Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

schmoll.gif tikrai nieko nenutiks jei servetele geriai isdziuvus pasisalina tik susidariusios pavirsiuje apciuopiamos rauksles, o 4 sluoksniai lako tikrai nereikalingi servetelei apsaugoti. net ir sveiciant po lako pakaktu tik 2 sluoksniu, juk net grindu parketas lakuojamas tik 3 kartus tai servetelei 4 tikrai nesutinku kad reikia apsaugojimui. As isvis skirstau laku sluoksniu kieki pagal tai koki efekta nori isgauti. Jei pakanka tik apsaugot darbeli tai pilnai uztenka 3 sluoksniu o jei nori ilieti ji kaip i leda kad butu labai labai lygu tai tada jau 15 reiktu.As tai jei serveteles rauksles naikinu jokio lako netepu ir dar niekad nieko nesugadinau (nes peledike mate prie jos akiu naikinau ir rodziau pavyzdi kaip reik nebijot svitrinio, tai tikrai nieko blogo neatsitiko) o servetele liko visiskai svari ir lygi. Jei darbeli darau kasdieniniam naudojimui be "ledo" efekto tai tada tepu du sluoksnius lako, paskui su kempinele poliruoju ir dar karteli nulakuoju-viskas buna gerai. Jei noriu kad kaip po stiklu vaizdelis butu tada tepu 4 lako, poliruoju, vel 4 lako ir taip kokius 3-4 kartus, tada buna stiklinis-"ledinis" vaizdas.

Zyliuk o tu pati bandei RAUKSLELES svitrinti ar cia tik teiginys siaip? As kalbu kad svirtinti reikia butent rauksleles ne pacia servetele ir ne daikta su servetele t.y. kada braukiant jauti kad tai darai svelniai ir tik rauksleliu pavirsiumi o ne sveisti uzgulus daikta ar dar su slifavimo masinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 19 lapkričio 2008 - 08:11
Ingusia 31,
"paskui su kempinele poliruoju ir dar karteli..."
gal gali paaiškinti smulkiau: kokia tai kempinėlė - paprasta? šiaip trini ar kuo nors įtrini?
Atsakyti
QUOTE(gugu @ 2008 11 19, 11:02)
Ingusia 31,
"paskui su kempinele poliruoju ir dar karteli..."
gal gali paaiškinti smulkiau: kokia tai kempinėlė - paprasta? šiaip trini ar kuo nors įtrini?

cia, kaip suprantu, svitrinimo kempinele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(supersandryte @ 2008 11 18, 19:08)
su antique ispeckiojau visa batu deze, ir storiau, ir ploniau, ir su teptuku, ir kempinele, ir dziovintuvu, ir be jo... nu negrazu man ir vsio  schmoll.gif

aš manau, kad kiekvienam darbeliui savo..
kai kurie prašosi pvz. ANTIKINIO dvikomp, o kitiems jis kaip tik ne į temą mirksiukas.gif
man tai tas vienkompon. gražu, jei gerai gaunasi , bet jį "suvaldyti" (kaip kažkas čia jau rašė) tikrai sunku rolleyes.gif
Aš dabar darau darbelį kur manau kaip tik JIS ir reikalingas. ir man čia norisi jį užtepti storai ,t.y ir laką ir dažus- bet ar pavyks........ g.gif

"cia, kaip suprantu, svitrinimo kempinele"
tai čia švitrinis popierius ar dar kažkas gudriau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gugu: 19 lapkričio 2008 - 09:13
QUOTE(gugu @ 2008 11 19, 11:08)
aš manau, kad kiekvienam darbeliui savo..
kai kurie prašosi pvz. ANTIKINIO, o kitiems jis kaip tik ne į temą mirksiukas.gif
man tai tas vienkompon. gražu, jei gerai gaunasi , bet jį "suvaldyti" (kaip kažkas čia jau rašė) tikrai sunku rolleyes.gif
Aš dabar darau darbelį kur manau kaip tik JIS ir reikalingas. ir man čia norisi jį užtepti storai ,t.y ir laką ir dažus- bet ar pavyks........ g.gif

"cia, kaip suprantu, svitrinimo kempinele"
tai čia švitrinis popierius ar dar kažkas gudriau?

