Labas rytelis,
pakibo man čia toks klausimėlis ,medučio viršų noriu apipilt šokoladiniu glaistu, tai turbūt viršutinio papločio su pertepimu netept, o iškart ant sauso pilt šokoladą? Ar pirma užtept grietinėlės kremo ir tada pilt, nu visai pasimečiau.
Niu ir as pagaliau isiskepiau vakar meducio torto lakstus. Tik man dabar toks klausimas as daraiu eglutes formos, bet man jie kai kepe tai truputuka pasikraipe kazkodel, o jie dabar tai tokie kietoki, trapus ( cia turbut taip ir turetu buti ) o kaip man juos dabar sulyginti kad visi butu vienodi? jauciu jeigu pjausiu tai sutrupes
Bazuka , pilti reikia ant sauso virsaus .
Kikaxx , nesijaudink jie labai gerai sudreks nuo grietineles ir bus purus ir dregni , patarsiu atsargiai kiekviena eglute apipjauti pagal ta forma kuria kepei ( apipjovei pries ), kad buti lengviau ir netrupetu , uzdeng visus lakstelius dregnu ranksluostuku , kiek pastoveje jie pasidarys minksti , tada ir apipjauk kiekviena atskirai .
Kikaxx , nesijaudink jie labai gerai sudreks nuo grietineles ir bus purus ir dregni , patarsiu atsargiai kiekviena eglute apipjauti pagal ta forma kuria kepei ( apipjovei pries ), kad buti lengviau ir netrupetu , uzdeng visus lakstelius dregnu ranksluostuku , kiek pastoveje jie pasidarys minksti , tada ir apipjauk kiekviena atskirai .
O man iskilo klausimelis toks, tuos blynus kepti is karto y kazkokia forma ar paprasciausiai ant blekos? ir ar reikia pabarstyti miltais ar ne? Ir jei reikia ar pries kiekviena blyna kepant? Klausimu milijonas, atsiprasau
QUOTE(juodukeee @ 2008 12 22, 11:08)
O man iskilo klausimelis toks, tuos blynus kepti is karto y kazkokia forma ar paprasciausiai ant blekos? ir ar reikia pabarstyti miltais ar ne? Ir jei reikia ar pries kiekviena blyna kepant? Klausimu milijonas, atsiprasau
ANT BLEKOS , PABARSCIUS MILTAIS , pabarstyti tada , jei ju jau nebeliks ,apipjauti pries arba po iskepimo ( dar karstus !!! )pagal norima forma
ACIU CIPCIUKAI
NA KA , MERGAITES , GAL NORS KIEK PADESIU , SU SAVO PAAISKINIMAIS ( TOMS KURIOS RUOSESI KEPTI )
Viskas is pilnos normos : taip atrodo gabalas uzminkytos teslos ( ji turi laikyti forma ) bet negali buti per kieta ,bus sunku kocioti ir trupes , lakstai kociojami , kol tesla silta ( netgi karsta )!!!
Ji tamsoka , nes ant visos normos padeginau puse stiklines cukraus , ir supyliau i beveik verdancia tesla .!!!
Padalijeme i norimo dydzio gabalelius ( kiek bus sluoksniu) pas mane 29 cm. skersmens torto lakstai 6 stukos, tas likes pailgas gabaliukas bus panaudotos nameliui , eglem, tvorai ir suliniui ( is jo buvo galima dar padaryti 6 lakstus 21 cm. skersmens tortui ).
Padarome tokius paplotelius , bus lengviau lygiai iskocioti ( apvalius )
Stala gausiai pabarstome miltais !!! ( tesla lipni ) ir iskaciojeme norimo dydzio lakstus , uzmezdamos po 1 cm. apipjovimui ( tesla kepdama nesitraukia) galite apipjauti ir pries kepima .
Taip atrodo iskepia ir apipjauti lakstai .
Cia like apipjauti krastai trupiniams , sumalti meskale ir persijoti per sieteli ( vieni stambesni sonam , kiti smulkus virsui barstyti ), cia ju daugiau ir jie sviesesni , nes sumaisiau su nuo praito karto likusiais trupiniais ( be deginto cukraus ).
