Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(mikaf @ 2008 11 12, 22:51)
Dėl "Dekupažo - mados"

Manyčiau, kad dekupažas kaip rankdarbiai populiarėja, nes tai yra paprasta ir prieinama, ypač patrauklu žmonėms, kurie pvz. nemoka piešti, o yra kūrybingi ir mėgsta kurti,  o gal tik - eksperimentuoti dekoruodami ir t.t. Ir tai - puiku, nes kuo daugiau žmonių, užsiimančių dekupažu - tuo daugiau deku- parduotuvių ir e-šopų atsiranda, nuo ko mums, dekupažintojoms tik smagiau.

O tai, kas galbūt mus erzina, - tai kai dekupažas tampa pigia priemone pasireklamuoti, kai kokia nors ex oiliuliu mergaitė, ištisus keturius mėnesius nesirodžiusi Laisvalaikio priede... staiga "atranda" naują aistrą...

Tada kažkas labai labai panašaus pasirodo Gyvenimo būde ir Stiliuje. Tik personažai skiriasi. O va dekoruoti daiktai dažniausiai lieka tie patys: paprastai tai būna du mediniai šaukštai ir pjaustymo lentutė.

Atsižvelgiant į tai, kad vien šioje temoje yra daug gražesnių darbų  4u.gif , ir tai, kad daugiau tas žmogus, apie kurį rašomas toks surežisuotas straipsnis nelabai kuo gali pradžiuginti dvasingumo ištroškusį LT skaitytoją, natūralu, kad šia prasme "dekupažas kaip liga" tikrai tampa dviračio žynių ir blondinių tema.

Čia reikėtų, mielos merginos suprasti: jos kalba NE APIE MUS doh.gif , o apie tas, kurios ... kaip čia pasakius... niekada nepabaigs savo pirmojo nusipirkto krakliaus buteliuko smile.gif

Matau iš akių, jūs supratote apie ką aš smile.gif

Visoms gražių darbelių - ir kad dekupažas būtų mielu pomėgiu, galbūt - netgi verslu, o ne mada!
drinks_cheers.gif

nu ale kaip sutinku su tavim tai shakes drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2008 11 12, 20:49)
Na ir as paklausiu... kuom auksinat, kai zvilga visas daiktas, ne krasteliai o vientisai lyg laku padendta. Toks aksominis spindesys, nzn kaip tiksliau...

jei teisingai suprantau ko klausi, as tai darau taip - i laka akrilini idedu truputi akriliniu auksiniu/sidabriniu dazu, ismaisau gerai ir lakuoju norima daikta, kai isdziuna, visas daiktas buna pasidenges lengva auksine/sidabrine plevele smile.gif vaisku jei daug dazu idesi, maziau persisvies, kad gauti toki perlamutrini efekta, man uztenka labai nedaug dazu ax.gif
Atsakyti
Laba diena, 4u.gif

Nu ka, bandysiu pradeti dekupazinti rolleyes.gif

Daiktas - sena, medine pjaustymo lentute. Reikia pagalbos del eigos: help.gif

1. Nutrinu svitriniu popierium 220
2. Nulakuoju su Tikkurila akriliniu laku "SUPI"
3. Uzklijuoju norima serveteles motyva.
4. Lakuoju vel su "SUPI" laku 2-3 kartus

Ar teisingai? g.gif

Dideliausias aciu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2008 11 12, 19:53)
Čia priklauso kokio efekto nori... Man asmeniškai gražiau dvikomponentis smile.gif Aš naudoju šį: http://www.senasnauj...product&id=2750 ir http://www.senasnauj...product&id=2752

Vienkomponenčio dabar to nerandu, bet irgi pirktu iš senasnaujas, arba Sadoliną antique. Bet su Sadolinu sunkiai draugauju... Galutiniam lakavimui naudoju Becker's laką. Kokį tiksliai nebeatsimenu, nes turiu atsipylus. Jis nepigus, bet jau kokybė... wub.gif į jokį dabar jo nekeisčiau. Jį pirkau Kaune šalia Juzės yra tokia parduotuvėlė.

