sveikos, nutariau ir as isbandyt sita reikala ir tuo paciu pagamint dovana.
sumaniau dekupazuot kamstines medziagos padekliukus tai gal kas nors galetu parasyt ko reikia ir kaip ka daryti, buciau lb dekinga...
QUOTE(~degute~ @ 2008 11 29, 19:56)
sveikos, nutariau ir as isbandyt sita reikala ir tuo paciu pagamint dovana.
sumaniau dekupazuot kamstines medziagos padekliukus tai gal kas nors galetu parasyt ko reikia ir kaip ka daryti, buciau lb dekinga...
ta pati , ka darytum su medziu
QUOTE(IF... @ 2008 11 29, 16:27)
Aš klausiu ne apie aliejinių dažų valymą aliejumi (tas klausimų nekelia, nors...), o kaip tu tokį riebaluotą paviršių žadi lakuoti?
Riebalų plėvelė neleidžia lakui sukibti su paviršiumi, tai kaip jis gali laikyti ir atlikti savo funkciją?
Riebalų plėvelė neleidžia lakui sukibti su paviršiumi, tai kaip jis gali laikyti ir atlikti savo funkciją?
pirmiausia, tai aliejus neplaukia balom, o siaip lakuoju aliejiu laku, o ne akriliniu. arba purskiu sintetiniu. ir po to akriliniu.
Dar noriu paklaust dėl paveikslėlių spaudintų, niekaip neišsiaiškinu iki galo Koks turi būt tas sumuštinių popierius? Aš turiu tokį, kurio viena puse slidesnė, kita šiurkštesnė. Kokį Jūs naudojat? Turbūt jau nusibodau su klausimais, bet labai jau noriu su nuotraukom padekupažuot
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 29, 23:30)
pirmiausia, tai aliejus neplaukia balom, o siaip lakuoju aliejiu laku, o ne akriliniu. arba purskiu sintetiniu. ir po to akriliniu.
Tai dabar vėl grįžtam prie to paties, kad po aliejinių priemonių nenaudojam akrilinių
O kaip apie lakuojamų paviršių nuriebalinimą?
Ir dar ką bendro turi maistui naudojamas aliejus su aliejiniais dažais?
NAUDOJAM KĄ NORIM ,po ko norim
jeigu leisi isdziuti , gali laisvai naudoti kaip rasiau šiai draugystei reikia laiko o šiaip aš nesuprantu apie ka mes kalbam,ar apie įskilimų įtrinimus ? ar šiaip apie aliejinius dazus ir lakavima?
Daugelis dvikomponenciu reikalauja ne akrilinio lako , arba specialaus suderinto pagal linija lako. Tad itrinam aliejiniais, nuvalom su aliejumi jeigu reikia, leidžiam isdziuti gerai kelias dienas ir viskas, gali lakuoti akriliniu laku , jeigu dvikomponentis ji priima.
Šitame darbe aliejinis lakas maisytas su raudonu ir juou akrilu kartu i viena kruva ir viskas puiku .
http://public.fotki....152226copy.html
http://public.fotki....i/padeklas.html
Šiame darbe kampai tamsinti su aliejiniais dazais, po to lakuota su akriliniu laku.
http://public.fotki....s/pa097006.html
jeigu leisi isdziuti , gali laisvai naudoti kaip rasiau šiai draugystei reikia laiko o šiaip aš nesuprantu apie ka mes kalbam,ar apie įskilimų įtrinimus ? ar šiaip apie aliejinius dazus ir lakavima?
Daugelis dvikomponenciu reikalauja ne akrilinio lako , arba specialaus suderinto pagal linija lako. Tad itrinam aliejiniais, nuvalom su aliejumi jeigu reikia, leidžiam isdziuti gerai kelias dienas ir viskas, gali lakuoti akriliniu laku , jeigu dvikomponentis ji priima.
Šitame darbe aliejinis lakas maisytas su raudonu ir juou akrilu kartu i viena kruva ir viskas puiku .
http://public.fotki....152226copy.html
http://public.fotki....i/padeklas.html
Šiame darbe kampai tamsinti su aliejiniais dazais, po to lakuota su akriliniu laku.
http://public.fotki....s/pa097006.html
As norejau paklaust, labai prasau man pradedanciai atsakyt...
