vakar grįžom...
ketvirtadienį anksti ryte pajudėjom iš kauno raj. vakare buvom jau vietoj. Kadangi varšuvą pravažiavom per pietus, tai po varšuvos prasidėjo mini avarijos, remontai (mokamuose keliuose) ir kamščių buvo tikrai nemažai... vakare aišku dar atstovėjom prie žymiojo tilto... nuo varšuvos iki vietos užtrukom 1,5 valandos ilgiau nei rodė GPS...
Gubalowką tik lenkai gali taip sugadinti
Buvom jau visai vakare, žmonių nedaug, bet tos jų reklamos, tie kioskai...
antrą dieną (penktadienis) užrėpliojom ant Kasprowy wierch. net visiškai nulinio fizinio pasiruošimo žmogelam tai tikrai įmanoma, bet nelengva
Bet koks pasidžiavimas poto savimi
Mums užtruko 3,5 val (paskutinį pusvalandį poilsis buvo kas 5 žingsniai
). Mūsų draugai irgi su nuliniu fiziniu pasiruošimu, bet kūdesni, užlipo per 3 valandas. Leidomės jau keltuvu, nes kojytės nebeklausė...
trečią dieną - Morskie oko. prisiskaitę, kad ėjimas visai neįdomus, važiavom arkliuku. Kai jau nurėpliojom iki Morskie oko, tai pasitiko konkretūs Lampėdžiai... žmonių koks milijonas... Būtinai rekomenduoju nesustoti prie trobelės, o eiti palei ežerą tolyn (man labiau patiko dešinys krantas). Šiek tiek paėjus žmonių ženkliai sumažėja ir jau galima atsisėsti taip, kad gali kojas ištiesti
Eiti vien tik prie morskie oko, mano nuomone, yra visiška nesąmonė. Reik būtinai lipti link Charny staw pod rysami. O ten būtinai nueiti iki to sniego trikampiuko. Kai nuo to viršutinio ežeriuko žiūri į Morskie oko trobelę, tai ten tooooks skruzdėlynas... viršuje, ženkliai ramiau
ketvirta diena namo. Kadangi išvažiavom anksti (~6:30 vietos laiku), tai labai greit parvažiavom. Jokių kamščių.
kadangi kalnus buvau mačiusi tik pro automobilio langą, tai gal kokiai "nulinokei" pravers pastebėjimai.
1. reik normalių batų BŪTINAI. t.y. storesniu padu, patogių, padas, kad nebūtų visai lygus... neįsivaizduoju savęs su kokiais inkariukais ten.
2. Lipti žemyn yra lengviau tik tuo, kad "pompa" nepuola
fiziškai tikrai daug sunkiau (man ir kelius skaudėjo, ir pakinklius ir turi ištisai sekti kur koją statai, kad neiuožtum). Aš pradžioje buvau sugalvojus "pasilengvinti", užvažiuoti į kalną ir lipti žemyn... nerekomenduoju taip galvoti
3. nežinau ar morališkai ar iš tiesų labai gerai neštis kokio cukraus... pvz M&Nms pavidalu... toks jausmas, kad tikrai tas cukrus kraujyje duoda energijos
Šiaip visiškai pritariu, kad zakopane yra visiška Palangą, gal net šventoji sezono pike...
Grynų tikrai reikia. keityklų yra visur.
70 proc sutiktų žmonių šneka tik lenkiškai. Netgi įskaitant ir padavėjus. Jei padavėjas sugeba suprasti žodį "duck" skaitom, kad jis šneka angliškai... apie laisvą pokalbį angliškai, vokiškai, rusiškai net nekalbu... tokių nesutikom
todėl kas nemokat kalbų, nesinervuokit, jie irgi nemoka
Visai nieko valgėm ant kampo karciamoj, prie pat perėjos požeminės į gubalovką. Antis skani. Kiaulė ant iešmo sausoka.
o visai skaniai valgėm KArcma po zboju. Pagrindinėj gatvėj. Labiau per vidurį. Padavėjas kalbėjo angliškai. malonus. antis labai skani. karka irgi. viskas greit... antis 33, karka 31, alus 9 zlotai.
Dar kas važiuojat dabar, turėkit omeny, kad krokuvoj katalikiško jaunimo dienos... su popiežium... Mes dėl to net nesukom ten. Aušvico muziejus uždarytas lankytojams lyg šiuo metu.
Tiek.