Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Kadangi ten pastoviai vistiek žmonių yra, norėdamas nuo jų nepabėgsi jau ten, tai visiškai protinga ir normaliai sakyčiau. Jei žavi esat, rasis kas ir padės, prilaikys, jei reiks biggrin.gif

o..kaip faina :D O jus einat visa trasa per diena, ar puse? Kiek uztrunka laiko? Na su visu atejimu is miestelio ir i ji...

Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2017 07 25, 23:34)
Tik aš nusivyliau kasykla. Žmonių milijardai, o realiai mediniais koridoriais pavedžioja ir skulpturu kelias parodo. Tik ta didzioji baznycia verta demesio. Mano asmenine nuomone tikrai neverta nei laiko nei pinigu.
Buvom drusku kasykloj Bavarijoj, tai ten ir kiek atrakciju ir pati procesa idomiai pasakoja ir kokie 3d filmai padaryti. O cia toks jausmas kad esminiai kasyklos elementai yra giftshopai ir kavinukes.

Žmonių tikrai daug, ir grupės vos prasilenkia siaurais koridoriais, bet man negaila nei vieno cento, eičiau dar ir dar kartą.

Sakot vien mediniai koridoriai, mažai atrakcijų? Gal jus kitokia trasa ėjote mirksiukas.gif Pati pirmoji atrakcija - nusileidimas kaip man pasirodė nesibaigiančiais laiptukais. Labai patiko tvenkinukas su nykštukais ir šviesos efektais. O kaip gi smaragdinio ežerėlio spalva, įspūdį negali nepalikti wub.gif Jau nekalbu apie ežerėlį, kur tamsoje su šviesos spektakliu skamba Šopenas, pasakiška akustika, kad širdis virpėti pradeda, romantiška legenda apie vaikinų pasipiršimus - mane taip sugraudino, kad vos nepravirkau. Ežeriukas 130 m gylyje su baltom kolonom-pertvarom ir tuneliu, kur ankščiau valtele plaukdavo irgi nevertas dėmesio? Yra tų atrakcijų ir specefektų įvairių, ir šulinio ratus sukome, druskos vandenuką gėrėm ir net gi patyrėm šahtos griovimo emitaciją.

Daug kas priklauso ir nuo gido, pas mus buvo lenkė, kalbanti rusiškai, ekskursiją vedė sausokai, vienintelis jos "fintas" buvo akcentas ir keli "juokingai" išversti žodžiai, bet tai neperbraukia viso bendro vaizdo ir emocijų. O galiausiai tai naturali gydykla, kur tiesiog kvepuoji ir gydaisi 4u.gif

Suvenyrus ir kavinukes per 3 ėjimo valandas sutikome tik 2 vietose, tai tikrai nepasakyčiau, kad čia pagrindinis akcentas, o kaip be suvenyrų tokiuose vietuose - aišku jų visur yra.
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2017 07 26, 11:48)
o..kaip faina biggrin.gif O jus einat visa trasa per diena, ar puse? Kiek uztrunka laiko? Na su visu atejimu is miestelio ir i ji...
</p>

Jei visai visą, įskaitant visus "kampus", tai 2-3 dienos. O laiko neskaičiavau labai, nes įvairiai būna, kai kada daugiau fotkinies, kai kada ilgiau kalnų chatoj sėdim. Bet maždaug gaunasi nurodytas "žemėlapių laikas".
Atsakyti

Jei visai visą, įskaitant visus "kampus", tai 2-3 dienos. O laiko neskaičiavau labai, nes įvairiai būna, kai kada daugiau fotkinies, kai kada ilgiau kalnų chatoj sėdim. Bet maždaug gaunasi nurodytas "žemėlapių laikas".

oj, mums niekad nesigaudavo pagal zemelapi...visad kokias 2-3 val reikedavo dadet :). Bet gal einant vienam kitaip. Na galvoju iveikt trasa per pora dienu...pirma diena nuo Zawrat iki Skrajny Granat, tada grizt i miesteli, kita diena nuo Skrajny Granat iki Krzyzne. Kazkokiu "kampu" nezinau...tai matyt butu be kampu :).

Atsakyti

Kazkas raset apie velickos atstovybe krokuvoj. Kur ji yra?

Vivica, 27 Bir 2017 - 11:22, parašė:

PRANAITE, 16 Geg 2017 - 10:36, parašė: , galitte permiegoti Krokuvoje. Žinau pigių studentiškų viešbučių beveik centre - atsiųsiu į PM, jei kam aktuualu . Tada labai smagu ryte pailsejusiems važiuoti į kalnus ir jais gėrėtis. Nes koks skirtumas, kam mokate už nakvynę, Krokuvai ar pvz, Zakopanei ar Paroninui. Atostogų dienos irgi neprarandate - tiesiog daugiau poilsio.ypač su vaikais.
Pasidalinkite info ;)

MAMICY, 26 Bal 2017 - 06:35, parašė: Man tai susidare ispudis, kad vasara savaitgaliais ten suvaziuoja puse lenkijos ir kamsciai kamsciai... plius pvz vaziuoti i kokia morske oko tikrai patogiau su mikruske. Parkavimas kazi kur ir jo nedaug, o mikruske isleidzia prie iejimo.
O nuo kur vaziuoja tas mikriukas? Kaip ji rast?
Atsakyti
[quote=viktoshka,2017 07 26, 13:15]
Žmonių tikrai daug, ir grupės vos prasilenkia siaurais koridoriais, bet man negaila nei vieno cento, eičiau dar ir dar kartą.

