Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Ciep @ 2008 11 28, 14:45)
nepagelbės - fotografuotas su ne itin kokybišku fotoaparatu popieriaus lapas... Papildžiau žinutę aukščiau iššifruotais pavadinimais.

Apskritai man pirmas klausimas paizurejus i plana- o kur cia gyvent;))? Gal mastelis ne toks parinktas, bet susidaro ispudis kad visai nera vietos kur prisest, prigult ar palakstyt..
Nenagrinejau labai stipriai, bet i akis krito tai , kad gelynas nukistas i nezinau kuri ten plana, o per centra- zemi spygliuociai. Ta zaluma gi svies is bet kurios puses, o geles zydes tik vasara, kam jas taip toli?
Raugerskiai grazu, bet ne i pirma plana..be to jie dygliuoti, neduok die prisiliest visu korpusu.
Kodel pvz. po vysniom kokio gelynio neikurus? As labiau atlaisvinciau ta centrine zona ir labiau isnaudociau vieta, esancia po medziais.
Atsakyti
Ciep,
galvojau galvojau as apie tavo kiema, ir stai ka:
pritariu smth1 del perkrovimo.
Centre spygliuotynas - ne.
Reprezentacineje zonoje turetu but ir atviresne erdve - pagalvok apie tai.

Mano patirtis tokia: centre priesais langus - puosnus gaugiameciu gelynas, kuris siltuoju seonu, kai gyvenimas vyksta lauke, yra visa laika ''ant akiu''. Ziema ten plika zeme, bet gretimai netoliese yra pora dailiu spygliuotynu - vienas irgi priesais langus vos vos paskus zvilgsni, kitas toleliau. Bet kokiu atveju, kaip ir sake smth1, spygliuociai ypac ryskus saltuoju sezonu, matyti jie is visur.
Pas mane vaismedziai dideli, ir siltuoju sezonu jie uzzima daug ardves vizuoaliaja prasme, spygliuociaai pasislepe... nukritus lapams, tie spygl. kaip kokie gyviai ima lyst is pakampiu smile.gif).

O del gelyno po vaismedziais - nepritariu smth1 idejai. grynai is praktines pusses - juk krenta tie vaisiai...
ir vysniu prikrenta, ojojoi kiek gerais metais... ten paskui vabzdziu priskrenda.. juk ir rinkti tas uogas reikia, kopecias pasidet ir tt, juk nesinores tarp geliu ten mindyti..

po vaismedziais mano sode auga serbentai sekmingai - galima sukomponuot taupant erdve. Esu dejusi foto, db negaliu, nes esu ne prie savo kommpo

tokie bendri praktiski pamastymai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2008 11 30, 08:45)
Turiu ir violetiniu thumbup.gif

uf, net palengvėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 11 21, 13:34)
kur dingo tema kur aplinka ir jokiu komentaru  gal ja kas panaikino

QUOTE(jolaxus @ 2008 11 21, 13:42)
visai tikėtina, nes vien foto labai apkrauna serverius

QUOTE(troja3030 @ 2008 11 21, 13:45)
nu sakes kaip gaila ten tiek ideju radau

QUOTE(damute31 @ 2008 11 21, 13:52)
gaila,gera tema buvo

QUOTE(sobieska @ 2008 11 21, 13:56)
Aha, man irgi jos gaila  Buvo kur akis paganyt.

QUOTE(vida777 @ 2008 11 21, 13:57)
ir man gaila tos temos, as viska kopinu, bet galvojau, kad ta tema niekur nedings (bent jau kol nepasibaigs ir nebus uzdaryta) ... ir praleidau galimybe 

4u.gif ta tema buvo panaikinta mano prašymu ,nes atsirado nepatenkintų ,kad ten dedamos visos rastos internete foto,kai randu įspėjimą,kad negalima niekur publikuoti esamos informacijos tai ir neliečiu,o šiuo atveju prie rastų foto nebuvo jokių įspėjimų g.gif .
Susikurkit naują,manau,kad greitai vėl prisikrautų visokių vaizdelių mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kam idomu lietuviu liaudies zababonai apie medzius? savaitgali vertem medzius, tai del nauju medziu kiek patarimu prisiklausiau...

is idomiausiu smile.gif
šermukšnis - saugo namus nuo laumių/piktavalių visokių, bet ir dukras nuo piršlių cool.gif žodžiu reik juo būtinai už tvoros sodinti, kad mergos senmergėm neliktų...
beržas pasirodo jei pats išauga, tai nieko, bet jei savo rankom pasodini, tai jis išneša kažką iš namų - žmogų, turtus, sveikata ar pan.

