Sveikutės, na pagaliau ir aš išmėginau Cipciuko garsųjį medutį. Man gavosi 2 dideli tortai. Tiesa, vienam tortui apibarstyti neliko trupinių, tai ta proga išmėginau beze, kuris gavosi labai gerai
Laaabai džiaugiuosi išmėginus, merginos, tikrai tas "vilkas" netoks baisus kaip atrodo
Jei jau man gavosi.... ir jums pasiseks
Šis tortas grynai pagal autentišką Cipciuko receptą - laaaaabai skanus, gal tik rūgštelės į grietinėlę galėjau daugiau įberti, nors, atrodo, pagal skonį jautėsi rūgštelė, bet kadangi beze viršus saldus tai tos rūgštelės norėjosi dar daugiau
Šitą tortą vežiausi pas anytą. Torto blynai pagal Cipciuko receptą, o pertepimą dariau savo iš grietinės ir grietinėlės. Laaabai skaniai gavosi.
nu, žinokit, kremas laaabai pasiteisino (pati pirmą kartą pabandžiau damaišyti plaktos grietinėlės
), tortas gaivus, sluoksniai stooori, tortas tikrai nesausas, o pats grietinininis kremas "lengvesnis" dėl plaktos grietinėlės.
Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.
Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai).
Va taip atrodo paruoštas kremas
Taip atrodo pertepti šiuo kremu blynai - kremas niekur nenubėga
, nereikia jokios formos
O taip atrodo galutinai suteptas tortas - kuris dar nebuvo įdėtas į šaldytuvą. Po to įdėjau į šaldytuvą kad "sukibtų" viskas ir po kurio laiko jau apibarsčiau trupiniais. Trupinius susmulkinu taip: sudedu atraižas ant didesnio popieriaus lapo ir kočėlu sutraiškau - ir greit ir gerai "susikočioja".
Sėkmės, jei kuri bandys