Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

QUOTE(MAMICY @ 2016 07 25, 12:16)

todėl kas nemokat kalbų, nesinervuokit, jie irgi nemoka biggrin.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif sitas tai geras thumbup.gif lotuliukas.gif bet tikra tiesa.

Paklausti noriu. O kiek mokejot uz pakilima vezimu iki Morskie Oko? Mes pestute uzkopem ir pestute nulipom, daugiau to nekartociau - kita diena skaudejo viska, isskyrus plaukus unsure.gif
Atsakyti
Toks sunkus tas lipimas i Morskie oko, statu? Nes Zakopaneje buvau, bet taip ir neteko atsidurt ten, o is foto grozis supernis ten bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2016 07 26, 16:00)
Toks sunkus tas lipimas i Morskie oko, statu? Nes Zakopaneje buvau, bet taip ir neteko atsidurt ten, o is foto grozis supernis ten  bigsmile.gif

Nemalonus tiesiog. Man toks jausmas, kad sumažėju perpus ir kojos kažkaip ne po užpakaliu prasideda, o iš paties užpakalio vidurio regis auga biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MAMICY @ 2016 07 25, 13:16)
1. reik normalių batų BŪTINAI. t.y. storesniu padu, patogių, padas, kad nebūtų visai lygus... neįsivaizduoju savęs su kokiais inkariukais ten.
2. Lipti žemyn yra lengviau tik tuo, kad "pompa" nepuola smile.gif  fiziškai tikrai daug sunkiau (man ir kelius skaudėjo, ir pakinklius ir turi ištisai sekti kur koją statai, kad neiuožtum). Aš pradžioje buvau sugalvojus "pasilengvinti", užvažiuoti į kalną ir lipti žemyn... nerekomenduoju taip galvoti smile.gif 
3. nežinau ar morališkai ar iš tiesų labai gerai neštis kokio cukraus... pvz M&Nms pavidalu... toks jausmas, kad tikrai tas cukrus kraujyje duoda energijos smile.gif

puikūs pastebėjimai, tik nesveika imtis grynus saldainius, reikia kokių gliukoziukų, aš naudoju d-ribozę sportininkams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 26 liepos 2016 - 16:57
QUOTE(abiga @ 2016 07 26, 15:00)
Toks sunkus tas lipimas i Morskie oko, statu? Nes Zakopaneje buvau, bet taip ir neteko atsidurt ten, o is foto grozis supernis ten  bigsmile.gif

man tai gal labiau nuobodu, nei statu. Kazkaip ilgu eit eit eit vis i virsu ir kaip ir niekas tam ejime nesikeicia. Pries pora metu buvau su vyru i Kasprowy wierch pakilus, paskui ten mes kalnais kopinejom, prie kazkokiu ezeriuku buvom, bet nebuvo taip nuobodu kaip iki to Morskie Oko. O paskui nuo to Morskie Oko vel zemyn eit eit eit. Varginantis nuobodus kelias. Kai nera nuobodu, kazkaip zmogus taip nepavargsta.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 07 26, 14:10)
thumbup.gif  lotuliukas.gif sitas tai geras  thumbup.gif  lotuliukas.gif  bet tikra tiesa.
Paklausti noriu. O kiek mokejot uz pakilima vezimu iki Morskie Oko? Mes pestute uzkopem ir pestute nulipom, daugiau to nekartociau - kita diena skaudejo viska, isskyrus plaukus  unsure.gif

Mes buvom prieš kelis metus, regis trims 150 zlotų. Kadangi rezervinomės kambarius žiemą, o vasarai kaina išaugo l.žemkliai, tai kaip tik sutaupėm pakilimams . Žemyn leidomės, eina švilpt...ir leistis nebuvo baisiai lengva.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 07 26, 13:10)
thumbup.gif  lotuliukas.gif sitas tai geras  thumbup.gif  lotuliukas.gif  bet tikra tiesa.
Paklausti noriu. O kiek mokejot uz pakilima vezimu iki Morskie Oko? Mes pestute uzkopem ir pestute nulipom, daugiau to nekartociau - kita diena skaudejo viska, isskyrus plaukus  unsure.gif

žmogui 50 į viršų ir 30 žemyn. Šiaip tikrai ten nuobodus ėjimas... asfaltuku ir dar minioje... Vyras žvengė, kad atlaidai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2016 07 19, 16:50)
Grįžinėjant iš Slovakijos per radiją girdėjome, kad remontuojama Morske Oko parkingo aikštelė, tai supratom iš kur tų automobilių tiek priparkuota tiek iki pat Lysa Poliana sienos perėjos ir net už jos. doh.gif  doh.gif  doh.gif Tenka paėjėti nemenkai, jei ryte norisi pamiegot ir atvykstama pavėluotai. doh.gif  biggrin.gif