tai as dar tik isbandineju ta antika ax.gif bet darbuose jauciu greiciau panaudosiu dvikomponenti blush2.gif mokinuos dabar lygiai uzklijuot servetele, patinka dirbt su dideliu gabalu serveteles, tai man dar kolkas vienkomponentis niekur netinka schmoll.gif
yra tokios svitrinimo kempineles, paziurek senukuose prie svitrinio popieriaus - principas tas pats - svitrinti 4u.gif
Atsakyti
Aš dar tik bandysiu įvaldyti šį meną wub.gif bet nelabai suprantu kaip jūs iškarpote smulkias detales pvz. gėlės kotelį-ar kerpate truputį plačiau servetėlę o paskui ją "padraskote" su pagaliuku, ar kažkaip kitaip? g.gif Ir jei daiktas nudažytas kažkokia spalva, o plačiau iškirpsiu tai ar neužgoš tos spalvos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 19, 09:07)
schmoll.gif tikrai nieko nenutiks jei servetele geriai isdziuvus pasisalina tik susidariusios pavirsiuje apciuopiamos rauksles, o 4 sluoksniai lako tikrai nereikalingi servetelei apsaugoti. net ir sveiciant po lako pakaktu tik 2 sluoksniu, juk net grindu parketas lakuojamas tik 3 kartus tai servetelei 4 tikrai nesutinku kad reikia apsaugojimui. As isvis skirstau laku sluoksniu kieki pagal tai koki efekta nori isgauti. Jei pakanka tik apsaugot darbeli tai pilnai uztenka 3 sluoksniu o jei nori ilieti ji kaip i leda kad butu labai labai lygu tai tada jau 15 reiktu.As tai jei serveteles rauksles naikinu jokio lako netepu ir dar niekad nieko nesugadinau (nes peledike mate prie jos akiu naikinau ir rodziau pavyzdi kaip reik nebijot svitrinio, tai tikrai nieko blogo neatsitiko) o servetele liko visiskai svari ir lygi. Jei darbeli darau kasdieniniam naudojimui be "ledo" efekto tai tada tepu du sluoksnius lako, paskui su kempinele poliruoju ir dar karteli nulakuoju-viskas buna gerai. Jei noriu kad kaip po stiklu vaizdelis butu tada tepu 4 lako, poliruoju, vel 4 lako ir taip kokius 3-4 kartus, tada buna stiklinis-"ledinis" vaizdas.

Zyliuk o tu pati bandei RAUKSLELES svitrinti ar cia tik teiginys siaip? As kalbu kad svirtinti reikia butent rauksleles ne pacia servetele  ir ne daikta su servetele t.y. kada braukiant jauti kad tai darai svelniai ir tik rauksleliu pavirsiumi o ne sveisti uzgulus daikta ar dar su slifavimo masinka.

na as irgi nesutinku su tavim. net palakavus du kartelius jeigu mes slifuotume tikrai nusislifuos tos raiksles kurios suteisk darbui tokius dryzelius. nesuprantu ka tu vadini raukslelemis, ir kaip galima nusvitrinti rauksleles nepalieciant serveteles?
a?
juk servetele tik vandeniu raktiskai klijuojam, tai svitrinant ji taip pat nuleks kaip kad nuo kampu serveteles pertekliu nuiminejam su svitrine kempinelee, tai brukstelejus per servetele kas is jos liktu.
priklijuotos ir isdziuvusios nesvitrinau, nes tikrai nenoriu darbo sugadint. lakuodama as ja apsaugau, ir tada lyginasi pavirsius. gali gincytis iki paraudonavimo, bet kai as pradejau dekupazint bendravau su tokia lenke, kuri n metu dekupazina. ir ji sake kad tikros dekupazininkes kuriu labai brangus darbai lakuoja po kelis simtus kartu kad darbas butu vientisas "ledas". ir butent ji man pasake kad darbeli reikia palakuoti 3-4 kartus tada slifuoti ir vel kartoti.
cia kiekvienos reikalas kaip ta daryti, pabandykit ir pamatysit.
Papildyta:
QUOTE(cunami @ 2008 11 19, 11:05)
Aš dar tik bandysiu įvaldyti šį meną  wub.gif  bet nelabai suprantu kaip jūs iškarpote smulkias detales pvz. gėlės kotelį-ar kerpate truputį plačiau servetėlę o paskui ją "padraskote" su pagaliuku, ar kažkaip kitaip?  g.gif  Ir jei daiktas nudažytas kažkokia spalva, o plačiau iškirpsiu tai ar neužgoš tos spalvos  blush2.gif