pradžiai tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 11 30, 16:47)
4u.gif  ta tema buvo panaikinta mano prašymu ,nes atsirado nepatenkintų ,kad ten dedamos visos rastos internete foto,kai randu įspėjimą,kad negalima niekur publikuoti esamos informacijos tai ir neliečiu,o šiuo atveju prie rastų foto nebuvo jokių įspėjimų  g.gif  .
Susikurkit naują,manau,kad greitai vėl prisikrautų visokių vaizdelių  mirksiukas.gif

Labai gaila kad panaikinot!! sad.gif protest.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 01, 08:18)
gal kam idomu lietuviu liaudies zababonai apie medzius? savaitgali vertem medzius, tai del nauju medziu kiek patarimu prisiklausiau...

is idomiausiu smile.gif
šermukšnis - saugo namus nuo laumių/piktavalių visokių, bet ir dukras nuo piršlių  cool.gif  žodžiu reik juo būtinai už tvoros sodinti, kad mergos senmergėm neliktų...
beržas pasirodo jei pats išauga, tai nieko, bet jei savo rankom pasodini, tai jis išneša kažką iš namų - žmogų, turtus, sveikata ar pan.

pradžiai tiek biggrin.gif

bigsmile.gif oi kaip idomu, prasom testi. Kaip gerai, kad nepasisodinau berzelio, o buvo toks nenumaldomas noras, vis zadedavau-jau si savaitgali tai "pirksiu" ir taip vis nukelinejau. Matomai mane kazkas saugojo tongue.gif ...ir sermuksnis diiidelis uz tvoros, ale, kad ne vienos miargos neturiu g.gif "apsauga" yra, gal reikia MB graziai paprasyt nasciot panos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 11 30, 14:33)
Apskritai man pirmas klausimas paizurejus i plana- o kur cia gyvent;))? <...> nera vietos kur prisest, prigult ar palakstyt..

Planelis įdėtas tik reprezentacinės zonos (apie 15% viso kiemo ploto), tad vietos prisėst prigult ir palakstyt yra daugiau nei sočiai - reprezentacinė zona ne tam juk skirta... Ji daroma kaip vizitinė namo kortelė, t.y. daugiau praeivių, o ne savo pačių, akių džiaugsmui.
gelynas nukistas i nezinau kuri ten plana <...> kam jas taip toli?

gėlynas arčiausiai gatvės, t.y. pirmame plane praeiviams. Patys į reprezentacinę užsuksim beveik tik tvarkai palaikyt, o "nenukištų" gėlynų kituose 85% kiemo yra daugiau nei pakankamai.
Raugerskiai grazu, bet ne i pirma plana..be to jie dygliuoti, neduok die prisiliest visu korpusu.

Nuo gatvės jie ne pirmame plane, o beveik paskutiniame. O patys kaip minėjau ten būsim minimaliai. Kad prisiliesti prie mano minėtų raugerškių veislių "visu korpusu" suaugusiam žmogui reiktų gerokai pasistengti - užauga jie vos iki 0,5m.
Kodel pvz. po vysniom kokio gelynio neikurus?

QUOTE(rokoko @ 2008 11 30, 15:15)
O del gelyno po vaismedziais  - nepritariu smth1 idejai. grynai is praktines pusses  <...> juk ir rinkti tas uogas reikia, kopecias pasidet ir tt, juk nesinores tarp geliu ten mindyti..

Už mane atsakė rokoko. Taigi, po vyšniomis tikrai nieko nesodinsiu.
As labiau atlaisvinciau ta centrine zona.

Centre spygliuotynas - ne.
Reprezentacineje zonoje turetu but ir atviresne erdve - pagalvok apie tai.

Mintys dėl centrinės zonos atlaisvinimo - pradinės užuomazgos alternatyviam antrajam variantui. Bent bus iš ko pasirenka galutinį (t.y. realizuojamą) variantą bigsmile.gif
po vaismedziais mano sode auga serbentai sekmingai - galima sukomponuot taupant erdve.

serbentai mano manymu nėra tie krūmai, kurie tiktų reprezentacinei zonai. Jiems paskirta vieta sodo zonoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 01 gruodžio 2008 - 09:35
QUOTE(Knifofija @ 2008 11 28, 18:31)
superba nevisžalis.

