QUOTE(noir1 @ 2008 12 23, 08:58)
Turiu jums klausimuką puikiosios kepėjos
kepsiu medutį,bet su pertepimu techninės bėdos nes mano kaime gauti grietinėlės tai neįmanoma
o sutepus grietinės kremu jis taip pat bus minkštas ir purus(tortas)
na atsiprašau už tokį kvailą klausimą
Aš viena iš tų, kuri visada darau kremą su grietine (tik kartą smalsumo vedina pertepiau su grietinėle kaip priklauso pagal cipciuką)
nes man nereikia pirkt grietinės - tai pigiai prasisuku Ir man laaaabai patinka standesni sluoksneliai medaus torte
Anksčiau darydavau taip: riebią grietinę gerai išplaku su cukrumi, kol ji pasidaro tokia putota a'lia kreminė, tada dedu citrinos žieveles + citrinos sultis ar rūgštelę pagal skonį ir ištirpintą želatiną (jei pasirodo, kad maža saldumo, vėliau jau dedu cukraus pudrą ne cukrų). Želatinos iš esmės galima ir nedėti - bus minkštesni persigėrę sluoksniai, bet grietinė turi būt geeeerai išplakta.
Dabar jau kelintą kartą darau kremą kaip aprašiau
čia - šis kremas gaunasi puresnis
(jei grietinėlė būtent šiam kremui ir neišsiplaks iki tiek, kad stovėtų - ne bėda, šiam kremui tiks ir iki minkšų putų išplakta, ji vis vien padaro kremą puresnį, o želatina sustangdina viską).
Nebijok, tortas tikrai nesigauna sausas
Kremas pakankamai įsigeria, tik reikia jo negailėti ir iš visų pusių gausiai juo aptepti. Aš šiandien vakare tepsiu - Kalėdoms bus pats tas