Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(aurelija_ma @ 2008 11 14, 17:08)
o jei nulakuotum su matiniu laku  mirksiukas.gif tada juk atrodo kaip nelakuota  mirksiukas.gif

ok aciu rolleyes.gif
o vakar kaip tycia nepagalvojus nusipirkau visa banke pusiau matinio doh.gif
Atsakyti
Atkeliavo prekes stiklui skirtos. Perskaiciau instrukcijas ir pasimeciau... unsure.gif
Turiu klijus-laka keramikai ir mediuma stiklui. Sake kad reikes ir to ir to. Bet ant abieju parasyta, kad patepti priemones, tada servetele vel patepti ir kaitinti. Skirtumas tik toks, kad klijus laka kaitinti 5 min., o mediuma 30 min. Dar turiu auksinius dazus, tai mediuma galima su jais maisyti... Zodziu gal kas patars ar reikia visu priemoniu, ar as tiesiog nusipirkau 2 analogiskas serveteles uztvirtinmui?
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 14, 08:56)
Nu cia pasiulytas variantas kai slapia uzklijuota servetele apeini dantu krapsutuku nera labai tinkamas kai reik sujungti dvi serveteles ir kad tai maziausiai matytusi. As tai stengiuosi tiesiog jungimo linijas nukirpti lygiai o paskui tiesiog jas "pripukdyti salia viena kitos labai labai lygiai ir pataikant i motyvus. Su krapstuku galima apeiti tik detales aplink kurias lieka nereikalingu serveteles krasteliu, o sujungimui nelabai tinkamas sitas variantas todel kad krapstuku plesant ,servetele plysta negygiai, o tokiais pluosteliais ir sujungimo linija gaunasi netobula.
Papildyta:
Ai o dar i tema prie to pacio noriu pasiulyti buda kaip graziai pasalinti servetele palei dezutes krastelius. Servetelei pleciantis labai sunku nustatyti kur ji tiksliai baigsis todel as tiesiog uzklijuoju taip kaip noriu (palieku paklodes islindusias pro krastus smile.gif ) tada leidziu gerai isdziuti ir paskui su svitriniu popierium ar scveitimo kempinele mazdaug 45 laipsniu kampu pasveiciu pagal kampo linija ir viskas nusiima idealiai. Nu cia profes zino bet bandanciom bus palengvinimas smile.gif

as gal nesupratau jos klausimo kad ji sujungt nori, tai niekiap kitaip nesujungsi tik atkirpus lygiau ir suvedus motyvus, o draskineti siulau as pati motyva kad jis kaip piestas isiliejes atrodo. o krastelius as irgi su svitrinu staigiais judeisai praeinu ir nusiima visas perteklius. bet va kartais ir krasciukai grazu pradraskuti jeigu dezutes krastas uzapvalintas, tada grieztai nudrozti nepavyktu, tada as padraskineju.
na kaip cia, uzapvalinti kampai, tas tas rozes "iliejau" pradraskydama.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2008 11 14, 17:15)
kokiu laku galima lakuoti ant sios priemones? http://www.senasnauj...oto.php?id=1465

kaip tik siandien lakavau darbeli kuris buvo dengtas siuo dvikomponenciu...kadangi reikejo greit uzbaigti...(tik pats darbelis stovejo su sendinimu padarytas 3 dienas), tepiau iskart akriliniu...viskas labai gerai...tai padariau isvada, jog jei leidi po itrinimo kiek ilgiau padziuti, tai purksti jau netina sintetiniu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2008 11 14, 21:52)
kaip tik siandien lakavau darbeli kuris buvo dengtas siuo dvikomponenciu...kadangi reikejo greit uzbaigti...(tik pats darbelis stovejo su sendinimu padarytas 3 dienas), tepiau iskart akriliniu...viskas labai gerai...tai padariau isvada, jog jei leidi po itrinimo kiek ilgiau padziuti, tai purksti jau netina sintetiniu... mirksiukas.gif

