Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

O mums kažkaip visai nekliuvo ta kalbos problema biggrin.gif
Meniu aišku ir lenkiškai, parduotuvėj irgi, šeimininkė mūsų buvo britė, o
daugiau su kitais kalbėtis didelio poreikio ir nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 07 29, 10:23)
O mums kažkaip visai nekliuvo ta kalbos problema  biggrin.gif
Meniu aišku ir lenkiškai, parduotuvėj irgi, šeimininkė mūsų buvo britė, o
daugiau su kitais kalbėtis didelio poreikio ir nebuvo.

Man irgi neužkliuvo. Nors mūsų šeimininkas kalbėjo rusiškai, bet ir anglų iš bėdos pasakytų kažką. Bet kitose vietose dauguma paslaugų teikėjų kalbėjo tik lenkiškai. O kad Zakopanėje girdėjome vien lenkų kalbą apskritai, tarp turistų, tai man labai patiko.
Dėl kalbos, keliaudama užsienyje dažniausiai nakvynę renkuosi nedideliuose viešbutėliuose, tad ne kartą teko susidurti, kad šeimininkai kalba pvz., tik portugališkai ar ispaniškai. Bet ne bėda, sugebėdavome net ir taksi reikiamai valandai išsikviesti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar gal galite pasidalinti marsrutais pro kur vaziavote? Vyras neapsisprendzia pro kur geriau pro Krokuva ar Varsuvos sona? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flixe @ 2015 07 29, 12:45)
Dar gal galite pasidalinti marsrutais pro kur vaziavote? Vyras neapsisprendzia pro kur geriau pro Krokuva ar Varsuvos sona? smile.gif

Mes važiavom per Augustavą, Lomžą, Varšuvą (pataikėm į rytinį piką, prasitampėm apie valandą jei ne daugiau, plius ten daugybė statomų viadukų, tai į kamščius matyt patekti galima bent kada), Piotrkow Trybunalski, Katovicės pašone, tada mokama autostrada (20 zlotų, mokama du kartus po 10 - įvažiuojant ir išvažiuojant), Krokuvos pašone ir Zakopanė.
Netoli Zakopanės taip pat patekom į kamštį (kažkurie šoniniai keliai buvo uždaryti, tai yra atkarpa, kurioje eismas leidžiamas tik viena juosta ir stovi arba šviesoforas, arba reguliuotojas, užtrukom apie valandą). Nuo Varšuvos iki Zakopanės visur dvi eismo juostos viena kryptimi, tai paprasčiau važiuoti, nes kartais tirkai sudėtinga siauruose keliukuose apsilenki vilkikus.. Šiuo maršrutu prisideda apie 50 km nei važiuojant per Radom miestą, bet ten keliai vienos juostos, tai laiko būtų atėmę žymiai daugiau.
Šiaip mano logika buvo važiuoti trumpesnį kelią, bet MB pasirinko tolesnį bet greitesnį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 29 liepos 2015 - 12:08
QUOTE(Iveina @ 2015 07 29, 13:07)

Šiaip mano logika buvo važiuoti trumpesnį kelią, bet MB pasirinko tolesnį bet greitesnį smile.gif

Mes ruosiames vaziuoti pro Krokuva ax.gif
Klausimas: o kur susimokejot uz kelius? Degalinese? Kiek kainavo? Slovakijos temoje gavau informacija, kad ir Lenkijoje dauguma keliu jau mokami nuo 2014.09.01 doh.gif Praktiskai, visa Varsuva ir zemyn nuo jos. Tiesa dar atkarpa nuo Belystoko iki Varsuvos.
Papildyta:
Dristu inesti is kitos temos informacija 4u.gif
QUOTE(Leonurus @ 2015 07 29, 13:35)
Čia 2014 metų info apie mokamas atkarpas:

user posted image

Dabar tų atkarpų gali būti daugiau, bet neatsimenu lenkų puslapio, kur visa info. Šiaip galima atsiskaityti ir eurais, bet laaaaaabai neapsimoka. Nežinau, kokiu jie ten kursu paskaičiuoja ir kaip apskaičiuoja lotuliukas.gif Ir grąžą vistiek zlotais atiduoda.

