QUOTE(Aguonėlė @ 2008 11 05, 12:02)
Tik vis dar bize kremo nedrystu isbandyti
O cia is keliu kiausinio baltymu daryta bize?
O cia is keliu kiausinio baltymu daryta bize?
Aš irgi bijojau beze daryt, bet aplinkybės privertė - trupinių tik vienam tortui apibarstyti užteko, todėl ryžausi išmėginti ir labai dėl to džiaugiuosi . Ir svečių daug turėjau - moteros apakę buvo, kad čia pati padariau , nors pirmą kart išvis su antgaliu puošiau dar gi tikriausiai ir ne tą antgalį uždėjau, spygliukai nelygūs, bet kaip pirmam kartui - tai gal ir nieko Visus klausimus iškilusius dėl beze adresuokit cipciukui - čia ji geriausiai gali atsakyti ir paaiškinti. Nuo savęs galiu pasakyti, kad dariau iš 3 baltymų, bet kremo dar nemažai liko (na koks 1/4 nuo viso kiekio liko, tortas buvo 28 cm skersmens ir iš 6 blynų) - gal būtų ir 2-jų baltymų užtekę
QUOTE(zebra @ 2008 11 05, 12:09)
o su beze,kai dariau,taikrai grazu,bet mums per saldu skoniui
Jo, mums irgi saldoka buvo, nors atrodo rūgštelės į kremą neblogai įvariau, bet galėjo būti dar rūgščiau. Jei dar kada puošiu medaus tortą beze tai tarp sluoksnių mėginsiu kokių vaisių padėliot.
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 05, 12:30)
O beze skonis iseina kaip anksciau tortas Jaunyste budavo?
Seniai, jau beragavau Jaunystę , sunkoka būtų palyginti, bet kažkas panašaus. Šitas beze toks tirpstantis, išsileidžiantis burnoj (mano tortas šaldytuve prastovėjo 2 paras neprapjautas ir bent jau man tortas pasidengė palyginus plonu sluoksniu tai tas beze visas išdžiuvo sausai) ir buvo mmmm koks skanus, bet saldus gerokai Cipciukas, berods, buvo sakius, kad paviršius išdžiūna, o giliau lieka minkštas tas beze, bet man tai sausai išdžiūvo per 2 paras.
Smaugliau, Cipciuko tortas tikrai tikrai nesprangus, t. y. nesausas - atvirkščiai jis sudrėksta nuo grietinėlės kremo, kuris įsigeria į blynus - laaabai laaabai skanus. Juk daugelis merginų jį išgyrė, tai pasitikėk receptu ir išmėgink . O kur aš dariau tą trupiniais apibarstytą tortą su grietinės-grietinėlės kremu tai irgi tikrai nesausas nors ir dedasi želatina - tiesiog kremo tarp blynų reikia negailėti ir iš visų galų gausiai aptepti (tas tortas tik iš 5 blynų, bet dėl daug kremo - gavosi didelis)
Na, čia gal Cipciukas kai ateis daugiau ką pakomentuos