Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Męs parvykome šią naktį. Žmonių labai daug buvo , nes Lenkijoje 4 d. išeiginės. Mačiau tik vieną vyrą sėdintį ir siūlantį nakvynę. Gyvenome čia http://www.booking.c... vieta.
Į Kasprowy Wierch bilietus pirkome internetu. thumbup.gif Labai patogu su vaikais. Jokių eilių , patogu ir greita. Į Marko Oko keliavome su nuotykiais. Žmonių buvo tiek daug, kad policija draudė eismą. Sako atvažiuokite ryt. Koks ryt jei reik šiandien smile.gif Pasistatėme mašiną šeip taip į kojas. Gerai, kad važiavo mikriukas. Už 5 zl. žmogui pavežę iki parkingo aikštelės (koki 5 km. iki jos tikrai dar buvo likę). Prie arkliukų eilė (apie valandą prastovėjom). Žmogui 40 zl. į vieną pusę. Vaizdas wub.gif wub.gif wub.gif Tikrai verta aplankyti šią vietą.
Šeštadienio vėlyvą rytą išvažiavome į Veličkas. Mašinų baisu ...100 km. kelionė užtruko 4 valandas smile.gif Veličkose pirkom bilietus su rusu k. gidu. Suaugusiam 70 zl. vaikui 60 zl. Krokuvoje šeštadinio vakarą neradome veikiančios pinigų keityklos, o sekmadienį kurias radome Litų nekeitė smile.gif Dėl laiko stokos Krokuvoje neturėjome rezervavę nakvynės. Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas kai kažkur važiavome nerezervavę nakvynės. Vietų radome tik ketvirtame viešbutyje (ir tai tik dvivietis kambarys doh.gif , susistūmėme lovas ir 4 tilpom). Sekmadienio rytą nusprendėm, kad per valandą Krokuvos neapžiūrėsim išvažiavome į Čestachovą, Jasna Gora vienuolynas. Neišpasakyto grožio vieta. Mums labai aptiko.
Nuvažiavom 1900 km. Už kelius mokėjome 2 kartus (į vieną pusę ) po 9 zl.
Viskas labai gerai tik gaila , kad kelionei galėjome skirti tik 5 d. 4u.gif
Atsakyti
O kuris tas kelias mokamas?
Aš tai ir nesupratau iki galo, nes į priekį važiuojant mus kažkas "paprotino", kad neverta mokėt, nieko iš jo gero, tai GPS buvom užstatę, kad vengt mokamų kelių, o važiuojant atgal (važiavom iš Krokuvos), buvo matyt žymiai toliau, kad vėlgi nei mūsų GPS'as nei google maps nebesiūlė važiuot mokamais keliais.
Beje mes buvom tik Zakopanėj (grįžom pro Krokuvą) ir nuvažiavom irgi tiek pat km.
Tiesa mes gyvenom Zakopanės pakarašty, tai iki trasų dažniausiai pavažiuodavom su mašina.
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 08 19, 14:05)
Męs parvykome šią naktį. Žmonių labai daug buvo , nes Lenkijoje 4 d. išeiginės. 

Smagu, kad likote patenkinti. 4u.gif 4u.gif
Aš džiaugiuosi, kad vis tik nesirinkome Žolinių savaitgalio. Nors tokių minčių oi kaip buvo. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Męs taip pat su navigacija. Mokamas kelias Katovica-Krokuva (2 kartus mokėjom į vieną pusę ir ant abiejų kvitų tą patį rašo). Į Zakopanę važiavome per Biaelistoką (turėjome ten reikalų), o parvažiavome per Lodzę. Per Bialistoką kelias geresnis, bet 50 km. toliau. 4u.gif
Atsakyti
Na labai tikiuosi kad tik tą ilgąjį savaitgalį ten toks žmonių antplūdis buvo....
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2013 08 19, 15:04)
Smagu, kad likote patenkinti.  4u.gif  4u.gif
Aš džiaugiuosi, kad vis tik nesirinkome Žolinių savaitgalio. Nors tokių minčių oi kaip buvo.  drinks_cheers.gif

Naktį grįžome iš Zakopanės, taip pat buvome per ilgąjį savaitgalį, bet man kažkokių keblumų jis nesudarė, tik reikia visur laiku būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tete2006 @ 2013 08 20, 08:34)
Naktį grįžome iš Zakopanės, taip pat buvome per ilgąjį savaitgalį, bet man kažkokių keblumų jis nesudarė, tik reikia visur laiku būti mirksiukas.gif

Ta prasme 4-5 ryto keltis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerai bus @ 2013 08 20, 20:45)

kai mes su MB buvot, tai kelemes 4-5 val, kad trasoj but jau 6.30 biggrin.gif
tai po savaites juokemes, kad tokios cia ir "atostogos", jei reikia keltis anksciau nei i darba.
Atsakyti
O kodėl jūsų taip anksti keldavotės?
Mus tai vaikai pažadindavo kokią 8 (pagal lenkus 7), kol aš atostogų ritmu padarydavau pusryčius ir išeidavom iš namų jau beveik ir kokios 10 būdavo vietos laiku. Iki kokios 18 val keliaudavom, paskui pietaut/vakarieniaut ir namo.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 08 20, 21:48)
O kodėl jūsų taip anksti keldavotės?
Mus tai vaikai pažadindavo kokią 8 (pagal lenkus 7), kol aš atostogų ritmu padarydavau pusryčius ir išeidavom iš namų jau beveik ir kokios 10 būdavo vietos laiku. Iki kokios 18 val keliaudavom, paskui pietaut/vakarieniaut ir namo.

mes tai norejom kuo daugiau apeiti ir trasos buvo pasirinktos ilgos ir sunkesnes, ne siaip iki Morskie Oko ir atgal. Jau trasoj budavom 6.30-7.00 ir grizdavom kokia 7-8 vakare, beveik jau temstant.
Atsakyti
Kaip suprantu Zakopanėj turbūt nemokamai auto nepasistatysi? Čia jei šalia kokiam miestely gyvensi, tai atvažiavus visada reiks krapštyt kapeikas?
Papildyta:
QUOTE(Eve-line @ 2013 08 20, 20:52)
mes tai norejom kuo daugiau apeiti ir trasos buvo pasirinktos ilgos ir sunkesnes, ne siaip iki Morskie Oko ir atgal. Jau trasoj budavom 6.30-7.00 ir grizdavom kokia 7-8 vakare, beveik jau temstant.

Jaučiu mūsų panašiai laukia, jei tik kojytės ir oras leis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerai bus @ 2013 08 20, 20:45)

Kai mes pernai buvom, tai trasos atidaromos nuo 9 valandu ryto musu laiku. Tai pirmieji ir stovedavom. biggrin.gif

QUOTE(Gerai bus @ 2013 08 21, 00:12)
Kaip suprantu Zakopanėj turbūt nemokamai auto nepasistatysi? Čia jei šalia kokiam miestely gyvensi, tai atvažiavus visada reiks krapštyt kapeikas?
Papildyta:

Jaučiu mūsų panašiai laukia, jei tik kojytės ir oras leis smile.gif

Zakopanej, isskyrus Morke Oko, automobili visur statem nemokamai 4u.gif
Atsakyti