O visas sitas priemones perkate internetu ar is parduotuviu g.gif ir kur iseina pigiau blush2.gif

Labai tau aciu uz issamius atsakymus aciuks.gif oro_buckis.gif
Ir dar klausimelis medines dezutes irgi tik internetu uzsisakote bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele @ 2008 11 13, 10:21)
Laba diena, 4u.gif

Nu ka, bandysiu pradeti dekupazinti  rolleyes.gif

Daiktas  -  sena,  medine pjaustymo lentute. Reikia pagalbos del eigos:  help.gif
1. Nutrinu svitriniu popierium 220
2. Nulakuoju su Tikkurila  akriliniu laku "SUPI"
3. Uzklijuoju norima serveteles motyva.
4. Lakuoju vel su "SUPI" laku 2-3 kartus

Ar teisingai?  g.gif

Dideliausias aciu  aciuks.gif

Lakuoti, prieš klijuojant motyvą nebūtina. Tai galbūt šiek tiek palengvintų klijavimą, nes paviršius taptų slidesnis. Bet tiktrai nebūtina. Jei nori, kad matytųsi natūrali medžio tekstūra, tada klijuok iškart, jei nori spalvoto pagrindo - pirma nudažyk lentutę šviesia spalva. Tik turėk omeny, kad jei tiesiai ant medžio klijuosi labai šviesų motyvą, jis praras savo spalvas ir tikrai nebebus baltas ar toks šviesus. Be to dėl paviršiaus šveitimo, tai aš visada prieš dekupažuojant dar pašveičiu su 320.

Paprasčiausia eiga būtų:
1. pašveiti
2. nudažai baltai
3. klijuoji
4. jei nori dedi kokius nors efektus (sendinimas, šėšėliavimas ir pan.)
5. lakuoji

QUOTE(dia10 @ 2008 11 13, 10:22)
O visas sitas priemones perkate internetu ar is parduotuviu  g.gif ir kur iseina pigiau  blush2.gif

Labai tau aciu uz issamius atsakymus  aciuks.gif  oro_buckis.gif
Ir dar klausimelis medines dezutes irgi tik internetu uzsisakote  bigsmile.gif

Žiūrint kokių gamintojų... Surašiau anksčiau kur ką perku smile.gif O medines dėžutes kaip kada... Kartais ir parduotuvėse "viskas už vieną eurą" neblogų dėžučių būna mirksiukas.gif
Atsakyti
gėlėta jūrė Gal parodysi savo darbelius mirksiukas.gif o gal jau galima juos kažkur pažiūrėti mirksiukas.gif

Paprasčiausia eiga būtų:
1. pašveiti
2. nudažai baltai
3. klijuoji

5. lakuoji

va čia norėčiau išsamiau, tai jeigu vienukompanentu, tai pirmiau sendini ir klijuoji,
o jeigu 2 komp. tai klijuoji ir sendini, ar taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamučiukas: 13 lapkričio 2008 - 10:27
Labas mergaites, gal kas galite patarti, kur Vilniuje butu galima nusipirkti medine dezute vynui dekoravimui. Internetines parduotuves perziurejau, tai arba neturi arba tokios storo kartono.
Atsakyti
o vyno parduotuveje nenori paziuret.yra tokia vynoteka..ji tai tikrai turi...manau ir kitos.taip pat gali nusipirkti ir thomas filips parduotuvej...tik praeita savaite kai buvau...tai man rodos kartotines buvo...bet pas jus Vilniuje gal ir mediniu yra, tikrai esu pirkus...
ai..dar senukuose buna... mirksiukas.gif
Atsakyti
Gabii jau visus taškus žino thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
oi... lotuliukas.gif taigi vis tas smalsumas...smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(mamučiukas @ 2008 11 13, 11:17)
gėlėta jūrė Gal parodysi savo darbelius mirksiukas.gif o gal jau galima juos kažkur pažiūrėti mirksiukas.gif

Paprasčiausia eiga būtų:
1. pašveiti
2. nudažai baltai
3. klijuoji

5. lakuoji

va čia norėčiau išsamiau, tai jeigu vienukompanentu, tai pirmiau sendini ir klijuoji,
o jeigu 2 komp. tai klijuoji ir sendini, ar taip g.gif

Kada nors.. Kai sutvarkysiu tas nelemtas nuotraukas ir įkelsiu jas kur reikia.. mirksiukas.gif

Taip, jei vienkomponenčiu, tai pirma pasendini, paskui klijuoji. Tik turėk omeny, kad lengviau bus, jei pirma spalva bus tamsi, o antra šviesi, t.y. šviesus pagrindas - tamsūs įtrūkimai. Tada klijuoji servetėlę. Jei ji šviesi, per ją gražiai persišvies įtrūkimai.
Jei dvikomponenčiu, tada pirma klijuoji, tada ant viršaus sendini mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2008 11 13, 10:37)
o vyno parduotuveje nenori paziuret.yra tokia vynoteka..ji tai tikrai turi...manau ir kitos.taip pat gali nusipirkti ir thomas filips parduotuvej...tik praeita savaite kai buvau...tai man rodos kartotines buvo...bet pas jus Vilniuje gal ir mediniu yra, tikrai esu pirkus...
ai..dar senukuose buna... mirksiukas.gif

aciu uz greita ir issamu atsakyma, visas vietas ir apleksiu. biggrin.gif
Atsakyti