Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 14:45)
iskilnoja topoliai , gluosniai , egles............daugiau ant smugio nepisimenu, bet kazkur buvau skaiciusi straipsni apie tuos kilnojancius....
o i koki atstuuma turetum tuos 7 augalus sukisti?
Papildyta:
o ar nori nuo vidurdieni seselio ar tik visai i vakara........cia medeliu aukstis nuo to priklausys......ir aisku jei ten augalu juosta kazkokia bus, taituomet augalus turesi rinktis atitinkamus seselinius......... smile.gif
Papildyta:
ai...pacios cia viska kuo geriausiai mokat smile.gif man kad tik paplepeti smile.gif
Papildyta:
namu darbus turiu eiti daryti,, o taip tingiu smile.gif
Papildyta:
jo jei pagrindinis judejimas, tai galejo sita mintis ir pro sali nueiti ir galejau as jos visai negaudyti smile.gif

i 60 metru ilgio pakele turi tilpti tie 7 smile.gif ir labai didelio seselio ten nereik...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 15:03)
i 60 metru ilgio pakele turi tilpti tie 7 smile.gif ir labai didelio seselio ten nereik...

oiiii.........tau tinka visa cia siulyta ivairove ir net tamsieji svedinia isermuksniai smile.gif
sodink ka sirdis geidzia smile.gif neapsiriksi......... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 15:00)
Siūlau išlaisvinti savo kūrybines mintis planuojant mano reprezentacinę zoną priekyje namo. Kiemo gabaliuko planas (pasididinimui kliktelkite ant paveiksėlio):
user posted image
Taigi, matote vakarų ir šiaurės pusėje augančias egles (planelyje vakarai namui priekyje, šiaurė iš šono), už jų slepiasi sodas, prie namo kampo jazminas, o netoli kaulenių+tujų gyvatvorės 3 vienišos vyšnaitės.

Šiokie tokie apribojimai net ir pačioms lakiausioms jūsų mintims:
1) reikalingas takelis nuo palikto gyvatvorėje tarpelio iki laiptų į namą;
2) dirvožemis priesmėlis;
3) apželdinimui naudoti nedangstomus nuo šalčių augalus;
4) gėlės tik daugiametės.

Būtų puiku, jei pradėtumėt siūlyti išplanavimo variantus (kokios formos takelis, kur sodinami želdiniai, kokia jų plotelių forma, kur medžiai, krūmai, gėlės ir pan.) O paskui jau lįst į augalų detalizavimą.

P.S. 1 langelis=1 metras

o prie ko sirdele linksta? prie geometrijos ar laisvumo?
Papildyta:
o kiek laiko prieziurai nori skirti?
Papildyta:
o kokios spalvos pageidaujamos?
o cia slaitas ar lygu?
kazkaip noretusi tos reprezentacines zonos esamos situacijos foto. lengviau mastosi smile.gif
Papildyta:
kaip suprantu kauleniai skiria ir soda nuo reprezentacines.........jie laisvos formos ar geometrines?
Papildyta:
o sita reprezentacine pajury ar vilniuje?
Papildyta:
o namas koks? tinkuotas, plytinis, medinis?
o aplink kas, namu kvartalas ar laukai?

idek daugiau informacijos smile.gif
prigalvoti galima daug, bet tai gali netikti visai tavo plotui............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 27 lapkričio 2008 - 15:29
o prie ko sirdele linksta? prie geometrijos ar laisvumo?
kita kiemo dalis galima sakyt laisva forma (augalai grupuojami laisvai), taciau nemazai interpretaciju apskritimo tema (pvz. veja apreminta augalu kompozicijomis taip, kad gaunasi dalis apskritimo, yra toks a la "kiausinis" su daugiametemis ir pan.). Linijos plaukiancios, nemazai kur S raides forma galima izvelgt (kad ir takelis nuo namo link ukines zonos lengvai pavingiuotas pagal S forma).
o kiek laiko prieziurai nori skirti?
3 is 4 savaitgaliu plius vakarai epizodiskai (cia visam kiemui)
o kokios spalvos pageidaujamos?
reprezentacineje zonoje noreciau matyti zalia/melyna/pilka/balta/purpurine/ruzava ir ju variacijas
o cia slaitas ar lygu?
yra nedidelis nuolydis gatves pusen (viso sklypo)
kazkaip noretusi tos reprezentacines zonos esamos situacijos foto
Esama situacija - sodas pirmametis, gyvatvore kolkas tik nuo gatves (nera nuo kaimynu ir nuo sodo, bet planuoju tokia, kokia pavaizduota) ir tuju eilute uz triju vysnaiciu (uzstojanti kita kiemo dali), visa kita zoliapjove pjaunama karta per savaite (pavasari dazniau) zolyte. Kiemo foto deti seimos politika neleidzia (tai netaikoma pavieniams augalams)biggrin.gif
kaip suprantu kauleniai skiria ir soda nuo reprezentacines.........jie laisvos formos ar geometrines?
kaip ir nuo gatves bus karpoma zema gyvatvore
o sita reprezentacine pajury ar vilniuje?
nei Vilniuje nei pajuryje - eiliniam LT kaime (jei nori paklaust atsparumo salciui zonos, tai gyvenu ant 4 ir 5 zonu sanduros) lotuliukas.gif
o namas koks? tinkuotas, plytinis, medinis?
kol kas baltu silikatiniu plytu (isivaizduok eilini vidury lauku "kolchozo" kaima su eiliniais plytiniais namais), ateityje planuojam tinkuoti (sviesia spalva is smeliuko spalvu gamos)
o aplink kas, namu kvartalas ar laukai?
kaimo pakrastys, ziuredama pro langa i reprezentacine zona matau dirbamus laukus ir pievas, ziurint i kaire matosi dalis kaimo
idek daugiau informacijos smile.gif
jei dar truks info - mielai papildysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 27 lapkričio 2008 - 17:53
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 13:59)
Viskas ten labai gerai su jos šermukšnių giraite. Paprasta, išbaigta, gražu, ramu. Ten tas visžalis būtų "ne prie ko".

