aciu , manau mes iki to ezero nenueisim, jis gi dar gal uzsales bus, na matysim vietoj, dar beveik menuo. Vis delto pirma diena nakvosim krokuvoj tai atsikelsim nesubedami kol atvaziuosim bus kokios 12 val. o paskui dvi naktis nakvosim Zakopaneje tai tikiuosi kad turesim du grazius rytus kalnuose.
Ne i tema bet vasara buvom prie ezeru tai is viso to dziaugsmo man smagiausia budavo ryte atsikelt 7 atsisest i hamaka su kava ir klausytis pauksciuku kol visi aplink miega
Papildyta:
o terminiai sitie? http://www.termabukowina.pl/
Papildyta:
beje mes pries du metus buvom kitoj Lenkijos pusej, vaziavom su savo auto i Gdanska, Sopota, Malborka, tai kas nebuvot tai verta irgi , o siam kartui truputi Krokuvos ir kalnai
Man kelionėj gaila ,, pamažu , neskubėdami ,,. Aš verčiu visus iš kojų anksti
Tokiu būdu laimim ir laiko ir vaizdų.
Tokiu būdu laimim ir laiko ir vaizdų.
Pastrigo.
Nagi ar dar kas nos be manes, traukia i Zakopane balandzio pradzioje? Mes bandysim antra balandzio savaite .
Kadagi didele tikimybe gaut ne koki ora, ir po kalnus lipineti gali nepavykti, na nebent pasikelti keltuvais, ka galima tame kraste nuveikti esant blogam orui t.y lietui, galit rekomenduoti terminiu baseinus kokiose lanketes ir patiko, keliausim su 7meciu.
Kaip su Dobšino ledo urvu Slovakijoje, ten gal po ji pavyktu palandziot?
Kadagi didele tikimybe gaut ne koki ora, ir po kalnus lipineti gali nepavykti, na nebent pasikelti keltuvais, ka galima tame kraste nuveikti esant blogam orui t.y lietui, galit rekomenduoti terminiu baseinus kokiose lanketes ir patiko, keliausim su 7meciu.
Kaip su Dobšino ledo urvu Slovakijoje, ten gal po ji pavyktu palandziot?
Sugalvojom ir mes traukti į Lenkiją. Maršrutą planuoju tokį: Varšuva-Krokuva-Zakopanė. Bet va - Lenkijoje esu buvusi tik pravažiuodama, su tenykščiais žmonėm nebendravau, tad kyla klausimas - kaip ten susikalbėti? Gal galit pasidalyti patirtimi - kokia kalba reikalinga, ar įmanoma be didelių problemų keliauti normaliai nei vienos nemokant ?
QUOTE(Jursva @ 2015 04 08, 10:12)
Sugalvojom ir mes traukti į Lenkiją. Maršrutą planuoju tokį: Varšuva-Krokuva-Zakopanė. Bet va - Lenkijoje esu buvusi tik pravažiuodama, su tenykščiais žmonėm nebendravau, tad kyla klausimas - kaip ten susikalbėti? Gal galit pasidalyti patirtimi - kokia kalba reikalinga, ar įmanoma be didelių problemų keliauti normaliai nei vienos nemokant ?
Užjaučiu, tikrai bus ne kas Vyresnė karta be lenkų iš viso jokios kitos nemoka.
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 08, 10:24)
Užjaučiu, tikrai bus ne kas Vyresnė karta be lenkų iš viso jokios kitos nemoka.
Bet jaunesni kalba anglų. Be to rusų supranta. Bus viskas gerai. Nebijokit.
Gaila, lenkų kalbos tik vieną kitą žodį moku, suprantu nedaug. Rusiškai kalbu puikiai, tik vis manau, kad ta kalba jau niekur nebereikalinga. Angliškai susikalbu. Mano viltis - kad tenykščiai žmonės geranoriški ir bent jau bando susikalbėti su nemokančiaisiais jų kalbos. Gal ta viltis reali? Kažkaip netikiu, kad visi lietuviai, keliaujantys po Lenkiją, moka lenkiškai.
