Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Buvome Termy Szaflary, patiko, nelabai ten visko daug, bet mum pilnai užteko, vaikui labai patiko, šeimininis 2,5 val. baseinų bilietas kainavo 114 zl. Goracy Potok keli metrai už Termy Szaflary.

Dar buvau sau pasižymėjus kelius: Terma Bania, Termy Bukowina
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2017 02 08, 09:48)
Bus užšalę pilnai kovo mėn. Morske oko.

na taip, pažiūrėjau hashtagus facebooke, tai per sniegą net nesimato, kad ten ežeras... bet gal kitiems pravers kada nors smile.gif
Atsakyti
mes birzelio men irgi ruosiames į Varšuvą- Krokuvą-Zakopanę. irgi planuojam įtraukti terminius baseinus. iš jūsų pasiūlytų dėmesio verti pasirodė Goracy Potok arba Termy Bukovina. reikia kad būtų vaikams daugiau pramogų.
pacioje Zakopanėje planuoju keturias nakvynes. Pirmam vakarui - Gubalowka. Antra diena - Morskie oko ir auksčiau. Trečia diena Kasprowy Wierk. Ir ketvirta diena terminiai baseinai bei poilsis ir pasivaiksciojimas po miestelį. Vaikai 13 ir 8m. Pastebėjimai? biggrin.gif Pasiūlymai biggrin.gif Komentarai apie mano planelį ax.gif
Nakvynę uzsakiau cia
https://www.booking....f5c65a96f339c97
Atsakyti
Sveiki,

Vasario 20 su 7 metų berniuku važiuojam į Krokuvą. Ir paėmiau vienai dienai autobuso bilietus į Zakopanę. Būsim ten nuo 7-16 val. Sakykit, ką spėtume nuveikti per tą nepilną dieną, didelių žygių nesirinksim, norim pakilti keltuvais iki kalnų. Morskie Oko supratau kad tinkamas variantas, kas dar? Jei liktų laiko, valandai į baseinus būtų gerai. Ar yra pasiekiamų baseinų viešuoju transportu ten?
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2017 02 10, 18:01)
mes birzelio men irgi ruosiames  į Varšuvą- Krokuvą-Zakopanę. irgi planuojam įtraukti terminius baseinus. iš jūsų pasiūlytų dėmesio verti pasirodė Goracy Potok arba Termy Bukovina. reikia kad būtų vaikams daugiau pramogų.
pacioje Zakopanėje planuoju keturias nakvynes. Pirmam vakarui - Gubalowka. Antra diena - Morskie oko ir auksčiau. Trečia diena Kasprowy Wierk. Ir ketvirta diena terminiai baseinai bei poilsis ir pasivaiksciojimas po miestelį. Vaikai 13 ir 8m. Pastebėjimai?  biggrin.gif Pasiūlymai  biggrin.gif Komentarai apie mano planelį  ax.gif
Nakvynę uzsakiau cia

o kaip žadat nusigaut pvz iki Kasprowy wierch?
pėstute ar keltuvais?
Atsakyti
Labai noriu pamatyti kalnus ziema. Ka rekomenduotumete pamatyti per 2-3 dienas?
Atsakyti
QUOTE(paslydau @ 2017 02 10, 22:00)
Sveiki,

Vasario 20 su 7 metų berniuku važiuojam į Krokuvą. Ir paėmiau vienai dienai autobuso bilietus į Zakopanę. Būsim ten nuo 7-16 val. Sakykit, ką spėtume nuveikti per tą nepilną dieną, didelių žygių nesirinksim, norim pakilti keltuvais iki kalnų. Morskie Oko supratau kad tinkamas variantas, kas dar? Jei liktų laiko, valandai į baseinus būtų gerai. Ar yra pasiekiamų baseinų viešuoju transportu ten?

na man kažkaip atrodo, kad Morskie Oko užima nemažai laiko, nebent
jūs labai spėriai visur susisuksit
Atsakyti
Sveiki,

Žiemą nebuvau Zakopanėje, bet esu tikra, kad vasario 20 ten bus žiema. Taigi, jūsų programa priklausys nuo oro sąlygų. Esant blogam orui vertėtų apgalvoti planą B ir nevykti į Zakopanę. Galvoju, ar verta jums belstis iki Morskie oko, nes ežeras bus greičiausiai užšalęs. Kelias iki jo tolimas ir turbūt slidus. Nebent arkliai ir žiemą traukia, tada jais pavažiuoti.

