Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(SweetTalk @ 2008 11 28, 09:57)
Su antiku elgtis lb lengva - pirma uztepk Antik 1, kai isdzius - tepk Antik 2. Svarbu, kad teptum skirtinga kryptim, pvz., Antik 1 horizontaliai, Antik 2 - vertikaliai (arba atvirksciai). Norint, kad itrukimai butu stambesni - tepk didesniu teptuku. Cia tas pat liecia tepamo sluoksnio storuma.
O mediumo as neskiedziu smile.gif

Atsiprašau, kad kišuosi... Bet nesutinku su tavim... Antik tikrai nereikia tepti skirtingomis kryptimis. Čia juk dvikomponentis. Su vienkomponenčiu taip reikia elgtis. Ir aš patarčiau teptis pirštu, sukamaisiais judesiais ir kuo ploniau abu sluoksnius. Nuo sluoksnių storio priklauso įskilimų dydis. Smulkiai jis gražiai suskilinės, o jei nori stambiai, tai su antik gaunasi ne stambūs įtrūkimai, o stambūs grioviai. Na tiesiog negražu... Pabandyk kur kamputy ant kokios lentutės, pamatysi skirtumą smile.gif
O mediumo aš irgi dažniausiai neskiedžiu mirksiukas.gif Nors galima ir skiesti. Tiesiog pasibandyk, kaip tau lengviau.
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 11 28, 10:04)
O kiek maždaug reikia pamirkyti tą popierių vandenyje? g.gif

Kol permirksta kiaurai smile.gif gal kokia minutele ar daugiau, nuo popieriaus priklauso
Atsakyti
Aš vis bandau bandau ir niekaip nesigauna... verysad.gif po sendinimo su antik gražiai įtrinti tuos įtrūkimus, man apsivelia visas darbas dažais, o kai bandau nuvalyti išsivalo ir grioveliai. Jei šiek tiek prilaukiu, kad pridžiūtų dažai, tai tada nenusivalo nuo paviršiaus ir būna daigtas toks apsinešęs schmoll.gif
Kaip man įtrinti gražiai tuos įtrūkimus?
Atsakyti
Gal tu džiovini jį su fenu? Geriausiai jam leisti išdžiūti natūraliai, bent jau antram sluoskniui, nes kitaip dažai nuo paviršiaus tikrtai sunkiai nusivalo... Ir kuo įtrini? Antik galima įtrinti bet kuo: akriliniais dažais, aliejiniais, patina, metalik pasta... Nematant darbo labai sunku ką patarti..
Atsakyti
Leidžiu džiūti natūraliai. Įtrinu akriliniais dažais ir šie išterlioja darbą, jei valau, tai išsivalo iš griovelių. Nesuprantu, kaip jums gaunasi švariai įtrinti? g.gif
Papildyta:
O gal jus iš patirties žinote, kuo lengviausiai įtrinti, na, pradžiamokslei ir savamokslei, su kuo papraščiau mokintis?
Atsakyti
O gal tu tiesiog imi per daug dažų g.gif Jų reikia tikrai labai mažai, nedideli lašiuką ant piršto ar ant serveteles/skudurėlio ir greitai bei stipriai trinti po nedidelį plotelį. Jei lėtai dirbi dažai tiesiog pridžiūna. O nuvalyti reikia vos drėgnu skudurėliu, ir valyti vis su švaria puse, antraip su tuo pačiu skudurėliu gali išmurzinti paveikslėlį. Ir jei ištrini dažus iš įtrūkimų, leisk pirma vėl viskam gerai išdžiūti ir tik tada vėl trinti. 4u.gif
Atsakyti
šit kaip... blush2.gif
o aš pavilgau pirštą į dažus, išmozoju visą daigtą, o paskui bandau valyti ... doh.gif
Jei gerai supratau, tai reiki stengti tik pačius grovelius tepti bigsmile.gif
Atsakyti
Ne tai kad tepti, o įtrinti reikia. Pasidėk ant kažkokio kieto pagrindo, ir stipriai įtrink, kai pavyks pirmą kartą tada bus aiškiau viskas wink.gif
Atsakyti
thumbup.gif ačiū
bandysiu toliau
Atsakyti
Sveikos merginos,noriu jūsų paklausti kur perkate laikrodžius dekupažui? Mechanizmų lyg ir mačiau kažkur pirkti,o kur gauti pagrindą g.gif
Atsakyti
Nu nezinau as kaip jus cia visos bet as tai galiu tik viena pasakyti del tu itrinimu: visus dvikomponencius trinu aliejiniais dazais, ju buna visokiu ir spalvotu ir auskiniu ar sidarbriniu. Procesas vyksta paprastai: prikakalioju tokiu kaciuku tasku ant isdziuvusio darbelio ir tada su pirstine masazuodama ivairiomos kryptimis tirnu taip kad kuo geriau prilistu to tepalo i griovelius. Paskui su popierium ranksluostiniu daug kartu ji keisdama valau tol kol pilnai viskas nusivalo. As bandziau ir arkrilinais dazais itrinimus tai tikrai ner ka lyginti svaros ir grynumo atzvilgiu kai itrini aliejiniais.

Jei kuri zinot nors viena dvikomponenti kurio negalima itrinti aliejinais butu net labai idomu suzinot ateiciai, nes praktiskiau yra turet situ dazu ir visada rasi tinkama itrinima, o kai psisiperki patinu, poprporinu tai paskuio jau reik vazelinu spec ju nuvalymui ir taip nesibaigia litanija, o aliejiniai mane sdar neikada nepavede, lengva rasti reikaima spalva arba ja sumaisius pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 28, 13:46)
Nu nezinau as kaip jus cia visos bet as tai galiu tik viena pasakyti del tu itrinimu: visus dvikomponencius trinu aliejiniais dazais, ju buna visokiu ir spalvotu ir auskiniu ar sidarbriniu. Procesas vyksta paprastai: prikakalioju tokiu kaciuku tasku ant isdziuvusio darbelio ir tada su pirstine masazuodama ivairiomos kryptimis tirnu taip kad kuo geriau prilistu to tepalo i griovelius. Paskui su popierium ranksluostiniu daug kartu ji keisdama valau tol kol pilnai viskas nusivalo. As bandziau ir arkrilinais dazais itrinimus tai tikrai ner ka lyginti svaros ir grynumo atzvilgiu kai itrini aliejiniais.

Jei kuri zinot nors viena dvikomponenti kurio negalima itrinti aliejinais butu net labai idomu suzinot ateiciai, nes praktiskiau yra turet situ dazu ir visada rasi tinkama itrinima, o kai psisiperki patinu, poprporinu tai paskuio jau reik vazelinu spec ju nuvalymui ir taip nesibaigia litanija, o aliejiniai mane sdar neikada nepavede, lengva rasti reikaima spalva arba ja sumaisius pasigaminti.

O tie aliejinai dažai paprasti, t.y. iš statybinių prekių parduotuvės, ar spec.kokie?

Papildyta:
QUOTE(obelele25 @ 2008 11 28, 13:45)
Sveikos merginos,noriu jūsų paklausti kur perkate laikrodžius dekupažui? Mechanizmų lyg ir mačiau kažkur pirkti,o kur gauti pagrindą  g.gif

Dauguma internetinės prekybos parduotuvių turi ir mechanizmų ir laikrodžių pagrindų.
Atsakyti