Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(Gabii__ @ 2008 11 30, 01:04)
sudomino popierius...nezinau kaip toks atrodo...gal placiau truputeli apie ji galima????gal tiesiog pavadinimo nezinojau...bet matytas ir girdetas...labai smalsu suzinoti kas cia per toks:)

Gabii,"Mažojo princo rožė" daryta ant estampinio, skirtukai...
Apskritai, geriausia dekupuoti popierių, kuris skirtas akvarelei, estampinį.
Šių rūšių popierius, gavęs vandens, nesideformuoja. Deformacijas galima maksimaliai sumažinti ir dekupuojant kitų rūšių popierių, labai greitai džiovinant, įmanomai mažinant jam tenkančio vandens kiekį...
Gabii, pirmadieniui...juk keli žingsniai iki Meno mūzos, ten estampinio - keli atspalviai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 30 lapkričio 2008 - 01:14
QUOTE(Gabii__ @ 2008 11 30, 01:04)
sudomino popierius...nezinau kaip toks atrodo...gal placiau truputeli apie ji galima????gal tiesiog pavadinimo nezinojau...bet matytas ir girdetas...labai smalsu suzinoti kas cia per toks:)

tai toks specialiai skirtas grafikai popierius, ant jo ofortus spaudzia daznai, paklausk menininku prekese, toks minkstas palyginti buna. Kažkada esu plenere rodziusi, gal matei ?
Atsakyti
Tai iš tavo šnekos galima suprast, kad pasiimu kepimo aliejų įsispaudžiu burokėlių sulčių - ir vuolia - ALIEJINIAI DAŽAI?
Atsakyti
na čia įdomi teorija..... bet pati supranti,kad ironiškai parašiai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 30 lapkričio 2008 - 01:14
dabar jau zinau kuris:)aciu:)
reiktu susipazinti su popieriu pavadinimais...tik kazko is galvos man jie greitai isgaruoja:))))nu svarbiausia zinau kaip atrodo..smile.gif))))
Atsakyti
Bet nepiktai ax.gif
Atsakyti
na tai rimtai kviečiu į akademiją, ne durnių mes ten voliojam smile.gif dabar vos ne kasdien bunu nuo ryto iki vakaro.

čia pasiskaityti kitoms, kurių deja negaliu pakviesti į akademiją

Aliejinė tapyba, tapybos technika. Tapoma aliejiniais dažais ant įv. medžiagų pagrindo: drobės, medžio lentos, faneros, kartono, popieriaus, metalo. Pagrindas gruntuojamas, dažnai daromas podažis. Teptuku, mentele tepami plonu arba storu sluoksniu dažai persišviečia arba nepersišviečia. Galima tapyti greitai, dažn. vienu sluoksniu, arba ilgai, keliais sluoksniais. Aliejinės tapybos kūrinys gali būti taisomas, pertapomas, jo spalvos intensyvios, gana atsparios, galima faktūra (tepant pastoziškai, naudojant teptuko kotą, taškant, gramdant). Dažn. kuriami molbertiniai, rečiau sienų tapybos kūriniai, kartais dekoruojami daliųjų amatų dirbiniai. Aliejinė tapyba minima antikos, viduramžių šaltiniuose. Paplito XV a. Nyderlanduose, vėliau išpopuliarėjo visoje Europoje. Iš pradžių tapyta ant lentų: aliejinė tapyba derinta su tempera, ja darytas podažis. Grynąją aliejinę tapybą ėmė taikyti Venecijos mokyklos dailininkai.

Tempera: 1.Dažai, kurių rišikilis su emulsija. Klasikinės "liesos" temperos emulsija gaminama iš kiaušinio trynio (rečiau baltymo), augalinių ar gyvulinių klijų; tokie dažai skiedžiami vandeniu. XVII a. išrastos "riebios" temperos emulsija gaminama su aliejaus (kartais vaško, dervos) priemaiša; tokie dažai skiedžiami terpentinu arba spec. skiedikliu.

info iš čia http://www.ipc.lt/wg...g.php?zs=9&zn=7
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 30 lapkričio 2008 - 01:34
kooala, daug apie tai rašo čia. Jei dar kas bus neaišku, gali man prašyti į AŽ. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agente009: 30 lapkričio 2008 - 10:58
QUOTE(IF... @ 2008 11 29, 17:27)
Aš klausiu ne apie aliejinių dažų valymą aliejumi (tas klausimų nekelia, nors...), o kaip tu tokį riebaluotą paviršių žadi lakuoti?
Riebalų plėvelė neleidžia lakui sukibti su paviršiumi, tai kaip jis gali laikyti ir atlikti savo funkciją?

