Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 16, 21:50)
Is kur cia sitos "grozybes"  lotuliukas.gif
Gal ten tikras serniukas uzmestas  lotuliukas.gif reiks vyrui toki padaryt, juk jis medziotojas  lotuliukas.gif

pries pora puslapiu rimami rode kaip zmones tortus puosia... tai va cia is ten... geles visokios, meskiukai praslydo pro akis, o va sernas lir smegenys iko biggrin.gif
Atsakyti
ZIWILIUTE,LABAI gražus tortukas 4u.gif
Atsakyti
dekui ZEBRA blush2.gif nius, kaip cipciukas sake, po biski... po biski.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 15, 21:58)
Cipciuk, puošimams pas mane idėjų visiškas "O", tai aš tau keletą nuorodyčių pametėsiu, gal kas patiks biggrin.gif

Annushkos tortai (praeik per apačioj 1-3 psl.)
Žanos tortai (ten pagal tortų rūšį pasirink paveksliuką-nuorodą ir po to dar apačioj, puslapiais vartyk, ant patikusio torto nuotraukytės paspausk - ji padidės)
Lunos07 tortai
Bo tortai
Ylkos tortai
TaniosK tortai
Olgos tortai (t.p. puslpius reikia verst)


Cia tai geras thumbup.gif ziurejau ziurejau, jau tortu grozis, tai fantastika! Vyras tai susizavejo tuo sernu thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau uzvakar Cipsiuko meduti yahoo.gif Niu nekuklu save girt, bet fantastiskas skonis thumbup.gif Cipsiuk Jums uz dalybas recepto oro_buckis.gif
Atsakyti
Labai malonu , kad tau patiko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės, o aš įnešiu naujų vėjų į šią temelę lotuliukas.gif Išbandžiau naują tešlą medaus tortui, pagal šį receptą iškepti blynai gavosi MINKŠTI!!!!!! Tortas buvo skirtas, liūdnai progai - pusmetis kaip močiutė mirus, tai labai nepuošiau. Papuošimą nuo cipciuko nusižiūrėjau blush2.gif blush2.gif blush2.gif

LENKIŠKAS MEDAUS TORTAS
(iš pradžių dedu originalų receptą po to savo komentarus):

Papločiai šiam tortui gaunasi minkšti, biskvitiniai, jie kepdami labai gerai pakyla, todėl tortas gaunasi aukštas

Papločiai:
100 g sviesto
1/2 st. cukraus
3 kiaušiniai
1 st. medaus
1 a. š. sodos
2 1/2 − 2 3/4 st. miltų.

Kremas:
450 ml grietinėlės
600–700 g grietinės
1/2 st. cukraus
1 v. š. vanilės arba konjako.

Visus ingredientus (išskyrus miltus) sudėti į didelį dubenį ir dėti į vandens vonelę (užvirti puode vandenį ir įdėti į jį dubenį). Kaitinti nuolat maišant 5 min. Kai viskas ištirps ir dubens turinys įkais, nukelti nuo ugnies, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Tešla gaunasi ne tiršta, truputį skystoka. Uždengti dubenį ir dėti į šaldytuvą 8–12 val. Tešlą galima užmaišyti ryte, o vakare kepti, arba palikti šaldytuve nakčiai. Po 8 valandų tešla truputį sutirštės.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C (400 F).
Padalinti tešlą į 6 dalis. Imti 3 pergamentinio popieriaus lapus (ant vieno lapo kepa, ant kito aušta, ant trečio kočiojama) ir nupiešti ant jų 25 cm skersmens apskritimus. Pabarstyti popierių miltais, dėti ant jo gabalą tešlos ir ištempti rankomis iki reikiamo dydžio. Tešla minkšta ir labai klusni, truputį lipni, todėl ją tampyti reikia miltais papudruotomis rankomis.
Šepetėliu nuvalyti nereikalingus miltus ir pernešti pergamentą į skardą.
Kiekvieną paplotį kepti 4–5 min., kol parus. Kol vienas paplotis kepa, padaryti kitą. Papločius ataušinti ant grotelių. Juos apipjauti pagal trafaretą, o likusias atraižas padžiovinti orkaitėje ir panaudoti torto apibarstymui. Papločiai ataušę nesudžiūna.
Išplakti grietinę, grietinėlę ir cukrų, įpilti vanilės arba konjako.
Pertepti kremu papločius ir torto šonus. Tortą papuošti kaip norisi.
Tortą dėti į šaldytuvą 8–12 val., kad persigertų. Gero apetito!

