Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 08, 00:02)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  vos nuo kedes nenukritau... jau kaaaip grazu  bigsmile.gif Jauciu vel sena liga atisnaujins... pavasari planavau planavau deliojau deliojau o realiai padariau visai ka kita nei rozyna ir apsiraminau... bet jauciu vel reik imtis misijos "Rozynas"  ph34r.gif

Dar toks man klausimas iskilo...  blush2.gif kaip jus sisteminat visa renkama informacija apie augalus, ju prieziuros ypatumus, darbu kalendoriu ir kt ir pan.? As prisirasius prisispauzdinus 10000000 spargalkiu ir galvoju reik per ziema kazkaip ateit i tvarka kol dar pamenu nuo ko pradejau... bet nezinau nuo ko pradeti... gal uzvesit ant kelio?  4u.gif

rožes aš irgi jau visas sezonas "sodinu" lotuliukas.gif bet kuo toliau, tuo labiau jaučiu, kad ši liga įgauna chronišką pobūdį ir ko gero vieną dieną pavasarį išauš TA diena unsure.gif rudeniop jau nesiryžau dėl nepatyrimo su rožėm... kad nenumarint per žiemą... blush2.gif
aš tai iki šiol nelabai ir sisteminau, labiau domėjausi prieš sodindama, kas tai per daiktas ir kol išsirenku, tol jokių atmintinių nereikia, jau viskas išsiaiškinta ir įsidėmėta pasidaro... na o jei vistik kažkuo suabejoju, tai dėdė googlas visada po ranka ax.gif
rokoko kiek žinau užsivedusi visą papkutę, tai kai jos rankos pasieks tavo klausimą, tai ji tau greičiausiai visą traktatą pavarys, kaip su užrašais tvarkytis biggrin.gif
o štai šiemet rudeniop galų gale užsivedžiau "kiemo užrašus", nes iki šiol su svogūniniais vis chaosas būdavo, sukišu, pamirštu kur kas, paskui pavasarį arba iškedenu, arba ant viršaus kažką suplanuoju, o paaiškėja, kad ten "gyventojų" esama doh.gif dabar jau į tuos užrašus nugulė ir keli planai pavasariui - kažką iš kasiopėjos, kažką rokoko pažadėjau, tai užfiksavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 lapkričio 2008 - 23:14
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 00:13)
rokoko kiek žinau užsivedusi visą papkutę, tai kai jos rankos pasieks tavo klausimą, tai ji tau greičiausiai visą traktatą pavarys, kaip su užrašais tvarkytis biggrin.gif

rokoko, rask prasau diplomini darba apie uzrasu ir duomenu administravima/archyvavima mirksiukas.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 00:13)
o štai šiemet rudeniop galų gale užsivedžiau "kiemo užrašus", nes iki šiol su svogūniniais vis chaosas būdavo, sukišu, pamirštu kur kas,

o jo ir as taip praeita rudeni Knifofijos grazuole lelija marlen ikisau kaip nestuke.gif leido susilenkt, o pavasari bekapstydama taukstelejau... gerai kad salia ir prasiskleide daigas doh.gif isgyveno ir susydejo grazuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 07, 23:22)
rokoko, rask prasau diplomini darba apie uzrasu ir duomenu administravima/archyvavima  mirksiukas.gif

perduodu estafete: rimciausiai tai daro DeeDee Sraunius. 4u.gif

As pati kol kas darau taip: mane dominancia ar reikalinga info saugau kol kas temomis, pvz, bijunai, raganes, kompostas, rugstis- sarmas, pelenai, veja ir tt.
Bet jau dabar reikia viska ''stambinti'', pvz. daugiameciai, dirvozemis, dekor. krumai, spygliuociai, sodo chemija ir ligos...
O ten paieska pagal abecele bus.
''Bardakas'' dar pas mane, bardakas blush2.gif
Atsakyti
turiu klausimuką apie gazaniją ax.gif lyg kažkada buvo čia pas mus jos pavadinimas šmėžtelėjęs, gal kuri auginat? labai mane užkabino jos stambūs žiedai wub.gif
ar tikrai ji žydi beveik visą sezoną, kaip kai kur rašoma?
ar kompaktišką formą išlaikantis krūmas?
žodžiu, ar tikrai verta dėmesio vienmetė gėlė?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 09:52)
turiu klausimuką apie gazaniją ax.gif lyg kažkada buvo čia pas mus jos pavadinimas šmėžtelėjęs, gal kuri auginat? labai mane užkabino jos stambūs žiedai wub.gif

netgi labai verta demesio thumbup.gif , labai ilgai zydi (iki salnu), ryskus ziedai matosi is tolo, kaip spalvinis akcentas yra super. Buna pilkos ir zalios sp. lapeliais. Sodinti sauletoje vietoje, nes tik sauleje ziedai isiskleidzia, nepagaileti trasu, pas mane buvo net pati prisisejus, ir jau vasaros pabaigoj sudygus :

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 08, 11:31)
netgi labai verta demesio  thumbup.gif , labai ilgai zydi (iki salnu), ryskus ziedai matosi is tolo, kaip spalvinis akcentas yra super. Buna pilkos ir zalios sp. lapeliais. Sodinti sauletoje vietoje, nes tik sauleje ziedai isiskleidzia, nepagaileti trasu, pas mane buvo net pati prisisejus, ir jau vasaros pabaigoj sudygus :

user posted image

user posted image

vau, koks žavesys wub.gif tikrai reikia joms vietą planuoti kitiems metams rolleyes.gif
vida777, o ar pati sėjai ar pirkai daigelius?
galvoju, gal bandysiu atsispirti sėklų pirkimo manijai ir pirksiu daigelius, lyg mačiau pavasarį būna ir pas mus pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 10:37)
galvoju, gal bandysiu atsispirti sėklų pirkimo manijai ir pirksiu daigelius, lyg mačiau pavasarį būna ir pas mus pirkti rolleyes.gif

niekada neseju, nebent tokias, kur galima tiesiai i dirva, be jokiu pikiavimu. LT ju pilna kiekvienam turgely ir nebrangiai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 08, 09:52)

