Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(auksine @ 2008 11 26, 11:02)
taip, jie tikrai skirtingi buna, as irgi turiu furni kolor, jis kaip vanduo toks skystas, ir nelabai smirda, tepu namie, net kazkaip nezinojau, kad taip baisiai vedint reikia doh.gif

o drauge yra ipylus savo beico, jis zymiai tirstesnis, dziuna kur kas ilgiau, man vis dar tepe gal 2-3 dienas doh.gif  o jau dvooookia doh.gif  gerai, kad vasara buvo, tai balkone pragulejo visa laika blush2.gif  tai gal ten su kazkokiu laku tikrai pamaisyta g.gif

tai Furnicolor nemanau kad reik vedinti, bu jis nesmirda, o isdziuna greitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2008 11 26, 10:12)
tai gal ten buvo ne beicas o pinotexas...nes jis ne vandens pagrindu ir smarve jauciama...ir dziusta ilgeliau...o pats naudojimas tai irgi...jis duoda medienai spalva...bet tik jis tirstokas...kakzaip itariu, kad visgi tu ji naudojai:))))

gali buti...kadangi ipyle i tyreles indeli, tai ir nezinau, kas ten tokio is tikro, sake beicas biggrin.gif
Atsakyti
o cia siaip klausimas, gal kas normaliai paaiskintu kuom skiriasi beicas ir inpregnantas, man tai atrodo, kad esme kaip ir ta pati, ziurejau seniuose ir nesupratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2008 11 26, 12:00)
Dekui uz pagalba, mane tai itariu eilini karta apsuko, kai ateini i parduotuve ir pamato pardavejai kad nelabai gaudaisi, tai aisku ikisa pati brangiausia ka turi . as tai sita turiu tik turis mazesnis . Mano 250 ml. Mokejau 28 lt.  doh.gif Gal kuri nors dirbt su sia priemone.
user posted image

MB ejo pirkt beico, tai jam neikistu niekas 250 ml uz 28 lt biggrin.gif buciau ejus pati, tai irgi nesu tikra ar buciau parsinesus tai, su kuo dabar dirbu hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 11 26, 12:44)
o cia siaip klausimas, gal kas normaliai paaiskintu kuom skiriasi beicas ir inpregnantas, man tai atrodo, kad esme kaip ir ta pati, ziurejau seniuose ir nesupratau  blush2.gif

jei mastyt logiskai (hihihi.gif), tai impregnatas neturetu pakeist medienos spalvos, o beicas butent keicia medienos spalva, palikdamas matomas rieves ir pan. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2008 11 26, 00:50)
Gal jus galit man blondinei flirt.gif  papasakoti, kaip beicuoti dezutes, as kai perskaiciau aprasyma, tai baisu ir prisiliesti  hihihi.gif Turi buti gerai vedinama patalpa, reikalingas apsauga veidui,  tepti teptuku negalima, turi buti specialaus poretumo kempinele ir t.t. Negi cia taip jau viskas sudetinga  g.gif

Sveika blondine drinks_cheers.gif , kadangi mudu abu vienodi as tau pasiulysiu savo varianta. Beicas reikalingas suteikti medienai atspalvi kazkoki, as visada stengiuosi kuo maziau ivairesniu priemoniu pirkti ir labai sekmingai "beicavimui" pritaikomas akrilinias lakas. Pvz paimi tara nedidele isipili bet kokio akrilinio lako kiek tau jo reik ir tada su teptuku idedi laseli rudo pirmento, taip gausi riesuta, jei desi dar mazyti laseli raudono pigemto- gausi raudonmedi ir t.t. iki begalybes atspalviu. Tada ramiai nulakuoji visa ta reikala ir tau gausis kartu ir gruntas ir beicas ir spalva bus tokia kokios nori ir nieko pirkti ir smirdeti nereikes. daznai norisi taip nudazyti dezute kad matytusi medzio rieves visos ir faktura tada arba tokiu beicu arba akrilinaiis dazais (gali buti net balti, tada labai super variantas balinto azuolo imitacijos gaunas) nutepi pavirsiu ir paskui iskart su slapiu skudureliu pavalai pavirsiu tiek kiek tau noresis kad tos spalvos medyje isigerusios liktu.
Papildyta:
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 11 26, 11:44)
o cia siaip klausimas, gal kas normaliai paaiskintu kuom skiriasi beicas ir inpregnantas, man tai atrodo, kad esme kaip ir ta pati, ziurejau seniuose ir nesupratau  blush2.gif