pasakysiu kaip as darau, dabar gal vel kazkas sudirbs, bet man taip labai graziai gaunasi. as palieku koki cm, priklijuoju, ir tada mediniu krapstuku isdraskau ta fona iki motyvo, na ir jis gaunasi susiliejes su fonu, tikrai atrodo daug naturaliau nei kad iskirpt kiekviena lapeli. na bet paskui nebent seseliuoti reiktu kad igautu naturalumo darbelis. o su tuo isdraskytu fonu, motyvas buna jau su siokiu tokiu seseliu.
na pabandykit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyliukas: 19 lapkričio 2008 - 10:52
Net nesigincysiu jei pati to nebandei kodel rasai kad kazkas nuleks? Paklausk Bites (ji taip daro), pklausk peledikes, dovutes (abi jos mate kaip as jom demonstravau toki buda) ir tikrai nekyla jokiu gresmiu servetelei nulekti juk ji priklijuota ir isdziuvus visiskai. del lako sluoksniu tai kaip sakiau viskas priklauso nuo to kokio efekto tikiesi ir as juk pati parasiau kad lakuoji kelis kartus +poliruoji ir t.t. o kieki sluoksniui tai cia galim issvaigt iki begalybes. Pvz as dabar darau skrynia tokia papuosalam tai visiskai nenoriu net jos lyginti su kempinele nes graziai matos ir jaucias medienos rieves ir as ja lakuosiu tik 2 kartus tam kar ji butu kuo panasesne i sena bet kartu ir pritaikyta kasdienam naudojimui. O jei privarysiu 60 sluoksniu lako ar ji bus panasi i mano seneles skrynia? Abejoju ar jas isvis lakuodavo, todel sakau sluoksniai priklauso nuo norimo rezultato bet abejoju ar pati nors karta esi lakavus kad ir viena simta kartu (cia daugiau tik kalbos )
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 19, 12:00)
Net nesigincysiu jei pati to nebandei kodel rasai kad kazkas nuleks? Paklausk Bites (ji taip daro), pklausk peledikes, dovutes (abi jos mate kaip as jom demonstravau toki buda) ir tikrai nekyla jokiu gresmiu servetelei nulekti juk ji priklijuota ir isdziuvus visiskai. del lako sluoksniu tai kaip sakiau viskas priklauso nuo to kokio efekto tikiesi ir as juk pati parasiau kad lakuoji kelis kartus +poliruoji ir t.t. o kieki sluoksniui tai cia galim issvaigt iki begalybes. Pvz as dabar darau skrynia tokia papuosalam tai visiskai nenoriu net jos lyginti su kempinele nes graziai matos ir jaucias medienos rieves ir as ja lakuosiu tik 2 kartus tam kar ji butu kuo panasesne i sena bet kartu ir pritaikyta kasdienam naudojimui. O jei privarysiu 60 sluoksniu lako ar ji bus panasi i mano seneles skrynia? Abejoju ar jas isvis lakuodavo, todel sakau sluoksniai priklauso nuo norimo rezultato bet abejoju ar pati nors karta esi lakavus kad ir viena simta kartu (cia daugiau tik kalbos )