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 07 29, 14:13)
Mes ruosiames vaziuoti pro Krokuva ax.gif
Klausimas: o kur susimokejot uz kelius? Degalinese? Kiek kainavo? Slovakijos temoje gavau informacija, kad ir Lenkijoje dauguma keliu jau mokami nuo 2014.09.01 doh.gif Praktiskai, visa Varsuva ir zemyn nuo jos. Tiesa dar atkarpa nuo Belystoko iki Varsuvos.
Papildyta:
Dristu inesti is kitos temos informacija 4u.gif

Mūsų maršrute mokama atkarpa buvo tik nuo Katowicės (ne visai nuo jos - nuo priemiesčio) iki Krokuvos prieigų. Daugiau mokamų kelių nebuvo mūsų maršrute. Mokama įvažiuojant į tą kelio atkarpą. Kažkas tokio:
user posted image
Mokama įvažiuojant (10 zlotų) ir išvažiuojant (10 zlotų). Taip kad vienas kartas gaunasi 20 zlotų. Eilių nebūna, viskas labai operatyviai vyksta, privažiuoji, susimoki ir leki. Leidžiamas greitis 140 km/h. Gaunasi gal 50 km.
Kiek žiūrėjau, dauguma mokamų (ne vilkikams, o lengviesiems automobiliams) kelių yra nuo varšuvos į pietvakarius (link Vokietijos), o ne į pietus. Pietuose radom tik šią vieną mokamą atkarpą. Vilkikams tai taip - didžioji dalis kelių mokama.

Jūsų pateiktas žemėlapis skirtas transporto priemonėms, kurių bendroji masė viršija 3,5 t. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 29 liepos 2015 - 13:37
QUOTE(Iveina @ 2015 07 29, 14:31)

Jūsų pateiktas žemėlapis skirtas transporto priemonėms, kurių bendroji masė viršija 3,5 t.  4u.gif

Oi, kaip aciu, o tai supanikavau: pernai rugpjucio pabaigoj lekem-pralekem, joks kvitas paskui susimoketi neatejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2015 07 29, 12:07)
Mes važiavom per Augustavą, Lomžą, Varšuvą (pataikėm į rytinį piką, prasitampėm apie valandą jei ne daugiau, plius ten daugybė statomų viadukų, tai į kamščius matyt patekti galima bent kada), Piotrkow Trybunalski, Katovicės pašone, tada mokama autostrada (20 zlotų, mokama du kartus po 10 - įvažiuojant ir išvažiuojant), Krokuvos pašone ir Zakopanė.
Netoli Zakopanės taip pat patekom į kamštį (kažkurie šoniniai keliai buvo uždaryti, tai yra atkarpa, kurioje eismas leidžiamas tik viena juosta ir stovi arba šviesoforas, arba reguliuotojas, užtrukom apie valandą). Nuo Varšuvos iki Zakopanės visur dvi eismo juostos viena kryptimi, tai paprasčiau važiuoti, nes kartais tirkai sudėtinga siauruose keliukuose apsilenki vilkikus.. Šiuo maršrutu prisideda apie 50 km nei važiuojant per Radom miestą, bet ten keliai vienos juostos, tai laiko būtų atėmę žymiai daugiau.

drinks_cheers.gif
Aš irgi lygiai taip važiavau, tik mes stojom nakvoti iki Čenstachavos maždaug 50km. Man tai tas kelias visai geras buvo. Varšyvą pravažiavom pirmadienį apie 15 val-viskas buvo super, net nestabtelėjom nei kartelio.
O atgal tuo pačiu keliu nuo Krokuvos iki Varšuvos tai vienu atsikvėpimu atlėkėm, tikrai greitai per ten.
Nuo Zakopanės iki Krokuvos tas ruožas man buvo sunkiausias. Važiavom apie tris valandas doh.gif
Atsakyti
Nusistatau navigacijoje nemokamus kelius ir ramu angel.gif dar aš čia mokėsiu, nesąmonės ax.gif Ir tie keliai man neblogi. O atsitikti bet kur bet kas gali, kelias nuo to neišgelbės.
Atsakyti
Gal pirkote kuri nors bilietus internetu pasikelti i kasprowy wierch ir gubalofka? Idomu verta g.gif

Ir dar klausimas kur verta imti vezimeli? Kur su juo pravaziuosim o kur geriau pesciomis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(flixe @ 2015 08 03, 19:47)
Gal pirkote kuri nors bilietus internetu pasikelti i kasprowy wierch ir gubalofka? Idomu verta  g.gif

Ir dar klausimas kur verta imti vezimeli? Kur su juo pravaziuosim o kur geriau pesciomis  blush2.gif

į kasprowie wierch tikrai verta pirkt internetu, nereiks stovėt tos beprotiškos eilės (nors gal dabar kas pasikeitė)
O dėl vežimėlio tai žiūrėkit, kur jūs žadat keliaut, į kasprowie wierch tikrai nereikia, po zakopanę vaikščiot gal ir nieko.
Atsakyti
Keistuole, aciu jums! Visada padedat 4u.gif

Kas buvot ant gubalofkos, is nuotrauku kaip suprantu virsuje imanoma su vezimeliu, o kaip nusileidimas? g.gif nelabai aisku is nuotrauku. Kasprowy wierch jau aiaku kad maze tures savo kojytemis eiti biggrin.gif

Dar klausimas, ypac toms kurios vaziavo nakti, kur keistis pinigus???
Atsakyti