Bet kad prie Morsko Oko aikstelėje visada pilna mašinų vasaros sezonu (jaučiu ne tik). Mes pernai atvykome ryte 07:50 val...ir tai statėmes ne aikštelėje, nes jinai buvo jau PILNA, bet pagrindiniame kelyje, su geru paėjėjimu iki įsukimo iki Morsko Oko keliuko. Taigi, teko žygiuoti papildomus kilometrus. Šiaip nuo Morsko oko pagr. kasų aikštelės važiavo autobusiukai, tai su jais grįžome plius/minus iki automobilio.
Avalynė tikrai tinka paprasta, sportinė. Lipimas į apačią sunkesnis nei kopimas į viršų. ta ėjimo monotonija užmuša: asfaltuotas keliukas + masės žmonių. Kai kuriose vietose "galima pasitrumpinti" kelią einant miško keliukais akmenuotais laiptais, bet pagrindas - tai tas monotoniškas kelias. Finišo vaizdai tai gražūs smile.gif

Gal kam bus AKTUALU: nes keliaujant su mažais vaikais svarbu nenuklysti į grandines. O info apie grandinių sudėtingumą labai mažai. Nežinant grandinių sudėtingumo, gali būti labai "linksma". Nes vienose trasose grandinės padarytos TIK įsikibimui (pvz. Slovakijoje prie Skok kriokio), kad nepaslysti, o kitur, kad įkopti į kalną. Kopėme į Kasprovy Verch viršūnę per Svidnicos perėją .Trasa numatyta apie 6:30 val. Mažiausiam vaikui buvo 10 metų.... iki ežeriuko viskas OK, trasa lengva, grandinių nėra. Vaizdai pritrenkiantys, bet paskui prasidėjo rimtos grandinės. Keliose vietose vaikus grandinėmis teko tiesiog traukti į viršų. Vienoje vietoje (prieš pat Svidnicos perėją) labai stati uola, aukštos grandinės ir įkalti geležiniai stovai kojų pasidėjimams. Šiaip ir mums pačioms buvo sudėtinga ten pereiti: nes arba reikia būti aukštam, arba mokėti daryti špagatą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 29 liepos 2016 - 09:07
QUOTE(almaklp @ 2016 07 29, 09:59)
Gal kam bus AKTUALU: nes keliaujant su mažais vaikais svarbu nenuklysti į grandines. O info apie grandinių sudėtingumą labai mažai. Nežinant grandinių sudėtingumo, gali būti labai "linksma". Nes vienose trasose grandinės padarytos TIK įsikibimui (pvz. prie Skok kriokio), kad nepaslysti, o kitur, kad įkopti į kalną. Ėjome į Kasprovy Verch viršūnę per Svidnicos perėją. Mažiausiam vaikui buvo 10 metų.... iki ežeriuko viskas OK, trasa lengva, grandinių nėra. Vaizdai pritrenkiantys, bet paskui prasidėjo rimtos grandinės. Keliose vietose vaikus grandinėmis teko tiesiog traukti į viršų. Vienoje vietoje (prieš pat Svidnicos perėją) labai stati uola, aukštos grandinės ir įkalti geležiniai stovai kojų pasidėjimams. Šiaip ir mums pačioms buvo sudėtinga ten pereiti: nes arba reikia būti aukštam, arba mokėti daryti špagatą smile.gif

Tikrai taip, Lenkijoje kas nori rimtai kopinėti, o ne bele tik iki ežeriukų pavaikščioti, turi būti patyrę ir bebaimiai. Slovakijoje daug lengviau nei Lenkijoje.
Atsakyti
Grįžome ir mes 4u.gif Pasakojimą pažadu, bet nebus taip greitai.

QUOTE(almaklp @ 2016 07 29, 08:59)
apie grandinių sudėtingumą

Man užteko vien nuotraukas peržiūrėti, kad suprasti, kad tai itin sudėdingos ir pavojingos trasos. Jokių būdu nedrįsčiau eiti ten su vaikais.
http://natatry.pl/ta...rat-kozi-wierch
http://natatry.pl/ta...ego-oka/na-rysy
Atsakyti
Planuojam ketvirtadieni anksti ryte isvykti i Zakapone. Numaciusi esu toki marsruta: ir laukiu pastabu.
Keliausime su dviem vaikais 7 metu.

Jei manot jog prasilenkiu su realiu laiku nei kad suplanavau prasau parasykite komenta.

Taigi ketvirtadieni isvyksime ankti ryte ( gal apie 4 val) is marijmapoles, I krokuva dar ta pacia diena planuoju aplankyti Velickas. Ir nuvykti i vandens parka arba pasivaikscioti krokuvoje. ( nakvyne Krokuvoje. (Nakvynes ieskosiu nuvykus)

Penktadieni
anksti ryte nuvykti i Zakapone. Apsistoti - tikiuosi susirati vietoje. Taigi pasivaiksciosime Krupnika gatve ir uzkilsime i Gabaluvka.

Sestadienis Aplankysiu Marsko okas ezera. ( miegoti liekam zakaponej arba jau vaziuojam link Krokuvos)

Sekmedienis - Krokuvos lankytinos vietos Nakvyne Krokuvoje

Pirmadini vaziuojam namu link.

