Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Koscieliec grandinių nėra, man atrodo. O į Orla Perc aš irgi svajoju kitais metais. Tokį planą turiu praeiti. Šiemet planas buvo Rysy, labai patiko. Nėra labai sunku, tik ilgai.

o man kazkodel atrodo, kad yra...hmm..nors gal ir klystu...Rysy lipau pries 3 metus...irgi grandines grandines grandines ketvirtadalis kelio...nors jos ir nereikalaujancios tiek fiziniu jegu kaip Orloj, labiau pasilaikymui, bet irgi jau i gala jos uzkniso :). Lipom 14 valandu..vandens buvom mazai pasieme, vietom jau imdavo akyse mirget nuo troskulio :D Nulipus sakiau nezinau, kiek turi metu praeit, kad vel cia noreciau... Bet va..trys praejo..as vel noriu :D LIpau i Rysy ir is Slovakijos puses, ten paprasciau...

Atsakyti

Dabar žinosiu, kad man į Perc ir panašius tikrai nereikia. :-D
Giewontas buvo pakankamas iššūkis. Nors lipau du kartus, ir kaskart vis labiau patikdavo, bet nulipdavau su mintimi "daugiau - ne". :-D Šiaip tai non stop lipanti žmonių minia dar labai trikdė.

nu va, kaip skirtingai vertina zmones trasas :). Man Giewontas labai paprastute ir trumpute trasa pasirode... Ir minios nebuvo. Va lipant i Zawrat pries pat pabaiga irgi vien grandines ir dvipusis kelias... Lipa zemyn kokie 5 zmones ir visi 50 laukia, kurie i virsu nori...Tai jauciu ten koki pusvalandi vien prastovejom...Dar pries mus tevas vedesi dukra kokiu 6 metu...reik lipt grandinem, ta panikuoja...vel visa 50 zmoniu minia is paskos stovi laukia, kol ji nusiramins...
Atsakyti
nu va, kaip skirtingai vertina zmones trasas :). Man Giewontas labai paprastute ir trumpute trasa pasirode... Ir minios nebuvo. Va lipant i Zawrat pries pat pabaiga irgi vien grandines ir dvipusis kelias... Lipa zemyn kokie 5 zmones ir visi 50 laukia, kurie i virsu nori...Tai jauciu ten koki pusvalandi vien prastovejom...Dar pries mus tevas vedesi dukra kokiu 6 metu...reik lipt grandinem, ta panikuoja...vel visa 50 zmoniu minia is paskos stovi laukia, kol ji nusiramins...

Dar ir nuo fizinio pasirengimo bei amžiaus viskas priklauso. Aš, kaip nei vienoje fizinio lavinimo pamakoje nedalyvavusi, o dabar gyvenanti gana pasyvų gyvenimo būdą, džiaugiuosi ir į tą Giewontą užsiropštusi.

O žmonės bent jau mane labai iš vėžių išmuša. Aš mėgstu, kad apie mane bent kelių metrų atstumu nieko nebūtų, o kai lipu ir jaučiu, kad man kažkas beveik ant peties kojas deda, tai jau ne kažką. :D
Kai nuvykau į Ukrainos karpatus, buvo keista, kai kalnuose žmonių beveik nebuvo. 

Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2017 08 12, 08:26)
Koscieliec grandinių nėra, man atrodo.

Nėra.
Papildyta:
QUOTE(linole @ 2017 08 12, 10:17)
Šiaip tai non stop lipanti žmonių minia dar labai trikdė.
 </p>

Taip, tai baisus minusas, viską gadinantis. Dėl to reikia aukotis ir keltis laaabai anksti, kaip minimum 4 val. ryto ir pėdinti
Atsakyti
Sveiki,
gal kas rekomenduotų kokį padoresnį viešbutuką Zakopanėj,su vaizdu į kalną?
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2017 08 13, 16:00)
Sveiki,
gal kas rekomenduotų kokį padoresnį viešbutuką Zakopanėj,su vaizdu į kalną?

Esu gyvenus Apartamenty Comfort. Raskit per bookingą. Dar Podhale, Mrovce gatvėj, tik reikia kambarį rinktis su vaizdu, nes gali būti ir į kiemą.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2017 08 12, 16:24)
Dar ir nuo fizinio pasirengimo bei amžiaus viskas priklauso. Aš, kaip nei vienoje fizinio lavinimo pamakoje nedalyvavusi, o dabar gyvenanti gana pasyvų gyvenimo būdą, džiaugiuosi ir į tą Giewontą užsiropštusi.
O žmonės bent jau mane labai iš vėžių išmuša. Aš mėgstu, kad apie mane bent kelių metrų atstumu nieko nebūtų, o kai lipu ir jaučiu, kad man kažkas beveik ant peties kojas deda, tai jau ne kažką. biggrin.gif

