Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

QUOTE(keistuole @ 2017 02 10, 23:31)
o  kaip žadat nusigaut pvz iki Kasprowy wierch?
pėstute ar keltuvais?

Manau i virsu keltuvais , zemyn pestute. Arba atvirksciai. Nes i virsu kiek tieko skaityti eiles milziniskos buna. Tai butu galima uzsiropsti savo kojytem o zemyn su keltuvu. Vaikas 8m idomu iveiks toki isbandyma?
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2017 02 12, 11:29)
Manau i virsu keltuvais , zemyn pestute. Arba atvirksciai. Nes i virsu kiek tieko skaityti eiles milziniskos buna. Tai butu galima uzsiropsti savo kojytem o zemyn su keltuvu. Vaikas 8m idomu iveiks toki isbandyma?

Vasario men ten bus ziemu ziema, pati Zakopane yra aukstai virs juros l. Mes balandzio men buvom ir tai ziema radom. Peskute kylant i Kasprowi wierch matem tik misko gyvunus ir viena gerai pasiruosusia grupe, Jus suprantat, kad ten sniego but gali sulig keliais, o tu takeliu kalnu tikrai nieks nevalo smile.gif Kilkit keltuvu, pasiimkit piknikui maisto, pasikniukus, pirstines sniego seniui statyt. Kaip minejau vasario men ten kalnai sniego bus, ir eiles prie keltuvo bus nebent del slidininku, nes tai pats sezono ikarstis. Vaizdas ant kalno nuostabus ir manau grazesnis nei vasara, taip, kad jei diena bus giedra kelkites net negalvidami, bet tikrai ne peskute ;)
Suaip yra web kamera Kasprowy wierch paziurekit, pamatysit kas ten per situacija.
http://player.webcam.../pkl_cam_823d20 stai radau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 12 vasario 2017 - 12:48
Ups čikibari nare sumaisiau su paskydau, kuri vasario men vazuos i Zakopane ir planuoja dienos marsruta.
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2017 02 12, 14:34)
Ups čikibari nare sumaisiau su paskydau, kuri vasario men vazuos i Zakopane ir planuoja dienos marsruta.

Vistiek idomu 4u.gif ir aciu kad dalinates patirtimi ir patarimais
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2017 02 11, 05:49)
As daryciau tokia pacia programa.pastebejimas: as labai nesigailiu i morske oko vaziavus arkliais. Nuobodus ir ilgas kelias.
Morske oko ir keltuvai neturi nieko bendra.
Vaziuoti tik i morske oko ir nelipti auksciau, mano nuomone, neverta. Lipti auksciau - laiko labai ant ribos.
Mes lipom i kasprowy vierch virsune. Tas uztruko geras 3 val. Virsuje yra kavine. O tada keltuvais zemyn. Dar spetumet pereiti miesteli. I gubalowka kilti nerekomenduoju. Kicu kicas.
Papildyta:
Tik dabar pamaciau vasario 20. ... as kalbejau apie vasara...

aš irgi galvojau, kad šnekta apie vasarą biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(čikibari @ 2017 02 12, 09:29)

jei keltuvais galvojat keltis į viršų nusipirkit bilietus iš anksto
tai eisit be eilės
labai super
Atsakyti

Priklauso nuo vaiko. As 100kilogramine teta uzlipau, tai fiziškai tikrai nėra baisiai sudetinga smile.gif bet lipčiau į viršų. Man atrodo kad lipti žemyn daug pavojingiau (daug labiau atsipalaiduoji, labai reik žiūrėti kur koją statai). zemyn lipti blauzdas "nukerta". O simtakilograminems tetoms ir keliu sanariams aprova didele gaunasi...
Atsakyti