Galvoju, gal geriau būtų pavažiuoti iki Kuznice ir pasikelti į Kasprowy Wierch, jei žiemą ten kelia. Arba pavažiuoti iki Kiry
Ir pasivaikščioti Koscielicka dolina slėniu, man labai patiko tas kelias. Bet vėlgi, kiek jis praeinamas žiemą, reikia išsiaiškinti.

Terminių baseinų pačioje Zakopanėje nėra, yra tik vandens atrakcijonų parkas. Iki terminių baseinų reiktų pavažiuoti iki Terma Bukovina. Bet ar suspėsit visur, labai didelis klaustukas.
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2017 02 10, 18:01)
mes birzelio men irgi ruosiames  į Varšuvą- Krokuvą-Zakopanę. irgi planuojam įtraukti terminius baseinus. iš jūsų pasiūlytų dėmesio verti pasirodė Goracy Potok arba Termy Bukovina. reikia kad būtų vaikams daugiau pramogų.
pacioje Zakopanėje planuoju keturias nakvynes. Pirmam vakarui - Gubalowka. Antra diena - Morskie oko ir auksčiau. Trečia diena Kasprowy Wierk. Ir ketvirta diena terminiai baseinai bei poilsis ir pasivaiksciojimas po miestelį. Vaikai 13 ir 8m. Pastebėjimai?  biggrin.gif Pasiūlymai  biggrin.gif Komentarai apie mano planelį  ax.gif
Nakvynę uzsakiau cia

As daryciau tokia pacia programa.pastebejimas: as labai nesigailiu i morske oko vaziavus arkliais. Nuobodus ir ilgas kelias.

Sveiki,

Morske oko ir keltuvai neturi nieko bendra.
Vaziuoti tik i morske oko ir nelipti auksciau, mano nuomone, neverta. Lipti auksciau - laiko labai ant ribos.
Mes lipom i kasprowy vierch virsune. Tas uztruko geras 3 val. Virsuje yra kavine. O tada keltuvais zemyn. Dar spetumet pereiti miesteli. I gubalowka kilti nerekomenduoju. Kicu kicas.
Papildyta:
Tik dabar pamaciau vasario 20. ... as kalbejau apie vasara...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2017 02 11, 05:49)
I gubalowka kilti nerekomenduoju. Kicu kicas.

Būtent, kad Gubalowkos viršuje kičų kičas. Vasasą rekomenduočiau kilti į Gubalowka pėsčiomis, nes labai gražūs Zakopanės ir apylinkių vaizdai nuo šlaito atsiveria. wub.gif O ir geras apšilimas prieš žygius.
Bet žiemą.... Neįsivaizduoju, ar realu tai padaryti žiemą savo kojomis. Galbūt tikrai geriausia būtų mikroautobusiuku iš Zakopanės važiuoti į Kuznice. Ten pasikelti į Kasprowy Wierch. Jei ten yra kur vaikščioti žiemą, tai trumpai pavaikščioti ir pasigėrėti kalnų viršūnėmis. Nežinau, kokios eilės prie keltuvų žiemą, gal vertėtų bilietus įsigyti internetu?
Čia yra trasų planuoklis. Galite nusistatyti pvz., Pradžios tašką Kasprowy Wierch, pabaigos - Świnicka Przełęcz. Man nerėkė, kad trasos uždarytos, tai gal ir galima kiek pavaikščioti. Mano popierinis žemėlapis gerokai apsitrinęs,tai nematyti, kad viršutinės trasos būtų uždarytos žiemai.
Tada leistis keltuvu žemyn į Kuznice ir grįžti į Zakopanę. Pavaikščioti po Zakopanę. Graži ji. Krupowka, Kościeliska gatvės, J. Pilsudskio parkelis.
Paskui jei bus laiko ir noro, į vandens pramogų parką.
Kalnuose laikas eina labai greit. Vasarą visuomeninis transportas labai gerai sustyguotas. Kalnuose būdavo šimtai žmonių, o niekur neteko laukti autobuso ilgiau nei 5 minutes. Bet kaip žiemą, nežinau. Nors Zakopanė ir žiemos kalnų sostinė, tai gal irgi bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2017 02 11, 00:05)
Žiemą nebuvau Zakopanėje, bet esu tikra, kad vasario 20 ten bus žiema. Taigi, jūsų programa  priklausys nuo oro sąlygų. Esant blogam orui vertėtų apgalvoti planą B ir nevykti į Zakopanę. Galvoju, ar verta jums belstis iki Morskie oko, nes ežeras bus greičiausiai užšalęs. Kelias iki jo tolimas ir turbūt slidus. Nebent arkliai ir žiemą traukia, tada jais pavažiuoti.

