QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 11 06, 00:39)
nei viena tokiam reikalui absoliuciai netinka. Pirma priemone aiskiai parasyta
Stiklo ir keramikos mediumas skirtas dekoratyviniams tikslams, Sis mediumas suteikia ilgaamžiškumo dažytiems ir nedažytiems stiklo ir keramikos paviršiams. Negalima maišyti su kitais dažais. Užsifiksuoja džiūstant. Visškai užsifiksuoja per 14 dienų. dekoratyviniams tikslams reiskia ne pastoviam naudojimui tuo labiau apie atsparuma dregmei cia nei zodzio nera.
Antra priemone
Jei norite kad gaminys butu atsparus oro, temperaturos pokyciams reikia kepti orkaite 1val. 180 laipsniu temperaturoje. . Vargu ar mano klozetas tilptu i orkaite tai viena o kita atsparumas dregmei ir vandeniui truputi kas kita nei pasikeitusios oro ar temperaturos salygos (cia gal labiau tiktu lauke esantiems dekoruotiems daiktams nei ilgalaikiam vandens salyciui. As kalbejau apie sita priemone
http://www.senasnauj...product&id=3111
Papildyta:
QUOTE(gugu @ 2008 11 05, 23:40)
pasidairiau po pagyrų puodą ir vėl man neaišku:
kaip padaryti jeigu noriu, kad atrodytu servetėlės klijuotos tiesiai ant medžio?
na kad pati mediena kaip pagrindas matytūsi. ar tada tiesiai dėti paveiksliuką ir tepti mediumu ir lakuoti , ar reik dar kažkuo gruntuoti pačią dėžutę?
na gal supratote apie ką aš čia
Supratome. Nulakuoji akriliniu laku arba bespalviu gruntu (kuris mano manymu visiskai nreikalingas kaip pirkinys nes ji laisvai gali pakeisti lakas, nu bet jei jau isleidai pinigus tai tepk gruntu)- sitas zingsnis reikalingas tam kad servetele geriau slystu uzklijuojama ir jei paskui sendintus tai kad nesugerto step1 nes itrukimu nebus
, tada issikerpi serveteles fragmenta kuri nori klijuoti, apsibrezi ji piestuku ant dezutes, ta lopineli ant dezutes nudazai baltais akriliniais dazais (iskaiciuodama paklaida nes servetele pleciasi suslapinta ir gana smarkiai todel labai sunku graziai uzklijuoti sudetingu formu iskarpa) ir klijuoji. Geriau tegul balti dazai islenda per krastus nei ju truksta po servetele paskui, nes vaizdo grazaus nebus o tu baltu islindusiu dazu krastelius graziai krapstuku ausim su acetonu pereik ir lengvai nusivalys jie.
Papildyta:
QUOTE(Irmius @ 2008 11 05, 21:23)
Tikiuos į šią temą papuoliau.
Sugalvojau gimtadieniui vazą dekupažint, bet ji stiklinė, tai vistiek daryt viska taip pat? nudažyt priklijuot lakuot ar dar kažką? kažką spec nes stiklas, nenumanau net
dar prie zengiant pirma dazymo zingsni dekoruojama viena nutepk klijais, gruntu ar mediumu skirtais stiklui ar ivairiems pavirsiams kad sukibimas gautus geras.