Pritariu visu 100 proc. drinks_cheers.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 14:19)
jolaksus............o kaip tau dyglialape mahonija vietoje kadagiu ar siloko?

Man irgi tai yra labai grazus augalas. Mano fotoalbume parase ji yra rolleyes.gif
Atsakyti
Dėl manosios reprezentacinės zonos - turiu šiokį tokį pirminį variantą pasibraižiusi, bet kol kas jo nededu (sulaukusi jūsų šviežių minčių ir naujų idėjų antram ir galbūt trečiam variantui įdėsiu ir savąjį kritikai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 27 lapkričio 2008 - 19:29
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 27, 12:36)
Rokoko užrodė, o aš ir užsigeidžiau: Kekinės Blakėžudės [cimicifuga racemosa] ir Širdžalapės Balžos [crambe cordifolia]. Gal kas turit? Svajonių svajonė būtų blakėžudė bordiniais lapais ('atropurpurea')  wub.gif

Aš blakėžudės neturiu, bet esu skaičiusi , kad ji labai smirda. Reikėtų pasiklausti tų, kurios augina g.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 27, 17:34)
Aš blakėžudės neturiu, bet esu skaičiusi , kad ji labai smirda. Reikėtų pasiklausti tų, kurios augina  g.gif

Jeigu smirda, tai gal ir kenkėjus kokius atbaido? g.gif Jeigu taip, tai naudingas augalas ir dar labiau jo noriu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 27, 13:58)
grazus augalai, ypac ta raudona blakezude  wub.gif , rodos tokios nesu niekur maciusi.

Jei luktelėsite, tai po poros metų turėsiu tokią, lapai bordo, o žiedai rausvi, neapsakomas grožis. Cimicifuga "brunette" http://images.google...u...sa=N&tab=wi
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 27, 14:23)
o kiti šaltiniai dar žadėjo širdžialapę maklėją (macleaya cordata) pakasėti  wub.gif

Šita maklėja taip po gėlyną primaklinės, kad keiksi susiriesdama. labai plinta šaknimis, jos begalo trapios, išrinkti be šansų, purškiau rundapu kokius tris metus kol atsikračiau.
sodink į kokį kubilą.
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 13:59)
Baikit balamūtinti jolaxus smile.gif

cia joks balamutinimas, o tik asmenines nuomones isreiskimas. Juk musu visu skoniai beveik skirtingi (kai kuriu sutampa biggrin.gif ), ir nei vienai per prievarta nieko neisiulysi... Gali buti geriausias pasiulymas, bet jei zmogui jis nepriimtinas, jis juo net nepasinaudos. O kuo daugiau nuomoniu, tuo naudingiau, jei ir ne 100 % pritaikysim, bet papildomu minciu ir ideju tikrai kils 4u.gif .
Atsakyti

Kasiopeja, dar is tos knygos apie Sirdzilape balza:

''Pritaikymas: geriau sodinti po viena atviroje vietoje arba prie roziu''.

T.P. apie augimo salygas [balzos ir blakezudes] galesi is ten paskaityti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 28, 00:23)
cia joks balamutinimas, o tik asmenines nuomones isreiskimas. Juk musu visu skoniai beveik skirtingi (kai kuriu sutampa  biggrin.gif ), ir nei vienai per prievarta nieko neisiulysi... Gali buti geriausias pasiulymas, bet jei zmogui jis nepriimtinas, jis juo net nepasinaudos. O kuo daugiau nuomoniu, tuo naudingiau, jei ir ne 100 % pritaikysim, bet papildomu minciu ir ideju tikrai kils  4u.gif .

Viskas labai teisingai pasakyta thumbup.gif, nors pasisakymas ir "out of topic", t.y. ne apie augalus ir mūsų aplinką. Kaip manai, vida777, ar mano "balamutinimo" pasisakymas patenka į "asmeninės nuomonės išreiškimo" kategoriją? lotuliukas.gif

P.S. klausimas retorinis.
P.P.S. šitas mano pasisakymas irgi "out of topic" tongue.gif
P.P.P.S. savotiškas jau tas mano jumoro jausmas - teks priprast arba mest mani lauku iš šios temos 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 28 lapkričio 2008 - 09:21
kaip musė iš barščių norėtum būt išmesta ar kitaip pageidauji - pranešk iš anksto. Taip gražiai jau kelintą kartą akcentuoji flirt.gif

P.S. čia buvo mano keistas jumoro jausmas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 28 lapkričio 2008 - 09:34