Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(vida777 @ 2008 11 05, 16:12)
sita zinau, bet pagalvojau, gal ir is kitu lapu but galima rugsties isspaust  tongue.gif ...

dvi storiausias knygas šian tyrinėjau, yra ir daugiau, kas rūgština dirva wink.gif

Pušynai - 3,0-5,0 pH
Beržynai - 3,4-6,4 pH
Eglynai - 3,4-6,5 pH
Maumedynai - 3,8-4,5 pH
Alksnynai 3,9-6,5 pH
Mišrieji pušies ir eglės medynai - 4,2-6,4 pH
Drebulynai - 4,4-5,6 pH
Ąžuolynai 4,9-7,3 pH
Ąžuolynai su skroblu 5,9-7,3 pH

"Lietuvos dendroflora" - čia jei kantrybės užteks pasinagrinėti, "naudojimo" skiltyje radau ir daugiau rūgštinančių dirvožemį augalų bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 11 05, 13:26)
Ta prasme, kad galiu uzsinoret. Bet as vakar pagalvojau..turbut per daug minusu man jos turi, tai gal ir atsilaikysiu pries grozi:)

As tai jau pamaniau ax.gif , kad po sezono - dvieju Smth1 mums parodys pavyzdini Rozyna, preciziskai suderinta/ispuoseleta visais aspektais. Nes pradzia nuo meditaciju startavo...
mirksiukas.gif

Jjurgitas, gerai, kad daraisi ''papkele'' - dauguma cia vedame uzrasus mirksiukas.gif
tikrai sunku pradzioje, be gyvos patirties isiminti doh.gif nereikia labai stengtis, manau.
svarbiausia - gaudyk patarimus ir info ''NA'' ieskokis tokios, kuri liecia ''pradzia'' - sklypo zonu planavima, vejos reikalus, vaismedziu sodinima [va sita tai iskart daryk]. ''Dekoras'' - jau paskiau, malonumas wub.gif
Kai jau imsi pati ciupineti augalelius, knistis zemeleje, su niekuo nesumaisysi tu augaliuku, kuriuos jau lietei 4u.gif
Jei neturi tvoru, o gresia pvz, apylinkiu sunu sunybes - gelbsti laikini tinklai/aptvarai. 4u.gif

Aciu Deedee uz tuos spyglius ir lapus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 lapkričio 2008 - 22:17
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 05, 18:17)
Pušynai - 3,0-5,0 pH
Beržynai - 3,4-6,4 pH
Eglynai - 3,4-6,5 pH
Maumedynai - 3,8-4,5 pH
Alksnynai 3,9-6,5 pH
Mišrieji pušies ir eglės medynai - 4,2-6,4 pH
Drebulynai - 4,4-5,6 pH
Ąžuolynai 4,9-7,3 pH
Ąžuolynai su skroblu 5,9-7,3 pH

labai idomu ...
visgi kodel tada rekomenduojama azuolo, o ne pvz. berzo lapais rododendrus mulciuot g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 05, 23:48)
labai idomu ...
visgi kodel tada rekomenduojama azuolo, o ne pvz. berzo lapais rododendrus mulciuot  g.gif ?

rododendrai sodinami pušų, ąžuolų paunksmėj todėl, kad:
- auga anų šešėly ir gauna išsklaidytą šviesą;
- ąžuolų, pušų šaknys eina gilyn, o ne į šonus kaip eglių;
- pušų spygliai, ąžuolų lapai natūraliai mulčiuoja dirvožemį.

psio, daugiau paaiškinimų neturiu karsta.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 05 lapkričio 2008 - 23:25
jjurgitas, as is savos patirties irgi galiu pritart, kad be tvoros sodinimas ne visada pasiteisina. Pas mane pvz. pastovios problemos del sunu, kaciu uzklydusiu, o kartais ir kaimynas iki anu lygio nusileidzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 05, 23:23)
rododendrai sodinami pušų, ąžuolų paunksmėj todėl, kad:
- auga anų šešėly ir gauna išsklaidytą šviesą;
- ąžuolų, pušų šaknys eina gilyn, o ne į šonus kaip eglių;
- pušų spygliai, ąžuolų lapai natūraliai mulčiuoja dirvožemį.

psio, daugiau paaiškinimų neturiu  karsta.gif  laugh.gif

tai ir viskas aisku - naturalios salygos, ir nera ko cia daugiau prisigalvot - azuolai, tai azuolai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 06, 09:12)
jjurgitas, as is savos patirties irgi galiu pritart, kad be tvoros sodinimas ne visada pasiteisina. Pas mane pvz. pastovios problemos del sunu, kaciu uzklydusiu, o kartais ir kaimynas iki anu lygio nusileidzia  doh.gif

kaimynu dar nera, bet kol nama statemes tai kiskiu maciau lotuliukas.gif
Atsakyti
O pas mus ir lape uzsuka, ir kurapkos.

Zinai bet dabar, kai mano alpinariumas voljere, tai man lengviau pasidare lotuliukas.gif T.y. aptveriau sietu, kad neknistu ivairi fauna, o viena forumiete labai taikliai ivardino viska lotuliukas.gif
Atsakyti
Chionodoxa lucialiae PINK GIANT baisi šiukšlininkė, kol auga vienoj vietoj dar nieko, persodinant pažeria šimtus mažų svogūnėlių, kuriuos išrinkt iš dirvos kaip pelenei aguonas iš pelenų, priedo dar sėjasi, reikia nužydėjus nuskabyt užuomazgas
Atsakyti
Cia berods as apie ja buvau klausus. Vajezau doh.gif
Atsakyti
Sveikuuuutes 4u.gif na tai kiek temu priplepejot nuo birzelio? g.gif Itariu turesiu ka veikti tamsiais rudens ir ziemos vakarais smile.gif

Knifofija, as del diktono norejau pasiklausti: pavasari kai nupirkau pasodinau isauly, zydejo, nuzydejo ir vsio... nei jokiu augimo zymiu... jokio naujo daigelio lapelio ar pan... kas cia gali buti g.gif ir dabar atrodo toks patsai stovi kaip ikisau doh.gif zemes gal jam kokios spec reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 04, 23:25)
aš va kasiopėjos paminėtas rožes pagooglinau, kaip norėčiau štai tokio krūmo (čia Fruhlingsduft) wub.gif :

user posted image

wub.gif wub.gif wub.gif vos nuo kedes nenukritau... jau kaaaip grazu bigsmile.gif Jauciu vel sena liga atisnaujins... pavasari planavau planavau deliojau deliojau o realiai padariau visai ka kita nei rozyna ir apsiraminau... bet jauciu vel reik imtis misijos "Rozynas" ph34r.gif

Dar toks man klausimas iskilo... blush2.gif kaip jus sisteminat visa renkama informacija apie augalus, ju prieziuros ypatumus, darbu kalendoriu ir kt ir pan.? As prisirasius prisispauzdinus 10000000 spargalkiu ir galvoju reik per ziema kazkaip ateit i tvarka kol dar pamenu nuo ko pradejau... bet nezinau nuo ko pradeti... gal uzvesit ant kelio? 4u.gif
Atsakyti