Jolaxus, as, kaip besilydanti del visu imanomu ramuniu lotuliukas.gif , aisku, auginu.
Ir butenty Vida777 su seniau skelbta savo foto mane supazindino ir uzangazavo thumbup.gif

turgelyje krumelis su keliais ziedais ir pumpurais - 3-5lt mirksiukas.gif
vasara buvo gelyno priekyje, o spali po pertvarku perkeliau jas i loveli - iki siol skleidzia ramunytes wub.gif
laikau loveli prie pat namo, tai ir salnos ju dar nenugalabijo.
svarbiausia, kaip ir Vida sake, kad sauleje butu - nes butent del kitu geliu pavesio pas mane jos letai keite ziedelius.
tokios pas mane [ten buvo ir geltona, ir violet, ir bordo, ir... zodziu silta ir salta wub.gif ]

user posted image
tiesa, lapukai is virsaus buvo tams zali, o apatine puse - pilka wub.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 lapkričio 2008 - 18:48
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 18:46)
turgelyje krumelis  su keliais ziedais ir pumpurais - 3-5lt mirksiukas.gif

bigsmile.gif as pas mama budama, po 1,5 lt.( ar dar net pigiau) pripirkau ir prisodinau sauletoj palangej ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 lapkričio 2008 - 19:09
jargus blink.gif plesia zmones Trakuose lotuliukas.gif

cia keli vakaryksciai vaizdeliai smile.gif [ju kazkaip pritruksta jau pas mus]

Pentiniai [na ka gi daugiau rodys Rokoko blush2.gif ]
user posted image

Piliaroze, laaaabai auksta, pirmamete prazydo
user posted image

raktazoles - tos gerietes ir is pos niego zydi, ne tik salnose
user posted image

Eksperimentas: cia po ziememis ziemoja krokai, zemen nekasiu
user posted image

o cia tulpes, dar ikasiu i zemele

O siaip, be geliu, spygliuociu sodelis su viszaliu kilimu labai dekoratyvus, puikusis ir kai kurie kiliminiai silokai dar liuks..
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 19:37)
jargus blink.gif plesia zmones Trakuose lotuliukas.gif

Kaune pačias pirmąsias mačiau pardavinėjo po 10 lt už krūmelį ax.gif Vasarą atpigo iki 3-5 lt.
Tų sidabrinių lapai būna panašūs į žilių. Žmonės net maišo jas. O gėlės tikrai nuopstabios ir labai ilgai žydi, nebijo rudeninių šalnų. Tikrai, Vidos777 nuotraukoje gerai matosi tie žili lapai.
Galima pirkti nebūtinai jau žydinčius krūmus. Turguje būna ir daigelių.
Labai stambiais žiedais žydinčių sėklos Lietuvoje brangios. Jei gerai pamenu, 50 sėklų apie 49 ar 50 litų g.gif Shetelinge jų sėklos daug pigesnės, bet žiedai truputį smulkesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 08 lapkričio 2008 - 22:09
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 19:46)
Jolaxus, as, kaip besilydanti del visu imanomu ramuniu lotuliukas.gif ,  aisku, auginu....

galutinai apsisprendžiau kitąmet gazanijų ieškoti thumbup.gif
o pas mane kol kas vien saulė, pavėsį sunku rasti, tai bus joms pats tas tikiuosi smile.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 20:37)

cia keli vakaryksciai vaizdeliai smile.gif [ju kazkaip pritruksta jau pas mus]..
...
O siaip, be geliu, spygliuociu sodelis su viszaliu kilimu labai dekoratyvus, puikusis ir kai kurie kiliminiai silokai dar liuks..

vaizdeliai tai nesakytum, kad vakarykščiai - kaip gerą vasarą thumbup.gif
o jau raktažolių apšarmojusių grožis wub.gif
beje, rokoko, pas mane labai gražiai geltoni tie šilokai spygliuotuokai, kur davei pirmąjį kartą kai prisipirkus buvai thumbup.gif
Papildyta:
tiesa, dar dėl gazanijų mintis šovė - šiemet per vėlines ant kapų viduryje pasodinau vieną gražų karališkų chrizantemų krūmą ir pažiūrėjau, kad labai gerai atrodo - santūru, gražu, neperkrauta. Ta proga pagalvojau, kad gerai būtų vasarai rasti kokią gražią vešlią gėlę, kad nereikėtų sodinti visos plantacijos. Ar tik nebūsiu atradusi štai šitos, kaip tik tinka - ilgai žydi, gražus krūmas, dideli žiedai. thumbup.gif O dar pasodinus su tomis vandens granulėmis tai ir laistymo reikalai išsispręstų thumbup.gif gera mintis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 08, 23:00)
Labai stambiais žiedais žydinčių sėklos Lietuvoje brangios. Jei gerai pamenu, 50 sėklų apie 49 ar 50 litų g.gif  Shetelinge jų sėklos daug pigesnės, bet žiedai truputį smulkesni.

tačiau tikrai kokybiškus daigus užsiauginti namų sąlygomis labai nelengva, tokiu atveju kaina iki 10 Lt tampa gana prieinama. Juolab, kad tokio stambiažiedžio augalo nereikia labai daug - vienas kitas daigelis dėl akcento ir gana smile.gif
Atsakyti