Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

QUOTE(keistuole @ 2015 07 27, 20:47)
į kuprinę-nešioklę ir pirmyn į kalnus.

Jei norit paprasčiau, eikit ten, kur su vežimėliu pravažiuosit.

Aciu 4u.gif

Dar sakykit mamos, svarstom su vyru kaip geriau daryti: ar is anksto bookintis viezbuti ar ten vietoje lengvai rasime nuvaziave vakare? Pasidalinkit kainomis kas metu begyje buvo, nes skaiciau tik senesnius postus, tai ir kainos gali buti pasikeitusios. blush2.gif
Atsakyti
Aš visuomet tik iš anksto užsibookinu, kai viena važiuoji, ar tik suaugę (ir pakankamai kantrūs), tai galima ir vietoj, bet su vaikais važiuojant, tai ramiau, kai viskas aišku iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 07 28, 18:11)
Aš visuomet tik iš anksto užsibookinu, kai viena važiuoji, ar tik suaugę (ir pakankamai kantrūs), tai galima ir vietoj, bet su vaikais važiuojant, tai ramiau, kai viskas aišku iš anksto.

Tai va as irgi taip galvoju smile.gif
O kazi kokios kainos pas juos yra geros uz standartino kambari? Kiek jus dazniausiai mokate jeigu ne paslaptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flixe @ 2015 07 28, 18:22)
O kazi kokios kainos pas juos yra geros uz standartino kambari? Kiek jus dazniausiai mokate jeigu ne paslaptis  smile.gif

Mes bookinomės iš anksto. Kambarys su patogumais, dvigule lova, privačiu dušu, wc ir t.t. 4 naktims kainavo 103 Eur.
Atsakyti
Dar man pasakykite, ar apsimoka imti apartamentus su virtuve?
Siaubas, pirma karta su vaiku keliausim tai nezinau ar reikia tos virtuves ar ne. Vieniem au vyru paprasciau buvo keliauti doh.gif su vaiku tiek klausimu kyla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(flixe @ 2015 07 28, 18:22)
O kazi kokios kainos pas juos yra geros uz standartino kambari? Kiek jus dazniausiai mokate jeigu ne paslaptis  smile.gif

Simet vaziuosim, paziuresim, ar pasikeite kas. Pernai apsistojom nieko nerezervave po 25 litus zmogui. Ten, kaip Palangoj, sedi mociutes prie gatves ir siulo pigias nakvynes biggrin.gif 5 gavom du kambarius, dvivieti ir trivieti. Tiesa, namas toks bendrabutinio tipo, koridorius, visur durys, koridoriaus gale wc ir vonia/dusas. biggrin.gif Bet kai musu tikslas buvo ne sedeti, o tik pernakvoti, plius, buvom vieni tame aukste(namas medinis, triju aukstu, standartinis zakopaniskas biggrin.gif ), tai nebuvo trukumas kazkoks. Patalyne svari, lovos patogios, viskas kvepia medziu-be prabangos, bet romantiska wub.gif

QUOTE(flixe @ 2015 07 28, 20:23)
Siaubas, pirma karta su vaiku keliausim tai nezinau ar reikia tos virtuves ar ne. Vieniem au vyru paprasciau buvo keliauti  doh.gif  su vaiku tiek klausimu kyla  doh.gif

Apartamentai, kaip apartamentai, bet kokios virtuveles, kad ir bendros, tikrai reiktu, keliaujant su vaiku drinks_cheers.gif

Simet i Zakopane vaziuoju del terminiu baseinu ir gryno kalnu oro blush2.gif Zodziu, issiruosem tarsi i sanatorija-pailseti. Po kalnus neslampinesim, jau n+k kartu buvom, pakaks, tiesiog drybsosim, maudysimes mineraliniam vandeni, deginsimes ir ilsinsim galva.
Na i ta tarpa dar uzsuksim i Slovakija po stalagmitines uolas pavaikscioti, kokia pili aplankyti, vaikams dinozauru parka rimta parodyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 28 liepos 2015 - 19:53
QUOTE(flixe @ 2015 07 28, 20:23)
Siaubas, pirma karta su vaiku keliausim tai nezinau ar reikia tos virtuves ar ne. Vieniem au vyru paprasciau buvo keliauti  doh.gif  su vaiku tiek klausimu kyla  doh.gif