nu kaip idomu butu pamatyt kaip jus tai darot. na tai kas kad servetele priklijuota, bet ji su svitriniu nusizulins, na bent jau tos bangeles, taigi poierius..... g.gif
Atsakyti
Sveikutės, karštuolės 4u.gif
Skaičiau skaičiau apie tą kelių sluoksnių lakavimą prieš švitrinant raukšleles ir, manau sau, gal nereikia kištis? Bet Ingusia išdavė...
Zyliuk, bet kokį motyvą, kuris klijuojamas mediumu pervirš, švitrinu nelakavusi.
Konkrečiau - ryžinį, servetėlę...Šie motyvai tepami mediumu, kuris dalinai atlieka lako funkciją. Negerai šveisti, jei jie nėra išdžiūvę iki braškėjimo natūraliai.
Šveičiu ne tik dėl raukšlelių, bet praktiškai visada, kad paviršius būtų nuglotnintas dar prieš lakuojant. Šveičiu dar ir dėl to, kad labai mėgstu plėšyti motyvus, tai tas plėštas kraštelis taip pat nusiglotnina. Ir ne bet kada - o prieš šešėliavimą, pritapymą. Nėkart nesu pažeidusi šveičiamo motyvo veido. Tai darau labai lengvai, pirštų svoriu ir man labai patinka toks būdas bei rezultatas.
Lakuoti mėgstu labiau matiniu laku, man toks paviršius jaukesnis, "šiltesnis"...kiek sluoksnių belakuotumei, daiktas atrodo tarsi natūralus būtų, nelakuotas.
Blizgūs lakai man gražūs ant kitų kūrėjų darbų (tikrai patinka), o va pati beveliju matiškai (aš jau čia suplakiau dvi temas į vieną).
Naujokėms patarčiau susirasti konsultantę iš dirbančiųjų, o ne bandyti nuspręsti teoriškai, ko reikia dekupažui, juolab nemokant suformuluoti klausimo, ieškoti iš minties dažų parduotuvėse (išskyrus atvejį su voriuku). Rimtai, kaip kažkas sakė - geriau kartą pamatyti, pačiupinėti, nei šimtąkart girdėti ir tai pradžioje nelabai suprantamus dalykus.
Dėl lako...
Man iš akrilinių labiausiai patinka Beckers pusiau matinis, iš vaitspiritinių - Johnstons satin...va, šio lako jaukumas, lengvas gelsvumas mane veža... mirksiukas.gif
Paskaičiau zyliuko atsakymą apie norą pamatyti...
O aš norėčiau pamatyti, dėl kokių priežasčių Tavo atveju švitrinamas motyvas gali būti pažeistas... g.gif Kodėl sakai, kad klijuojame beveik vandeniu? Mediumą skiedžiu maždaug perpus. Na, žinoma, galima bent kartelį nulakuoti, tačiau, kaip minėjau, paglotninu paviršių prieš šešėliavimą, pritapymą ir visai nesinori prieš tai lakuoti, vadinasi, turėčiau ant tų šiurkštumėlių tapyti... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 19 lapkričio 2008 - 11:33
QUOTE(bite @ 2008 11 19, 12:31)
Sveikutės, karštuolės 4u.gif
Skaičiau skaičiau apie tą kelių sluoksnių lakavimą prieš švitrinant raukšleles ir, manau sau, gal nereikia kištis? Bet Ingusia išdavė...
Zyliuk, bet kokį motyvą, kuris klijuojamas mediumu pervirš, švitrinu nelakavusi.
Konkrečiau - ryžinį, servetėlę...Šie motyvai tepami mediumu, kuris dalinai atlieka lako funkciją. Negerai šveisti, jei jie nėra išdžiūvę iki braškėjimo natūraliai.
Šveičiu ne tik dėl raukšlelių, bet praktiškai visada, kad paviršius būtų nuglotnintas dar prieš lakuojant. Šveičiu dar ir dėl to, kad labai mėgstu plėšyti motyvus, tai tas plėštas kraštelis taip pat nusiglotnina. Ir ne bet kada - o prieš šešėliavimą, pritapymą. Nėkart nesu pažeidusi šveičiamo motyvo veido. Tai darau labai lengvai, pirštų svoriu ir man labai patinka toks būdas bei rezultatas.
Lakuoti mėgstu labiau matiniu laku, man toks paviršius jaukesnis, "šiltesnis"...kiek sluoksnių belakuotumei, daiktas atrodo tarsi natūralus būtų, nelakuotas.
Blizgūs lakai man gražūs ant kitų kūrėjų darbų (tikrai patinka), o va pati beveliju matiškai (aš jau čia suplakiau dvi temas į vieną).
Naujokėms patarčiau susirasti konsultantę iš dirbančiųjų, o ne bandyti nuspręsti teoriškai, ko reikia dekupažui, juolab nemokant suformuluoti klausimo, ieškoti iš minties dažų parduotuvėse (išskyrus atvejį su voriuku). Rimtai, kaip kažkas sakė - geriau kartą pamatyti, pačiupinėti, nei šimtąkart girdėti ir tai pradžioje nelabai suprantamus dalykus.
Dėl lako...
Man iš akrilinių labiausiai patinka Beckers pusiau matinis, iš vaitspiritinių - Johnstons satin...va, šio lako jaukumas, lengvas gelsvumas mane veža... mirksiukas.gif
Paskaičiau zyliuko atsakymą apie norą pamatyti...
O aš norėčiau pamatyti, dėl kokių priežasčių Tavo atveju švitrinamas motyvas gali būti pažeistas... g.gif Kodėl sakai, kad klijuojame beveik vandeniu? Mediumą skiedžiu maždaug perpus. Na, žinoma, galima bent kartelį nulakuoti, tačiau, kaip minėjau, paglotninu paviršių prieš šešėliavimą, pritapymą ir visai nesinori prieš tai lakuoti, vadinasi, turėčiau ant tų šiurkštumėlių tapyti... unsure.gif

gerai dirbkim, kaip kiekviena mokam mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi trinu nelakuota servetele daznai ir viskas gana gerai iseina, nebent perspaudziu, tada jau iplysta rausklytes vietoj, bet va buna nuo svitrinio patamseja kazkaip servetele, ar jums taip nebuna? man net ir lakavus, vistiek taip pasitaiko, kame cia idomu beda? g.gif
Atsakyti