Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Knifofija @ 2008 12 02, 12:43)
O namo išorėje yra lenktų formų ?

Yra - esu padariusi poilsio zonoje pakraštyje sklypo didelį gėlyną kurio priekinė linija kaip S raidė, vidiniame kiemelyje (kaip aš vadinu) vejos forma apribota medeliais krūmeliais taip, kad gautųsi dalis apskritimo, netgi kaimelio kelias einantis palei dvi sklypo kraštines gražiai išsilenkęs, t.y. ne kampuotas.
QUOTE(rokoko @ 2008 12 02, 12:49)
pirmame plane takelis pernelyg giliais vingiais - praktikoj issimins dar vienas takelis.
<...>
man nepriimtina soda atitverti ta gyvatvore schmoll.gif  - kam isvis jos ten reikia?
<...>
Takeli per ta apskritima [3var.] daryciau tiesesni, ne per centra, o siek tiek desiniau. Atsisakius gyvatvores, galima pagalvoti apie mini kompozicija is 3 skirtingu [spalva forma faktura] spygliuociu arciau namo kairej - ziema gyvai atrodytu.

vat man pirmasis variantas patiktų, bet irgi galvaskausmis tas nepraktiškas takelis (nors ten retai vaikščiojama, turim kitą kasdien naudojamą įėjimą į namą).
Jei sode sodinčiau pvz. tik vienodo augumo obelis, be vaiskrūmių ir visokių ten slyvų ir t.t. galbūt irgi atmesčiau sodo atitvėrimą, bet tie vaiskrūmiai man sodo ir kiemo aplamai nepuošia, tai ir norisi nors kiek paslėpt.
Tos mintys patiesint 3 varianto takelį ir viršutinį gyvatvorės lanką pakeist spygliuočių kompozicija liuks thumbup.gif Pati nė nebūčiau susapnavus... (jau užsiciklinau) lotuliukas.gif O tam žiede vis galvoju kad rožynas gerai atrodytų.

Gerai kad žiema prieš akis - susigulės mintys ir, tikiuosi, pasirinksiu geriausiai mano kiemui tinkantį variantą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 02 gruodžio 2008 - 13:38
QUOTE(vida777 @ 2008 12 02, 13:00)
man sita grazi Pennisetum alopecuroides "Hameln", toks tvarkingas kompaktiskas kelmelis auga, bet pas tave galbut kitokia  g.gif :
http://www.baumschul...utzergras-0.jpg

Tokia si rudeni nusipirkau wub.gif nekirpau jos, taip ir stovi dabar sausos viksvos kuokstas.
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 12 02, 13:37)
Tos mintys patiesint 3 varianto takelį ir viršutinį gyvatvorės lanką pakeist spygliuočių kompozicija liuks  thumbup.gif Pati nė nebūčiau susapnavus... (jau užsiciklinau) lotuliukas.gif O tam žiede vis galvoju kad rožynas gerai atrodytų.

tuomet gal reiktu pamazinti geliu zieda ar apskritima (priklausomai nuo to ka ten sugalvosi) ir spygliuociu kompozicija stumteleti nedaug link centrines asies, nes kitaip jin vizualiai lyg priklausys sodui.

o nenori iejima i savo prezentacine zona papuosti vijoklinem rozem ant kazkokio lenkto ar kvadratinio stovo? (tik tada klausimas kaip ziuresis zema kauleniu gyvatvore?........... gali ir netikti. Man tuomet noretusi bent metro aukscio.
o tie du taskiukai virsuje desiniau prie tuju eiles gal ir yra elektros stulpo kojos?
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 12 02, 15:21)
o nenori iejima i savo prezentacine zona papuosti vijoklinem rozem ant kazkokio lenkto ar kvadratinio stovo?<...>
o tie du taskiukai virsuje desiniau prie tuju eiles gal ir yra elektros stulpo kojos?

Turim su vyru tokią viziją - arkos formos vartelius su lipančiom rožėm ir/ar raganėmis.
Taip, tie du taškiukai yra el. stulpų kojos.
Atsakyti
ziurejau praeitu metu čelsio parodoje apzeldinimo tendencijas ir recenzijas............pasirodo paskutinis mados klyksmas yra mazai geliu arba jos zaliais ar baltais ziedais (nu neissiskirianciais) ziedu formos pailgos (ale lubinai, liatriai, pentiniai(sitie jau keli metai madingi ir beveik kiekvienoje kompozicijoje kaip jungianti dalis eina)) arba burbuliukai (kaip cesnaku)(pastarieji irgi keli metai madoje ir niekaip neiseina), labai kisa visur viksvinius (ale asuotes, miskantus ir pan.) ir visur visur visur formuota arba nelabai zaluma kaip buksmedziai, kukmedziai, pusaites.
Nors yra ir visisku priesingybiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 12 02, 13:00)
man sita grazi Pennisetum alopecuroides "Hameln", toks tvarkingas kompaktiskas kelmelis auga, bet pas tave galbut kitokia  g.gif :

http://www.baumschul...utzergras-0.jpg

panasu i asuote. g.gif

pas mane tikrai kitokia, uzsigarbiniavusiais zemyn galais, ir pats kelmukas toks neaukstas, 25cm.