Autorės patarimai:
Aš kepu 8 papločius 23 cm skersmens, todėl tortas gaunasi gana aukštas ~13 cm aukščio. Galima daryti 6 lakštus 25 cm, arba iš 8 papločių (23 cm) padaryti 2 nedidelius tortukus. Papločius taip pat galima užšaldyti neperteptus kremu arba užšaldyti jau gatavą totą, supjausčius jį porcijomis. Atšildyti šaldytuve. Kremo galima padaryti daugiau arba mažiau, kaip mėgstate (man patinka daug kremo).
*1 puodelis (cup) 240 ml; 1 puodelis miltų 140 g; 1 puodelis cukraus 200 g; medaus aš nesveriu – matuoju pagal apimtį.

Mano komentaras:
Aš imiau tešlos 1,5 normos, nes kepiau diiidelį tortą, gavosi 7 blynai (vieno nenaudojau). Man šiame torte trūko saldumo - mėgstantiems, saldžiau, tikrai reik dėt daugiau cukraus. Kiaušinius dėjau 4 L dydžio. Miltų supyliau apie 4,5 st., tešla gavosi gerokai tiršta (užmaišyta, bet nesuminkyta). Tokią ir padėjau į šaldytuvą - užmaišiau vakare, sekantį vakarą kepiau. Tešla pasidarė laaabai sutirštėjus, kad net paliktą šaukštą sunkiai iš jos išroviau lotuliukas.gif Tešlą išverčiau ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir kas įdomiausia - jos nebereikėjo nei minkyti, nei ką - ji, atrodė taip lyg jau suminkyta ir tinkama blynams daryti. Kepimo popierių barsčiau gausiai miltais ir tą tešlą buvo galima puikiausiai kočioti (nereikėjo rankomis jos išploti, kaip recepte rašoma). Kočiojau, kaip čia pasakius, "normaliai plonai", bet ne taip, kad "peršviečiamai plonai". Iškepę blynai, kurių storis buvo 3-4 mm tiiiiiiikrai nesukietėjo net ataušę, tik paskutinis gavosi ypač plonas (2 mm) ir ties pakraščiais labai plonas - tai tas pakietėjo ax.gif Na, aišku, ir jei perkepsit iki rudos spalvos, tai irgi sukietės biggrin.gif
Na, o kremą aš dariau pagal save šitą, t. y. proporcijos iš čia paimtos, bet aš dar želatinos dedu. Nu, man laaabai patinka sluoksneliai medaus torte blush2.gif Dariau irgi iš 1,5 normos.
Tiesa, ir anksčiau daug metų kepdavau medaus tortus - tokiom pačiom proporcijom kaip čia tik su daugiau cukraus. Bet niekad nekaitindavau kiaušinių - juos plakdavau su cukrumi (iš akies berdavau) ir dar į kaitinamą medų-sviestą irgi jo berdavau. Tešlą minkydavau ir iš karto kepdavau. T.p. puikiausias medutis gaudavosi.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 lapkričio 2008 - 15:50
MIELAI TA GABALIUKA SUVALGYCIAU,JAU TAIP SKANIAI ATRODO 4u.gif
Atsakyti
RiMami, koks skanumėlis wub.gif
Sakykit, mamytės, su kokiu aparatu jūs piešiat šokoladu ant torto? biggrin.gif Nes ir Cipciukas mačiau ir dabar RiMami gėlių ornamentus šokoladu išpiešę. Atrodo kukliai, bet labai gražu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivaiva: 23 lapkričio 2008 - 16:43
Vaivaiva
Gali naudoti konditerini maiseli su labai plonuciu antgaliuku. Bet lengvesnis budas yra susukti kepimo popieriu kaip cia ir piesi ka tik sauna. Jei sokoladas siek tiek sustingo, as kisu i mikruske kartu su poperiumi ir pasildau.

Dar apsilankyk cia, ten viskas vaizdziai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 23 lapkričio 2008 - 16:55
O, Inočka labai teisingai tau atsakė thumbup.gif Aš paišiau susukus iš kepimo popieriaus tūtelę su plonyte skylute, o va čia cipciukas buvo apie šokoladą parašius mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaitės, aš vėl su klausimu blush2.gif Ar medaus tortui netinka plaktos grietinės milteliai? Ar čia ne tokia grietinėlė? Žemaitijos pieno grietinėlės pas mus nėra schmoll.gif Tik kitokia, kur yra 420g
Atsakyti