Iterpkite komentaru jei manot kad dar tikrai suspetume kazka idomiau nuveikti- pamatyti..

Vaikai berniukai ir aktyvus - istroškę pramogų tad tiktų pastabos butent del ju.

Ačiū
Už bet kokias "gaires" smagesnių atostogų link.

Atsakyti
QUOTE(lioliuke @ 2016 08 09, 13:31)
Planuojam ketvirtadieni  anksti ryte isvykti i Zakapone. Numaciusi esu toki marsruta: ir laukiu pastabu.
Keliausime su dviem vaikais 7 metu.

Jei manot jog prasilenkiu su realiu laiku nei kad suplanavau prasau parasykite komenta.

Taigi ketvirtadieni isvyksime ankti ryte ( gal apie 4 val) is marijmapoles, I krokuva dar ta pacia diena planuoju aplankyti Velickas. Ir nuvykti i vandens parka arba pasivaikscioti krokuvoje. ( nakvyne Krokuvoje. (Nakvynes ieskosiu nuvykus)

Penktadieni
anksti ryte nuvykti i Zakapone.  Apsistoti - tikiuosi susirati vietoje.  Taigi pasivaiksciosime Krupnika gatve ir uzkilsime i Gabaluvka.

Sestadienis Aplankysiu Marsko okas ezera. ( miegoti  liekam zakaponej arba jau vaziuojam link Krokuvos)

Sekmedienis - Krokuvos lankytinos vietos  Nakvyne Krokuvoje

Pirmadini vaziuojam namu link.

Iterpkite komentaru jei manot kad dar  tikrai suspetume kazka idomiau nuveikti- pamatyti..

Vaikai berniukai ir aktyvus - istroškę pramogų tad tiktų  pastabos butent del ju.

Ačiū
Už bet kokias "gaires"  smagesnių atostogų link.

mes praeitą antradienį buvom Veličkoje. Planavom užtrukti apie 4 val, su visom eilėm užtrukom 7,5 val ir tai muziejaus jau nebeaplankėm, nes nei vaikam nei mums jėgų nebebuvo po tokių eilių. Tai maždaug taip ir planuokitės... į Zakopanę ir iš jos košmariški kamščiai (kiek matėm tai praktiškai visą laiką, išskyrus vėlai vakare). Vakar 20 km iš jos važiavom 1,5 val. Žodžiu pasilikit laiko smile30x30.png
Papildyta:
tiesa, jei kas ieškote nakvynės Zakopanėje, tai galėčiau labai rekomenduoti šiuos apartamentus apartamentai - jie ne pačiam centre, turi parkavimą, vaikams batutą, gražiai apstatyti ir pakankamai erdvūs, išsimiegot tilptų net ir 6 asmenys (jei tarp jų yra vaikų). Labai faini šeimininkai. Mes kai norėjom į centrą ar prie Kasparovo, tai pasilikdavom auto ir važiuodavom autobusiuku - centre bėdos su parkingu, tai šitas labai patogu buvo. tiesa, registruojantis prie Airbnb su šia nuoroda gautumėt 15 eur nuolaidą pirmai rezervacijai (o aš gaučiau už rekomendaciją smile30x30.png ) mums labai pasisekė, tik viena lietinga diena buvo. labai patiko pati Zakopanė, tik žiauriai nepatiko žmonių kiekis ir kamščiai smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(lioliuke @ 2016 08 09, 13:31)
Penktadieni anksti ryte nuvykti i Zakapone.  Apsistoti - tikiuosi susirati vietoje.  Taigi pasivaiksciosime Krupnika gatve ir uzkilsime i Gabaluvka.

Sestadienis Aplankysiu Marsko okas ezera. ( miegoti  liekam zakaponej arba jau vaziuojam link Krokuvos)

Vaikai berniukai ir aktyvus - istroškę pramogų tad tiktų  pastabos butent del ju.

Į Veličkos druskų kasyklas bilietus galite nusipirkti iš anksto Krokuvoje, ten yra jų atstovybe. Tikrai patariu padaryti tai iš anksto, nes eilės kaip ir minėjo nežmoniškos, ir laiko sutaupysite ir nervus...
Dėl kamščių tikra tiesa, mašinos juda labai lėtai, o dar jei priekyje užvažiuos arkliukai vežantys turistus - nei aplenksi nei ka... Tad kamšiams pasilikite laiko smile30x30.png

Būtinai nuvažiuokite į terminius baseinus, vaikams ir jums tikra atgaiva bus.

Jei vaikai judrus ir aktyvus bei turi ištvermės patariu vietoj Gubaluvkos pasirinkti kelionę į Kasprowy Wierch arba į 5 ežerų slėnį. 100 kart gražesnių ir įdomesnių pamatysite. Mes ėjom su beveik 9 m, bet mačiau ir mažesnių vaikų. Aš pusiau kelyje "uždusau", bet mano vyrukai lėkė kaip pašėlę.

P.S. Ar čia man vienai nerodo šypsenelių?
Atsakyti