QUOTE(Ciep @ 2008 12 02, 13:37)
1.Yra - esu padariusi poilsio zonoje pakraštyje sklypo didelį gėlyną kurio priekinė linija kaip S raidė,

2.Jei sode sodinčiau pvz. tik vienodo augumo obelis, be vaiskrūmių ir visokių ten slyvų ir t.t. galbūt irgi atmesčiau sodo atitvėrimą, bet tie vaiskrūmiai man sodo ir kiemo aplamai nepuošia, tai ir norisi nors kiek paslėpt.

3.Tos mintys patiesint 3 varianto takelį ir viršutinį gyvatvorės lanką pakeist spygliuočių kompozicija liuks  :Pati nė nebūčiau susapnavus... O tam žiede vis galvoju kad rožynas gerai atrodytų.

1. man rodos, Knifofija turejo galvoje paties pastato, jo apdailos linijas. g.gif

2.dristu teigti, kad apsirinki del tu vaiskrumiu ''nedekoratyvumo''. Is kur istraukei? biggrin.gif
jei vaiskrumiai butu siek tiek islinde is po vaismedziu sachmatiskai - tai tikrai gerai atrodo. Ieskosiu foto is savo kiemo pailiustruot smile.gif[seimos politika ne tokia griezta]
Ta kauleniu gyvatvore tiktu tik tada, jei po vaismedziais bus atvira erdve, t.y. jokiu vaiskrumiu. Priesingu atveju - jei sodas is medziu ir krumu, plius tie kauleniai - sviestas sviestuotas [t.y. krums dengia kruma]

3.Jei tame ziede bus tas ''centrinis grozis'' - tai negali jo mazint, kaip Ap/diplomante siulo.
Jei paliksi tik viena lapuociu gyv. lanka, vietoj kito spygliuociai - tai ziurekis vel to ''mirgu margu'' schmoll.gif
spygliuociu kompozicija siuliau daugiau arciau namo nei sodo.

P.S. gerai pagalvok del slyvu, kad but atokiau, sone. kai jos byra, daug sirsiu skraido. tas pats su kriausem. Plius nuo slyvu ''teka'' lipnumai - kad po jom tvora kokia nestovetu, siltnamis ar kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 02 gruodžio 2008 - 14:59
QUOTE(rokoko @ 2008 12 02, 15:56)
1. man rodos, Knifofija turejo galvoje paties pastato, jo apdailos linijas. g.gif
2.dristu teigti, kad apsirinki del tu vaiskrumiu ''nedekoratyvumo''. Is kur istraukei? biggrin.gif

Namas jokių išraitymų neturi. Žinau, kad sodas turi atkartot namo architektūrą (tokiu principu kuriami parkai), bet šiais laikais taikant šį principą 95% kiemų turėtų būt planuoti "pagal liniuotę"...
Dėl vaiskrūmių - čia jau kaip pavadinsi nepagadinsi "toks skonis", "išankstinis nusistatymas", "profesijos įtaka ieškot tvarkos" ir pan. O foto lauksiu smile.gif
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 12 02, 15:54)
ziurejau praeitu metu čelsio parodoje apzeldinimo tendencijas ir recenzijas.....

aš ir mėgstu paveizėt į šios parodos darbų foto. Gerų idėjų pasitaiko. Manau, geriausia turėt savo skonį ir stilių bei jo laikytis, madų prisivaikyt sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 02 gruodžio 2008 - 15:21
ir geliu ziedas ir spygliuociu kompozicija gaunasi kaip 2 svorio centrai .............
jei rimtai man sita mintis nepatinka, bet jei savininkas taip nori gi nepirsi per jega kitos minties, tuomet reiktu zaisti labai ir augalu dydziais ir gelyno ar spyglkompozicijos dydziais, kad nepersvertu vienas kito.....
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 12 02, 16:19)
jei savininkas taip nori gi nepirsi per jega kitos minties

Savininkas jau nebežino ko nori lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Reik leist mintims susigulėt. Atėjau su tikslu gaut papildomų minčių ir variantų. Lūkesčiai patenkinti su kaupu thumbup.gif

P.S. jei būčiau apželdintoja ir kažkoks savininko įgeidis ryškiai prasilenktų su pagrindiniais želdynų komponavimo principais, oi kaip pirščiau kitą mintį. Bandyčiau rast tą ploną ribą tarp "klientas visada teisus" ir "tas darbas reprezentuoja mano profesinius gebėjimus".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 02 gruodžio 2008 - 15:35
tai vat ir siulau ziureti augalu ir kompoziciju dydzius, kad nepersvertu...... smile.gif
Atsakyti
Ciep,

Musu namas atittrauktas i pati sklypo giluma [12a], i siaurrytine krastine.
Fasadas ziuri i pietvakarius.
Iejimas i kiema sone desinej [pagal fotkes], vakaruose.
Kiemo centre - gyvenimas: vynuogiu pavesine, stalas... salia - puosnus gelynas[matysis vasaros foto], lieciantis darza, kuris isirezes vos ne i viduri sklypo. Visiskas nestandartas smile.gif - labai mielas. Pieveliu tokios dvi didesnes yra. Fotkese matysis ne visas kiemas.

Stai pagrindine temine [del vaiskrumiu] foto, turinti pakeisti tavo nuomone: smile.gif

user posted image

cia is balkono tos kiemo dalies vaizdai:
pavasaris
vasara
ruduo
ziema
ziema pro langa

jei ziema pro langa atrodo nuobodu, galima paziuret kiek kairiau:
didieji spygliuociai ziema
tas pats vasara
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 02 gruodžio 2008 - 15:41
o galiausiai issirutuliosios visiskai nepanasiai i tai kas cia pasiulyta smile.gif
Atsakyti