Stai ir visa foto sesija , vakare tepsiu , laukite pratesimo ( jei bus laiko tai sesija rytoj ).
Viskas is pilnos normos : taip atrodo gabalas uzminkytos teslos ( ji turi laikyti forma ) bet negali buti per kieta ,bus sunku kocioti ir trupes , lakstai kociojami , kol tesla silta ( netgi karsta )!!!
Ji tamsoka , nes ant visos normos padeginau puse stiklines cukraus , ir supyliau i beveik verdancia tesla .!!!
Padalijeme i norimo dydzio gabalelius ( kiek bus sluoksniu) pas mane 29 cm. skersmens torto lakstai 6 stukos, tas likes pailgas gabaliukas bus panaudotos nameliui , eglem, tvorai ir suliniui ( is jo buvo galima dar padaryti 6 lakstus 21 cm. skersmens tortui ).
Padarome tokius paplotelius , bus lengviau lygiai iskocioti ( apvalius )
Stala gausiai pabarstome miltais !!! ( tesla lipni ) ir iskaciojeme norimo dydzio lakstus , uzmezdamos po 1 cm. apipjovimui ( tesla kepdama nesitraukia) galite apipjauti ir pries kepima .
Taip atrodo iskepia ir apipjauti lakstai .
Cia like apipjauti krastai trupiniams , sumalti meskale ir persijoti per sieteli ( vieni stambesni sonam , kiti smulkus virsui barstyti ), cia ju daugiau ir jie sviesesni , nes sumaisiau su nuo praito karto likusiais trupiniais ( be deginto cukraus ).
Stai ir visa foto sesija , vakare tepsiu , laukite pratesimo ( jei bus laiko tai sesija rytoj ).
as irgi issikepiau meducio lakstu,aciu labai uz receptuka .Pas mane tie lakstai irgi tokie kietokie,trapus gavosi...ar taip turi buti tai nezinau ,o gal jau ka ne taip pridirbau
QUOTE(Dai'na @ 2008 12 22, 17:32)
as irgi issikepiau meducio lakstu,aciu labai uz receptuka .Pas mane tie lakstai irgi tokie kietokie,trapus gavosi...ar taip turi buti tai nezinau ,o gal jau ka ne taip pridirbau
Viskas gerai
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 22, 18:24)
NA KA , MERGAITES , GAL NORS KIEK PADESIU , SU SAVO PAAISKINIMAIS ( ).
dar vienas toks akivaizdus paaiškinimas ką ir kaip daryti ir mes visos super puper kepėjom tapsim DĖKUI !!
As kociojau plonai Meducio lakstus,bet man sunkoka buvo juos i bleta idet ir paskui isimt,kad nesulauzyt,tai as juos iskociojus dejau ant kepimo popieriaus ir su juo i bleta.Cipciuk,aciu uz foto-pamokele,bet po velniais kaip lygiai jums jie issikocioja ,mano ne biskio i tokius nepanasus.Taip taip karstus spaudziau is virsaus su kepimo formos dugnu,bet...
Beje,ar bandem kas Meduti tepti su Dr.Oetker plakta grietinele(is pokelio)?
Papildyta:
Cipciuk,jus is viengubos normos daret,kad tiek isejo?Nes man tik 7 lakstai gavosi ir tai vienas trupiniams?
Beje,ar bandem kas Meduti tepti su Dr.Oetker plakta grietinele(is pokelio)?
Papildyta:
Cipciuk,jus is viengubos normos daret,kad tiek isejo?Nes man tik 7 lakstai gavosi ir tai vienas trupiniams?
QUOTE(April-Aries @ 2008 12 22, 20:15)
Beje,ar bandem kas Meduti tepti su Dr.Oetker plakta grietinele(is pokelio)?
Na man asmeniskai ta grietinele fu palyginus su tikra, tad ne nemeginciau ta dirbtine gadinti meducio