Beicas tik pakeicia medzio spalva, o impregnantas dazniausiai atlieka apsaugos funkcijas (nuo dregmes, nuo kinivarpu, didina atsparuma ugniai ar dar kazko labai specifisko) bet jis irgi gali buti su atspalviu arba visiskai be jo kaip ir akriliniai lakai jie gali buti bespalviai arba spalvoti jei to norisi.
Atsakyti
supersandryte niu kad nea, impregnantas kaip ir irgisu spalvom ir isigeria i medi, ir rieves isryskina, tai va uztai ir ziurejau ir galvojau kuom cia taip labai skiriasi, be kainos aisku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 26, 12:00)
Sveika blondine  drinks_cheers.gif , kadangi mudu abu vienodi as tau pasiulysiu savo varianta. Beicas reikalingas suteikti medienai atspalvi kazkoki, as visada stengiuosi kuo maziau ivairesniu priemoniu pirkti ir labai sekmingai "beicavimui" pritaikomas akrilinias lakas. Pvz paimi tara nedidele isipili bet kokio akrilinio lako kiek tau jo reik ir tada su teptuku idedi laseli rudo pirmento, taip gausi riesuta, jei desi dar mazyti laseli raudono pigemto- gausi raudonmedi ir t.t. iki begalybes atspalviu. Tada ramiai nulakuoji visa ta reikala ir tau gausis kartu ir gruntas ir beicas ir spalva bus tokia kokios nori ir nieko pirkti ir smirdeti nereikes. daznai norisi taip nudazyti dezute kad matytusi medzio rieves visos ir faktura tada arba tokiu beicu arba akrilinaiis dazais (gali buti net balti, tada labai super variantas balinto azuolo imitacijos gaunas) nutepi pavirsiu ir paskui iskart su slapiu skudureliu pavalai pavirsiu tiek kiek tau noresis kad tos spalvos medyje isigerusios liktu.

Aciu labai friends.gif oro_buckis.gif Bandysiu , tikiuosi iseis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2008 11 26, 12:05)
Aciu labai  friends.gif  oro_buckis.gif  Bandysiu , tikiuosi iseis  4u.gif

Bandyk pirma ant lentutes gabalelio kokio o paskui tikrai neturetu gautis kazkas blogai net nezinau tiesiog geraiu pamaisyk pigemta ir pirmyn thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 11 26, 13:02)
supersandryte niu kad nea, impregnantas kaip ir irgisu spalvom ir isigeria i medi, ir rieves isryskina, tai va uztai ir ziurejau ir galvojau kuom cia taip labai skiriasi, be kainos aisku  g.gif

niu Ingusia31 atsake jau 4u.gif gali buti ir bespalvis mirksiukas.gif tai gal tada impregnatas ir geriau nei beicas jei dar ir apsaugine funkcija turi...
Atsakyti
Yra dar vienas būdas turėti kokios nori spalvos beico po ranka, apie kurį jau esu sakiusi...Bespalvis beicas plius pigmentai.
Ingusios būdas su lakais taip pat geras ir analogiškas.
O impregnantas nuo beico, mano galva, skiriasi tuo, kad jame yra papildomų cheminių medžiagų, apsaugančių medį nuo drėgmės bei jį gadinančių grybų grybelių. Manau, tai tikrai nėra būtina dekupažui ant smulkių objektų. Žinoma, jei kalbėsime apie kokias vonios ar pirties duris, kurioms tenka didžiulė drėgmė, baldus sodyboje, kur medį gali paveikti nuo temperatūros skirtumų susidarantis kondensatas ir pan., impregnantas neprošal.
O dėl spalvotų šių priemonių, tai juk viskas tobulinama, juk dar ne taip seniai pinoteksas buvo naujiena apskritai ir bespalvis, o dabar spalvinamas, štai gruntas dekupažui taip pat išgalvotas baltas, kad vienu šūviu du zuikius nušauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 26 lapkričio 2008 - 11:39
Sakykit, o į akrilinį laką įpylus pigmento reikia lakuot prieš klijuojant servetėlę ar jau po visko? Nes iš ankstesnių pasisakymų supratau, kad galima ir prieš g.gif
Atsakyti
Sveikos

ateinu su klausimu apie foliją. tuos klijus folijai reikia tepti ant lakuoto paviršiaus ar ne? o uždėjus foliją reikia lakuoti ar jau nebe? ir dar - kaip suprantu užtepliojus klijus reikia palaukti apie 20min., tada lipinti foliją ir perteklių nukrapštyti. bet jei aš krapštysiuos su tais klijais kokią valandą ar neperdžiūs man jie? gal tada geriau dalimis dirbti g.gif blondiniški klausimai, bet va iškilo blush2.gif
Atsakyti