ot vėplos kaip galima nepaisyti prognozių? o jos ten gana tikslios tikiuosi, kad ne iš mūsų forumo? https://www.alfa.lt/...aign=infoblokai
Sunku pasakyti, kodėl lipo.
Mus kažkada irgi audra užklupo Zakopanėje ant Giewonto. O tolumoje plaukiojo tik mažas debesėlis. Buvo nelinksma. Juolab, kad buvau prisiskaičiusi per perkūniją nuo to kalno būti kuo toliau. Kai pradėjo griausti, buvome jau beveik pačioje viršūnėje. Eismas tik viena puse ten, ant viršūnės žmonių koks šimtas. Buvo ne kažką, bet laimingai baigėsi, tik kad buvo baisu ir sulijo.
Mes tai pyragėliai, o štai ir vaikų stovyklos grupė buvo kartu su mumis užlipusi. Tai gal ne visada įmanoma numatyti tą lietų.
O kad dalinatės, gerai. Žmonės pagalvos gal ir bus atsargesni.
tokie kvaili drasuoliai galvoja, kad jiems jura iki keliu.
Bet lietus gali uzklupt ir esant tik geroms prognozems. Reikia but tam pasiruosus, tureti gera avalyne. Kai mes kopinejom kalnuose, tipo be lietaus buvo pranesta, bet lijo. Tiesa, neilgai, bet akmenys tapo slidus, tai buvo slidu ir pavojinga lipt nuo kalno zemyn
Galvojam vykti į Zakopanę, bet turiu problemą - traumuota koja, tai daug vaikščioti negaliu... Ar yra galimybė pasikelti keltuvu į kalnus, minimaliai pasivaikščioti ir su keltuvu nusileisti? Ar geriau atidėti kelionę geresniems laikams ?
gal galite man padėti. Nelabai susigaudau atstumuose ir man sunku sudėlioti maršrutus į kalnus. Gal kažkur yra maršrutai, kuriais nurodytai kaip galima eiti?
Zakopanėje būsime apie 2,5 dienos. Norėtume pamatyti Morskie Oko, Kasprowy Wierch, Giewont, Gubalowka, Dolina Gasienicowa, Dolina Koscieliska. Ar įmanoma viską sutalpinti į šį laiką?
Skaičiau daug visokių pasakojimų, bet neina kažkaip viską sudėlioti pačiai į vieną vietą
gal galite man padėti. Nelabai susigaudau atstumuose ir man sunku sudėlioti maršrutus į kalnus. Gal kažkur yra maršrutai, kuriais nurodytai kaip galima eiti?
Zakopanėje būsime apie 2,5 dienos. Norėtume pamatyti Morskie Oko, Kasprowy Wierch, Giewont, Gubalowka, Dolina Gasienicowa, Dolina Koscieliska. Ar įmanoma viską sutalpinti į šį laiką?
Skaičiau daug visokių pasakojimų, bet neina kažkaip viską sudėlioti pačiai į vieną vietą
nemanau, perdaug norite kaip dviem su pusė dienos
Praktiškai vien Morskie Oko reikia visos dienos
Beje kiek pamenu į Kasprowy Wierch keltuvus galima pirkti bilietus internetu, tuomet nereiks stovėt tos beprotiškos eilės. Čia tuo atveju, jei kelsitės keltuvais.
Beje kiek pamenu į Kasprowy Wierch keltuvus galima pirkti bilietus internetu, tuomet nereiks stovėt tos beprotiškos eilės. Čia tuo atveju, jei kelsitės keltuvais.
Galima ir bilietų automate ir internetu, tik kaina didesnė 30 zlotų vienam bilietui, jei šeima nemaža, tai suma susidaro
Tikrai nespėsite tiek daug per tiek mažai dienų, reikės rinktis. Teisingai sako, kad vien Morskie reikia pilnos dienos, aišku jei eisite savo kojytėmis. Mes kėlėmės patys, o atgal parvėžė arkliukai, užtrukome visa diena. Kasprowy irgi reikia skirti visą dieną. Praktiškai visiems jūsų išvardintiems vietoms reiktų po dieną, na apart Gubalowka, ten kaip supratau ir valandėlės užtektų.
tikrai ne kol bileitus nupirks, kol užkils, kol apsižvalgys, kol nsuipirks ką, kol prisės pavalgyti, kol foto padarys, kol vėl nusileis, tai nežinau ar į 3 valandas įtilps
tikrai ne kol bileitus nupirks, kol užkils, kol apsižvalgys, kol nsuipirks ką, kol prisės pavalgyti, kol foto padarys, kol vėl nusileis, tai nežinau ar į 3 valandas įtilps
Pati nesu buvus, nuomonę susidariau iš forumo. Aš kai pati tinginė ir dauguma atveju jei yra galimybė geriau pavažiuosiu tai ir parašiau, turėdama omenyje kad pirmyn ir atgal keltuvu 😂 nepagalvodama, kad kažkas dar lipa pestute į Gubalowką 😋
Pati nesu buvus, nuomonę susidariau iš forumo. Aš kai pati tinginė ir dauguma atveju jei yra galimybė geriau pavažiuosiu tai ir parašiau, turėdama omenyje kad pirmyn ir atgal keltuvu 😂 nepagalvodama, kad kažkas dar lipa pestute į Gubalowką 😋
Žinokit, kai kas lipa. ;-) Asmeniškai man pirmai dienai apšilti yra labai smagus lipimas į Gubalowka. Kas yra viršuje, tai gal mažiau patinka, nes per daug triukšmo ten. Tačiau nuo viršaus Zakopanės panorama graži, o jei dar vasariškas šiltas vakaras papuola, tai iš vis smagu pasivaikščioti. Tik jei šlapia, tai gali būti slidu, tada jau nepatartina.
Zakopanėj trasas rinkausi naudodama www https://mapa-turystyczna.pl/Senokai ten buvau, bet bet kai buvau, šis www gerai laikus dėliojo. Jie atitiko ir parduodamuose žemėlapiuose nurodytus dažniausiai. O per kiek laiko patys įveiksit, tai individualu. Aš esu be sveikatos ir paprastai ropoju kaip sraigė, tai iš asmeninės patirties žinau, kad man prie oficialiai nurodyto laiko dar reikia pridėti trečdalį laiko.
Pritariu visiems pasisakiusiems, kad rinkitės dienai po vieną trasą, neplanuokit maksimumo. Nebent esate labai sportiški ir tikri vijurkai.