Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Gal galite pasidalinti patirtimi, kiek yra protinga kaina keturių asmenų šeimai su virtuve? Ar reikėtų užsisakinėti rugpjūčio mėnesio pradžiai, ar rasime vietoj?
Ir dar: kiek laiko reikėtų skirti su vaikais neskubant pasivaikščioti kalnų takeliais? Ar būtų ką veikti 10 dienų?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 07 07, 22:08)
Gal galite pasidalinti patirtimi,  kiek yra protinga kaina keturių asmenų šeimai su virtuve? Ar reikėtų užsisakinėti rugpjūčio mėnesio pradžiai, ar rasime vietoj?
Ir dar:  kiek laiko reikėtų skirti su vaikais neskubant pasivaikščioti kalnų takeliais? Ar būtų ką veikti 10 dienų?

Viskas taip subjektyvu iš tiesų.
Dėl kainos, tai sakyčiau, kiek jums tinkama mokėt Lietuvoj, maždaug tiek ir ten bus.
O dėl laiko, priklauso nuo oro ir jūsų norų. Jei 10 dienų lytų, tai gal ir atsibostų, bet jei oras geras, aš tikrai turėčiau ką veikti.
Atsakyti
Ar bačiokus, tokius ne super duper, bet tinkamus pasivaikščiojimams kalnuose perkate Lenkijoje (jei taip, kur?) ar LT?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 07 09, 17:22)
Ar bačiokus, tokius  ne super duper, bet tinkamus pasivaikščiojimams kalnuose perkate Lenkijoje (jei taip, kur?) ar LT?

Pacioj Zakopanei pilna sporto parduotuviu (juk ten ziemos sporto ir kalnu kurortas) nuo lenkisku iki the north face ir kainos labai geros (bet mes buvom ziemos pab. tai visus buvo nuolaidos), tikrai rasit vietoje jei ko prireiks.
Atsakyti
o vaikams (apie 10 m.) kokia avalynė tinkama truputį pasivaikščioti po kalnus?
ar užtenka kedų ar vis tik reiktų specialių (na, ne tų pačių super-duper)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siluetas: 19 liepos 2015 - 11:05
Gal galite pasidalinti patirtimi,  kiek yra protinga kaina keturių asmenų šeimai su virtuve? Ar reikėtų užsisakinėti rugpjūčio mėnesio pradžiai, ar rasime vietoj?
Ir dar:  kiek laiko reikėtų skirti su vaikais neskubant pasivaikščioti kalnų takeliais? Ar būtų ką veikti 10 dienų?

Manyčiau, kad sportiškiems ir drąsiems žmonėms taip, bet su vaikais tai kažin ar jiems nepabos, priklauso nuo vaikų ir ką jie mėgsta.
Papildyta:
QUOTE(siluetas @ 2015 07 19, 12:04)
o vaikams (apie 10 m.) kokia avalynė tinkama truputį pasivaikščioti po kalnus?
ar užtenka kedų ar vis tik reiktų specialių (na, ne tų pačių super-duper)?

Jei truputį, tai užtenka geresnių kedukų. Aš su kedais nueinu ir ne truputį, o ekstremaliai, nes man kedai tinka ir patinka. Bet aš turiu įgūdžių.
O šiaip tai pagąsdinsiu biggrin.gif Stebiu statistiką, tai pernai metai buvo diedukų kritimo kalnuose bumas ir 35-mečių vyrų. Šiais metais vyrauja 10-ečių vaikų bumas.
Bet geriau tai žinot ir labai saugotis, ar ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
Tik k grįžome iš Zakopanės wub.gif kgreitu metu susidėliosiu nuotraukas ir parengsiu reportažą wub.gif

Jeigu dar kas nors dvejoja, ar ten verta keliauti, pasakysiu, kad TIKRAI verta thumbup.gif
Atsakyti

