Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Tina* @ 2008 11 05, 11:33)
Sakykit o kas gali buti  g.gif pasodinom tuju visa eile, o trys is ju skirtingose vietose neprigijo. Nupirkom naujas. Pasodinom. Ir vel tas pats  blink.gif tos pacios trys  blink.gif  g.gif

pazonduokit gruntą giliau. Matėm netoliese kaip statė pardavimui namą, tai vienam kampe didžiulę duobę statybinių atliekų, betono visokių nuolaužų ir pan. užkasė balvonai doh.gif įsivaizduoju, jei ten žmonės bandys sodinti kokius nepaviršines šaknis turinčius augalus, tai irgi bus vargo vakarienė... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 05, 09:58)
[DeeDee, apie rožių genėjimą man čia patiko
http://www.rosebook....ezkateorina.php

Koks as vargsas zmogus, kad nemegstu skaityt rusiskai verysad.gif neturiu kantrybes, nes labai letai man einasi su ta kirilica. Lygiai tiek pat anglisko teksto galiu kur kas greiciau "suvirskint". O rusu info istisi lobynai.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 05, 10:36)
pazonduokit gruntą giliau. Matėm netoliese kaip statė pardavimui namą, tai vienam kampe didžiulę duobę statybinių atliekų, betono visokių nuolaužų ir pan. užkasė balvonai doh.gif įsivaizduoju, jei ten žmonės bandys sodinti kokius nepaviršines šaknis turinčius augalus, tai irgi bus vargo vakarienė... blink.gif

Yra pas mus tokiu plotu, bet sitoj pusej lyg ne. Bet reiks perkast. O kokio gylio duobe reiktu tujai iskast, kad daugiau taip nenutiktu?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 05, 11:35)
Tiesiog manau, kad nereikia sios temos. Plepalai pasiteisino, bet dar viena  doh.gif Gal neissibarstykim per daug...

o aš manau, kad neverta dikutuoti reikia/nereikia. Paprastai nereikalingos temos palengva nueina į dugną ir tiek, o jei bus aktyvi lai būna. Niekas gi čia neįsipareigoję reikšti čia, ten ir dar ten, ten ir ten. Kur turi ką pasakyti, ten pasakai, o neturi - nerašai. Taip natūrali atranka ir gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
Sakykit o kas gali buti  g.gif pasodinom tuju visa eile, o trys is ju skirtingose vietose neprigijo. Nupirkom naujas. Pasodinom. Ir vel tas pats  blink.gif tos pacios trys  blink.gif  g.gif

Tina, o ten kokiems katinams ar sunims ne "ant kelio" ar "ant kampo" , nepastebejai g.gif ???
Atsakyti
Ciep, mano post'as buvo TIK apie tinkamumą, derinius cool.gif

Tarkim pačiai reikėjo pavėsingoj vietoj paparčio. Atrodytų na ir kokia gi čia bėda. Deja, bėda yra! Ne tik, kad jų forma skiriasi, bet ir augimo sąlygos, lapų spalva, augalo aukštis ir dar klausimas, kur įsigyti būtent TĄ ir ne kitokį;

Tie patys snapučiai - turiu TIK keturių rūšių ir visi jie skiriasi žiedų spalva, vienas skiriasi lapų spalva, vienas lapų forma ir sodinimo atstumais;

Vakar tyrinėjau Cleve'o West'o "The BUPA Garden" augalų sąrašą. Ir vėl gi: tik du kiečiai sąraše, bet jų vaizdas skiriasi kaip diena ir naktis;

Siūlau pateikti ne tik sausą informaciją 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 05, 10:58)
DeeDee, apie rožių genėjimą man čia patiko
http://www.rosebook....ezkateorina.php

Ačiū bigsmile.gif

Tiesiog manau, kad nereikia sios temos. Plepalai pasiteisino, bet dar viena  doh.gif Gal neissibarstykim per daug...

lotuliukas.gif man tai šitos nereikia, nes ji visiškai neatitinka pavadinimo - ir vėl universiteto "rėmai" doh.gif Ai, pabūsiu stebėtoja, taip patogiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 11 05, 10:42)
Tina, o ten kokiems katinams ar sunims ne "ant kelio" ar "ant kampo" , nepastebejai g.gif ???

Ir vel sitie... doh.gif Nors myliu sunis, bet itariu tuoj dings meile jiems...