Ar kas bande dekupazint ant popieriaus? Noriu padaryt atvirukus dekupazinius, bet man tas popierius susigarbanoja ir neatsistato, nors naudoju akvarelini. Ar yra koks popierius kuris tam tiktu?
Aciu uz atsakyma
Ar kas bande dekupazint ant popieriaus? Noriu padaryt atvirukus dekupazinius, bet man tas popierius susigarbanoja ir neatsistato, nors naudoju akvarelini. Ar yra koks popierius kuris tam tiktu?
Aciu uz atsakyma
yra čia forume tokia nuostabi meninkė una-art, ji daro ant popieriaus dekupažą, o aš mėginau ant estampinio popieriaus. ji pamerki, palieki valandai, nusausini ir tada kilijuoji servetele.
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 30, 01:18)
Labai teisingai Kaip virtuvėj maistą kiekviena ruošiam savaip, taip ir čia, turim kiekviena savo technikas. Esmė - vienos darom daigiau, o kitos mažiau klaidų Bet dekupažas vienas.
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 30, 01:18)
[COLOR=red]apie ka mes kalbam
...
...
Kalbam apie labai paprastą dalyką - AR GALIMA LAKUOTI RIEBALUOTĄ PAVIRŠIŲ?
NEeeeee!!! Kodėl?... Manau ir taip aišku
Nesvarbu kiek tu džiovinsi - nors metus
Todėl visiškai nesutinku, su siūlymu aliejinius dažus valyti ALIEJUMI
Toliau... Apie maišymą aliejinio lako su akriliniais dažais - tai tik tavo eksperimentai (kurie dar švieži ). Jų cheminis pagrindas skirtingas - viena, kita - kas labai svarbu - skirtingas džiūvimo laikas, todėl maišant tokias priemones tu negausi stabilios dangos ir pan.
Šiandien laiko, o po metų - penkių????
Sėkmės eksperimentuose...
tai sakai pigesnis skiedilis?.... įdomu kiek dailninkų jį naudoja?...
QUOTE(IF... @ 2008 11 29, 22:59)
Ir dar ką bendro turi maistui naudojamas aliejus su aliejiniais dažais?
pigesnis skiediklis tiesiog. Yra ir specialus aliejus. Kai dazai uzdziusta, jie nebuna slidus, na kas yra taip bandęs , supras apie ką aš čia, tiesiog viskas buna gerai, aliejus visas valant dazus susigeria į servetėlę ar su kuo bevalysi.
sudomino popierius...nezinau kaip toks atrodo...gal placiau truputeli apie ji galima????gal tiesiog pavadinimo nezinojau...bet matytas ir girdetas...labai smalsu suzinoti kas cia per toks:)
QUOTE(IF... @ 2008 11 30, 01:02)
Kalbam apie labai paprastą dalyką - AR GALIMA LAKUOTI RIEBALUOTĄ PAVIRŠIŲ?
NEeeeee!!! Kodėl?... Manau ir taip aišku
Nesvarbu kiek tu džiovinsi - nors metus
Todėl visiškai nesutinku, su siūlymu aliejinius dažus valyti ALIEJUMI
Toliau... Apie maišymą aliejinio lako su akriliniais dažais - tai tik tavo eksperimentai (kurie dar švieži ). Jų cheminis pagrindas skirtingas - viena, kita - kas labai svarbu - skirtingas džiūvimo laikas, todėl maišant tokias priemones tu negausi stabilios dangos ir pan.
Šiandien laiko, o po metų - penkių????
Sėkmės eksperimentuose...
na kad jis neriebaluotas, ar kada teko ciupineti aliejumi nutapyta isdziuvusia drobe, nereikia taip buitiskai priimti alieju, ir drobe tikrai nebuna riebaluota.
na ,deja ,jau apie metus laiko.... ir ne vienas toks darbas yra, is kur gali zinoti apie mano darbu sviezuma, kai kuriu is viso cia nerodau
AČIŪ už linkėjimus , geriau nudegti sparnus skrendant negu juos iš karto nusikirpti.