Priklauso nuo pomėgių. Tarkim jei į kalnus lipsit ar leisitės patys- tai viena diena vienam kalnui. Jei funikulierium- per pusdienį kalnas aplankytas. Yra kalnai, lygumos, olos, ežerai, vandens parkas jei lis. 10 man gal per daug, bet savaitė pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 07 19, 14:39)
Manyčiau, kad sportiškiems ir drąsiems žmonėms taip, bet su vaikais tai kažin ar jiems nepabos, priklauso nuo vaikų ir ką jie mėgsta.
Papildyta:

Jei truputį, tai užtenka geresnių kedukų. Aš su kedais nueinu ir ne truputį, o ekstremaliai, nes man kedai tinka ir patinka. Bet aš turiu įgūdžių.
O šiaip tai pagąsdinsiu biggrin.gif Stebiu statistiką, tai pernai metai buvo diedukų kritimo kalnuose bumas ir 35-mečių vyrų. Šiais metais vyrauja 10-ečių vaikų bumas.
Bet geriau tai žinot ir labai saugotis, ar ne? mirksiukas.gif

O kur ten krenta jie? Gal į viršūnes kopia. O lengvos pasivaikščiojimo trasos gal nepavojingos?
Papildyta:
QUOTE(Iveina @ 2015 07 19, 18:40)
Tik k grįžome iš Zakopanės  wub.gif kgreitu metu susidėliosiu nuotraukas ir parengsiu reportažą  wub.gif

Jeigu dar kas nors dvejoja, ar ten verta keliauti, pasakysiu, kad TIKRAI verta  thumbup.gif

Iš karto noriu paklausti, ar bukinotės iš anksto nakvynę, ar vietoj ieškojot?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 07 21, 22:18)
O kur ten krenta jie? Gal į viršūnes kopia. O lengvos pasivaikščiojimo trasos gal nepavojingos?
Papildyta:

Įvairiai. Vieni kalnuose (nebūtinai viršūnėse), kiti prie krioklių, prie ežeriukų kojas laužosi, o kartais ir ne tik kojas, blogiau. Ten visur vienodai pavojinga galima sakyti, kadangi visur akmenuota ir slystelėti, persisukti, atsilošti netyčia įmanoma visur. Į kalnus imčiausi tik labai atsakingus, atsargius vaikus, tokius "moksliukų" tipo mirksiukas.gif arba tada jie visą laiką turi eiti pora žingsnių priekyje suaugusio, kad suaugęs sulaikytų, jeigu ką.
Taip tik atrodo, kad ai, kas čia tokio, visi lipa, įlipa, bet ir kasdien kam nors kažkas nutinka.
Aš kiekvieną vasarą seku statistikas, man tiesiog tai įdomu, tai ko tik nėra buvę doh.gif Pvz., vienas žmogus mirtinai nukrito net ne pačiuos kalnuos, o kalnų troboje nuo laiptų. Matyt labai jau pervargęs buvo. Šiandien kaip tik dar skaičiau tą statistiką nuo senųjų laikų, kur siekia 1900-uosius. Tai įdomiausias atvejis buvo, kad užkliuvo už........ katės ir nuvirto, mirtinai. Tiesa, ir ne vaikas, o suaugęs. Ką katė darė netoli viršūnės, lieka neaišku smile.gif
Žodžiu, būkite atsargūs, saugokite save, kalnai myli atsargius, pasiruošusius, su gera avalyne, atitinkamais rūbais, turinčius žibintuvėlius, žemėlapius, mokančius elgtis audros, meškos atveju ir pan. smile.gif
Atsakyti
Monteverte, nugasdinot truputį wink.gif
Su inkariukais nepatartina tikriausiai mažiesiems eiti?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 07 21, 22:18)
Papildyta:

Taip, susiradom is anksto per booking.com nes nusprendem, kaip po tokios ilgos keliones neturesim noro dar vazinet ir ieskotis.
Atsakyti