Sakot vien mediniai koridoriai, mažai atrakcijų? Gal jus kitokia trasa ėjote mirksiukas.gif

Ta pačia visi trasa ėjom, tik visiems skirtingas emocijas kelia tie patys dalykai, normalu smile.gif Man taip pat kasykla nesužavėjo, pavargom ir tiek ten klaidžiot, o kelias iki Zakopanės su kamstukais sunkus laukė. Man juokinga buvo kai pažadejo gidas mus apstulbint ir nustebint ir tą muziką uždėjo biggrin.gif Na akustika kaip akustika, bet kurioj oluoj tokia pat būtų biggrin.gif Mum vienintelis fintas buvo, kad druskos luitą vaikui pavyko "pasivogt", tiek laimės iš tos kasyklos, bet nesakau, kad neverta, įspudį daro tikrai, kad ten žmonės gyveno, nuleisdavo mažus arkliukus jie ten užaugdavo... t.t. tik man kaip tik trūko to gyvenimo atvaizdavimo, kam tie nykštukai spalvoti... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2017 07 27, 04:29)
<p>Kazkas raset apie velickos atstovybe krokuvoj. Kur ji yra? </p><p></p>

Biuro Promocji Kopalni Soli Wieliczka
Ul. Wiślna 12A,
31-007 Kraków

QUOTE(Melajja @ 2017 07 27, 08:34)
Ta pačia visi trasa ėjom, tik visiems skirtingas emocijas kelia tie patys dalykai, normalu smile.gif Man taip pat kasykla nesužavėjo, pavargom ir tiek ten klaidžiot, o kelias iki Zakopanės su kamstukais sunkus laukė. Man juokinga buvo kai pažadejo gidas mus apstulbint ir nustebint ir tą muziką uždėjo  biggrin.gif Na akustika kaip akustika, bet kurioj oluoj tokia pat būtų  biggrin.gif Mum vienintelis fintas buvo, kad druskos luitą vaikui pavyko "pasivogt", tiek laimės iš tos kasyklos, bet nesakau, kad neverta, įspudį daro tikrai, kad ten žmonės gyveno, nuleisdavo mažus arkliukus jie ten užaugdavo... t.t. tik man kaip tik trūko to gyvenimo atvaizdavimo, kam tie nykštukai spalvoti...  biggrin.gif

Žinoma kiekvienam skirtingai. Mūsų tai pirmasis toks pažinimas su šachtomis, ir nėra su kuo palyginti, todėl tokį įspūdį ir padarė. Prieš tai beveik niekur nekeliavom, pasaulio matėm minimaliai, todėl norėjau iš tos kelionės išspausti kiek įmanoma, stengiausi mėgautis kiekviena gražia akimirka ir žiūrėti į jas kitomis akimis. Paskutiniu metu pastėbiu, kad pasidariau labai jautri naujiems atradimams, vaizdams ir įspūdžiams 4u.gif
Po Veličkų per tą pačią kelionę buvome auksų kasykloje Zlotyj Stok - tai pastaroji visiškai nepatiko, nesupratau nieko, ekskursijos tik lenkų kalba, vienintelė atrakcija buvo pasiplaukiojimas valtele. Bet patiems lenkams viskas ok, patenkinti ir laimingi 4u.gif

Atsakyti

O gal kas nakvynes adresais zakopanej pasidalins? Ar yra dar tu palangos babyciu pries miesta? 

Atsakyti

tai yra booking'as, airbnb...tai ir ziurineji :). Isvarau ryt nakti i Tatrus...jeeeee :D Nakvyne mes uzsisakem Poronine... Nu kas tie 7km...

Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2017 08 03, 14:24)
<p>tai yra booking'as, airbnb...tai ir ziurineji smile.gif. Isvarau ryt nakti i Tatrus...jeeeee biggrin.gif Nakvyne mes uzsisakem Poronine... Nu kas tie 7km...
</p>

Nežinau, gal pasikeitė, bet tie 7 km prieš porą savaičių buvo pastovus kamštis, nes būtent nuo Poronino iki Zakopanės kelių remontas....

Yra ten tų diedikų labiau negu bobučių stovinčių, bet mums jie tokie nesimpatiški atrodė, kad net ir nesinorėjo jų klausti... blush-anim-cl.gif
Nuvažiavom, bet paskui užsisakėm nakvynę per bookingą ir žiauriai patenkinti. Užsisakėm ne pačioj Zakopanėje, labiau link Slovakijos pusės, kas labai pasiteisino, nes dar dieną būtent Slovakijoje praleidome.
Atsakyti

nu google mapsas rodo remonta biski virs Poronino...tikiuos nebus tu kamsciu. O per Radom jau galima vaziuot? gal kas zinot? Pries kuri tai laika googlas rode uzdaryta kelia, dabar neberodo.

Atsakyti

Sveiki visi :)

Planuojam 5 dienom kelione iki Zakapones, pagrindinis tikslas Rysy kalnas, veliau Slovakios olos ir Lenkijos drusku kasykla, ka dar verta aplankyti pamatyti pakeliui? Aciu

Atsakyti