QUOTE(smth1 @ 2008 11 30, 14:33)
Apskritai man pirmas klausimas paizurejus i plana- o kur cia gyvent;))? <...> nera vietos kur prisest, prigult ar palakstyt..
Planelis įdėtas tik reprezentacinės zonos (apie 15% viso kiemo ploto), tad vietos prisėst prigult ir palakstyt yra daugiau nei sočiai - reprezentacinė zona ne tam juk skirta... Ji daroma kaip vizitinė namo kortelė, t.y. daugiau praeivių, o ne savo pačių, akių džiaugsmui.
gelynas nukistas i nezinau kuri ten plana <...> kam jas taip toli?
gėlynas arčiausiai gatvės, t.y. pirmame plane praeiviams. Patys į reprezentacinę užsuksim beveik tik tvarkai palaikyt, o "nenukištų" gėlynų kituose 85% kiemo yra daugiau nei pakankamai.
Raugerskiai grazu, bet ne i pirma plana..be to jie dygliuoti, neduok die prisiliest visu korpusu.
Nuo gatvės jie ne pirmame plane, o beveik paskutiniame. O patys kaip minėjau ten būsim minimaliai. Kad prisiliesti prie mano minėtų raugerškių veislių "visu korpusu" suaugusiam žmogui reiktų gerokai pasistengti - užauga jie vos iki 0,5m.
Kodel pvz. po vysniom kokio gelynio neikurus?
QUOTE(rokoko @ 2008 11 30, 15:15)
O del gelyno po vaismedziais - nepritariu smth1 idejai. grynai is praktines pusses <...> juk ir rinkti tas uogas reikia, kopecias pasidet ir tt, juk nesinores tarp geliu ten mindyti..
Už mane atsakė rokoko. Taigi, po vyšniomis tikrai nieko nesodinsiu.
As labiau atlaisvinciau ta centrine zona.
Centre spygliuotynas - ne.
Reprezentacineje zonoje turetu but ir atviresne erdve - pagalvok apie tai.
Mintys dėl centrinės zonos atlaisvinimo - pradinės užuomazgos alternatyviam antrajam variantui. Bent bus iš ko pasirenka galutinį (t.y. realizuojamą) variantą
po vaismedziais mano sode auga serbentai sekmingai - galima sukomponuot taupant erdve.
serbentai mano manymu nėra tie krūmai, kurie tiktų reprezentacinei zonai. Jiems paskirta vieta sodo zonoje.