Papildyta:
Beje, Skambanti tyla, dėkinga Jums už pasakojimą apie kelionę, radau naudingos informacijos, dabar tyrinėju vietas, kurias Jūs nakvynei rinkotės... Aš taip pat labai bijau aukščio, tai šiuo tuo esame panašios, gal pasirodys, kad ir vietos tos pačios atrodo tinkamos lankyti
Papildyta:
Beje, Skambanti tyla, dėkinga Jums už pasakojimą apie kelionę, radau naudingos informacijos, dabar tyrinėju vietas, kurias Jūs nakvynei rinkotės... Aš taip pat labai bijau aukščio, tai šiuo tuo esame panašios, gal pasirodys, kad ir vietos tos pačios atrodo tinkamos lankyti
Tikrai geranoriški ir tikrai susikalbėsit . Tai gi jų biznis. Lenkai iš bekenko daro biznį
Ten kur buvome mes reikdavo su mikriuku pavažiuoti iki pagrindinės gatvės . Bet mums nebuvo dėl to bėdos. Galima paieškot ir arčiau. Bet mikriuko kaina nuo sustojimų sk nesiskiria.
Ten kur buvome mes reikdavo su mikriuku pavažiuoti iki pagrindinės gatvės . Bet mums nebuvo dėl to bėdos. Galima paieškot ir arčiau. Bet mikriuko kaina nuo sustojimų sk nesiskiria.
QUOTE(Jursva @ 2015 04 08, 10:52)
Gaila, lenkų kalbos tik vieną kitą žodį moku, suprantu nedaug. Rusiškai kalbu puikiai, tik vis manau, kad ta kalba jau niekur nebereikalinga. Angliškai susikalbu. Mano viltis - kad tenykščiai žmonės geranoriški ir bent jau bando susikalbėti su nemokančiaisiais jų kalbos. Gal ta viltis reali? Kažkaip netikiu, kad visi lietuviai, keliaujantys po Lenkiją, moka lenkiškai.
Papildyta:
Papildyta:
Tai žiūrint apie ką ir kur jūs kalbėsite. Jei jūs iš kažkur gausite visą jums reikiamą informaciją, maršrutus, turėsite puikias navigacijas, žemėlapius, nepažeisite jokių įstatymų, neatsitiks nieko blogo, niekur nepaklysite ir pan., tai ir nereikalinga jums ta kalba. Bet nutikus bėdai, gali nelabai gerai baigtis, bet čia juk visur taip pat, bet kokioje šalyje, kurios kalbos nemoki
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 08, 15:33)
Tai žiūrint apie ką ir kur jūs kalbėsite. Jei jūs iš kažkur gausite visą jums reikiamą informaciją, maršrutus, turėsite puikias navigacijas, žemėlapius, nepažeisite jokių įstatymų, neatsitiks nieko blogo, niekur nepaklysite ir pan., tai ir nereikalinga jums ta kalba. Bet nutikus bėdai, gali nelabai gerai baigtis, bet čia juk visur taip pat, bet kokioje šalyje, kurios kalbos nemoki
Na, zmones puse pasaulio savarankiskai apkeliauja, masinas nuomojasi nemokedami kalbu, tai del kaimynu stresuoti tikrai neverta. Mes nakti atvaziave susikalbejom Vengrijoje su apartamentus nuomavusia bobute, kuri kalbejo TIK vengriskai ir daugiau ne bum bum jokia kita kalba- ne tik numeri issinuomavone, bet ir sutareme, kelinta val isvykstame, ir aiskinomes, kas kieme musu masina uzstate
Ramiai tik, viskas bus gerai.
QUOTE(Melajja @ 2015 03 18, 17:26)
Nagi ar dar kas nos be manes, traukia i Zakopane balandzio pradzioje? Mes bandysim antra balandzio savaite .
Jei važiuosit, grįžę papasakokit kaip sekėsi? Įdomu viskas-orai, nakvynė, lankytinos vietos, kur patiko, kas nepatiiko ir t.t. Planuojam ir mes trumpas pavasario atostogas.