Del temu, tai gal Jolaxus ir teisi. drinks_cheers.gif bet siaip jeigu issibarstysim per kelias temas, sitos, senosios tiesiog neliks.
Atsakyti
kaip manot, ar galima teigti, kad ruksciamegiu augalu (pvz. azaliju, magnoliju, hortenziju, visteriju) nukrite lapai rugstina dirvozemi g.gif ?
Buvau nuejus i tokio dvaro parka pasivaiksciot hihihi.gif , parsinesiau kibira pusu spygliu ir azuolu lapu rododendrams mulciuot, bet neuzteko, reikes dar karta drozti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 lapkričio 2008 - 11:26
QUOTE(vida777 @ 2008 11 05, 12:25)
Buvau nuejus i tokio dvaro parka  pasivaiksciot hihihi.gif , parsinesiau kibira pusu spygliu ir azuolu lapu rododendrams mulciuot

prisiminiau kad kažkur skaičiau, kad ąžuolų lapai kenkia kitiems augalams, todėl juos patariama nuo gėlynų ir pan. sugrėbti. Gal kas žino detaliau kaip ten su tų ažuolų lapais yra - kur jie tinka, o kur ne (man bus aktualu, turiu pora ąžuoliukų (Q.robur ir Q.palustris ) įkišus pas save).
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 05, 12:25)
kaip manot, ar galima teigti, kad ruksciamegiu augalu (pvz. azaliju, magnoliju, hortenziju, visteriju) nukrite lapai rugstina dirvozemi  g.gif ?

rūgština pušų žievė, pušų spygliai, ąžuolo lapai. Azalijų, magnolijų ir t.t. neradau tokios info, bet jei lapai nėra pakenkti ligos, juos ( pvz.: hortenzijos, azalijos, rododendrų) palieku todėl, kad irdami išskiria šilumą ir paviršinės augalų šaknys taip yra apsaugomos žiemos metu mirksiukas.gif

Radau internete knygos "Lietuvos dendroflora", aut.: Mindaugas Navasaitis, Remigijus Ozolinčius, Domas Smaliukas, Jūratė Balevičienė failiuką, viso 218psl ir čia rašo:
"Liepos išskiria fitoncidų. Šviežiai nukritusiuose lapuose yra 9-10% peleninių medžiagų, kurių daugiau kaip 3% sudaro kalcis. Be to, yra kalio(apie 1,3%) ir azoto(1,94%). H.Fober nurodo liepos lapuose esant tokį elementų kiekį: 2,26-2,50% azoto, 0,12-0,35% fosforo, 0,8-1,5% kalio, 0,12-0,38% magnio, 0,9-2,5% kalcio, 0,08% natrio ir nedaug kitų. Lapai greitai supūva ir praturtina dirvožemį bei mažina jo rūgštingumą: liepynuose susiformuoja storas švelniojo humuso sluoksnis. Per 1 metus liepos lapų sausos masės dalis sumažėja 61-65%, kitaip tariant, liepos lapai suyra greičiau nei daugelio kitų lapuočių medžių, išskyrus uosio."

ir dar:
Paprastasis raugerškis ( Berberis vulgaris ): Lapuose, žieduose, šaknyse yra alkaloidų (gydomosiomis savybėmis labiausiai pasižymi berberinas), askorbo rūgšties, vitamino E, karotino, organinių rūgščių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 05 lapkričio 2008 - 12:54
QUOTE(Ciep @ 2008 11 05, 12:56)
prisiminiau kad kažkur skaičiau, kad ąžuolų lapai kenkia kitiems augalams, todėl juos patariama nuo gėlynų ir pan. sugrėbti. Gal kas žino detaliau kaip ten su tų ažuolų lapais yra - kur jie tinka, o kur ne (man bus aktualu, turiu pora ąžuoliukų (Q.robur ir Q.palustris ) įkišus pas save).

man užsifiksavę ne ąžuolo lapų kenksmingumas, o tai, kad ąžuolo lapai ilgai pūva, gerokai nei kitų medžių lapai, štai dėl ko jų nerekomenduoja nei į kompostą pilti, nei mulčiuoti, nes jie lėtai virsta humusu
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 05, 08:38)
greitai užauga  4u.gif  Po poros-trejeto metų, geria prižiūrimas jau turėtų būti panašaus ūgio. Aš pavasarį iš Sibirkos pirkau Louis Odier ir Souvenir du dr Jamain (suaugę  1,5-2 m aukščio) sodinukus gal 30-40 cm  ūgio, o jie per vasarą kelias šakas metrines "išvarė". Manau, per kitus metus dar pasistūmės ir tikrai trečiais metais jau neprastas vaizdas bus  wub.gif

kasiopėja, jamu tave į konsultantes rožių tema mirksiukas.gif
man tie pavadinimai floribundinės, arbatinės, poliantinės ir t.t. dar nekelia aiškių asociacijų. Sakyk į kokias rožes dairytis, jei noriu panašų krūmą užsiauginti, kaip neseniai buvau įmetus nuotrauką? Ir dar kai kur radau rekomendcijas sodinti į 1 kv.m. X vnt. sodinukų unsure.gif Ar krūmas iš vieno sodinuko neužauga? ar tiesiog tas krūmas vešliau atrodys , je kelis sodinukus vienoj vietoj susodinsiu? (gal čia rožių temos ieškortis reikia? bet radau autoritetą ir čia, tai ir imu už ragų ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 04, 23:25)
palauk, patikslink g.gif kokia prasme tu čia "baikit apie rožes"? g.gif
[

Ta prasme, kad galiu uzsinoret. Bet as vakar pagalvojau..turbut per daug minusu man jos turi, tai gal ir atsilaikysiu pries grozi:)
Atsakyti
Kokia idomi info apie liepu lapus, dekui 4u.gif
Atsakyti