Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(noir1 @ 2008 12 23, 08:58)
Turiu jums klausimuką puikiosios kepėjos blush2.gif
kepsiu medutį,bet su pertepimu techninės bėdos nes mano kaime gauti grietinėlės tai neįmanoma schmoll.gif o sutepus grietinės kremu jis taip pat bus minkštas ir purus(tortas) ax.gif na atsiprašau už tokį kvailą klausimą biggrin.gif

va va,man irgi idomu ar galima grietinele pakeisti i grietine g.gif
Nes mama pasakojus yra,kad anksciau,kaip darydavo meduti,tai su grietine pertepimus darydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2008 12 22, 19:48)
Oho koks sutapimas, as irgi i IKI siandien lekiau tos grietineles pirkti, taciau galiojimas taip pat iki tos pacios dienos, todel kaip ir tu nepirkau...  ax.gif Is kokio tu miesto?


as is Kauno is Silainiu
Atsakyti
ar jau bandet det kondensuota piena vietoj medaus?
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 12 22, 19:34)
Na man asmeniskai ta grietinele fu palyginus su tikra, tad ne nemeginciau ta dirbtine gadinti meducio mirksiukas.gif

As ir tos pacios nuomones,bet siaip idomu buvo gal kas bande ax.gif
Atsakyti
Meduti daro ir su grietine, tik i ja reikia deti dar zelatinos kiek suprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukke @ 2008 12 23, 10:11)
va va,man irgi idomu ar galima grietinele pakeisti i grietine g.gif
Nes mama pasakojus yra,kad anksciau,kaip darydavo meduti,tai su grietine pertepimus darydavo smile.gif

aš irgi darau su grietine ir visai skanu
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 23, 10:59)
Meduti daro ir su grietine, tik i ja reikia deti dar zelatinos kiek suprantu  g.gif

Nereikia zelatinos, jei grietine yra pakankamai riebi, o tai priklauso nuo seperatoriaus nustatymo ir jei kaimiska grietine yra svieziai isseperuota, ji niekuo nesiskiria nuo parduotuvines grietineles(skirtumas tik tame, kad parduotuvine yra pasterizuota, o ir atitinkamo riebumo).Galima tepti ir plakti ir jau surugusia(tirsta) kaimiska grietine, tik jei ji labai riebi, tai pertepimas gausis vos ne sviestinis, o ir nepasterizuotos greitai keicia skoni, nes greiciau genda, ypac siuo metu(kai karves dar mazai kieno yra svieziai apsiversiavusios)
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2008 12 23, 08:58)
Turiu jums klausimuką puikiosios kepėjos blush2.gif
kepsiu medutį,bet su pertepimu techninės bėdos nes mano kaime gauti grietinėlės tai neįmanoma schmoll.gif o sutepus grietinės kremu jis taip pat bus minkštas ir purus(tortas) ax.gif na atsiprašau už tokį kvailą klausimą biggrin.gif


Aš viena iš tų, kuri visada darau kremą su grietine (tik kartą smalsumo vedina pertepiau su grietinėle kaip priklauso pagal cipciuką) nes man nereikia pirkt grietinės - tai pigiai prasisuku lotuliukas.gif Ir man laaaabai patinka standesni sluoksneliai medaus torte blush2.gif Anksčiau darydavau taip: riebią grietinę gerai išplaku su cukrumi, kol ji pasidaro tokia putota a'lia kreminė, tada dedu citrinos žieveles + citrinos sultis ar rūgštelę pagal skonį ir ištirpintą želatiną (jei pasirodo, kad maža saldumo, vėliau jau dedu cukraus pudrą ne cukrų). Želatinos iš esmės galima ir nedėti - bus minkštesni persigėrę sluoksniai, bet grietinė turi būt geeeerai išplakta.
Dabar jau kelintą kartą darau kremą kaip aprašiau čia - šis kremas gaunasi puresnis thumbup.gif (jei grietinėlė būtent šiam kremui ir neišsiplaks iki tiek, kad stovėtų - ne bėda, šiam kremui tiks ir iki minkšų putų išplakta, ji vis vien padaro kremą puresnį, o želatina sustangdina viską).
Nebijok, tortas tikrai nesigauna sausas schmoll.gif Kremas pakankamai įsigeria, tik reikia jo negailėti ir iš visų pusių gausiai juo aptepti. Aš šiandien vakare tepsiu - Kalėdoms bus pats tas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 gruodžio 2008 - 11:25
Aš irgi darau kremą su grietine,kartais jogurto dadedu,tada ir želatinos truputuką įdedu.Dar visai skanu į plakamą grietin įmaišyti ištrintą pernokusį bananą,supjaustytos spalvotos žele kubelių.Čia fantazijos ir skonio reikalas.O jei bijai,kad bus sausas sulaistyk arba kond,šepetuku aptepk sirupu ar rugštesnėm sultim. 4u.gif
Atsakyti
Prisikepiau medučio blynų, bet gavosi storesni šiek tiek negu pirmą kartą ir kažkaip ne tokie kieti pastovėję... g.gif nebus taip, kad griietinėlė visa susigers ir liks sausas tortas? unsure.gif
Atsakyti
As ka tik baigiau lipdyt meduti doh.gif smile.gif
Rodausi ax.gif
user posted image
ryt puosiu,tai idesiu foto,kaip atrodo papuostas ax.gif tik is manes tokia puoseja,kad gelytes gavosi tai blink.gif schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukke: 23 gruodžio 2008 - 17:10
QUOTE(aistukke @ 2008 12 23, 17:09)

Koks didelis bigsmile.gif o viršų aptepei grietinėle ir tada barstei trupinukus ar ant sauso lakšto? neįžiūriu niekaip ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivaiva: 23 gruodžio 2008 - 18:49