Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

O mano šeimynai Morskoe oko buvo nuostabus. Ir nesigailim ten praleidę 8 val. Ir nuėjom. ir parėjom pėsčiomis. Pamažu, neskubėdami, pasigrožėdami gamta, pasifotografuodami, pailsėdami. Tas ežeriukas -tai ašara Dievo aky. O dar vienas- juodasis tvenkinys jis vadinasi lietuviškai, kopimo iki jo apie pusvalndį nuo Morskoe oko irgi vertas to ilgo žygio. Į kalną gal truputėlį sunkiau, o į pakalnę tikrai -vienas malonumas. Ne be reikalo ten pūsta minios žmonių: ir su kūdikiais vežimėliuose, ir žmonės su negalia, VAizdai ten- verti to žygio. Rekomenduoju- nesigailėsite, ten turbūt gražiausia vieta Tatruose.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 04 17, 17:17)
Su 3 metu dukryte i Morsko oko? Statau paminkla jums gyvai esant biggrin.gif I Morsko Oko tera tik vienas kelias-pesciomis...9km i ikalne. Cia ir suaugusiam jau isbandymas, jei nesi sportininkas ar alpinistas, o ne toks veplinetojas turistas :

Drįsčiau paprieštarauti- aš 9 km. pirmyn iki Morskie Oko ir tuos pačius 9 km atgal pėsčiomis įveikiau besilaukdama dukrytės( 4mėn.) rolleyes.gif , man nepasirodė labai sudėtinga, be to sugebėjau dar užlipti ir į Charny Staw Pod Rysy , o grįžus dar užteko jėgų ir pavakaroti Zakopanėje. smile.gif
tačiau sutinku, kad keliauti su 3 metukų dukryte reikia nemažai valios, nors mačiau ir tokių...tik labai gaila tų vyrų su "skėtukais' pažastyse ir vaikučiais ant pečių... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 balandžio 2012 - 19:55
QUOTE(Mix @ 2012 04 17, 19:52)
O mano šeimynai Morskoe oko buvo nuostabus...ten turbūt gražiausia vieta Tatruose.

Tikra teisybė.
Esam apvaikščioje A.Tatruose tas populiariausias masinio turizmo vietas tiek Slovakijos tiek Lenku pusėje, tai išvada be jokiu abejoniu yra viena- Lenku puseje kalnai ir vaizdai nuo ju kur kas gražesni, o Morskie Oko aplamai yra super gražu. Vanduo ten iš tikro žiūrint atrodo žalsvas, bet taip atrodo visi ežerai apsupti kalnu jei jie apauge augmenija.
Atsakyti
o kokiu keliu jus vaziuojat i Zakopane? Dabar galvoju iskart geriau aplankyt Kalnus ir veliau Velicka, Krokuva ir t.t., ar atvirksciai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozenyte @ 2012 04 18, 08:16)
o kokiu keliu jus vaziuojat i Zakopane? Dabar galvoju iskart geriau aplankyt Kalnus ir veliau Velicka, Krokuva ir t.t.,  ar atvirksciai? g.gif

Mes tai tradiciniu mirksiukas.gif -per Varšuvą, Krokuvą.
Mes taip pat darėme-pirma Zakopanė, grįžtant iš karto pakeliui prie pat Krokuvos esančios Veličkos ir tada Krokuva.Tačiau jei turite daugiau laiko, tai darykite dar vieną nakvynę prie Krokuvos ir jai skirkite visą dieną...aš iki šiol dar noriu sugrįžti į Krokuvą, per mažai laiko mes jai turėjome thumbup.gif
Atsakyti
ačiū visoms, padedančioms susigaudyti 4u.gif
Klausimas dėl dinozaurų parko:
jų forume nemažai, bet visų neaplankysi, kokius du prie zakopanės rekomenduotumėt, bet kad būtų kuo skirtingesni? maniškis tai tikras jų žinovas, planuoja studijuoti archeologiją (jam tik ar jau 6 metai tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2012 04 18, 08:32)
Mes tai tradiciniu mirksiukas.gif -per Varšuvą, Krokuvą.
Mes taip pat darėme-pirma Zakopanė, grįžtant iš karto pakeliui prie pat Krokuvos esančios Veličkos ir tada Krokuva.Tačiau jei turite daugiau laiko, tai darykite dar vieną nakvynę prie Krokuvos ir jai skirkite visą dieną...aš iki šiol dar noriu sugrįžti į Krokuvą, per mažai laiko mes jai turėjome thumbup.gif