Galvoju, gal geriau būtų pavažiuoti iki Kuznice ir pasikelti į Kasprowy Wierch, jei žiemą ten kelia. Arba pavažiuoti iki Kiry
Ir pasivaikščioti Koscielicka dolina slėniu, man labai patiko tas kelias. Bet vėlgi, kiek jis praeinamas žiemą, reikia išsiaiškinti.

Terminių baseinų pačioje Zakopanėje nėra, yra tik vandens atrakcijonų parkas. Iki terminių baseinų reiktų pavažiuoti iki    Terma Bukovina. Bet ar suspėsit visur, labai didelis klaustukas.

Tikrai, paskaičiavus laiką, Morskie Oko manau atsisakyti reikės ir keltis keltuvu i Kasprowy Wierch. Dar pasidomėsiu tuo Koscielicka dolina slėniu, nes nebuvau atradusi. Galvoju spėtume ir į Gubalowka, tačiau perskaičius nuomones, kad kičų kičas, tai gal dar perdėliosiu maršrutą. Turiu savaitę apgalvoti ir susidėlioti. Zakopanės jau nebeatsisakysim, nes turiu bilietus nupirkusi. smile.gif Reikės pagal oro sąlygas ir rinktis ką ten nuveikti. Jei labai viskas būtų prastai, mirksim baseine. Tačiau tikiu su oru viskas bus gerai smile.gif

Papildyta:
QUOTE(linole @ 2017 02 11, 11:18)
Būtent, kad Gubalowkos viršuje kičų kičas. Vasasą rekomenduočiau kilti į Gubalowka pėsčiomis, nes labai gražūs Zakopanės ir apylinkių vaizdai nuo šlaito atsiveria.  wub.gif O ir geras apšilimas prieš žygius.
Bet žiemą.... Neįsivaizduoju, ar realu tai padaryti žiemą savo kojomis. Galbūt tikrai geriausia būtų mikroautobusiuku iš Zakopanės važiuoti į Kuznice. Ten pasikelti į Kasprowy Wierch. Jei ten yra kur vaikščioti žiemą, tai trumpai pavaikščioti ir pasigėrėti kalnų viršūnėmis. Nežinau, kokios eilės prie keltuvų žiemą, gal vertėtų bilietus įsigyti internetu?
Čia yra trasų planuoklis. Galite nusistatyti pvz., Pradžios tašką Kasprowy Wierch, pabaigos - Świnicka Przełęcz. Man nerėkė, kad trasos uždarytos, tai gal ir galima kiek pavaikščioti. Mano popierinis žemėlapis gerokai apsitrinęs,tai nematyti, kad viršutinės trasos būtų uždarytos žiemai.
Tada leistis keltuvu žemyn į Kuznice ir grįžti į Zakopanę. Pavaikščioti po Zakopanę. Graži ji. Krupowka, Kościeliska gatvės, J. Pilsudskio parkelis.
Paskui jei bus laiko ir noro, į vandens pramogų parką.
Kalnuose laikas eina labai greit. Vasarą visuomeninis transportas labai gerai sustyguotas. Kalnuose būdavo šimtai žmonių, o niekur neteko laukti autobuso ilgiau nei 5 minutes. Bet kaip žiemą, nežinau. Nors Zakopanė ir žiemos kalnų sostinė, tai gal irgi bus gerai.

Ačiū!!! Lengviau bus dabar planuotis gavus visus patarimus. smile.gif Taip, Zakopanėj žiemos sezonu viskas veikia, tik oro sąlygos kad leistų visur kilti. Darbo laikus ir kainas daugmaž susižiūrėjau, tai mačiau kad dirba viskas.

Svarsčiau ir dėl Gubalowka viršūnės, tačiau jei jau laiko neliks ir nesikelsim ten. paliksiu atsarginiam variantui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslydau: 11 vasario 2017 - 10:54
buvome vasara su seima Zakopaneje, na ka galiu pasakyti, buvo tikrai nepakartojama, tai buvo pirma musu seimos kelione su vaikais 6m ir 1,5m., viska detaliai suplanavus kelione vystesi be nesklandumu, vaziavome savo eiga, su savo auto ( tik Zakopaneje, reikia galingo automobilio musu del slegio pradejo stresuoti jau galvojom nebegrysim namo, bet isvaziavus is kalnu regiono link Krokuvos auto atsigavo biggrin.gif
Atsakyti