaus medzio, bet ji tik padaryta ir tiek, nei lakuota neika, noreciau ja pabandyti padekupazinti, tai va iskilo kalusimai man tokie, ar galiu iskart ant ro medzio klijuoti seveteles, ar reikia laku is pradziu nutepti, dazyti jos nenoriu, noriu kad matytusi medis, ir dar tas akrilinis lakas kai lakuoji namie ar labai smirda? Nu turbut jums patyrusioms siame reikale mano klausimai tokie juokingi atrodo. Nu bet man tundrai tokie iskilo, lauksiu atsakymu, nes labaui jau niezti nagus pabandyti, nes ryt varau visu riekiamu meziagu nusipirkti.
akrilinis lakas nesmirda visiskai.
Bent jau ta vieta kur bus servetele reikia nudazyti baltai (sviesiai), nes persisvies medis.
na jau mergaites viskas tau paaiskino
Gabyte turejo omenyje kad jei medis yra labai labai sviesus tai kad butu galima gal ir nebalint papildomai bet vaizdelis tada nebus toks kaip dabar sausa seveteles jis pats maziau ryskus
aciu mergaites uz atsakymus
sveikutes, bandau pirmakart dekupazinti, klausimas iskilo, kokioj stadijoje reikia auksinimo folija klijuoti?
pries sendinima ar po? jei po, tai ar pries galutini lakavima, ar po jo?
aciu
pries sendinima ar po? jei po, tai ar pries galutini lakavima, ar po jo?
aciu
o jeigu noriu dekupazuoti plastmasinius arba stiklinius kaledinius zaisliukus ar reiktu pries klijuojant koki pagrinda padaryti?
Sveikutės, darbštuolytės!
Gražiai jūs čia dekupažinat ir bendraujat Vis apsilankau, pasižiūriu, seilę pavarvinu... Bandysiu ir aš nors vieną "tikrą" darbelį padaryt. Tik vis skaitau skaitau patarimus ir kuo toliau, tuo man viskas sudėtingiau Noriu išbandyti Sadolin Antiqua laką. Planuoju daryt taip: .
Darbo eiga:
- paruoši paviršių dažymui (pašvitrini, nugruntuoji ir t.t.).
- dažai šviesiais dažais visą paviršių.
- tepi sendinimą
- dažai tamsiais dažais. Jie suskilinėja ir pasimato šviesūs įtrūkimai.
- tas vietas, kur bus klijuojama servetėlė tik dažai be jokio sendinimo lako, o paskui nulakuoji paprastu akriliniu laku. Sadolin Antiqa netinka paveikslėlių sendinimui? Jei nori sendint paveikslėlį reikia pirkti spec. dekupažui sendinimo lakus Antica I ir II? Senukuose nieko nėra paveikslėlių sendinimui? Ar teisingai viską suprantu? O gal neteisinga eiga susiplanavau darbus? Padėkit...
Gražiai jūs čia dekupažinat ir bendraujat Vis apsilankau, pasižiūriu, seilę pavarvinu... Bandysiu ir aš nors vieną "tikrą" darbelį padaryt. Tik vis skaitau skaitau patarimus ir kuo toliau, tuo man viskas sudėtingiau Noriu išbandyti Sadolin Antiqua laką. Planuoju daryt taip: .
Darbo eiga:
- tepi sendinimą
- tas vietas, kur bus klijuojama servetėlė tik dažai be jokio sendinimo lako, o paskui nulakuoji paprastu akriliniu laku. Sadolin Antiqa netinka paveikslėlių sendinimui? Jei nori sendint paveikslėlį reikia pirkti spec. dekupažui sendinimo lakus Antica I ir II? Senukuose nieko nėra paveikslėlių sendinimui? Ar teisingai viską suprantu? O gal neteisinga eiga susiplanavau darbus? Padėkit...
QUOTE(Failas @ 2008 12 03, 21:21)
Sveikutės, darbštuolytės!
Noriu išbandyti Sadolin Antiqua laką. Planuoju daryt taip: .
Darbo eiga:
- tepi sendinimą
Noriu išbandyti Sadolin Antiqua laką. Planuoju daryt taip: .
Darbo eiga:
- tepi sendinimą
sveika, patarčiau pirmiausia dažyti tamsia spalva, o paskui šviesia, vienkomponentis netinka paveikslėlių sendinimui, bet jeigu servetėlė sviesesnė, tai per ją matosi ir suskilinėjimai. Vienkomponenčio negalima kelis kartus braukti per tą pačią vietą, nes susivelia dažai. Braukiama vientisu teptuko potepiu.Jeigu nenori vientiso skeldėjimo gali tepti tik atskiras vietas. Lakuojama jau po visko, kelis kartus, gali pašveisti, jeigu servetėlė susibangavo ir vėl lakuoti
QUOTE(Vedda @ 2008 12 03, 21:20)
sveika, patarčiau pirmiausia dažyti tamsia spalva, o paskui šviesia, vienkomponentis netinka paveikslėlių sendinimui, bet jeigu servetėlė sviesesnė, tai per ją matosi ir suskilinėjimai. Vienkomponenčio negalima kelis kartus braukti per tą pačią vietą, nes susivelia dažai. Braukiama vientisu teptuko potepiu.Jeigu nenori vientiso skeldėjimo gali tepti tik atskiras vietas. Lakuojama jau po visko, kelis kartus, gali pašveisti, jeigu servetėlė susibangavo ir vėl lakuoti
Labai gražūs tavo darbeliai, Vedda
Ingusia31, tikrai nebūtina dažyti po viskuo baltai...
Atvirai? Nėkart nesu to dariusi savo darbuose, o su permatomu ryžiniu dirbta nemažai...Šviesios vietos perima fono spalvą, o visa kita lieka ant fono spalvos.
Man taip netgi gražiau. Tiesa, tikrai netinka visiems atvejams...
Labai lengva pasitikrinti - dedi servetėlę ant norimo fono ir pertepi vandenuku, taip pamatai rezultatą ir nutari, ar tinka. Ir viskas...
Šviesaus medžio tikrai nebūtina dažyti...
Atvirai? Nėkart nesu to dariusi savo darbuose, o su permatomu ryžiniu dirbta nemažai...Šviesios vietos perima fono spalvą, o visa kita lieka ant fono spalvos.
Man taip netgi gražiau. Tiesa, tikrai netinka visiems atvejams...
Labai lengva pasitikrinti - dedi servetėlę ant norimo fono ir pertepi vandenuku, taip pamatai rezultatą ir nutari, ar tinka. Ir viskas...
Šviesaus medžio tikrai nebūtina dažyti...
Kviečiu visas į litexpo ši savaitgalį bus dekupažo prezentacijos, galėsite gyvai paklausti mokytojų, pasigrožėti darbeliais. Bus net dvi vietos , kur dekupažas valdo
tikriausia visom teko tai daryti...?
kaip nuplaunate nenusisekusį darbelį? ar jam jau tik į šiukšlių dėžę?
dariau raktinę ir vėlai vakare- kai vaikiukai miega. Daugiau, sakiau, lempų šviesoje to niekada nedarysiu geriau kentėsiu iki savaitgalio - jau spalvų prastumas....
kaip nuplaunate nenusisekusį darbelį? ar jam jau tik į šiukšlių dėžę?
dariau raktinę ir vėlai vakare- kai vaikiukai miega. Daugiau, sakiau, lempų šviesoje to niekada nedarysiu geriau kentėsiu iki savaitgalio - jau spalvų prastumas....