aš su saviškiais panašiai lipau, kai jiems buvo 6 ir 5 metai,
itin sužavėti nebuvo, bet kažkaip kabarojosi
3-metį, tai praktiškai visą laiką atnešiojau, bet jis pas mane labai jau
nemėgėjas vaikščiot, net ir dabar, kai jau 6 burba kaip senas diedas, kai reikia kiek daugiau paėjėt.
Atsakyti
[quote=keistuole,2017 02 12, 21:39]
jei keltuvais galvojat keltis į viršų nusipirkit bilietus iš anksto
tai eisit be eilės
labai super
[
Ar bilietai nera "priristi"prie laiko ir datos? Nes esant blogam orui, lietui programa gali keistis.
Leidziantis zemyn turbut nera eiliu?
Gal galima nuoroda per kuria pirkti bilietus?
Papildyta:
[quote=MAMICY,2017 02 12, 21:42]Priklauso nuo vaiko. As 100kilogramine teta uzlipau, tai fiziškai tikrai nėra baisiai sudetinga smile.gif bet lipčiau į viršų. Man atrodo kad lipti žemyn daug pavojingiau (daug labiau atsipalaiduoji, labai reik žiūrėti kur koją statai). zemyn lipti blauzdas "nukerta". O simtakilograminems tetoms ir keliu sanariams aprova didele gaunasi...
[/quote]
Aciu uz nuomone 4u.gif judri aktyvi mergaitė. Tai manau lipsim ir mes aukstyn kojytem biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo čikibari: 13 vasario 2017 - 13:17
QUOTE(MAMICY @ 2017 02 12, 20:42)
Priklauso nuo vaiko. As 100kilogramine teta uzlipau, tai fiziškai tikrai nėra baisiai sudetinga smile.gif bet lipčiau į viršų. Man atrodo kad lipti žemyn daug pavojingiau (daug labiau atsipalaiduoji, labai reik žiūrėti kur koją statai). zemyn lipti blauzdas "nukerta". O simtakilograminems tetoms ir keliu sanariams aprova didele gaunasi...

Ir džiūsnoms sąnariai kenčia. Aš visada pavydžiu tiems, kurie lengvai nuo kalno nušuolioja. Man tai yra didelė kančia leistis žemyn. O pvz., mano nuolatinei kompanjonei yra lengviau žemyn lipti. Tai mes ir juokiamės, kad "davai, viena užlipam, kita - nulipam". biggrin.gif Individualiai čia.
Labai patariu turėti lazdas, labai padeda. 4u.gif

QUOTE(čikibari @ 2017 02 13, 13:16)
Aciu uz nuomone  4u.gif judri aktyvi mergaitė. Tai manau lipsim ir mes  aukstyn kojytem biggrin.gif

Manau, pabandykit. Labai gražus vaizdai net ir nelipant iki pačios viršūnės. Apie trobelę Murowaniec, dolina Gasienicowa, tai iš vis dieviška. Biržely gal dar nežydės tos violetinės pievų gėlės, tai gal ne tiek gražu. Bet rugpjūty tie spalvingi laukai, trobelės, kalnai - kažkas nepaprasto.
Už Murowaniec trobelės, jei iki Kasprowy wierch virūnę eisit tiesiai (geltonaja, žaliaja trasomis), tai pakeliui atviras funikulierius yra. Tik ne visomis valandomis jis dirba, nes mažai kas juo keliasi vasarą. Bet labai pavargus galima pasikelti. Nuo tos vietos į pačią viršūnę sunkokai lipasi. Bet įveikiama. Vaikų stovyklas tais takais veda.

Nuo Kasprowy wierch mes leisdavomės žemyn keltuvu, per patį įkarštį, kai rytais į viršų žmonės po2-3 valandas eilėse prastovėdavo. Tai abejus kartus leidžiantis žemyn tik viršuje nusipirkome bilietus ir į artimiausią keltuvą įlipdavome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 13 vasario 2017 - 14:29
QUOTE(čikibari @ 2017 02 10, 18:01)
Pirmam vakarui - Gubalowka. Antra diena - Morskie oko ir auksčiau. Trečia diena Kasprowy Wierk. Ir ketvirta diena terminiai baseinai bei poilsis ir pasivaiksciojimas po miestelį. Vaikai 13 ir 8m. Pastebėjimai?  biggrin.gif Pasiūlymai  biggrin.gif Komentarai apie mano planelį  ax.gif

Prie Gubalowkos galite prijungti Butorowy Wierch - juodas, raudonas maršrutas prasideda nuo ul. Krupówki tai vienu metu prigriebsit ir pagrindinę miesto gatvę.

Jei kilsite į Kasprovy Wierch keltuvu galite pasirinkti trasą iki Czarny Staw Gascienicowy, mes ėjome geltona, raudona trasa. Labai vertas dėmesio ežeriukas su nuostabiais vaizdais.