kaip idomiai, man gaudavosi kose jeigu sita lakuodavau akriliniu. susimaldavo viskas. g.gif
Atsakyti
man kose gaudavosi tada kada lakuodavau beveik iskart po itrinimo...o kai palikdavau ramiai porai dienu....nesivelia...viskas gal ten nugula, nusistovi ir jokiuu problemu...beje dariau kazkada padekla..ir ji padejau apskui balkone...ir dvikomponentis vietomis nubalo..lyg atsokineti noredamas..inesiau i kambari..baltumas nepraejo...po savaites lakavau iskart akriliniu laku...niekas neapsivele ir dar baltumu kaip nebuta... 4u.gif
Atsakyti
turiu gal ir kvaila klausimas, bet ... jeigu po visu sluoksniu dvikomponencio patepimo (aplikraft'o) po savaites bandau itrinti su aliejiniais dazai, ar gali buti, kad susidursiu su problemomis? Zodziu, man lieka spalva arba visai nusivalo arba negraziai isitrina... kazkaip apsivelia... Norejau meditacijos po sunkios savaites, o susinervinau, kad visai nesiseka ir cia ... verysad.gif Anksciau budavo, kad sekancia diena, max po paros itrinu - ir be problemu, o sivakar visiskas s ... aliejiniai dazai tie patys, tik spalva kita ...
Aciuuu uz bet koki atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vu.vyturelis @ 2008 11 14, 23:06)
turiu gal ir kvaila klausimas, bet ... jeigu po visu sluoksniu dvikomponencio patepimo (aplikraft'o) po savaites bandau itrinti su aliejiniais dazai, ar gali buti, kad susidursiu su problemomis? Zodziu, man lieka spalva arba visai nusivalo arba negraziai isitrina... kazkaip apsivelia... Norejau meditacijos po sunkios savaites, o susinervinau, kad visai nesiseka ir cia ...  verysad.gif Anksciau budavo, kad sekancia diena, max po paros itrinu  - ir be problemu, o sivakar visiskas s ... aliejiniai dazai tie patys, tik spalva kita ...
Aciuuu uz bet koki atsakyma  4u.gif

na jeigu tu trinsi kai nebuvai palakavus tai tei itrukimai niekur nedings ir po keliu savaiciu. man tarodo gali trint ir veliau, bet kodel tau neisitrina nezinau. pabandyk su miltukais porporina, jeigu tai sintetisnis dvikomponentis. na ne vandens pagrindu.
arba tau sutrukinejo gal labai negiliai ir del to neisitrina, o negilus itrukimai buna tada kai plonus sluoksnius tepi. jeigu tepsi storesnius patrukines giliau ir placiau. didesni sutrukimai gaunasi.
Atsakyti
Čia kalbama apie aplikrafta, jis vandeninis ir reikalauja tik aliejiniu dazu itrinimui.

O Vyturėliui net nežinau ,ka patarti nemacius darbo, atsinesk sekmadieni, paziuresiu, o siaip keli pasamprotavimai.... galbut darbelis gavo drėgmes, ar garu kokiu ,ar buvo pakeista temperatura, tarkime is kambario isnestas saltai.
Kitas dalykas yra piktu spalvu- juoda, melyna ,magenta , kai kuriu atspalviu zalios, raudona irgi kai kuriu atspalviu, ta pavadinima "pikta" as pati sugalvojau, nes tos spalvos neissivalo nuo darbo ir palieka dabai dideli atspalvi, bet yra pora gudrybiu kaip ir piktas spalvas pazaboti. Sekmadieni aptarsime.
Atsakyti
Sveikos, visos daiktų gražintojos, pati dar tik pirmus žingsnius žengiu šioje srity, tai vat ir iškilo klausimas. Ar plastikas "atlaiko" dekupažą , o gal reikia rinktis kažkokias ypatingas priemones? Turiu tokį pavargusį plastikinį krepšį daiktams, įdomu, ar pavyktų pagražinti?
Atsakyti
QUOTE(zyliukas @ 2008 11 14, 18:37)

Na pagaliau radau sios kedutes kureja thumbup.gif noriu pasakyti, kad sis grozis mane ikvepe pabandyti dekupaza, nes senu tabureciu namuose kruva blush2.gif Dabar kaip tik kazka panasaus bandau padaryti, kedute nudazyta, serveteles priklijuotos, nors su raukslelem, bet pirmieji kartai, tai sau atleidziu smile.gif
Tik iskilo klausimelis, taip ir nesupratau, nusipirkau is Artmanijos universalius klijus , ar skiesti juos su vandeniu, ar ne g.gif as klijavau neskiedus
Atsakyti
QUOTE(Konsuela @ 2008 11 15, 12:42)
Sveikos, visos daiktų gražintojos, pati dar tik pirmus žingsnius žengiu šioje srity, tai vat ir iškilo klausimas. Ar plastikas "atlaiko" dekupažą , o gal reikia rinktis kažkokias ypatingas priemones? Turiu tokį pavargusį plastikinį krepšį daiktams, įdomu, ar pavyktų pagražinti?

Iš principo dekupažas plastikui nelabai tinkamas.. Bet aš šią taisyklę kartais apeinu rolleyes.gif Pašveisk paviršių, nugruntuok ir gali drąsiai dekupažint. Nors aš esu darius ir be grunto, puikiai laiko. Žodžiu, reik bandyt smile.gif

QUOTE(ginava @ 2008 11 15, 21:03)

Tik iskilo klausimelis, taip ir nesupratau, nusipirkau is Artmanijos universalius klijus , ar skiesti juos su vandeniu, ar ne g.gif as klijavau neskiedus

Gali skiesti, gali klijuoti ir neskiestais, pabandyk kaip tau patogiausia. Man lengviausia dirbt kai mediumas nėra skiedžiamas.
Atsakyti