Dėl virtuvės tai žiūrėkit savo poreikius ir įpročius.
Aš galiu ir be jos apseit, man svarbiau nuosavas dušas ir tualetas, bet tada atitinkamai daugiau kavinėse išleidi ar šiaip greitesniam, paprastesniam maistui.

O dėl kainos skaičiuoju maždaug +- 10 € žmogui, mums visgi 6 lovų reikia ir min 2 kambarių, nes nevisada noriu eit miegot tada, kai vaikai eina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 28 liepos 2015 - 20:53
Sveikos, ką tik vakar esu grįžus iš Zakopanės:)
Galima važiuoti nerezervavus iš anksto, tikrai pilna siūlančių pigų būstą, bet, kaip ir Palangoj, nežinai, ką gaut gali. O dėl klausimo -su virtuve ar be-labai gerai mums buvo atskiras butukas su virtuve. Su vaikais virtuvė yra labai gerai, nors mano jau dideli, bet vis tiek-į kavines nėjom nei karto, vakarienę pusryčius greitosiomis pasigamindavome, o pietūs - kalnuose:)
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2015 07 24, 10:29)
Mes dar specialiai objektyvą ėmėm, kad sutiktus gyvūnus pafotografuot galėtume, bet vienintelis gyvūnas, kurį sutikom (visada į žygius eidavome nuo 7 ryto), buvo pelė  biggrin.gif
Kadangi keltuvais nesinaudojom ir visur ėjom savo jėgomis, tai teko ir per tankesnius miškus paeit - gyvybės nei ženklo, tik vienas kitas paukščiukas. Bet gali būti taip, kad gyvūnai žmonių takus aplenkia.

P.s. dabar užlekiu tik paskaityti, bet kitą savaitę įkelsiu kelionės aprašymą.

Mes sutikom daug kalnų ožių. Bekopiant į Giewont. Ir net nebuvo labai anksti. Nufotografavu vieną iš arti:)
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2015 07 28, 22:27)
Sveikos, ką tik vakar esu grįžus iš Zakopanės:)
Galima važiuoti nerezervavus iš anksto, tikrai pilna siūlančių pigų būstą, bet, kaip ir Palangoj, nežinai, ką gaut gali. O dėl klausimo -su virtuve ar be-labai gerai mums buvo atskiras butukas su virtuve. Su vaikais virtuvė yra labai gerai, nors mano jau dideli, bet vis tiek-į kavines nėjom nei karto, vakarienę pusryčius greitosiomis pasigamindavome, o pietūs - kalnuose:)

Papasakokit daugiau svieziu atsiliepimu smile.gif Kaip oras pasitaikė?

