QUOTE(Ciep @ 2008 11 05, 12:56)
prisiminiau kad kažkur skaičiau, kad
ąžuolų lapai kenkia kitiems augalams, todėl juos patariama nuo gėlynų ir pan. sugrėbti. Gal kas žino detaliau kaip ten su tų ažuolų lapais yra - kur jie tinka, o kur ne (man bus aktualu, turiu pora ąžuoliukų (Q.robur ir Q.palustris ) įkišus pas save).
man užsifiksavę ne ąžuolo lapų kenksmingumas, o tai, kad
ąžuolo lapai ilgai pūva, gerokai nei kitų medžių lapai, štai dėl ko jų nerekomenduoja nei į kompostą pilti, nei mulčiuoti, nes jie lėtai virsta humusu
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 05, 08:38)
greitai užauga
Po poros-trejeto metų, geria prižiūrimas jau turėtų būti panašaus ūgio. Aš pavasarį iš Sibirkos pirkau Louis Odier ir Souvenir du dr Jamain (suaugę 1,5-2 m aukščio) sodinukus gal 30-40 cm ūgio, o jie per vasarą kelias šakas metrines "išvarė". Manau, per kitus metus dar pasistūmės ir tikrai trečiais metais jau neprastas vaizdas bus
kasiopėja, jamu tave į konsultantes rožių tema
man tie pavadinimai
floribundinės, arbatinės, poliantinės ir t.t. dar nekelia aiškių asociacijų. Sakyk į kokias rožes dairytis, jei noriu panašų krūmą užsiauginti, kaip neseniai buvau įmetus nuotrauką? Ir dar kai kur radau rekomendcijas sodinti į 1 kv.m. X vnt. sodinukų
Ar krūmas iš vieno sodinuko neužauga? ar tiesiog tas krūmas vešliau atrodys , je kelis sodinukus vienoj vietoj susodinsiu?
(gal čia rožių temos ieškortis reikia? bet radau autoritetą ir čia, tai ir imu už ragų )