Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 22:23)
tačiau tikrai kokybiškus daigus užsiauginti namų sąlygomis labai nelengva, tokiu atveju kaina iki 10 Lt tampa gana prieinama. Juolab, kad tokio stambiažiedžio augalo nereikia labai daug - vienas kitas daigelis dėl akcento ir gana smile.gif

thumbup.gif , be to birželio pradžioje jie jau pinga.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 08, 22:00)
Kaune pačias pirmąsias mačiau pardavinėjo po 10 lt už krūmelį ax.gif Vasarą atpigo iki 3-5 lt.

tai vasara ir iseina man jas pirkti, kai nusipjauna gausus narcizu laiskai ir pan situacijos.

QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 22:23)
beje, rokoko, pas mane labai gražiai geltoni tie šilokai spygliuotuokai, kur davei pirmąjį kartą kai prisipirkus buvai

maniskis ''motininis'' hihihi.gif irgi kaip graziai isbujot dar spejo - atsilygino mat, nes ne tik tau palauziau biggrin.gif

va t.p. vakarykstes foto:

kai citrin.ciobreliai nusidaze geltonai po salnu, tai kartu su prieky centre to siloko kupsteliu ir puskiparisiu geltona ''triada'' sudaro [dar puikiojo siloko lapija nusispalvins geltonai tuoj netrukus..]
user posted image

Va jis is arciau, toks jau skaidrejantis po salnu, ir sarma tirpstanti wub.gif
user posted image

Jolaxus, tu gi viska moki... gal ir pavadinima ''iskastum''?.. blush2.gif

Tiesa, tas analogiskas pilkasis silokiukas spygliuotas - tai kazkas pusei krumiuko nutiko - kaput verysad.gif - o gal normalu ...del salcio unsure.gif g.gif
Papildyta:

4u.gif Padekite atpazinti, kas cia:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 lapkričio 2008 - 23:28
kaip jau kazkada minejau, pati nepretenzingiausia ir pigiausia gele - chlorofitas tongue.gif . Pas mane auga siaurinej pusej ir nesiskundzia, pavasari pasodinu po maza "vaikiuka", o rudeni ir vel nauju yra (tik cia jau gerokai apgeneti) :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 lapkričio 2008 - 23:50
kadangi jau turiu tu ''vaikiuku'' garbanota forma thumbup.gif , tai pagal tavaji recepta nekantrauju isbandyti chlorofitus irgi siauriniame kampe - bus ten vazonu ''baltasis kampelis'' turbut is chlorofitu, bakopu ir baltu begoniju.
ten dar melsve pasodinta.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 09, 00:16)
kadangi jau turiu tu ''vaikiuku'' garbanota forma  thumbup.gif , tai pagal tavaji recepta nekantrauju isbandyti chlorofitus irgi siauriniame kampe - bus ten vazonu ''baltasis kampelis'' turbut is chlorofitu, bakopu ir baltu begoniju.
ten dar melsve pasodinta.

aha, o kas liecia baltas geles - kai padariau atradima (visiems seniai zinoma blush2.gif ), kad balta spalva svyti tamsoj, tai ypac susizavejau baltos sp. japoninem plukem (pavesio augalas), kurios dar net dabar zydi, o dabar, kaip zinia, sutemsta anksti, o baltos plukes tik "sviecia, sviecia" biggrin.gif ...
cia per tvora fotkinau, negalejau arciau prieit... tarp tuju i tarpus susodintos plukes su melsvem, o prieky dar velyviai ziedus skleidzia (ir zieves mulcias tongue.gif ):

user posted image

gal zinot kokios cia tujos (ar gali buti, kad "smaragd", labai jau i ploti pasinesusios) g.gif :

user posted image
Papildyta:
rokoko, tavo citrininis ciobrelis (cia ne tas margalapis ?) - labai geras spalvinis akcentas rudeni thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 09 lapkričio 2008 - 10:16
QUOTE(rokoko @ 2008 11 09, 00:33)
...Va jis is arciau, toks jau  skaidrejantis po salnu, ir sarma tirpstanti  wub.gif
user posted image

Jolaxus, tu gi viska moki... gal ir pavadinima ''iskastum''?.. blush2.gif ...
...
4u.gif  Padekite atpazinti, kas cia:

user posted image

tas šilokas galbūt Sedum Rupestre, o geltonoji forma Sedum Rupestre 'Angelina', pasidaryk po paveikslėlius, gal kai pas tave motininis tai įžiūrėsi ar tikrai tas rolleyes.gif

o tas "neatpažintas" man primena kažkokį prieskonį, gal netgi paprastą čiobrelį g.gif nebandei uostyti patrinus? ar neturi kokio specifinio kvapo?

QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 00:39)
kaip jau kazkada minejau, pati nepretenzingiausia ir pigiausia gele - chlorofitas  tongue.gif  .

iki šiol ji man tik kambarinė buvo, bet pernai vasarą "vaikiuką" nulūžusį įkišau lauke tai irgi gražiai sužaliavo. Matyt reikės kitai vasarai padaryt į kiemą iškylą jai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 00:39)
kaip jau kazkada minejau, pati nepretenzingiausia ir pigiausia gele - chlorofitas  tongue.gif  . Pas mane auga siaurinej pusej ir nesiskundzia, pavasari pasodinu po maza "vaikiuka", o rudeni ir vel nauju yra (tik cia jau gerokai apgeneti) :

user posted image

Labai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 08, 00:02)
<...> gal uzvesit ant kelio?  4u.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 01:12)
perduodu estafete<...>

I etapas

Pasidaromas sklypo brėžinys ( čia aš taip daryčiau) ir pasižymima, kur kas auga;
Turimas turtas suskirstomas į medelius, krūmus, daugiametes ( dvimetes) ir, jei yra, vienmetes.
Sandėliuko inventorizacija ( labai svarbu žinoti, kur kas padėta ir kad ant kiekvienos pakuotės būtų nenutrinamas-nenuplaunamas užrašas bigsmile.gif )

II etapas

Surenkama reikalinga info apie turimus augalus. ( nesiplėsiu, čia yra ką veikt PRIEŠ planuojant );
Ir vėl visas turtas suskirstomas į medžius, krūmus, daugiametes ( dvimetes), vienmetes. Yra noras - galima atskirt svogūnines, o jas dar labiau susmulkinti.

III etapas

Pagal susirinktą info sudaryti darbų kalendorių.

Nieko naujo neparašiau ax.gif
QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 11:22)
gal zinot kokios cia tujos (ar gali buti, kad "smaragd", labai jau i ploti pasinesusios) g.gif :

yra ir daugiau tujų tokiomis pasigarbanavusiomis šakutėmis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 21:33)
4u.gif  Padekite atpazinti, kas cia:

user posted image

žinok, kuo toliau, tuo man panašiau į čiobrelį blush2.gif (ot gera "levanda" išdygo iš pirktinių sėklų lotuliukas.gif )

Pažiūrėk čia

http://images.google...ttp...l=lt&sa=N
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 08:22)
aha, o kas liecia baltas geles - kai padariau atradima (visiems seniai zinoma  blush2.gif ), kad balta spalva svyti tamsoj, tai ypac susizavejau baltos sp. japoninem plukem (pavesio augalas), kurios dar net dabar zydi, o dabar, kaip zinia, sutemsta anksti, o baltos plukes tik "sviecia, sviecia"  biggrin.gif ...
cia per tvora fotkinau, negalejau arciau prieit... tarp tuju i tarpus susodintos plukes su melsvem, o prieky dar velyviai ziedus skleidzia (ir zieves mulcias  tongue.gif ):

o pas mane kai kurios baltos rožės vis dar šviečia... wub.gif

P.S. padėkit ir man atpažint 4u.gif
Kas per krūmas per vidurį - tas, kuris aukščiausias, į dešinę nuo rudbekijų...
Ten jis jau užmezgęs sėklas, kurios vėliau pajuoduoja.

user posted image

Turiu sėkliukų prisirinkus, tik galvoju, ar verta sėti, ar mėginti pavasarį krūmą dalinti. Jeigu sėti, turbūt jau dabar reikia sėti tiesiai į dirvą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 09 lapkričio 2008 - 13:49
Tas krūmas tai Amerikinė fitolaka (Phytolacca). Pavasarį pažiūrėk aplink senąjį krūmą gali būti iš sėklų pridygusių jaunų augaliukų. Aš kai praeitą rudenį nupjoviau šakas ir sumečiau į komposto krūvą, tai pavasarį ir ten pridygo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 09 lapkričio 2008 - 16:35
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 09, 13:26)
Kas per krūmas per vidurį - tas, kuris aukščiausias, į dešinę nuo rudbekijų...
Ten jis jau užmezgęs sėklas, kurios vėliau pajuoduoja.

Knifofija jau anksciau rase, kad jis nezmoniskai uzsiseja, bet man tai grazus augalas ax.gif .
Atsakyti
Ačiū, man irgi baisiai gražus wub.gif
Atsakyti