4u.gif 4u.gif 4u.gif

Savaitgali pastaciau namukus rododendrams, kaip prie Kraft'o. Tokie ziaurus vejai kosia, kad neatlaikiau. Vis biski uzuovejos bus.

Dar planuoju toki pat namuka pastatyt himalajinei puselei, nes spygliukai siek tiek aprudo, skaiciau, kad taip nutinka nuo zvarbiu veju. Sobieska, o kaip tavo pusis gyvena? Dar negriauna trobos? smile.gif
Papildyta:
Dar idomu dalyka pastebejau. Rugiaveides http://public.fotki....o/20060617.html saknyse lygtais isisuko peles. Prigrauzta ten ir po saknim pasirausta. Ar teko susidurt su tokiu ciudu? blink.gif Jei taip ir toliau, tai ATA bus mano tai viksvai.
Atsakyti
nori kritikos, gausi smile.gif
pas mus serveris nuluzo, neturiu ka veikti, tai uzsiimsiu smile.gif
pirmas pastebejimas tai del takelio, kuris eina nuo ziedo apacioje i kaire ir baigiasi kauleniu tvoroje...........takelis naudojamas kazkur nueiti ir kai jis eina i niekur, nera vaizdo, geriau ten palik takelio ilinkima ir pastatyk suoliuka.
augalai pagal kelia prie kauleniu gyvatvores. nuo kelio vistiek ju niekas nematys, nes kaip suprantu jie bus mazesni uz ta kauleniu gyvatvore, tuomet kam ten isvis kazka sodinti?
plotas didelis jei 1 langelis rasei, kad 1 metras. tai tavo zemaugiai tokiame plote nesimatys, jei nori centre kompozicijos is spygliuociu, maziausias turi buti mano manymu koki nu nuo pusmetrio ir aukstyn iki kokiu 2-2,5 metro. Tuomet dar ten ikisciau koki zydinti lapuoti kruma bet ir tai visa deciau ne centre, o gal glausciau prie kauleniu gyvatvores.
ir dar vienas pastebejimas pagal tavo vietoves aprasyma, cia kaip suprantu sklypo siaurine puse, vadinasi namas mes seseli ir vasara ir ziema nu bent jau ant trecdalio sito tavo reprecentacinio ploto, vadinasi prie laiptu ir per trecdali reprezentacinio ploto negali sodinti raganiu ir kitu neseseliniu.........smile.gif
kritikos nedaug smile.gif

o dabar galite mano kritikuoti smile.gif
pirma karta dedu ,tai atsiprasau jei pasiuslinsiu ir neidesiu....

Papildyta:
ojezau, kaip isplatino viska

paaiskinimai:
pirmam plane prie laiptu kartuole, antram kukmedis

takelis trinkeliu, o atsisakojantis jei mazai naudojamas tai skaldytu akmenu, jei tinka prie sienu

pirmam atveji keiciu zemos kauleniu gyvatvores forma i lenkta ir derinu prie takeliu ir laso formosv gelynu

antram atveji geliu ziede melynas blynas - fontanelis, pauksciu gertuve ant kazkokio auksto stovo, arba saules laikrodis ant auksto stovo

takelio is principo nedariau tiesaus iki laiptu (cia fantazija pagal feng-shui)
augalai pirmame atvejyje violetiniame lase parinkti seseliniai, zaliame lase gali buti ir pusseseliniai ir saule megstantys
spygliuociai tik kaip akcentai abiejuose variantuose, bet vietu nerinkau.......
smile.gif

Papildyta:
antrame variante takelis turi kirsti gelynus, cia mano programa pakiaulino truputi smile.gif ir uzdejo takeli po gelynais, lyg jo ten nebutu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 12 01, 12:29)
o dabar galite mano kritikuoti smile.gif

man antrasis variantas įdomus bigsmile.gif tas sprendimas su žiedo formos gėlyną kertančiu takeliu toks netradicinis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 01 gruodžio 2008 - 11:39
QUOTE(Tina* @ 2008 12 01, 11:05)
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sobieska, o kaip tavo pusis gyvena? Dar negriauna trobos?  smile.gif

biggrin.gif kur dar jai. Mano zaliuoja ir vargo nemato, nei spygliukai parudave, nei nukrite.Mat mano salia tvoros, tai ji kaip ir uzuoveja patampa. As tai jau jos specialiai nedengsiu, turetu atlaikyt, teguk grudinasi irnesakyk.gif
Atsakyti