Mane aprašėte, kaip į veidrodį pasižiūrėjau biggrin.gif Man net Giewontas atrodo neįveikiamas. Ir man labai trukdo ir kelia įtampą kai žmonės lipa ant kulnų, tada pradedi skubėti, panikuoti ir klysti, labai greitai pavargsti nuo sujudimo ir šurmulio, ir tempai pas kiekvieną skirtingi, vieni greitai žingsniuoja, kiti neskubėdami, po kas penkto žingsnio pailsi (beveik kaip aš lipant į Siklawą ax.gif ). Vienoj atkarpoj nuo Przedni Staw lipant siauru takeliu į kalną galvojau, kad jau niekur nepajudėsiu, nes ant tiek nusikvėpiau, lipau po vieną laiptelį, labai status tie laiptukai, o dar labai mažai vietos prasilenkti, mano vyrukai mane apie 20 min. viršūnėje laukė, kol aš pagaliau užsiropščiau, spėjo ir pailsėti, papiknikauti ir pasigrožėti puikiu vaizdu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(viktoshka @ 2017 08 14, 09:48)
Mane aprašėte, kaip į veidrodį pasižiūrėjau  biggrin.gif Man net Giewontas atrodo neįveikiamas. Ir man labai trukdo ir kelia įtampą kai žmonės lipa ant kulnų, tada pradedi skubėti, panikuoti ir klysti, labai greitai pavargsti nuo sujudimo ir šurmulio, ir tempai pas kiekvieną skirtingi, vieni greitai žingsniuoja, kiti neskubėdami, po kas penkto žingsnio pailsi (beveik kaip aš lipant į Siklawą  ax.gif  ). Vienoj atkarpoj nuo Przedni Staw lipant siauru takeliu į kalną galvojau, kad jau niekur nepajudėsiu, nes ant tiek nusikvėpiau, lipau po vieną laiptelį, labai status tie laiptukai, o dar labai mažai vietos prasilenkti, mano vyrukai mane apie 20 min. viršūnėje laukė, kol aš pagaliau užsiropščiau, spėjo ir pailsėti, papiknikauti ir pasigrožėti puikiu vaizdu biggrin.gif

Dėl žmonių daugumo yra tik vienas kelias - keltis anksti...Į Rysy kopimą pradėjome išėję apie 4 val. iš namų. Aišku, kol nupėdini iki Morskie Oko, užtrunka, bet bent buvo apytuštė pakrantė. Ir 5, ir 6 val. žmonių aišku būna, neišvengsi, bet tikrai ne tiek, kiek 10-11 val. ar vėliau.
Atsakyti
Aš kalbėjau apie Rysy, Giewontą ir pan. kur jau gyva grandinė reikia judėti.
Mums žmonės nelabai kliuvo, nors kalnuose buvome nuo 13 iki 21 val., mūsų trasos pakankamai erdvios, matyt išsibarstė kas kur, tik vietomis reikėjo pilvukus įtempti, kad prasilenkti biggrin.gif
Atsakyti

Planuojame kelionę į Lenkiją, tikslas -Krokuva. Norim druskų kasyklas aplankyt. Aušvicas atkrito, vaikai per maži. Pradėjau mąstyt apie Zakopanę. Planuojama kelionės data  birželio 23 - 30. Ar realu per dieną atvažiuot iki Krokuvos ar geriau pakely stot nakvot? Pradėt nuo Zakopanės ar nuo Krokuvos? Pasiskaičius temą, susidarė įspūdis, kad žmonių bus super daug tokiu metu. Vaikai 7, 9 ir 12 metų. Mudviejų su vyrų sportinė forma "sėdimas darbas " :D Kokia trasa tiktu? Kad vaikam ne per sunku, gamtoj pabūt, pasižvalgyt. Kiek reiktų dienų Zakopanei skirti? 

Atsakyti

Apie kelionės laiką neatsakysiu, nes keliauju visuomeniniu transportu ir be vaikų. Mano fizinė forma - taip pat sėdimas darbas plius niekad gyvenime nesu dalyvavusi fizinio lavinimo pamokoje. Taigi, sportiškumo nulis. Tačiau patariu prieš kelionę bent jau pasivaikščioti ir paruošti kūną didesniems krūviams.
Subjektyvu, nes man labiau patiktų pirma aplankyti miestus ir jų objektus, tada - į gamtą. Asmeniškai man po gamtos nebesinori į miestus.
Pačiomis stačiausiomis Lenkijos Tatrų viršūnėmis nelaipiojau. Tačiau tose trasose, kur buvau, visada buvo žygeivių su vaikais. Jų amžius visoks: nuo metų iki 18. Čia priklauso nuo vaiko labiau, ne nuo amžiaus. SM narė Keistuolė ne kartą keliavusi po kalnus aplink Zakopanę su didele šeimyna.
Suaugusiam skirčiau tris pilnas dienas kalnams. Pirmą kartą tiek ir turėjome, buvo kaip tik. Antrą kartą buvome numatę daugiau, bet išlūžome. Gal sportiškesni ir iškęstų, mums trijų dienų buvo užtektinai.  Jei su vaikais, gal geriau vieną dieną kopti, kitą - ilsėtis. Pvz., nuvažiuoti į terminius baseinus ar į tą pačią Krokuvą.
Paskaitykite, šioje temoje yra atsiliepimų apie trasas ir žygius su vaikais. Aš esu aprašiusi, bet kaip sakiau, mūsų kelionėje dalyvavo tik suaugę.
http://trepsimpopasa...ne-i-dalis.html

Atsakyti

Nebijot,kad dabar jau bus prisnige ten?

Atsakyti