QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 12 01, 12:29)
pirmas pastebejimas tai del takelio, kuris eina nuo ziedo apacioje i kaire ir baigiasi kauleniu tvoroje...........takelis naudojamas kazkur nueiti ir kai jis eina i niekur, nera vaizdo, geriau ten palik takelio ilinkima ir pastatyk suoliuka.
na va, išlenda tai, kad ne visus savo planus aprašiau - tas takelis vestų ne į niekur - ten buvau nupiešus tokį "klecką", kurio vietoje būtų skulptūra, o prie pat kaulenių gyvatvorės stovėtų labiau dekoratyvus nei funkcionalus suoliukas
augalai pagal kelia prie kauleniu gyvatvores. nuo kelio vistiek ju niekas nematys, nes kaip suprantu jie bus mazesni uz ta kauleniu gyvatvore
tikriausiai irgi neparašiau, kad nuo gatvės pusės planuoju itin žemą gyvatvorę, o prie jos aukštelėsnes gėles, t.y. kurios savo žiedus iškeltų virš jos. O kadangi sklypas kiek kyla link namo, tai tam centriniam apskritime maniau daryt tarp spygliuočių žydintį kilimą.
plotas didelis jei 1 langelis rasei, kad 1 metras. tai tavo zemaugiai tokiame plote nesimatys, jei nori centre kompozicijos is spygliuociu, maziausias turi buti mano manymu koki nu nuo pusmetrio ir aukstyn iki kokiu 2-2,5 metro.
jau čia kurią dieną jolaxus išsiaiškino, kad mano samprata žemaūgis yra iki 2m
Tai kaip ir viskas ok
Tuomet dar ten ikisciau koki zydinti lapuoti kruma bet ir tai visa deciau ne centre, o gal glausciau prie kauleniu gyvatvores.
dėl glaudimo prie gyvatvorės irgi buvau visokių fintų primąsčiusi, bet tokiu atveju išryškėdavo reprezentacinės dalies pailgumas (iš vienos pusės sodas, iš kitos tos 3 vyšnios), o dar prikišus visko šonuose likdavo siauras ilgas ruožas, kurį mano manymu reikėjo kažkaip vizualiai praplatint - taip ir gimė apskritimo centre idėja...
ir dar vienas pastebejimas pagal tavo vietoves aprasyma, cia kaip suprantu sklypo siaurine puse
ne taip supratai - čia vakarinė pusė (šiaurinė yra namui iš šono). Tad šešėlis minimalus ir tik iš pat ryto, paskui jau iš vyšnaičių pusės saulė taip užsvilina....
o dabar galite mano kritikuoti
Su mielu noru
Bet pirma padėkosiu, labai džiaugiuosi Tavo pasiūlymais
Na, o dabar prie kritikos:
takelis - graži forma, panaikina vizualiai minėtą plotelio "pailgumą", tačiau yra
nefunkcionalus - žmogaus prigimtis tokia - eit kuo tiesiau paskirties vieton...
2 variante man nelabai patinka, kad takelis kerta gėlynus. Nors idėja su žiedo formos gėlynu tikrai originali.
Gyvatvorės variacijos - lanku nelabai, tačiau dviem lankeliais variantas priimtinas.
1 variante Tavo "šešėlinis" gėlynas užlipa ant elektros stulpo, kuris tikrai nepapuoš gėlyno (vėl kalta aš pati to nepasakius). Bet gal galima pastumt viską žemyn, kad stulpas su gėlynu neturėtų nieko bendra?
Taigi, kritikos minimaliai. Dar kartą ačiū
P.S. man labiau prie dūšios pirmasis variantas.