Aciu visos patarusioms, uzsibookinom kambarius su virtuve 4u.gif
Atsakyti
Oras papuolė geras, pačią pirmą dieną, kai ėjome į Morskie Oko, net labai karšta buvo. Pusdienį lijo, bet netrukdė. Žmonių tokiu metu labai daug. Mano vaikai buvo be galo nustebę, kad Zakopanėje vietiniai absoliučiai nekalba angliškai. Daugelis nekalba iš viso jokia kita kalba. Tas keista buvo ir man - nekalba angliškai visai jauni, mokyklinio studentiško amžiaus žmonės, klausimas kyla, ar jų mokykloje angliškai nemoko?
Iš keturių dienų, skirtų Zakopanei, dvi dienas ėjome į žygius, vieną-pavažiavome iki Tatranska Lomnica, pasikėlėme keltu. Vaikams labai patiko, man-vidutiniškai. Žygiai man įspūdingiau, užlipti savomis kojomis, ypač iš ryto, matyti visą gamtos grožį, nepalyginamai geriau. Viena diena buvo skirta Morskie Oko. Prisiskaičiau visokių atsiliepimų, kad gal neįdomu, bet man paliko tikrai gerą įspūdį. Paskutinę dieną kopėme į Giewont. Dėl vaikų, nes jie labai norėjo lipti su grandinėmis:) Labai patiko, tik pusė kelio eina mišku, taigi buvo nuobodoka:)Ir viena diena buvo skirta baseinams - o čia atvirkščiai-man labai patiko, o vaikams ne itin. Pasak jų "nebuvo ką veikti":)Nes čiuožyklų išties mažoka. Buvome miestelyje Bukowina Tatrzanska.
Kitais metais per atostogas mielai vėl važiuočiau, tik rinktumėmės jau sunkesnius maršrutus. Maniškiai visi paaugliai, lipa labai greitai ir bamba, kad manęs amžinai reikia laukti:)
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2015 07 29, 09:36)
Oras papuolė geras, pačią pirmą dieną, kai ėjome į Morskie Oko, net labai karšta buvo. Pusdienį lijo, bet netrukdė. Žmonių tokiu metu labai daug. Mano vaikai buvo be galo nustebę, kad Zakopanėje vietiniai absoliučiai nekalba angliškai. Daugelis nekalba iš viso jokia kita kalba. Tas keista buvo ir man - nekalba angliškai visai jauni, mokyklinio studentiško amžiaus žmonės, klausimas kyla, ar jų mokykloje angliškai nemoko?
Iš keturių dienų, skirtų Zakopanei, dvi dienas ėjome į žygius, vieną-pavažiavome iki Tatranska Lomnica, pasikėlėme keltu. Vaikams labai patiko, man-vidutiniškai. Žygiai man įspūdingiau, užlipti savomis kojomis, ypač iš ryto, matyti visą gamtos grožį, nepalyginamai geriau. Viena diena buvo skirta Morskie Oko. Prisiskaičiau visokių atsiliepimų, kad gal neįdomu, bet man paliko tikrai gerą įspūdį. Paskutinę dieną kopėme į Giewont. Dėl vaikų, nes jie labai norėjo lipti su grandinėmis:) Labai patiko, tik pusė kelio eina mišku, taigi buvo nuobodoka:)Ir viena diena buvo skirta baseinams - o čia atvirkščiai-man labai patiko, o vaikams ne itin. Pasak jų "nebuvo ką veikti":)Nes čiuožyklų išties mažoka. Buvome miestelyje Bukowina Tatrzanska.
Kitais metais per atostogas mielai vėl važiuočiau, tik rinktumėmės jau sunkesnius maršrutus. Maniškiai visi paaugliai, lipa labai greitai ir bamba, kad manęs amžinai reikia laukti:)

Visiškai pritariu dėl kalbos - gerokai nustebę buvome ir mes - pirmą dieną šeimininkams net negalėjome susimokėti už būstą - šeimininkė pirštais parodė nuo ko kuris raktas ir išbėgo biggrin.gif Kitą dieną susiradom šeimininkės dukrą, anglų tikrai turėtų mokėti. Bet.. kai nuėjom, tai sąstingį jos veide išgirdus anglų kalbą po kurio laiko pakeitė džiugesys - įjungė google translate ir parodė sėstis į kėdę biggrin.gif taip ir "susikalbėjom" doh.gif kavinėse situacija panaši, retas meniu yra anglų kalba, paaiškint, kas sudaro kokį patiekalą taip pat nelabai gali. Pati lenkiškai kažkiek suprantu, bet kalbėt nekalbu, bet atkreipėm dėmesį, kad daug kur kai užklausi angliškai, matosi, kad jie supranta, bet atsakymą vis tiek išgirsti lenkiškai. Na bet iš principo ... matėm vos vieną kitą automobilį NE lenkiškais numeriais.
Aš taip pat jau kuriu planus kitiems metams - kopsim kur aukščiau wub.gif
Atsakyti