Nu aliejiniu dazu ta plevele neturetu likti ji turi buti nuvaloma svariai ir jei kas ir lieka nematomo akiai tai juk isdziusta kaip ir dziusta aliejiniai dazai tapymo metu.
Atsakyti
Truputį įsikišiu ir aš (nešališkai). Du metus dariau tai, ko teoriškai gal ir negalima - aliejinius įtrynimus užlakuodavau akriliniais lakais. Net nežinojau, kad taip NEGALIMA, kol čia merginos nepradėjo skųstis, kad susivelia, apsimozoja ir pan. Niekas man niekada nesivėlė, nesimozojo, nes... paslaptis nedidelė - KANTRYBĖ. Tiesiog duodi kiekvienam darbelio sluoksniui gerai išdžiūti, išsidūsauti... Po to jau iš patyrimo matai, kada galima pradėti lakavimą (tiesa, dabar lakuoju kitokiais lakais, bet ne dėl šios priežasties - tiesiog kiti yra gražesni).
Kiek tai laikysis? Kol kas laikosi ir nesiruošia byrėti. Monumentalios kūrybos mes čia ir nedarom, kad užkonservuoti savo "menus" amžiams ir provaikiams...
...Šiek tiek per daug aistrų dėl smulkmenų...
Na, ši tema tuo pasižymi... mirksiukas.gif

Per kančias į žvaigždes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2008 11 29, 23:59)
Tai dabar vėl grįžtam prie to paties, kad po aliejinių priemonių nenaudojam akrilinių  tongue.gif
O kaip apie lakuojamų paviršių nuriebalinimą?  ax.gif
Ir dar ką bendro turi maistui naudojamas aliejus su aliejiniais dažais?  rolleyes.gif

Nezinau kokios cia diskusijos nenoriu i jas gilintis bet as net ant aliejiniu dazu(nudaziau juo fona) tepu akrilini laka, nieko nepurskiu pries tai ir man nieks ten nenukrenta ir neatsoka. Klausimo apie alieju nesupratau? Ar cia chemine formule klausiama? Ar koks kitas klausimas turimas galvoje? As tik zinau kad aliejimi svariau nusivalo po itrinimu pavirsius apveltas.
Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 30, 01:18)
NAUDOJAM KĄ NORIM ,po ko norim
jeigu leisi isdziuti , gali laisvai naudoti  tongue.gif  kaip rasiau šiai draugystei reikia laiko  wub.gif  o šiaip aš nesuprantu apie ka mes kalbam,ar apie įskilimų įtrinimus ? ar šiaip apie aliejinius dazus ir lakavima? 

Daugelis dvikomponenciu reikalauja ne akrilinio lako , arba specialaus suderinto pagal linija lako. Tad itrinam aliejiniais, nuvalom su aliejumi jeigu reikia, leidžiam isdziuti gerai kelias dienas ir viskas, gali lakuoti akriliniu laku , jeigu dvikomponentis ji priima.

drinks_cheers.gif nu va protingas zmogus turedamas daugiau kantrybes pagaliau paaiskino pakankamai aiskiai viska. O as tik galiu prideti tokia nuomone, kad pries teigiant kazka reiktu turetu tikrus nesuderinamumo irodymus ir but jau pabandzius kazkoki derinuka o ne remtis vien loginiu kazkokiu pamastymu teigt kas ant ko galima ir negalima, o va Lachesei viskas kad yra negalima yra tik dar vienas issukis padaryti GALIMA. thumbup.gif

Papildyta:
Nu va paskaiciau viska iki galo ir tik dar karteli isitikinau kad zmogus supranta viska logiskai kad alieniniai dazai tai riebalai ir vsio jau puola ginti savo isvada NEPAREMTA JOKIAIS BANDYMAIS IR IRODYMAIS. As tokiu atveju rasyciau kad "as manau, man atrodo ir t.t." o cia ziuriu bele tik perspjaut kita kad tik nenusileidus tiesai ir irodymams.
Atsakyti
QUOTE(agente009 @ 2008 11 30, 11:56)
kooala, daug apie tai rašo čia. Jei dar kas bus neaišku, gali man prašyti į AŽ.  mirksiukas.gif

Ačiū paskaitysiu 4u.gif
Atsakyti