Dar labai rekomenduoju nueiti iki krioklio Siklawos - įspūdingi vaizdai, nuo ten jau nebetoli ir Dolinia 5 Stawów. O mūsų su nežmoniškų nuovargiu įveiktas planas: Siklawa - Dolinia 5 Stawów - Morskie Oko (žemyn arkliukais). Mūsų 9 m. virutis puikiai atlaikė visus kopimus ir nusileidimus.

Dar radau užrašuose poilsinę zoną pačioje Zakopanėje POLANA SZYMOSZKOWA

QUOTE(čikibari @ 2017 02 13, 13:16)
Ar bilietai nera "priristi"prie laiko ir datos? Nes esant blogam orui, lietui programa gali keistis.
Leidziantis zemyn turbut nera eiliu?
Gal galima nuoroda per kuria pirkti bilietus?

Taip bilietai "pririšti" ir parduodami tam tikrom datom ir net tam tikrai valandai, man rodos kas 15 min. Apkeisti galima tam tikrom sąlygom (reikia skaityti pirkimo taisykles). Mūsų bandymas "praslysti" šiek tiek anksčiau pavyko, nuskanavome bilietus 1 val. anksčiau skirto laiko. Mes taip ir pataikėm, kad buvo prastas oras, pakilti spėjome, o viršuje rūkas ir lyja, bet apsiginklavome lietpalčiais ir pirmyn.
http://b2c.pkl.pl/ - bilietai internetu, bet iš pradžių reikia užsiregistruotis.

QUOTE(linole @ 2017 02 13, 14:27)
Labai patariu turėti lazdas, labai padeda.  4u.gif

drinks_cheers.gif Labai pravertė lazdos, tiksliau viena. Man asmeniškai buvo patogiau su vieną lazdą, kiekvienoj rankoj jau sunkoka po kažkiek laiko. Kažin ar sugebėčiau išsiversti be jų...
Atsakyti
QUOTE(viktoshka @ 2017 02 13, 17:27)
1.prie Gubalowkos galite prijungti Butorowy Wierch

2.Dar labai rekomenduoju nueiti iki krioklio Siklawos - įspūdingi vaizdai, nuo ten jau nebetoli ir Dolinia 5

3Taip bilietai "pririšti" ir parduodami tam tikrom datom
http://b2c.pkl.pl/ - bilietai internetu, bet iš pradžių reikia užsiregistruotis.
drinks_cheers.gif
4 Labai pravertė lazdos, tiksliau viena.

1. Manau nelabai spetume, nes Gubalowka kai atvaziuosim i Zakopane pirmąją popietę
2. krioklys Siklawa einant nuo Morskie Oko auksciau?
3. Manau atsisakysiu minties pirkti is anksto bilietus.
4.yra spec.lazdos ar paprastos nuo medzio sakos? biggrin.gif

Labai aciu , kad dalinates. Labai laukiu keliones. Daug perskaiciau kelioniu aprasymu, bandau susidelioti vaizda galvoje. Pirmieji mano matyti kalnai buvo Tivolyje Italijoje, vila Gregoriana. Aisku ne tokio dydzio kaip Tatrai. Bet jau tada svaigau , "kaifavau" biggrin.gif atrodo jie kvepuoja kai i juo ziuri .
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2017 02 13, 17:35)
4.yra spec.lazdos ar paprastos nuo medzio sakos?  biggrin.gif

Tatrai yra tatrai. Po kitų kalnų jie vis tiek žavūs. smile.gif

Lazdas, tiksliau - vieną - aš naudoju paprastas, kaip šiaurietiško ėjimo, tik antgalis kitoks. Jų būna ir ir pačioje zakopanėje pirkti.

Žinoma, ką nieko tai gerai ir pušies šaka. Tik nelabai jų rasi iškarto. Man tai visai tinka tos kaip šiaurietiško ėjimo, nori - pasiilgini, nori - pasitrumpini, nori - visai suskleidi ir į kupšę užkabini, jei kupšėje yra spec. kolputės joms. Nori, gumuniu antgaliu remiesi, nori - metaliniu strypu. Bet ką nieko, tai geriau jau ir medžio šaka.

Einant lygiu keliu, pvz., tuos ilgus kilometrus plentu iki Morskie oko geriau dviemis lazdomis remtis. O lipant į kalną man irgi geriau viena. Nors daug kas ir į viršų su dviem eina. Gal pripratimo reikalas daugiau.
Atsakyti