atostogoms planuojam mazdaug apie savaite, Zakopanei 2 dienu uzteks ar ilgiau pabuti kokias 3 dienas, ar yra ten pakankamai pramogu isskyrus laipiojimas per kalnus? Ten nors silta apacioj 4u.gif blush2.gif nebus kad prie juros virs 25, o Zakpanei vos 18 biggrin.gif Net nezinau ka kaip suplanuoti norisi kuo geriau kad butu, kas jaustusi atostogos.
Papildyta:
Del dinozaru, kazkaip ziurejau ju tinklapi, bet manes visiskai netraukia, atrodo neidomu, nebent vaikus nuvesti, tai sutinku, bet dukrytei tik 3 metukai dar issigas
Atsakyti
QUOTE(Bozenyte @ 2012 04 18, 10:05)
atostogoms planuojam mazdaug apie savaite, Zakopanei 2 dienu uzteks ar ilgiau pabuti kokias 3 dienas, ar yra ten pakankamai pramogu isskyrus laipiojimas per kalnus? Ten nors silta apacioj 4u.gif  blush2.gif nebus kad prie juros virs 25, o Zakpanei vos 18 biggrin.gif Net nezinau ka kaip suplanuoti norisi kuo geriau kad butu, kas jaustusi atostogos.

kaip pirmam kartui-dviejų mano nuomone mažoka...bent jau tris, tikrai rasite ką veikti. 4u.gif
P.S. jei turite laiko, galite pasiskaityti mano fotoreportažą apie dvejas trijų dienų atostogas Zakopanėje, gal bus lengviau apsispręsti, čia nuoroda:

http://www.supermama...howtopic=767152
Atsakyti
domiuosi del nakvynes, geriau butu arciau centro kuo pigiau, gal turite ka pasiulyti?
pati e. pastu keliom vietom nusiunciau uzklausas kiek kainuotu birzelio menesiui nakvyne, trukme maziausiai 3 paros. Gal kas pigiau pasiulys nei tinklapyje nurodytos kainos. Jei kam bus idomu pasidalinsiu gauta informacija
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 04 17, 17:17)
Su 3 metu dukryte i Morsko oko? Statau paminkla jums gyvai esant biggrin.gif I Morsko Oko tera tik vienas kelias-pesciomis...9km i ikalne.

bigsmile.gif tai man tada 2 paminklus bigsmile.gif , nes mes iki Morske oko nustempėm abu vaikus - vienam buvo 4,5, kitam - 1,5. Ir tada dar lijo kaip iš kibiro biggrin.gif . Bet tada bėdos nebuvo - sėdom į bričkutę ir visą tą iiilgą asfaltinį kelią mus nuvežė arkliukas tongue.gif . O kiek ten liko vaikai savo kojytėm tikrai pajėgė nueit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bakatita @ 2012 04 18, 10:47)
ačiū visoms, padedančioms susigaudyti 4u.gif
Klausimas dėl dinozaurų parko:
jų forume nemažai, bet visų neaplankysi, kokius du prie zakopanės rekomenduotumėt, bet kad būtų kuo skirtingesni? maniškis tai tikras jų žinovas, planuoja studijuoti archeologiją (jam tik ar jau 6 metai tongue.gif )

tikrai labai smagu kad buvusios keliautojos taip mielai dalinasi informacija, aciu ji labai pravercia
o kas del dinozauru tai mano vaikinas irgi labai zinovas (jam 8metai)labai domisi ir musu kelioneje butinai turesime itraukti dinozauru parka. mes galvojame aplankyti dinozatorland.pl sita. ten atrodo dinozaurai juda, skleidzia garsus ir dar labai rupi fosiliju muziejus, atrodo jis ten yra kazkoks.
mes vaziuojam kita savaite tai papasakosiu smile.gif

dar norejau paklausti gal kas buvo apsistoje Krokuvoje Trzy Kafki Plus Hostel, kaip ten su parkavimu masinos, ar yra prie viesbucio ar kazkur kitur reikia laikyti mokamoj aikstelej
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2012 04 18, 12:31)
bigsmile.gif tai man tada 2 paminklus bigsmile.gif , nes mes iki Morske oko nustempėm abu vaikus - vienam buvo 4,5, kitam - 1,5. Ir tada dar lijo kaip iš kibiro biggrin.gif . Bet tada bėdos nebuvo - sėdom į bričkutę ir visą tą iiilgą asfaltinį kelią mus nuvežė arkliukas tongue.gif . O kiek ten liko vaikai savo kojytėm tikrai pajėgė nueit biggrin.gif

Tokiu atveju paminklai nepriklauso biggrin.gif Ejot ne savo, o arkliuku kojom tongue.gif
Kai mes jau sutinusiom kojom nusileidinejom su arkliukais, tai matem vidurkelyje tevelius su mazais vaikais doh.gif Vieni ju nesesi ant ranku, kiti ant kaklo, treti stume vezimeli, ketvirti klausesi mazyliu verkimu... Nu k ciortu toki poilsiavimo buda.
Ir dar viena topa maciau: viena fifa kulniavo i ikalne su 10 cm spilkom ir trumpu sijonu bigsmile.gif Del sijono-dzin, bet spilkos atrode ispudingai, ypac prisiminus, kai mums kojas skaudejo su paprastais ir patogiais kedais...
Atsakyti